- Konu Sahibi PrensesPeri
- #4.781
Dün fuardan aldığım kitapları yerleştirirken eski okuduklarıma gözüm takıldı.Aldım elime bir Cezmi ERSÖZ sanırım tüm ersözleri tekrar okuyacağım yenilerden önce.
Bu arada gece Ahmed Arif okuyup uyudum.
Ahmed ARİF - HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM.Şiir kitabı ve kısa da olsa;
SaLLaa- 4
Not:Tatilden döndüm,artık bu kadar seri okuyamam kitaplarımı malesef.O 4 ay sonuna kadar 5-6 ancak olur heralde.
canım senin nickin mi değişti :44: listedende değiştireyim

bu konu artık tarafımdan takip edilecektir en hızlı yanıt verilen konu bu şu ana kadar gördüğüm (derdim var konuları hariç)gerçi bu yıl çok kitap okuyamasamda genede takip edicem burayı![]()
hoşgeldin konumuza

selam
bende kitap okumayı sevenlerdenim
bu ay evde pineklediğim için elimde kalan kitapları okudum
uçurtma avcısı khaled hosseını:çok beğendim
halit ertuğrul düzceli mehmet:anlatımı pek sevmesemde hikaye çok güzel
halit ertuğrul:asi gönül:anlatımını sevmiyorum yazarın eğitimci olmasından dolayı sanırım ders anlatır gibi geldi
şimdi aynı yazarın yeni bir hayat adlı kitabı var
okurmuyum bilmiyorum ama araya sevdiğim yazarların romanını koymam lazım:)
badezuzum=3
senide listemize ekledim canım aramıza hoşgeldim

hafta değil canım aslında bir tema 3 hafta ya da dört hafta sürüyor tema boyunca 5 kitap önerip 2 sini okumalrını sağlayın diyor müfredat ama her hangi bir yaptırımı yok
ben türkçe dersinin kitap okunmadan yapılamayacağını düşünüyorum bu yüzden biraz zorlamayla da olsa( not vereceğimi söylyerek)her temada 2 kitap okutmayı başarıyorum :)haftada 5 dersimizden birini de belli bir sayfayı okuyup okuduğumuzu tartışmaya ayırıyoruz
bir süre sonra zaten kitap okumayı alışkanlık haline getiren çocuklarınız oluyor
Kanayan yaramıza değinmişsiniz.
Okumaya önem veren bir lisede görev yapıyorum ben de.
Henüz belli bir kütüphanemiz bile yok ama oluşturmaya çalışıyoruz.
Geçen yıldan beri okuma saatleri yapılıyor okulumuzda.
Belli bir saatte herkes kitap okuyor.
Geçen yıl diğer şehirlerden kitap yardımı gelmişti okula ama çoğunluğu ansiklopedi ve gençlere yönelik olmayan kitaplardı.
Her ders rastgele bir kitap alıp geliyordu öğrencilerim.
Birlikte bahçede bile kitap okuduk ama malesef bazı öğrencilerim okumayı hiç sevmiyor. Özellikle diğer hocamızın dediği gibi erkek öğrenciler.
Kitabı ters tutup kendini ve beni kandırmaya çalışan öylece bakan öğrencilerim oluyor.
Konuşuyorum olmuyor, kitabın faydalarını anlatıyorum olmuyor.
Model olup ben de okuyorum olmuyor.
Nasıl sevdirebilirim ben kitabı çocuklara?:26:
Bu yıl kendi sınıfımdan okudukları kitapların listesini istedim, düzenli takip edeceğimi söyledim ama çoğunluğunun yok, olmayanlar için nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Küçük bir yer olduğu için öyle belli bir kitabı alıp okuyacaksınız da diyemiyorum bulunamıyor çünkü.
Fikirleriniz varsa çok memnun olurum kitap kurtları :26:
ahh ne güzel düşünen öğretmenlerimiz varmıs