• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

1- güneş çavması - dünya varmış
2- bir kedi, bir adam, bir ölüm - z.livaneli
3-içimizdeki şeytan - sebahattin ali

yeni kitabım 1984 kitabı olabilir hala karar vermedim :31:

asmunikal - 3

Daha önce de yazdım ama sanki pek umursanmadı. Okuduğumuz her kitabın yanına kısa kısa bile olsa görüşlerimizi yazsak?

Şimdi örnek bende epeydir bekliyor İçimizdeki Şeytan. Nasıl bir kitap olduğu hakkındaki yorumunuzu okusam belki öne alırım belki daha sonraya bırakırım. Faydalı olur yani. :3:

Daha önce de yazdım ama sanki pek umursanmadı. Okuduğumuz her kitabın yanına kısa kısa bile olsa görüşlerimizi yazsak?

Şimdi örnek bende epeydir bekliyor İçimizdeki Şeytan. Nasıl bir kitap olduğu hakkındaki yorumunuzu okusam belki öne alırım belki daha sonraya bırakırım. Faydalı olur yani. :3:

tamam yazarım :16:

1- güneş çavması - dünya varmış ==> diğer kitap topiğinde hemen hemen herkes okudu. dokundum.com da pdf mevcut isteyen arkadaşlar telefondanda okuyabilir. ben çok beğendim.. kariyer sahibi bir kızın, en yakın arkadaşını kaybettikten sonra herşeyi bırakır izmir foçaya yerleşmesi ve başından geçenleri anlatıyor..

2- bir kedi, bir adam, bir ölüm - z.livaneli ==> z. livanelinin kitapları çok seviyorum. ama bu kitabını çok beğenmedim :50: sıkılarak okudum :50:

3-içimizdeki şeytan - sebahattin ali ==> kürt mantolu madonnayı çok beğendiğim için bunuda okumak istedim. beklenditimi yüksek tuttum sanırım.
insan psikolojisi, yaşadıkları,aile bağları, maddi zorluklar ve aşk.. bu aşk ama özenilecek kıskanılcak gibi deil:31:

Son düzenleme:
tamam yazarım :16:

1- güneş çavması - dünya varmış ==> diğer kitap topiğinde hemen hemen herkes okudu. dokundum.com da pdf mevcut isteyen arkadaşlar telefondanda okuyabilir. ben çok beğendim.. kariyer sahibi bir kızın, en yakın arkadaşını kaybettikten sonra herşeyi bırakır izmir foçaya yerleşmesi ve başından geçenleri anlatıyor..

2- bir kedi, bir adam, bir ölüm - z.livaneli ==> z. livanelinin kitapları çok seviyorum. ama bu kitabını çok beğenmedim :50: sıkılarak okudum :50:

3-içimizdeki şeytan - sebahattin ali ==> kürt mantolu madonnayı çok beğendiğim için bunuda okumak istedim. beklenditimi yüksek tuttum sanırım.
insan psikolojisi, yaşadıkları,aile bağları, maddi zorluklar ve aşk.. bu aşk ama özenilecek kıskanılcak gibi deil:31:

güneş çavmasını ben de çok beğendim çok zengin bir kitaptı hatta iki kere okudum. ah o meriç uğur aşkı.:3: ben uzun süreli ekrandan okuyamıyorum şimdi kitabım bir arkadaşta ama gelince belki bir daha okurum çünkü okuduğumda gülşen ve mecnun kararkteri bana uzun süreli enerji veriyor. .:)

bir kedi, bir adam, bir ölüm kitabı için ben de aynı şeyleri düşünmüştüm ama yine de bitiridim. :46:

içimizdeki şeytan'ı okuma sırasına aldım. demek kürk mantolu madonna beklentisine girmeden okumak gerek.

Çok teşekkürler yorıumlarınız için. :42:

güneş çavmasını ben de çok beğendim çok zengin bir kitaptı hatta iki kere okudum. ah o meriç uğur aşkı.:3: ben uzun süreli ekrandan okuyamıyorum şimdi kitabım bir arkadaşta ama gelince belki bir daha okurum çünkü okuduğumda gülşen ve mecnun kararkteri bana uzun süreli enerji veriyor. .:)

bir kedi, bir adam, bir ölüm kitabı için ben de aynı şeyleri düşünmüştüm ama yine de bitiridim. :46:

içimizdeki şeytan'ı okuma sırasına aldım. demek kürk mantolu madonna beklentisine girmeden okumak gerek.

Çok teşekkürler yorıumlarınız için. :42:

o karakterdeki gülşen karakteri kimdi kii:44:
banada handan ve mecnun enerji veriyor:32:

aaa saf ben onu unutmuşum bakkkk:1::1::1:

ben de siz sorunca bir an şüpheye düştüm adından. kitap da bende yok eyvah dedim bakamadım ama sonra emin oldum. bir yerde gülşeni hüsnüne kimler varıyor şarkısı geçiyordu. o şarkıyı ben de çok sevdiğim için orası aklımda kalmış. öylece hatırladım. :49:

ben de siz sorunca bir an şüpheye düştüm adından. kitap da bende yok eyvah dedim bakamadım ama sonra emin oldum. bir yerde gülşeni hüsnüne kimler varıyor şarkısı geçiyordu. o şarkıyı ben de çok sevdiğim için orası aklımda kalmış. öylece hatırladım. :49:

çocuğun faydaları işteee:46::46::46::46:

1- Nehirlerin Kadını - Philippa Gregory
2- Ne Zor Şeymiş Yaşamak - Yunus Arıkan
3- İnsan Bir Ormandır - Oktay Akbal
4- Kapımın Önünde Sıraya Giren Kızlar! - Ferhan Ertürk

5- Gece Yolu - Kristin HannahYazarın tarzını sevdim. Dokunaklı, sıcak... $sad-book.gif

kulitta . . 5

Aha ha ha tam Gülşen kimdi yazıyordum ki candan'ın yanıtını gördüm.
Neyse ki rezil olmaktan kıl payı kurtulmuş oldum. :9:
Mecnun'un peşine takılmıştım en çok, o nereye ben oraya. :4:

niye rezil olalım canım kitapta elli tane karakter vardı. :)))))

ama algıda seçiciliği bir kere daha anladım. bir kitapta bile herkesi etkileyen şeyler farklı oluyormuş. mecnun hepimizi peşine takmış ama bazılarımız farklı nedenlerle başka karakterlere de takılmışız.
ben mesela çoğu okuyan arkadaşım gibi maral'a çok gıcık olmadım. o da içimizden biriydi. veya hiç mi marallık yapmadık? :1:
herkes başka etkileniyor işte.

1- Dostoyevski - Ölü Evinden Anılar
2- Hakan Yel - Sekiz Numaralı Vurucu
3- Hakan Günday - Kinyas ve Kayra

yabanmersini__ : 3

Hakan Günday - Kinyas ve Kayra : Evet, her yerde okuyacağınız üzere kitabın konusu iki arkadaşın kafalarındaki düşünceleri susturamamaları, bir nevi kimlik arayışları, nihilist düşünceleri ve distopyaları üzerine evden kaçmaları, başka bir ülkede, başka kimliklerle, yasadışı işler yapmaları ve varlıklarını unutmaya çalışarak zihinsel ölümlerini gerçekleştirmeye çalışmaları üzerine. Kitap 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde ''bu ne karamsarlık ergen kitabı gibi...'' diye düşünsem de -çünkü kitap epey karamsar bir çizgide ilerliyor- ikinci ve üçüncü bölümde işin aslını kavrayıp kitabın beni baya tatmin ettiğini söyleyebilirim. Hakan Günday'ın yazarlığına hayran kaldığımı ikinci kez anlamış ve tasdiklemiş oldum bu kitapla. Tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
TEMMUZ AYI

1- Kayıp Kitap Barnabas'ın Sırrı - Aydoğan Vatandaş

2- Güzel Yurdum - Yılmaz Erdoğan ( Bildiğimiz Yılmaz Erdoğan değil. Başka bir yazar.):34:

3- Hayvan Çiftliği - George Orwell

4- Cümle Kapısı - Nazan Bekiroğlu

5- Ustam ve Ben - Elif Şafak

Elif Şafak' ın diline hayran olduğumu en baştan söylemek isterim. Kitap genel olarak güzel bir kitaptı. Hikayeyi her zaman ki gibi güzel kurgulamış. Mimari onun sayesinde bir kez daha dikkatimi çekti. Diğer kitaplarıyla kıyaslamaya kalktığımızda kitap biraz vasat görünebilir ama ben yine de zevkle okudum ve bazı yerlerde elimden bırakamadım. En çokta filin ölümü üzdü beni nedense. :26:

LAydLiNe : 5

1. Jack London -Martin Eden
  2. Dünya Varmış -Güneş Çavması
  3. Ayla Kutlu - Bir Göçmen Kuştu O
  4. Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık :Çok kalabalık ve tekrar isimler kadrosuyla sanki içinden çıkılmaz gibi görünen ama neredeyse bir solukta okunan roman. Tekrar eden kuşaktan kuşağa aktarılan isimleri unutmamak için fazla ara vermeden okunmalı bence.
    Yüzyıllık yalnızlık bize hayatta herşeyin tekrardan ibaret olduğu gerçeğini gösteriyor aslında.

DonukPudra..........4

1. Jack London -Martin Eden
  2. Dünya Varmış -Güneş Çavması
  3. Ayla Kutlu - Bir Göçmen Kuştu O
  4. Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık :Çok kalabalık ve tekrar isimler kadrosuyla sanki içinden çıkılmaz gibi görünen ama neredeyse bir solukta okunan roman. Tekrar eden kuşaktan kuşağa aktarılan isimleri unutmamak için fazla ara vermeden okunmalı bence.
    Yüzyıllık yalnızlık bize hayatta herşeyin tekrardan ibaret olduğu gerçeğini gösteriyor aslında.

DonukPudra..........4

Yüzyıllık Yalnızlık romanı için kurduğunuz cümle hem çok güzel hem çok önemli, bir de ben vurgulamak istiyorum: Tekrar eden kuşaktan kuşağa aktarılan isimleri unutmamak için fazla ara vermeden okunmalı bence.

Ara veren baştan başlar biz söyleyelim de ya da durmadan geri gider. :1::1::1:

Back