- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #9.641
Geç kaldım geç kaldım geç kaldım.
Zaten geçen ay çok kitap okuyamadım.
Olsun geç de olsa, Temmuz-2014 okuduklarımı sonradan görebileyim hem de o kadar not aldım boşa gitmesin.
1. Güvercin, Patrick Süskind. ( Kitapla ilgili yorumum şöyle olacak; zor bitirdim. )
2. Sıfır Noktasındaki Kadın, Neval el Saadavi . ( Kadının İslam coğrafyasında neler neler çektiğine çarpıcı bir örnek daha.)
3. Ramses- Işığın Oğlu, Christian Jacq ( Güzel bir tarihsel romandı bence. Serinin diğer kitaplarını da okuyacağım. Bir firavunun etrafındaki bir çok karakterle olaylar esnasında nasıl değiştiğini olgunlaştığını görebileceğiniz bir kitap. Özellikle tarihi kitap sevenler kaçırmasın. )
4. Bir Aile Cinayeti, Michel Foucault ( Psikolojik analiz sevenlere mutlaka tavsiye ederim.)
5. The Secret, Sır, Rhonda Byrne (Çok önce bir arkadaşımın hediye ettiği kitap. Yıllardır sıra gelmemişti elime alamamıştım. Hiç almasam olurmuş. :) Bomboş bir kitap. )
6. Evlerden Biri, Orhan Kemal ( Farklı ailelerin farklı hayatları ve yalan üzerine oturmuş dünyalardan çıkan mutsuzluklar. İkiyüzlü hayatlar üzerine bir Orhan Kemal klasiği.)
candan44-6
Ayrıca dereceye giren arkadaşları tebrik ederim. :)
Yaşasııııın!!!Harikasın PrensesPericim. Eki Görüntüle 1207346
HosbuldumHoşgeldin SirriEyvan.
Dönem dönem hayatımızdaki değişiklikler, kitap mekanımızla aramıza mesafeler koysa da yüreğimiz daima burada.
Keyifle okuyarak kitaplarla hasret giderirsin İnşallah.
Senin mutlu nedenini tebrik ediyorum canım. Sonsuz mutluluklar diliyorum.
Kızlar merhaba, uzun bir süre ayrı kaldım. Bu arada okumaya devam ettim ama buraya bildiremedim. Taşınacağımız için kitaplarımı koliledim. 2 kitap siparişi verdim onların gelmesini bekliyorum.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar merhaba, uzun bir süre ayrı kaldım. Bu arada okumaya devam ettim ama buraya bildiremedim. Taşınacağımız için kitaplarımı koliledim. 2 kitap siparişi verdim onların gelmesini bekliyorum.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ayın derecelerini etkilemiyor fakat eylül sonundaki yıllık listede senin okudugun toplamı etkileyeceği için listeyi revize ettim
1- Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
2- Anton Çehov - Kime Anlatsam Kederimi
yabanmersini__ : 2
Anton Çehov - Kime Anlatsam Kederimi : Kitap Çehov'un öykülerinden oluşuyor. Bu bir öykü kitabı ve üzülerek belirtmek isterim ki yüksek beklentilerle okumaya başladığım Çehov'un hikayelerinden hoşlanmadım.
aaaaa!
benim okunacaklarım arasında bu kitap ben tanıtım yazısını beğenmiştim.
Dağın birinde bir bilge kişi yaşarmış. Herkes tarafından sayılır sevilirmiş. Gençlerden biri, bilgenin bilgeliğini kabul etmeyip maskesini düşürmek istemiş ve bir plan kurmuş.Küçük bir kuşu avucunun arasına yerleştirmiş ve bilgeye sormuş; "Söyle bilge, avuçlarımın arasındaki bu kuş ölü mü diri mi?"Bilge şöyle bakmış ve demiş ki, "Evlat! Ölü desem avuçlarını açıp kuşu uçuracaksın, diri desem sıkıp öldüreceksin. Ellerinde yaşam ve ölümü birlikte tutuyorsun, gel bu kararı bana verdirme, kendin ver!"
bazen acaba edebiyatın dönemi ile mi ilgili beğenip beğenmem durumumuz diye düşünüyorum. bazen bazı kitapları ben de çok sıkıcı buluyorum. bakalım. okuyunca ben de yazarım.
Kadınların Kitap Mekanı konusundan esinlenerek sinema konumuzu yeniden canlandırmak istedik. Her ay kim kaç film izlemiş, neler izlemiş, önerileri ve yorumlarıyla beraber takip edersek harika olur. Tatlı bir yarışma havasında
Unutmayalım, ne kadar yoğun olursak olalım, kitap okumayı ve film izlemeyi ihmal etmiyoruz
Eki Görüntüle 1208823
1 AĞUSTOS - 31 AĞUSTOS 2014
1. Sonnenschein........................1
2. ..................................
3. ............................
4. ...............................
5. ...................................
6. ................................
7. ...........................
8. ................................
9. .................................
10. ...........................
1- Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
2- Anton Çehov - Kime Anlatsam Kederimi
3- Sinan Akyüz - İncir Kuşları
yabanmersini__ : 3
Sinan Akyüz - İncir Kuşları : Bu kitap Sırpların katliam ve soykırımları hakkında okuduğum ikinci kitap. Okurken yüreğim ezildi, şakaklarım gerildi, alnımdaki damar atmaya başladı. Hiç abartısız... İçinde aşkı, umudu barındıran Bosna halkının hüzünlü kaderini anlatan bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim lakin okurken bir paket mendili yanınızdan eksik etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?