Kadınların Kitap Mekanı

1- Ateşi Yakalamak (Açlık oyunları 2. kitap) Suzanne Collins
2- Kukla - Ahmet Ümit
3- Şemspare - Elif Şafak
4- Ağrı Dağı Efsanesi - Yaşar Kemal
5- İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit6- Kocan Kadar Konuş - Şebnem Burcuoğlu
7- Böğürtlen Kışı - Sarah Jio

Kitabın bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Gerçekten güzel bir hikaye olmuş. Sürükleyip götürdü. Özellikle anne olanların yüreğine fazlasıyla dokunacak bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

LAydLiNe : 7

Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya
Mustafa Merter-Dokuz Yüz Katlı İnsan : Elimde bayağı bir süründü gibi oldu ama çok beğendim.Hele kapak resmi çok orjinaldi.

DonukPudra.........2

Elveda Gülsarı bitti : (((

içim parçalanarak okuduğum, ender kitaplardan oldu Elveda Gülsarı. Cengiz Aytmatov'u çok sevdim ben. Atasözlerini kullanışını, okuyucuyu yormadan, samimi üslubuyla hikayeyi anlatışını çok sevdim. Bol bol da alıntı yaptım okuma grubunda kitaptan. Kesinlikle tavsiye edecğim bir kitap.

Datlucadu 2

Mayıs Ayı:
1.Paulo Coelho Simyacı bitti..
2.Sherlock Holmes Şüphe Asla Uyumaz bitti..
3.Marie Bostwick Pamuk İpliğinden Hayaller bitti..
4.Linda Howard Aşk Tuzağı bitti..
5.Antoine De Saint-Exupery Küçük Prens bitti..
6.Albert Camus Yabancı bitti..
7.Ahmet Ümit Patasana bitti..
8.Holly Bourne Sen Benim Diğer Yarımsın bitti..
9.Richard Bach Martı Jonathan Livingston bitti..
10.Jose Mauro De Vasconcelos Şeker Portakalı bitti..
11.Ahmet Ümit Bir Ses Böler Geceyi bitti..

3kelebek3-11

1.Bir Psikiyatristin Gizli Defteri-Gary Small
2.Ölüm .....su-Chuck Palahniuk
3.Leviathan Uyanıyor-James S.A.Corey
4.
Sonsuza Kadar Aşk-Deborah Raney

Lavin-4

Okumak bu aralar işsiz olmanın ve Soma faciasının etkisinden kurtulmanın yolu oldu benim açımdan. Gözlerimden yaşlar akıyor artık, alarm veriyor. Okumaya birkaç gün ara vermem gerektiğini anlayınca yine gününü geçirmeden paylaşmak istedim.
Burda derece alır mı bilmem ama kendi rekorumu kırmış bulunuyorum. Sayfa olarak olmasa da kitap sayısı olarak.
İzlenimlerimi kısa kısa aktardım umarım okuyacak olanlara faydalı olur.

1. İç Dünyamdan Notlar - Paul Auster (Bir Ay Sarayı gibi akıcı değildi ama insanın iç dünyasıyla gerçek dünyanın kesişmeleri Paul Auster tarafından yazılınca, okunuyor. Yanına ek kitap alırsanız, daha zevkli gidiyor. :)
2. Kaplıcada Bir Konuk - Herman Hesse (İhtiyarlayınca başımıza neler geleceğini net olarak gözönüne seren bir kitap. Bu yaşlı muhabbetinden hiç sıkılmadım. :)
3. Tanrının Gözdesi Yok- Erich Maria Remarque (Biraz iç karartan bir kitap. Yine de hastalıkla süren bir aşk hikayesi sonuna kadar okutuyor.)
4. Ayın En Çıplak Günü- Buket Uzuner (Benim öykü zevkime pek uymadı ama belki ben Buket Uzuner’de hep Kumral Ada Mavi Tuna tadını aradığımdandır. Yine de okunabilir.)
5- Roman Sanatı – Milan Kundera (Eğer özellikle roman türüne ilgi duyuyorsanız verdiği bilgiyle, örneklerle falan çok zengin bir kitap ama bir çırpıda okunmuyor, araya kitap istiyor.)
6- Oğullar ve Rencide Ruhlar – Alper Canıgüz (Okur olarak çok bilmiş beş yaşında bir çocukla tanışıp bir çok olayın içinden geçiyoruz. İlginç bir kitap, sonunu ayrı beğendim.)
7- Sokağın Dili Olsa – James Baldwin ( 1970li yıllar. Yer Harlem. İki gencin mücadele dolu aşk öyküsü. Irkçılık, adalet gibi yan konuları da içermekte.)
8. Cinsel Aşkın Metafiziği – Schopenhauer ( Beğenmeme rağmen çevirisinde sorun olduğunu düşünmekten kendimi alamadım. Uzun ve karmaşık cümleler biraz itici geldi fakat felsefi yaklaşımları sevenlere tavsiye ederim.)
9- Mahkeme Kapısı – Sait Faik Abasıyanık ( Öykü ustasından mahkeme hikâyeleri. Bunlar yıllar evvel bir gazete sütununda yayınlanan yazılarından derlenmiş.)
10- Masallar - Herman Hesse (Hayata dair değişik felsefi bir bakış isteyenler için çok zevkli bir kitap. Ben bu adamın dilini çok seviyorum.)
11- İçimden Kuşlar Göçüyor- İnci Aral (Belli bir kitleye hitap ediyor daha çok kırk yaş üzeri kadınlara. Çok sevmesem de elimden atmadım.:)
12- Soneler – William Shakespeare ( İkinci kez okudum, yıllar sonra farklı bir tat bıraktı. Bu tip kitapları ara ara okuyorum. Soneleri okurken üç kitap bitirdim. Önceden sevmiyordum iki kitabı bir arada okumayı ama şiir, felsefe kitabı okurken, durmadan o<kuyamıyorum ve mecburen başka kitaplarla okuyorum. Sanırım bu sisteme alıştım.)
13- Bülbülü Öldürmek - Harper Lee ( Dünyanın başının belası ırkçılığın bir çocuğun gözünden anlatılması. Kitap bence aldığı ödülleri hak ediyor.)
14- Bin Hüzünlü Haz – Hasan Ali Topbaş ( Bir arkadaşımdan hediye gelmişti ve epeydir bekliyordu. Kitap hakkında ne diyeceğimi şaşırdım bir an. Roman veya bütün bir hikâyesi olan bir kitap değil. Bence bu bir deneme. Zaman zaman sıkılıp yoruldum.)
15- Kadınsız Erkekler - Ernest Hewingway (Kaç yıldır elime alıp alıp bırakmamın bir nedeni varmış, yer yer bunaldım.:)))) ama öykünün biri inanılmaz güzeldi. )

candan44- 15

Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya
Mustafa Merter-Dokuz Yüz Katlı İnsan : Elimde bayağı bir süründü gibi oldu ama çok beğendim.Hele kapak resmi çok orjinaldi.

DonukPudra.........2

Dokuz Yüz Ktlı İnsan hakkında daha detaylı yporum alabilir miyim? İki aydır elimde kitap ve başlamaya korkuyorum. Sanki çok uzun ve çok ağır olacakmış gibi..

Mayıs Ayı

1- Baba ve Piç
2- Şeker Portakalı
3- 7 Kapı
4- Nurun 5 Duyusu
5- Kalbin Mührü Açılınca
6- Martı Jonathan Livingston
7- Aşkın Gözyaşları - Hamuş
8- Namaz Aşıkları
9-Öğle Namazına Nasıl Kalkılır

Mayıs Ayı:
12.Ahmet Ümit Çıplak Ayaklıydı Gece bitti..

3kelebek3-12

Listeni görünce düşündüklerim:
Ahmet Ümit geceye takmış halbuki Patasana daha ilginç bir başlık.
Beni kitapların adı etkiliyormuş demek.

bu iki kitap ilk yazdığı kitaplardan ikiside vasattı.
iki kitap birden kitaplarındandı..
patasana gerçekten güzel bir kitaptı ama bu iki kitapla Ahmet ümite karşı hissettiğim ilgiyi kaybettim diyebilirim..

bu iki kitap ilk yazdığı kitaplardan ikiside vasattı.
iki kitap birden kitaplarındandı..
patasana gerçekten güzel bir kitaptı ama bu iki kitapla Ahmet ümite karşı hissettiğim ilgiyi kaybettim diyebilirim..

Bende bu ay İstanbul Hatırası ve Kukla' sını okudum. İkisi de hoşuma gitti. :44:

Bende bu ay İstanbul Hatırası ve Kukla' sını okudum. İkisi de hoşuma gitti. :44:

aşk köpekliktir ve patasanada çok başarılı ve güzel kitaplardı ama bu iki kitap gerçekten vasattı ama diyorum ya 95 ya da 97 yılında kaleme alıp sonradan yayınladığı kitapları o yüzden acemilik dönemine gelmiş kitaplar normal aslında ama biraz ara vermeye karar verdim Ahmet ümit okumaya..

Dokuz Yüz Ktlı İnsan hakkında daha detaylı yporum alabilir miyim? İki aydır elimde kitap ve başlamaya korkuyorum. Sanki çok uzun ve çok ağır olacakmış gibi..

Bende neredeyse 5 ayda bitirdim ilk defa bir kitap bu kadar uzun süre kaldı elimde. Sıkıcı değil aslında ama teknik terimler bilgiler verdiği için okuyup anlama değerlendirip analiz yapma açısından bir çırpıda okunamıyor.
teknik terimlerin tüm acıklamalarına yer vermiş yazar.
Ben ötesi psikolojiyi anlatıyor. Psikoloji tarihi ile ilgili bilgiler yer alıyor.
modern psikoloji ve tasavvuf birleşimi..
Freud ,Maslow ,Mevlana...

Çok zengin bir kaynak ve bilgi birikimi.Okumanı öneririm.

Markus Zusak -Köpek düşleri bitti. bi günde okuduğum çerez kitaplardan oldu. belki kitaba göre çok yaşlı kaçtım : ))) o yüzden de çok etkilendiğim söylenemez. :100:

datlucadu-3

Haftasonu yeğenimin elindeki kitaba bakayım dedim.bi iki sayfa derken sonunu da merak ettim akşama kadar bitidirm Halit Ertuğrul-Canan. Yok artık dedim kitabın sonunda. Halit Ertuğrul hiç okumamıştım. Kitabın önsözünde okuyucular edebi bir kaygıyla okumasın diye not düşmüş zaten o yüzden diğer kitapları nasıl bakmak lazım. Hoş Canan da bi takım ipuçaları vererek beni olumsuz düşüncelere itti ama yine de ön yargılı olmamak lazım : )))

Onu da sayarsak ;

Datlucadu-4 : )))

Mayıs Ayı:
12.Ahmet Ümit Çıplak Ayaklıydı Gece bitti..
13.Oriana Fallaci Doğmamış Çocuğa Mektup bitti..

3kelebek3-13

kitaba başlarım, aralara da başka kitaplar katarım. ben okurken bilgi alışverişinde bulunsak ara ara yazışsak uyar mı sana :26::26::26:

1- Konuştukça Batıyoruz - David Stiebel
2- Kozanın Tereddütü - Gözde Kurt
3- Şeriatın Kestiği Yürek - Murat İde

4- Mutluluk - Guy De Maupassant (Güzel, anlamlı öyküler.)

kulitta . . 4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…