• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

1 Ocak – 31 Ocak 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar .......... - ...5....
  2. Maip - ..............-.......6......
  3. hande80 ..........- ...............
  4. emk87 ........... -.....................
  5. Punchshe .......... - ................
  6. Sarissa ............. - ................
  7. atlantis ............. - ................
  8. Sumak ….......... - ........1.......
  9. smeagol ............ - ........6.........
  10. gnydn64 ........... - .......2.........
  11. neyneyse .......... - .....1.....
  12. anten ................ - .................
  13. maibeyaz .......... - ................
  14. PrensesPeri ..... - ...............
  15. Tryamour .......... - ...............
  16. Eyylül ........... - ...........
  17. MKT ...... - .........
  18. baLHuzur ...... - .........
  19. deren1907 ...... - .........
  20. pamuksel ...... - .........
  21. Revolucion ...... - .........
  22. kusko ...... - ........
  23. gnltpl ...... - .....4...
  24. guvastanema ...... - ........
  25. neenone ...... - ........
  26. prensesin.uykusuyum ...... - ........
  27. kendra ...... - ........
  28. samanyolu ...... - ....4....
  29. orchidea ...... - ....3....
  30. Lachesis ...... - ........
  31. DyGLu ...... - ........
  32. frezya27 ...... - ........
  33. milena_ ...... - ....1....
  34. H_İ_S ...... - ...3.....
  35. masal26 ...... - ........
  36. hypatia ...... - ........
  37. pembelii ...... - ....1....
  38. sunsea ...... - ........
  39. maviduygular ...... - ........

Selam maip..:3:
Evet bu kitap çok iyiydi.Seviyorsan bu tarzı kesinlikle kaçırma derim.Ben de bayılırım her sayfada ayrı bir sürprize..:23:

bende listeme aldım..bende severim sürprizlerle dolu kitapları sanki nefes almıyorum o tarz kitapları okurken bir çırpıda bitiveriyor :9:

Slmmm kızlar ben de yeni katıldım.Kitap okumayı çok sevdiğimden ben de okuduğum,beğendiğim kitapları sizlerle paylaşabilirim.

merhabaaa.... beni de ekler misiniz aranıza acaba? şu anda alamut ile ye dua et sev ' i okuyorum....

hoşgeldiniz canlarım :16: listeye ekledim sizleri..keyifli ve bol kitaplı günler dilerim :16:

Sarissa hala 0 çok utanç verici :78:

bende hala sıfırım :17: bu ay bitmeden elimdeki kitap bitirem lazım :32:

Eveet bugün ilk kitabım olan Bab-ı Esrar'ı bitirdimm :21: Çok beğendim ben. Kitapta, Mevlana ve Şems'in ilahı aşkları anlatılıyor; bunlar anlatılırken günümüzle de bağ kuruluyor. Karen adındaki bir bayanın Konya'ya gelmesi, Mevlana ve Şems'in düşünceleriyle tanışmasıyla değişen hayatından bahsediliyor. Ben zaten Mevlana ve Şems'ten bahsedilen kitaplara ayrı bir ilgi duyuyorum Elif Şafak'ın Aşk kitabı da böyleydi mesela. Onu okuyan bunu da okumalı bence. Şimdi de yeni kitabımı okuyacağım Buket Uzuner-İki Yeşil Susamuru. Herkese keyifli okumalar...:16:

bab-ı esrar da şems daha farklı anlatılmıs..ben bab-ı esrarı aşktan sonra okumustum aşktan önce okusaymısım daha çok keyif alımısım diye düşünüyorum..aşkın yanında biraz sönük kaldı sanki :44: bide kitabın sonuna doğru üçler mezarlıgındaki kısım hiç aklımdan çıkmıyor.helede oradan geçerken aklımda helede akşam geçiyorsak mutlaka üylerim diken diken oluyor :18:

şuanda okuduğum kitap
Orhan Pamuk -Yeni Hayat
daha önce 3 tane kitabını okumama ragmen tarzını ve dilini çok beğenmesem de yeni hayat diğerlerine oranla daha iyi
:54:

canım sende hoşgeldin :71: kitap paylaşımı için her zaman bekleriz listemize dahil olmak istermisin?

bab-ı esrar da şems daha farklı anlatılmıs..ben bab-ı esrarı aşktan sonra okumustum aşktan önce okusaymısım daha çok keyif alımısım diye düşünüyorum..aşkın yanında biraz sönük kaldı sanki :44: bide kitabın sonuna doğru üçler mezarlıgındaki kısım hiç aklımdan çıkmıyor.helede oradan geçerken aklımda helede akşam geçiyorsak mutlaka üylerim diken diken oluyor :18:

Ben de Aşk'ı daha önce okumuştum orda daha farklıydı evet ve daha güzeldi bence de Aşk. Okumak isteyenler önce Bab-ı Esrar'ı sonra Aşk'ı okurlarsa daha hoş olur sanırım. Ama çok sürükleyici bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir de gene aynı konuda olan Aşkın Gözyaşları kitabı var Sinan Yağmur'un onu da beğenmiştim baya :34:

hemingway - çanlar kimin çalıyor'u bitirim. kitap okuma günlerinin etkisiyle bu ay 2 kitaba çıkabildim:)
kitaptan çok etkilendim. savaşı her iki yönüyle güzel anlatmış yazar. araya biraz da romantizm serpiştirilmiş. ayrıca kitap okuma günlerine de yazacağım için buraya bu kadar olsun:)

neyneyse: 2

tam bir kitap kurduyum benide dahil edebilirsiniz ocak ayı içinde okuduklarımı mı yazmam gerekiyor tam olarak formatı bilmiyorum ama öyleyse yazıyım
Orhan Pamuk-Yeni hayat(yorumlamasını yapmıştım )
Mithat sancar ve Eylem Ümit - Adalet Biraz Es Geçiliyor(hakim ve savcılarla yapılan soru cevap şeklinde konuşmaların oldugu adaletin içindeki insanların adalete bakış açısı anlatıyor ses kayıtlarından aynen yazılmış yorum katılmadan Türkiyenin her yerinden hakim ve savcılarla yapılmış okuduğum zaman adaletin ve bir yasanın neden farklı şekilllerde yorumlandıgını daha iyi anladım)
Andrew Heywood -Siyaset (okumaktaym )(genel olarak heywood başarılı anlatımıyla siyasetti yorumlamadan genel hatlarıyla anlatmakta)

Son düzenleme:
Sinan Yağmur un Aşkın Gözyaşları isimli kitabını bugün bitirdim,Aşk ı okuduktan sonra Şems Tebrizi çok ilgimi çekiyor.Bu kitap biyografi tarzındaydı,güzeldi.Ama favorim aşk tabii ki Bab_ı Esrarı henüz okumadım ,elimdeki kitap bitsin onu da okuyacağım,ancak ondan sonra yorum yapabilirim...

SAMANYOLU 5:66::66:

tam bir kitap kurduyum benide dahil edebilirsiniz ocak ayı içinde okuduklarımı mı yazmam gerekiyor tam olarak formatı bilmiyorum ama öyleyse yazıyım
Mithat sancar ve Eylem Ümit - Adalet Biraz Es Geçiliyor(hakim ve savcılarla yapılan soru cevap şeklinde konuşmaların oldugu adaletin içindeki insanların adalete bakış açısı anlatıyor ses kayıtlarından aynen yazılmış yorum katılmadan Türkiyenin her yerinden hakim ve savcılarla yapılmış okuduğum zaman adaletin ve bir yasanın neden farklı şekilllerde yorumlandıgını daha iyi anladım)
Andrew Heywood -Siyaset (okumaktaym )(genel olarak heywood başarılı anlatımıyla siyasetti yorumlamadan genel hatlarıyla anlatmakta)

evet seebu, 1 ocak 1 şubat arası okuduğun kitapları yazıyorsun, istersen yorumlarını kitap hakkındaki fikirlerini görüşlerini de paylaşıyorsun, istemezsen adını yazıp geçebilirsin de :34: PrensesPeri görünce hemen ekler zaten seni, bir de okuduğun kitapları yazarken en alta adın: bu ay içinde okuduğun kitapların sayısını yazıyorsun, PrensesPericiğimiz zaten çok yoruluyor burda devamlı takip ediyor saolsun, onun için bi nebze kolaylık olsun :34:

hoşgeldin :71:

1 Ocak – 31 Ocak 2011

6. Sarissa ............. - ................
  11. neyneyse .......... - .....2.....
  19. deren1907 ...... - .........
  28. samanyolu ...... - ....5....
  40. seebu ...... - ....2....

Ben de Aşk'ı daha önce okumuştum orda daha farklıydı evet ve daha güzeldi bence de Aşk. Okumak isteyenler önce Bab-ı Esrar'ı sonra Aşk'ı okurlarsa daha hoş olur sanırım. Ama çok sürükleyici bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir de gene aynı konuda olan Aşkın Gözyaşları kitabı var Sinan Yağmur'un onu da beğenmiştim baya :34:

Sinan Yağmur un Aşkın Gözyaşları isimli kitabını bugün bitirdim,Aşk ı okuduktan sonra Şems Tebrizi çok ilgimi çekiyor.Bu kitap biyografi tarzındaydı,güzeldi.Ama favorim aşk tabii ki Bab_ı Esrarı henüz okumadım ,elimdeki kitap bitsin onu da okuyacağım,ancak ondan sonra yorum yapabilirim...

SAMANYOLU 5:66::66:

aşkın gözyaşına başladım ama bitiremedim.yazarın anlatım tarzını hiç begenmedim :17:

canım aramıza hoşgeldin :71: yazdıklarından 2 kitabı bitirdiğini 3. ktabına da devam ettiğini çıkarttım yanlışım varsa düzeltirim :34: geri kalanı maipçiğim yazmıs zaten sağolsun :34:

evet seebu, 1 ocak 1 şubat arası okuduğun kitapları yazıyorsun, istersen yorumlarını kitap hakkındaki fikirlerini görüşlerini de paylaşıyorsun, istemezsen adını yazıp geçebilirsin de :34: PrensesPeri görünce hemen ekler zaten seni, bir de okuduğun kitapları yazarken en alta adın: bu ay içinde okuduğun kitapların sayısını yazıyorsun, PrensesPericiğimiz zaten çok yoruluyor burda devamlı takip ediyor saolsun, onun için bi nebze kolaylık olsun :34:

yorulmak olurmu zevkle yapıyorum :16::16:

Fikret Kul - Yolculuk : Karayolu yolcu taşımacılık sektöründeki ilgi çekici olaylar anlatılmış . Keyifliydi.

Harlan Coben - Asla Vazgeçme : Ebeveynlerin okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum . Üslüp akıcıydı .

Erdal Demirkıran - Ben dünyanın en akıllı insanıyım : Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kişisel gelişim kitabı . Elimden bırakamadım . Yazarın çok samimi bir anlatım tarzı var.

Oğuz Saygın - Hayatın İçinde Kişisel Gelişim : Yazarın okuduğum ilk kitabıydı . Şİmdi bütün kitaplarını okumayı düşünüyorum :) Hayatın içinden örnekler vererek aktarmış kişisel gelişimi . Tavsiye ederim .

Paul Arden - Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil Ne Kadar İyi Olmak İstediğin : Açıkcası anlatım tarzı ve kurguyu beğenmedim.

Gregory Mystery - 44 Bilgelik Sırrı

deren1907 : 6 :68:

Sumak hala 1 ,örgüye verdım kendımı örgü içinde boyle bı tablo yapılsa bırıncı olurum blekı :52:

Nihayet Sarissa 1 :42: :1:
Ölü Ruhlar- Abbas Maroufi
Bir ailenin dramını anlatıyor. İlk defa İran edebiyatından bir roman okudum.
Okunabilecek bir kitap.

1 Ocak – 31 Ocak 2011

6. Sarissa ............. - ........1........
  11. neyneyse .......... - .....2.....
  19. deren1907 ...... - ...6......
  28. samanyolu ...... - ....5....
  40. seebu ...... - ....2....

Son düzenleme:
Ve O Hiçbir Şey Demedi... - Heinrich Böll (1972 Nobel Ödüllü)

Evlilikte yakınlaşma ve yabancılaşma temasını işleyen 'Ve O Hiçbir Şey Demedi', romanın iki kahramanının sesleriyle ulaşır okura. Her ikisi de değişimli olarak içsel ve dışsal yaşantılarını anlatırlar. Böylece bu iki kişinin birbirine koşut giden yaşamları ve aslında birbirine ulaşmaya çabalayan bu insanların yalnızlığı açığa çıkar. Küçük bir kiralık odada karısı ve üç çocuğuyla bir arada yaşamanın sıkıntısına katlanamayan Fred Bogner, onlardan ayrılır. Kiliseye ait bir büroda telefoncu olarak çalışmaya başlar. Savaş sonrası Almanya'sının bir büyük kentinde sokakları arşınlar, içer ve oyun makinelerinde zaman öldürür. Karısıyla bir otelde geçirdiği hafta sonundan sonra ise kesin ayrılık kaçınılmaz görünür. Ancak çok geçmeden Bogner sevmekten asla vazgeçemediği karısında yepyeni bir insan bulur. Savaş sonrası Alman edebiyatının en gerçekçi ve en sarsıcı romanlarından biri olan 'Ve O Hiçbir Şey Demedi', Alman yazar Heinrich Böll'ü üne kavuşturan roman olarak bilinir.(Arka Kapak)

"Nasıldı zencinin söylediği şarkı? Hani Tanrı'yı suçlayan zenci sesiyle 'Ve o hiç bir şey demedi' diyordu. Kadın küçük evini süpürüyordu gözyaşları içinde, gözlerinin içine evinin tabanındaki kireç tortusu kaçıyordu, toz kaçıyordu ve en çok da aşk kaçıyordu gözlerine. Sahi aşk da vardı di mi?" - Kitaptan Alıntı

H_İ_S 4 :81:

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım farkettim diğerini öyle yaptım :42:

Sunay Akın 'ın KULE CAMBAZLARI 'nı büyük bir keyifle bitirdim.Çok çok beğendim.Kitap hikayelerden oluşuyor ve bir hikaye içinde birbiriyle alakalı küçük olaylar (ve gerçek bilgiler) ustaca örülmüş bir şekilde sunuluyor okuyucuya.Öyle ki her paragraf sonunda ''Aaa,bu böylemiymiş?'' ya da '' Ben bunu duymuştum!'' deyiveriyorsunuz.Tek kelimeyle mükemmel bir kitaptı..:34:

Smeagol:7

Back