Kadınların Kitap Mekanı

Dün fuardan aldığım kitapları yerleştirirken eski okuduklarıma gözüm takıldı.Aldım elime bir Cezmi ERSÖZ sanırım tüm ersözleri tekrar okuyacağım yenilerden önce.
Bu arada gece Ahmed Arif okuyup uyudum.

Ahmed ARİF - HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM.Şiir kitabı ve kısa da olsa;

SaLLaa- 4

Not:Tatilden döndüm,artık bu kadar seri okuyamam kitaplarımı malesef.O 4 ay sonuna kadar 5-6 ancak olur heralde.

canım senin nickin mi değişti :44: listedende değiştireyim :34:

bu konu artık tarafımdan takip edilecektir en hızlı yanıt verilen konu bu şu ana kadar gördüğüm (derdim var konuları hariç)gerçi bu yıl çok kitap okuyamasamda genede takip edicem burayı:34:

hoşgeldin konumuza :16::16: senide listemize eklememizi istermisin :29:

selam :3:
bende kitap okumayı sevenlerdenim
bu ay evde pineklediğim için elimde kalan kitapları okudum
uçurtma avcısı khaled hosseını:çok beğendim
halit ertuğrul düzceli mehmet:anlatımı pek sevmesemde hikaye çok güzel
halit ertuğrul:asi gönül:anlatımını sevmiyorum yazarın eğitimci olmasından dolayı sanırım ders anlatır gibi geldi
şimdi aynı yazarın yeni bir hayat adlı kitabı var
okurmuyum bilmiyorum ama araya sevdiğim yazarların romanını koymam lazım:)
badezuzum=3

senide listemize ekledim canım aramıza hoşgeldim :16:

hafta değil canım aslında bir tema 3 hafta ya da dört hafta sürüyor tema boyunca 5 kitap önerip 2 sini okumalrını sağlayın diyor müfredat ama her hangi bir yaptırımı yok
ben türkçe dersinin kitap okunmadan yapılamayacağını düşünüyorum bu yüzden biraz zorlamayla da olsa( not vereceğimi söylyerek)her temada 2 kitap okutmayı başarıyorum :)haftada 5 dersimizden birini de belli bir sayfayı okuyup okuduğumuzu tartışmaya ayırıyoruz
bir süre sonra zaten kitap okumayı alışkanlık haline getiren çocuklarınız oluyor

Kanayan yaramıza değinmişsiniz.:50:
Okumaya önem veren bir lisede görev yapıyorum ben de.
Henüz belli bir kütüphanemiz bile yok ama oluşturmaya çalışıyoruz.:50:
Geçen yıldan beri okuma saatleri yapılıyor okulumuzda.
Belli bir saatte herkes kitap okuyor.
Geçen yıl diğer şehirlerden kitap yardımı gelmişti okula ama çoğunluğu ansiklopedi ve gençlere yönelik olmayan kitaplardı.:50:
Her ders rastgele bir kitap alıp geliyordu öğrencilerim.
Birlikte bahçede bile kitap okuduk ama malesef bazı öğrencilerim okumayı hiç sevmiyor. Özellikle diğer hocamızın dediği gibi erkek öğrenciler.
Kitabı ters tutup kendini ve beni kandırmaya çalışan öylece bakan öğrencilerim oluyor.
Konuşuyorum olmuyor, kitabın faydalarını anlatıyorum olmuyor.
Model olup ben de okuyorum olmuyor.
Nasıl sevdirebilirim ben kitabı çocuklara?:26:
Bu yıl kendi sınıfımdan okudukları kitapların listesini istedim, düzenli takip edeceğimi söyledim ama çoğunluğunun yok, olmayanlar için nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Küçük bir yer olduğu için öyle belli bir kitabı alıp okuyacaksınız da diyemiyorum bulunamıyor çünkü.
Fikirleriniz varsa çok memnun olurum kitap kurtları :26:

ahh ne güzel düşünen öğretmenlerimiz varmıs :16::16: kocaman tebrik ediyorum sizleri :16::16:

Sizin gibi eğitimciler olduğu sürece gençler emin ellerde. Sizi yürekten kuyluyorum.
Okuma alışkanlığı edinebilmek için ilk okunacak kitaplar çok önemli olmalı. İlk kitapların mutlaka ilgi alanı dahilinde, kalın olmayan, dili sade ve akıcı olması gerekir.
Bu dönemdeki öğrencilerin hangi yaş grubundalar AskInihancım. Bildirmiş olabilirsin lakin gözümden kaçmış.
Sınıf mevcudu nedir canım? Burada bir kampanya oluşturarak her öğrencinin en çok okumak istediği kitaba sahip olmasını sağlayabiliriz sanırım.
Daha fazla kitap okumak isteyenler birbirleriyle takas edebilirler.
Kendi adıma 15 öğrenciyi okumak istediği kitapla buluşturmak isterim.
Kitapların listesini verirsen siparişin net'ten adresinize gelmesini sağlarım.
Sizler varken bize bir şey olmaz evelallah...Allah yardımcınız olsun.

kampanyayı topiğimizde yapalım.39 kitabı toplayabiliriz sanırım.zaten sen büyük çoğunlugunu almıssın :16::16: bende 4 öğrenci ile katılayım :34:

Sağ ol canım, o kadar mutlu oldum ki bu teklifinle. Yüreğin kocamanmış bunu hissettim, çok çok çok teşekkür ederiz.
Söz konusu gençler ve kitaplar olunca böyle bir teklifi geri çeviremeyeceğim:17::17::17:
Eminim öğrencilerim de mutlu olacaktır.
Benim sınıfım 9. sınıf ve 39 kişi. Oldukça kalabalık değil mi?
14-15 yaş grubuna denk geliyor.
Kitap listesini nasıl oluşturalım sence?

[/COLOR][/B]

canım onlara bir sorsan ne okumak isterler?hangi kitabı isterler?kendileri bir liste oluşturursa okumak içinde bir şevk gelir.araştırma yaparlar.biz kitap siparişi veriyoruz netten beklerken nasıl heyecanlanıyoruz.onlarda öyle heyecanlanır.erkekleride böylce etkinliğin içine katmıs oluruz :34: sözleşir kitaplarında aşağı yukarı aynı zamanda sana ulaşmasını sağlarız :34:

Son düzenleme:
Ahmet Ümit - İstanbul Hatırası

LadySubaru......4

Son 1,5-2 yıldır iş, yetki belge sınavları derken ne kadar susamışım okumaya...
Alıp okumaya bir türlü fırsat bulamadığım kitaplarım kırgınlar biraz sanki bana.
Aralık yetki belgesi sınavım var kasım sonuna kadar 30 kitabımı bitirmeyi hedefliyorum:ssz:

kampanyayı topiğimizde yapalım.39 kitabı toplayabiliriz sanırım.zaten sen büyük çoğunlugunu almıssın :16::16: bende 4 öğrenci ile katılayım :34:

canım onlara bir sorsan ne okumak isterler?hangi kitabı isterler?kendileri bir liste oluşturursa okumak içinde bir şevk gelir.araştırma yaparlar.biz kitap siparişi veriyoruz netten beklerken nasıl heyecanlanıyoruz.onlarda öyle heyecanlanır.erkekleride böylce etkinliğin içine katmıs oluruz :34: sözleşir kitaplarında aşağı yukarı aynı zamanda sana ulaşmasını sağlarız :34:

Evet evet PrensesPericim :46: Projeyi bu şekilde gerçekleştirebilirsek kitaplarını heyecanla bekleyeceklerine inanıyorum.

Dilerim sayıyı tamamlamak kısmet olur canım. Hayırlısı olsun İnşaallah. Dönüşümlü olarak okuyabilecekleri 24 adet güncel kitapları
bulunması da önemli bir başlangıç.
$47179842_1249529607_5.gif $47179850_1249529682_7.gif $47179846_1249529656_6_4.gif

Evet evet PrensesPericim :46: Projeyi bu şekilde gerçekleştirebilirsek kitaplarını heyecanla bekleyeceklerine inanıyorum.

Dilerim sayıyı tamamlamak kısmet olur canım. Hayırlısı olsun İnşaallah. Dönüşümlü olarak okuyabilecekleri 24 adet güncel kitapları
Eki Görüntüle 533680 Eki Görüntüle 533677 Eki Görüntüle 533678

ahh ablacıgım gönlümden daha da fazlası geçiyor ama elden bu geliyor :17::17: umarım başka gönüllerimizde çıkarda sayıyı tamamlarız.kimsenin gönlü kırılmaz :34:

hangi kitaplar olur diye biraz baktım.ama hassas bir yaştalar.akıllarını cinsellik, şiddet,din içeren kitaplarla bulandırmamalı.nasıl kitaplar almalıyız baya kafam karıştı :44:

ahh ablacıgım gönlümden daha da fazlası geçiyor ama elden bu geliyor :17::17: umarım başka gönüllerimizde çıkarda sayıyı tamamlarız.kimsenin gönlü kırılmaz :34:

hangi kitaplar olur diye biraz baktım.ama hassas bir yaştalar.akıllarını cinsellik, şiddet,din içeren kitaplarla bulandırmamalı.nasıl kitaplar almalıyız baya kafam karıştı :44:

Alacağımız kitapların listesini AskInihan arkadaşımız verecek canım.
Ben de araştırma yaptım biraz, yorumlara baktım olumlu tavsiyeler var PrensesPericim.
Projeden çok umutluyum. :40: :54:

ooo kampanya bile başlamış :))
benim kitapları öğrencilerim kaptığı için katılamayacağım ama etrafıma sorabilirim umarım ayarlarım bir şeyler
gazetelere yazı yamayı denediniz mi öğretmenim özellikle abbas güçlü bu konuda çok yardımcı olur
ben haymana nın köyündeyken yaptım böyle bir kampanya ve çok işe yaradı
geride küçük te olsa bir kütüphane bıraktım o köydeki okuluma

Gençlerle kitapları buluşturma eylemi beni çok heyecanlandırdı tatlım. :52:
Paylaştığım ilk kişiden de 5 kitap katkısı geldi ve 20 kitaplık listeyi beklemeye başladım. :31:

Ah canım benim ya, inan beni nasıl mutlu ettin bilemezsin. Çok teşekkür ederim arkadaşına da. Bugün öğrencilerime bahsettim, size bir sürprizim var dedim, bazıları kitabı duyunca hayal kırıklığına uğradı ama geneli çok sevindi:1: Herkes en çok okumak istediği kitabı yazıp bana versin, çoğunluğu isteyelim ya da birlikte belirleyelim dedim. Bakalım neler isteyecekler.:52::52::52::16::16::16:

ahh ne güzel düşünen öğretmenlerimiz varmıs :16::16: kocaman tebrik ediyorum sizleri :16::16:

Tatlım sonsuz teşekkürler sana da:16::16:İşte kitap kurtlarının cömertliği bu:46::46::46:
Bugün müdürümüzle konuştum kütüphanemizi el birliğiyle kuralım dedim.
100 temel eseri alalım dedik. Ve benden de bunların haricinde bir liste istedi, neler olabilir?

Eki Görüntüle 533680 Eki Görüntüle 533677 Eki Görüntüle 533678

Kızlar bu kitapları kütüphanemize koyalım mı benim sınıfım okuduktan sonra?
Böylece bir çok öğrenci faydalanmış olur:52::52:

ooo kampanya bile başlamış :))
benim kitapları öğrencilerim kaptığı için katılamayacağım ama etrafıma sorabilirim umarım ayarlarım bir şeyler
gazetelere yazı yamayı denediniz mi öğretmenim özellikle abbas güçlü bu konuda çok yardımcı olur
ben haymana nın köyündeyken yaptım böyle bir kampanya ve çok işe yaradı
geride küçük te olsa bir kütüphane bıraktım o köydeki okuluma

Hayır hocam böyle bir istekte bulunmadım ama güzel bir fikir, neden olmasın:34:
Çok güzel bir katkıda bulunmuşsunuz o köye, umarım biz de yapabiliriz bunu :46::46:

Ah canım benim ya, inan beni nasıl mutlu ettin bilemezsin. Çok teşekkür ederim arkadaşına da. Bugün öğrencilerime bahsettim, size bir sürprizim var dedim, bazıları kitabı duyunca hayal kırıklığına uğradı ama geneli çok sevindi:1: Herkes en çok okumak istediği kitabı yazıp bana versin, çoğunluğu isteyelim ya da birlikte belirleyelim dedim. Bakalım neler isteyecekler.:52::52::52::16::16::16:

Kızlar bu kitapları kütüphanemize koyalım mı benim sınıfım okuduktan sonra?
Böylece bir çok öğrenci faydalanmış olur:52::52:

Oleeey! :52: Bakalım ilk gençlik okur trendy neymiş? :32:

Hadi hadi, bunları da :77: kütüphaneye ekleyelim. :9::9:

$0000aa.gif

Ilknokta.com dan sipariş verdim.
Kadınlar üzüntülü, sinirli olduğu zaman kendini alışverişe veya kuaföre verir ya bende kitaplara verdim.

Ilk defa alışveriş yapıyorum oradan sizce ne kadar zamanda gelir?

sanırım artık kişisel gelişim kitaplarıyla beraber bir okuma planı yapmam gerekti.

okumak istediğim çok kitap var kişisel gelişimden.

Tatlım sonsuz teşekkürler sana da:16::16:İşte kitap kurtlarının cömertliği bu:46::46::46:
Bugün müdürümüzle konuştum kütüphanemizi el birliğiyle kuralım dedim.
100 temel eseri alalım dedik. Ve benden de bunların haricinde bir liste istedi, neler olabilir?

Aşağıdaki kitapları mümkün olduğunca inceledim ve öğretmenlerin tavsiyesi ile okunup olumlu yorum almışlar. :40:
Kitap siteleri en keyifle didiklediğim alanlardır AskInihancım. :52:

Küçük Kadınlar / Louisa May Alcott
Babaları savaşta olan dört kız kardeş, anneleriyle birlikte bir yandan parasızlık, bir yandan da hayatın onlara sunduğu zorluklarla uğraşmak zorundadır. Yan komşuları olan zengin Laurence'larla tanıştıktan sonra hayatları büyük ölçüde değişen kardeşler, ailelerini ayakta tutmak için tüm bu zorluklarla baş edebilecek midir

İyi Eşler / Küçük Kadınlar II / Louisa May Alcott
İyi Eşler, 1868'de, Küçük Kadınlar'dan iki yıl sonra yazıldı. Gelin görün ki, Meg, Jo, Amy ve Beth March'ın okur üzerinde bıraktığı etki, aradan geçen tüm bu uzun zamana rağmen değişmedi.

Küçük Erkekler / Louisa May Alcott
Alcott'un gençlik deneyimlerinin bir ürünü olan "Küçük Erkekler", insanların sevginin gücüyle neleri başarabileceklerini, nerelere kadar gidebileceklerini gösteren ve yıllardır elden düşmeyen bir başyapıttır. İnsan her ortamda, her koşulda sevebilir, sevmeyi başarabilir, sevginin gücünü çevresine yayabilir. Mutluluk bu değilse ne olabilir?

Çocuk Kalbi / Edmondo De Amicis
Küçük Enrico'nun öğretmenleriyle, ailesiyle ve arkadaşlarıyla yaşadıklarını yine onun ağzından anlatan kitap, iyilik, cömertlik,
güzellik, anlayış, sevgi gibi evrensel kavramları Enrico aracılığıyla unutulmaz bir dille anlatıyor.
Yediden yetmişe herkesin severek okuyacağı Çocuk Kalbi, en iyi çocuk kitabı klasiklerinden biri.

Konuş Benimle Angel / Evelyn Valarino
Genç bir kızın, kendi ağzından anlatılan sürükleyici ve etkileyici hikâyesi... Sade bir dille kaleme alınmış olan bu roman aslında bir çeşit hikmet kitabı... Her insanı ilgilendiren temel ve büyük meselelerden birini, tıpkı Ploton un diyaloglarında olduğu gibi, tamamen farklı ve çağdaş bir perspektiften ele alan felsefi bir kitap.

Kolaysa Ağlama / Suzan Geridönmez
Annesinin zoruyla gittiği psikolog, günlük tutmasını isteyince, Mert önce tepki gösterir. Zaten babası öldüğünden beri yaşamındaki her şey tepetaklaktır. Okulu değiştirilmiş, arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalmış, yeni okulunda ne sisteme ne öğrencilere alışabilmiştir. Yine de bilgisayarda tutmaya başladığı günlük, zamanla yaşamına yeni bir bakış açısı kazandırır. Bir gün psikoloğun muayenehanesinde sınıf arkadaşı Celile’yle karşılaşması onu çok etkiler. Celile’nin geçireceği ameliyatın tarihi, giderek yakınlaşan iki gencin önündeki SINAV için beklenmedik bir karar almalarına neden olacaktır...

Mesajımı Bekle / Filiz Tosyalı
Asya, lise ikiye devam eden on alttı yaşında bir genç kız. Bütün yaşamını elektronik posta ve chat üzerine kurmuş. İnternetten tanıdığı, yüzünü görmediği ve bir kez resmini aldığı Kenan'la paylaşıyor tüm dertlerini. Çok geçmeden, düşünde yarattığı sevgilisinin sınıf arkadaşlarından biri olduğunu anlıyor.

Dost Kuzenler 1 ve 2 / Filiz Tosyalı
ki sevda mı, dedim. Ama biz henüz on beş yaşındayız, nasıl sevdaadn söz edebiliriz... Dosluk ve arkadaşlık diyebilmeyi çok isterdim. Sence sevdanın yaşı olur mu?

Alacakaranlık Kuşları / Gülten Dayıoğlu
Onlar, Nuh Tufanı'ndan çok önce, dünyamızda yaşamaya başlamışlardı. Onlar, kendileri istemedikçe, insanlara görünmezlerdi.
Onlar, varlıklarında taşıdıkları GİZİL GÜÇ'le dönüşümü başarmışlardı.
Başta insan olmak üzere, her türden canlının görünümüne bürünebilir, aramıza katılıp İNSANÜSTÜ eylemlerde bulunabilirlerdi.

Mo'nun Gizemi 1 - 2 - 3 / Gülten Dayıoğlu
Defne ile Burç, birbirlerine çok yoğun bir aşkla bağlı iki genç.
Japon bilgin Yuma'nın ise tek hedefi İN-MO-SAN adlı insanüstü varlığı yaratmak. Bu amaca erişmek için, Defne ile Burç'a Mo yaratığının genlerini aşılamak istiyor. İki genci, soluk kesici olaylar sonucu tuzağa düşürüp kaçırıyor.
Sonra ... Neler oluyor neler, bir bilseniz!..
Bu kitabın başkahramanları, Defne ile Burçun ikizleri. Onlarla heyecanın doruklarına uçacaksınız. İkizlerin biri kız, öteki erkek. Yuma tarafından, gizemli yöntemlerle laboratuvarda oluşturuldular Otran bebekleri getirdiğinde, Defne-Burç ve Ece öylesine sevindiler ki!... Ne var ki ikizler, birdenbire iri birer tırtıla, sonra deniz yıldızına, en sonunda da yeniden insan yavrusuna dönüştüler.

Ilknokta.com dan sipariş verdim.
Kadınlar üzüntülü, sinirli olduğu zaman kendini alışverişe veya kuaföre verir ya bende kitaplara verdim.

Ilk defa alışveriş yapıyorum oradan sizce ne kadar zamanda gelir?

Burada hepinizin huzurunda, daha bir kaç gün önce, 7-8 ay kitap alımına ara vereceğime dair söz vermiştim.
Malesef sözümde duramadım ve ben de İlk nokta Destek yayınları indirimi kitaplarından sipariş verdim.
Sanırım depresyon etkisiyle iyice oburlaştım.
Her kitabın temin süresi belirtilmiş canım. Siparişindeki en uzun temin süresinde temin edilir ve kargoya verilir.
Allah kavuştursun canım. Bakalım hangimiz daha önce kavuşacağız?

ilknokta.com -- kitap dnyas

Back
X