• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

1. İç Dünyamdan Notlar - Paul Auster (Bir Ay Sarayı gibi akıcı değildi ama insanın iç dünyasıyla gerçek dünyanın kesişmeleri Paul Auster tarafından yazılınca, okunuyor. Yanına ek kitap alırsanız, daha zevkli gidiyor. :)
2. Kaplıcada Bir Konuk - Herman Hesse (İhtiyarlayınca başımıza neler geleceğini net olarak gözönüne seren bir kitap. Bu yaşlı muhabbetinden hiç sıkılmadım. :)
3. Tanrının Gözdesi Yok- Erich Maria Remarque (Biraz iç karartan bir kitap. Yine de hastalıkla süren bir aşk hikayesi sonuna kadar okutuyor.)
4. Ayın En Çıplak Günü- Buket Uzuner (Benim öykü zevkime pek uymadı ama belki ben Buket Uzuner’de hep Kumral Ada Mavi Tuna tadını aradığımdandır. Yine de okunabilir.)
5- Roman Sanatı – Milan Kundera (Eğer özellikle roman türüne ilgi duyuyorsanız verdiği bilgiyle, örneklerle falan çok zengin bir kitap ama bir çırpıda okunmuyor, araya kitap istiyor.)
6- Oğullar ve Rencide Ruhlar – Alper Canıgüz (Okur olarak çok bilmiş beş yaşında bir çocukla tanışıp bir çok olayın içinden geçiyoruz. İlginç bir kitap, sonunu ayrı beğendim.)
7- Sokağın Dili Olsa – James Baldwin ( 1970li yıllar. Yer Harlem. İki gencin mücadele dolu aşk öyküsü. Irkçılık, adalet gibi yan konuları da içermekte.)
8. Cinsel Aşkın Metafiziği – Schopenhauer ( Beğenmeme rağmen çevirisinde sorun olduğunu düşünmekten kendimi alamadım. Uzun ve karmaşık cümleler biraz itici geldi fakat felsefi yaklaşımları sevenlere tavsiye ederim.)
9- Mahkeme Kapısı – Sait Faik Abasıyanık ( Öykü ustasından mahkeme hikâyeleri. Bunlar yıllar evvel bir gazete sütununda yayınlanan yazılarından derlenmiş.)
10- Masallar - Herman Hesse (Hayata dair değişik felsefi bir bakış isteyenler için çok zevkli bir kitap. Ben bu adamın dilini çok seviyorum.)
11- İçimden Kuşlar Göçüyor- İnci Aral (Belli bir kitleye hitap ediyor daha çok kırk yaş üzeri kadınlara. Çok sevmesem de elimden atmadım.:)
12- Soneler &#8211; William Shakespeare ( İkinci kez okudum, yıllar sonra farklı bir tat bıraktı. Bu tip kitapları ara ara okuyorum. Soneleri okurken üç kitap bitirdim. Önceden sevmiyordum iki kitabı bir arada okumayı ama şiir, felsefe kitabı okurken, durmadan o<kuyamıyorum ve mecburen başka kitaplarla okuyorum. Sanırım bu sisteme alıştım.)
13- Bülbülü Öldürmek - Harper Lee ( Dünyanın başının belası ırkçılığın bir çocuğun gözünden anlatılması. Kitap bence aldığı ödülleri hak ediyor.)
14- Bin Hüzünlü Haz &#8211; Hasan Ali Topbaş ( Bir arkadaşımdan hediye gelmişti ve epeydir bekliyordu. Kitap hakkında ne diyeceğimi şaşırdım bir an. Roman veya bütün bir hikâyesi olan bir kitap değil. :( Bence bu bir deneme. Zaman zaman sıkılıp yoruldum.)
15- Kadınsız Erkekler - Ernest Hewingway (Kaç yıldır elime alıp alıp bırakmamın bir nedeni varmış, yer yer bunaldım.:)))) ama öykünün biri inanılmaz güzeldi. )
16- Acı Kahve - Agatha Christie ( Yok ben televizyon izlemeyi unutmuşum nereyi açsam sinirleniyorum Bari yorulmadan bir Agatha Christie okuyayım dedim belki beş yıldır bekleyen Acı Kahve kitabını bitirdim bugün.
Polisiye sevenlerin ilk sırada okuyacağı Agatha Christie kitaplarından değil belki tiyatro oyunu olarak yazılmasından mı nedir ama yazarın çok daha iyi kitapları var. Ya da benim beklentime cevap vermedi. :50: )

candan44-16

Son düzenleme:

. . :nazar:
shocked-smiley-emoticon.gif
:nazar:

1) Ahmet Hamdi Tanpınar: Saatleri Ayarlama Enstitüsü
2 Sarah Jio: Böğürtlen Kışı

Aşkınihan:2

Rezil okuyucudan sevgilerle:5::5::25::25::25:

neden rezil okuyucudan olsun? kitap okumak bazen zaman işi bazen kafa işi. bir kaç kez hiç okumadan geçtiğim aylar olmuştur benim de. iş yoğunluğu çocuklar küçük meselesi gibi bir dolu etken var. :54:
gerçi ben normali bulamayanlardanım. kitaba ve gitar çalmaya dadandım bu ara. iki sene önce de üç ay hiç durmadan örgü örmüştüm iki yıldır elime aldığım yok. :14:

Mayıs Ayı:
1.Paulo Coelho Simyacı bitti..
2.Sherlock Holmes Şüphe Asla Uyumaz bitti..
3.Marie Bostwick Pamuk İpliğinden Hayaller bitti..
4.Linda Howard Aşk Tuzağı bitti..
5.Antoine De Saint-Exupery Küçük Prens bitti..
6.Albert Camus Yabancı bitti..
7.Ahmet Ümit Patasana bitti..
8.Holly Bourne Sen Benim Diğer Yarımsın bitti..
9.Richard Bach Martı Jonathan Livingston bitti..
10.Jose Mauro De Vasconcelos Şeker Portakalı bitti..
11.Ahmet Ümit Bir Ses Böler Geceyi bitti..
12.Ahmet Ümit Çıplak Ayaklıydı Gece bitti..
13.Oriana Fallaci Doğmamış Çocuğa Mektup bitti..
14.Robin Sharma Ferrarisini Satan Bilge bitti..

3kelebek3-14

1. İç Dünyamdan Notlar - Paul Auster (Bir Ay Sarayı gibi akıcı değildi ama insanın iç dünyasıyla gerçek dünyanın kesişmeleri Paul Auster tarafından yazılınca, okunuyor. Yanına ek kitap alırsanız, daha zevkli gidiyor. :)
2. Kaplıcada Bir Konuk - Herman Hesse (İhtiyarlayınca başımıza neler geleceğini net olarak gözönüne seren bir kitap. Bu yaşlı muhabbetinden hiç sıkılmadım. :)
3. Tanrının Gözdesi Yok- Erich Maria Remarque (Biraz iç karartan bir kitap. Yine de hastalıkla süren bir aşk hikayesi sonuna kadar okutuyor.)
4. Ayın En Çıplak Günü- Buket Uzuner (Benim öykü zevkime pek uymadı ama belki ben Buket Uzuner’de hep Kumral Ada Mavi Tuna tadını aradığımdandır. Yine de okunabilir.)
5- Roman Sanatı – Milan Kundera (Eğer özellikle roman türüne ilgi duyuyorsanız verdiği bilgiyle, örneklerle falan çok zengin bir kitap ama bir çırpıda okunmuyor, araya kitap istiyor.)
6- Oğullar ve Rencide Ruhlar – Alper Canıgüz (Okur olarak çok bilmiş beş yaşında bir çocukla tanışıp bir çok olayın içinden geçiyoruz. İlginç bir kitap, sonunu ayrı beğendim.)
7- Sokağın Dili Olsa – James Baldwin ( 1970li yıllar. Yer Harlem. İki gencin mücadele dolu aşk öyküsü. Irkçılık, adalet gibi yan konuları da içermekte.)
8. Cinsel Aşkın Metafiziği – Schopenhauer ( Beğenmeme rağmen çevirisinde sorun olduğunu düşünmekten kendimi alamadım. Uzun ve karmaşık cümleler biraz itici geldi fakat felsefi yaklaşımları sevenlere tavsiye ederim.)
9- Mahkeme Kapısı – Sait Faik Abasıyanık ( Öykü ustasından mahkeme hikâyeleri. Bunlar yıllar evvel bir gazete sütununda yayınlanan yazılarından derlenmiş.)
10- Masallar - Herman Hesse (Hayata dair değişik felsefi bir bakış isteyenler için çok zevkli bir kitap. Ben bu adamın dilini çok seviyorum.)
11- İçimden Kuşlar Göçüyor- İnci Aral (Belli bir kitleye hitap ediyor daha çok kırk yaş üzeri kadınlara. Çok sevmesem de elimden atmadım.:)
12- Soneler – William Shakespeare ( İkinci kez okudum, yıllar sonra farklı bir tat bıraktı. Bu tip kitapları ara ara okuyorum. Soneleri okurken üç kitap bitirdim. Önceden sevmiyordum iki kitabı bir arada okumayı ama şiir, felsefe kitabı okurken, durmadan o<kuyamıyorum ve mecburen başka kitaplarla okuyorum. Sanırım bu sisteme alıştım.)
13- Bülbülü Öldürmek - Harper Lee ( Dünyanın başının belası ırkçılığın bir çocuğun gözünden anlatılması. Kitap bence aldığı ödülleri hak ediyor.)
14- Bin Hüzünlü Haz – Hasan Ali Topbaş ( Bir arkadaşımdan hediye gelmişti ve epeydir bekliyordu. Kitap hakkında ne diyeceğimi şaşırdım bir an. Roman veya bütün bir hikâyesi olan bir kitap değil. :( Bence bu bir deneme. Zaman zaman sıkılıp yoruldum.)
15- Kadınsız Erkekler - Ernest Hewingway (Kaç yıldır elime alıp alıp bırakmamın bir nedeni varmış, yer yer bunaldım.:)))) ama öykünün biri inanılmaz güzeldi. )
16- Acı Kahve - Agatha Christie ( Yok ben televizyon izlemeyi unutmuşum nereyi açsam sinirleniyorum Bari yorulmadan bir Agatha Christie okuyayım dedim belki beş yıldır bekleyen Acı Kahve kitabını bitirdim bugün.
Polisiye sevenlerin ilk sırada okuyacağı Agatha Christie kitaplarından değil belki tiyatro oyunu olarak yazılmasından mı nedir ama yazarın çok daha iyi kitapları var. Ya da benim beklentime cevap vermedi. :50: )

candan44-16

Mayıs Ayı:
1.Paulo Coelho Simyacı bitti..
2.Sherlock Holmes Şüphe Asla Uyumaz bitti..
3.Marie Bostwick Pamuk İpliğinden Hayaller bitti..
4.Linda Howard Aşk Tuzağı bitti..
5.Antoine De Saint-Exupery Küçük Prens bitti..
6.Albert Camus Yabancı bitti..
7.Ahmet Ümit Patasana bitti..
8.Holly Bourne Sen Benim Diğer Yarımsın bitti..
9.Richard Bach Martı Jonathan Livingston bitti..
10.Jose Mauro De Vasconcelos Şeker Portakalı bitti..
11.Ahmet Ümit Bir Ses Böler Geceyi bitti..
12.Ahmet Ümit Çıplak Ayaklıydı Gece bitti..
13.Oriana Fallaci Doğmamış Çocuğa Mektup bitti..
14.Robin Sharma Ferrarisini Satan Bilge bitti..

3kelebek3-14
:53::53::53::53::53::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
no comment because dilim tutuldu:50:

al benden de o kadar:ssz::ssz:

bu arada saatleri ayarlama enstitüsü nasıldı? Merak ettiğim kitaplar arasında

saatlerı ayarlama enstıtusunu aldım başladım ama sıkıldım bır o kadarda edebi buldum...
okuyan arkadaş nasıl buldu aceba?

evim işime en az 1 buçuk saat olduğu için otobüste her türlü okuyorum otururken ayakta hiç affetmem:1::1:

Zaten oralarda bir tek bizim millet okumuyor.

Bir fotoğraf görmüştüm galiba Tokyo metrosuydu ve bir iki kişi hariç herkes ya gazete ya kitap okuyordu. :46:

Ben bu ay hep evde okudum rahat rahat ama şimdi düşününce gidiş geliş üç saatte bir kitap biter. Çoğu insan bu yolculuktan şikayet eder, kimi de sizin gibi kitap okur. :42:

Seçim bizim.

: )) hee anladım. ben evim okula 5 dk olduğu için okuyamıyom :37::37:

bence okumama sebebiniz bu değil. :1:

benim kitap kurdu bir arkadaşım var yemek yaparken bile okur. gördüm çorba karıştırırken ocağın kapağına yaslayıp okuyordu. :16:

Son düzenleme:
Zaten oralarda bir tek bizim millet okumuyor.

Bir fotoğraf görmüştüm galiba Tokyo metrosuydu ve bir iki kişi hariç herkes ya gazete ya kitap okuyordu. :46:

Ben bu ay hep evde okudum rahat rahat ama şimdi düşününce gidiş geliş üç saatte bir kitap biter. Çoğu insan bu yolculuktan şikayet eder, kimi de sizin gibi kitap okur. :42:

Seçim bizim.

aynen öyle..
ama bizim otobüslerdede okuma oranı yükseldi 2-3 kişi okuyor!
evde kitap okumak harika bir duygu ben anca gece yatakta okuyabiliyorum şöyle ayaklarımı uzatarak kahvem eşliğinde kitap okumaya hasret kaldım..
siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla

aynen öyle..
ama bizim otobüslerdede okuma oranı yükseldi 2-3 kişi okuyor!
evde kitap okumak harika bir duygu ben anca gece yatakta okuyabiliyorum şöyle ayaklarımı uzatarak kahvem eşliğinde kitap okumaya hasret kaldım..
siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla

çalışıyorum çalışıyorum bir reklam şirketinde ama biraz krizdeyiz. üç yıldır tatil yapmıyordum iki ay izin verdiler. bakalım düzelecek inşallah, düzelmezse izin bitimi tazminat ödeyip güle güle diyebilirler. :(
ben de fırsat bu fırsat deyip okuyorum ve çocukların her şeyine karışıp onları bunaltıyorum. :1: :1:
ha bir de çalışırken zaman bulamadığım zor yemekleri yapıyorum, arada yakıyorum. :8:

Back