Kadınların Kitap Mekanı

mihmandar nasıl kitap

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kitap çok güzel başlıyor öncelikle. İlk 50-60 sayfa su gibi akıp gidiyor. İskender Pala bu kitapta yine farklı bir anlatım yöntemi seçmiş. Önce olayı anlatıyor arkasından anlattığı olayı hangi kahramanın anlattığını yazıyor. Yani bölüme başladığınızda yaşanan olayın kim tarafından yaşandığını pek kavrayamıyorsunuz. Kitap üzerine söylenecek çok şeyler bulunabilir özellikle anlatım biçimi ve hikaye konusunda. Aman aman bayılarak okuduğum bir kitap değildi. Daha doğrusu ikinci bir kez okumayı düşünmediğim bir kitap. Hele ki kitabın sonu pek umduğum gibi değildi. Tabii ki bunlar göreceli düşünceler. Kötü yönde etkilemek istemem.

1- Ayyar Hamza - Mehmet Ali Bey
2- Mihmandar - İskender Pala
3- Firarperest - Elif Şafak
4- Saklı kitap - Sibel Eraslan

LAydLiNe : 4

Yazarın Odası bitti... 4. kitabım oldu..

Kızlar bir kez daha sorayım. Kelebek e özellikle. Çünkü ismini öteki topikte de görmüştüm. İki topik birden mi takip ediyoruz?

Yazarın Odası bitti... 4. kitabım oldu..

Kızlar bir kez daha sorayım. Kelebek e özellikle. Çünkü ismini öteki topikte de görmüştüm. İki topik birden mi takip ediyoruz?

Ben sadece burayı takip ediyorum canım. Burasının bağlantılı olduğu başka bir topik yok bildiğim kadarıyla. Başka topikler senin isteğine bağlı. Hangisini takip etmek istiyorsan ordan devam edersin. Ama dediğim gibi bu topiğin bir bağlantısı yok.

1. Charles Dickens- İki Şehrin Hikayesi
  2. Aslı Erdoğan- Taş Bina ve Diğerleri
  3. Trevanian-İnci Sokağı
  4. Barış Bıçakçı- Bizim Büyük Çaresizliğimiz
  5. Forrest Carter-Küçük Ağaç'ın Eğitimi (hala benim gibi okumakta geç kalan arkadaşlar varsa biran önce okusun derim )

DonukPudra.............5

1- Bakir İntiharlar - Jeffrey Eugenides
2- Necla / Bir Güneydoğu Gerçeği - Hikmet Çetinkaya
3- Türkiye'nin Siyasi İntiharı / Yeni Osmanlı Tuzağı - Cengiz Özakıncı

4- Bazı Kuşlar - Feyyaz Alaçam (Okuduğum kasvetli konuların üzerine krema gibi geldi. Çok beğendim ''Gitmek geldiğinde kalamazsın...'')

kulitta . . 4

Datlucadu

1- Hilmi Yavuz-Osmanlılık-Kültür-Kimlik

2-Kahraman Tazeoğlu-Bukre -21.YY'nin ilk çeyreğinde şiir yazmak pek iyi bir fikir değilmiş
Nasılsa hepimiz aynı şeyi yazıyoz
İlk kitaptan sonra uçuruma süzülmek gibi oldu : )

datlucadu

Nisan-2

Bende okuyorum şimdi Bukre' yi ama şimdiden tavsiye etmeyeceğim bir kitap olduğunu anladım. Maalesef ki başladığım hiç bir kitabı yarım bırakamıyorum. Kahraman Tazeoğlu' nun okuduğum ilk kitabı. Bundan sonra da uzun bir süre okumam sanırım

benimde yarım bırakma huyum yok, hediye bir kitapta olunca canımı dişime katıp bi günde bitirdim: ))
ilginç olan 300.000 satmış olması:44:

Kahraman Tazeoğlu - BUKRE bitti( Tam bir hayal kırıklığı yaşadım bu kitapta.Oldukça kasvetliydi ve fazla arabesk ,uzun cümlelerin ki bazen o cümleler öyle sıkıcıydıki cümlenin sonunu getiremedim.Bir diğer sevemediğim yanı kitap toplamda 304 sayfa fakat kitabın adını taşıyan bukre li kısım 176 da bitiyor ve sonrası küçük küçük hikayelere yer verilen başka bir boyuta geçiyor.Evet yine aşk üzerine yine arabeskçe yaklaşımlar ama kitabın bu pazarlanış şeklini beğenmedim.Çarşıdan elma alıyorsunuz eve bir geliyorsunuz elmaların içine armutlar ,ayvalar karışmış gibi bir yaklaşım.Ama ben elma yemek istiyodum ve alırken elma diye almıştım)

Yeni kitabım Ayşe Kulin -DÖNÜŞ

benimde yarım bırakma huyum yok, hediye bir kitapta olunca canımı dişime katıp bi günde bitirdim: ))
ilginç olan 300.000 satmış olması:44:
Öyle bir reklamını yaptılar ki bu kitabın. Bu tarzlar beni hiç açmadığı halde elime geçince kitap okumak istedim. Bence sırf reklam kaynaklı satmıştır 300 bin. Yoksa imkanı yok bu kitap o kadar satamaz.

Ne tesadüf ki üç kişi aynı anda okumuş kitabı. Ben henüz 176 ya gelmedim. Gelince sürpriz yaşamayacağım demek ki. Cümleler konusunda haklısın. Ben bazı cümleleri iki defa okumak zorunda kalıyorum. Demek ki uzatmadan biran önce bitirmeliyim yoksa çok sürünecek elimde.

Nisan Ayı:
1.Debbie Macomber Bahçemde Yeşeren Umutlar bitti..
2.Dünya Varmış Güneş Çavması bitti.. (herkese tavsiye ediyorum çok güzel ve özel bir kitap bence)
3.Debbie Macomber Mucizeler Dükkanına Dönüş bitti..
4.Ender Haluk Derince Menekşe Kokulu Hikayeler bitti..(hiç beğenmedim kitap birde kokuluydu astımım var ve beni çok rahatsız etti hiç hoş bir düşünce değil bence.. ve hikayelerin çoğu zaten bilindik hikayelerdi beğendiğimi söyleyemeyeceğim..)
5.Vefa Enver Bunu Sen İstedin bitti..(gene çok beğendim devam kitabına başlamayı düşünüyorum)
6.Vefa Enver Neyse Ki Çocuk Yaptım bitti..(tadı damağımda kaldı)
7.Debbie Macomber Bir Dilekle Başladı Her şey bitti..

3kelebek3-7

1- Zülfü Livaneli - Leyla'nın Evi
2- Balzac - Vadideki Zambak
3- Sarah Jio - Mart Menekşeleri

yabanmersini__ : 3

Kizlarrr bana bu topik hakknda bilgi verir misiniz bende katilmk istyorumda

Kizlarrr bana bu topik hakknda bilgi verir misiniz bende katilmk istyorumda

Merhaba msozcelk,
Burada aylık okuma performanslarımız değerlendiriliyor.
Katılımcılar bir ay içinde okuyup bitirdiği kitapları, dilerlerse yorumlarını da ekleyerek yazıyor.
Bitirdiğimiz her kitabı tek tek yazabildiğimiz gibi ay sonunda toplu olarak da yazabiliyoruz.
Örneğin bir kitap bitirdin ve kitap adı, yazarı ve yorumunu yazdıktan sonra
mesajının alt kısmına msozcelk . 1 yazıyorsun. Ay'ın son günü akşamına kadar okuyup
bitirdiklerini bu sayının üzerine ekleyerek devam ediyorsun.
Ay tamamlandığında konu sahibi arkadaşımız final listesini hazırlayarak topiğimizin aylık okuma
durumunu sergiliyor. Yeni ay başından itibaren okuyup bitirdiklerimizi tekrar 1 den başlayarak
yazmaya devam ediyoruz.
Ayrıca Topiğimizin yıl dönümünde de büyük final listesi ile bir yıllık okuma durumumuzu değerlendirmiş oluyoruz.
Okumayı seviyor, vakit ayırabiliyorsan listede olmaktan keyif alacağını umuyorum.
Gönlünce okuyabileceğin günler diliyorum. Eki Görüntüle 1078272

Cok tesekkur ederim pki katlim icinn ne yapmliyim :)

Bir psikiyatristin gizli defteri- gary small - gigi vorgan

İçinde 15 tane farklı hikaye barındıran bir kitap, hikayelerin konuları tamamen gerçek yaşamdan...
Ne hikmetse bitiremedim bi türlü kitabı, şöyle bi akmadı sayfalar, kendi deyimimle...
Sanırım bitiremeden rafa kaldırıcam kitabı, masamda can çekişiyor...

Bana tavsiye edebiliceğiniz bi kitap var mı ? Sizi çok etkileyen konusu sürükleyici ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…