- 20 Ocak 2012
- 25.929
- 34.606
- 798
- 43
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #8.461
Ahmet Şerif İzgören ile çocukluk arkadaşı Ahmet Nacar'ın yazdığı bir kitap. Çocukluk anılarını anlatmışlar.ahmet şerif izgören çok seviyorum ama bu kitabını hiç görmedim :44::44:
Okumayı çok severim.Çocuklardan arta kalan zamanlarda okuyorum. Eğer aranıza alırsanız bende bildirim yapmak isterim. Çok yavaş ilerliyorum ama olsun kar kardır. Şu anda ayn rand atlas silkindi kitabını okuyorum. Uzun zamandır bu kitabı okuyorum aslında, 1200 sayfalık bir kitap, ne zaman biter bilmiyorum:26:
Cariyenin Gelini Nurbanu-Demet Altınyeleklioğlu
Venedikli Cecillia Baffo'nun Nurbanu (Tanrının Işığını Saçan Kraliçe) oluşunun öyküsü bu. Venedikli olmakla Osmanlı olmak arasında kalan yer yer bocalayan bir kız.İktidar hırsının etkilediği yürekleri bir çırpıda okudum. O dönemdeymişim gibi hissetsem de çoğunlukla, kitabı okurken zihnimde bir sürü soru işareti oluştu.Bahsedilen padişahlar gerçekten böyle miydi,bu derece harem odaklı mıydı Sarı Selim, sonra oğlu Murat? Bahsedilenler gerçek miydi? Elbette tarihi gerçeklikten yararlanılmıştır ancak kitabın salt gerçek olmadığını düşünerek okumak ve imkan varsa araştırmak daha iyi olacaktır bütün dönem kitapları gibi... Geçmişi tüm gerçekliğiyle film gibi izleseydik dedim kısaca...Kitabın sonunda bir sonraki kitaptan küçük bir bölüm de vardı. Bir sonraki kahraman Safiye Sultanı da merak ettim doğrusu. Yalnız ben serinin ortasından başlamışım okumaya. Daha öncesinde Hürrem'i ve Mihrimah'ı anlatan kitaplar da varmış. Mihrimah'ı da çok merak ediyorum.
AskInihan: 5
Yaşım o kadar büyük değil ama kitaplara aşığım ve kitap forumları fazla yok. Beni de aranıza alır mısınız? Kitap önerebilir misiniz?
ann chamberlin safiye sultan kitabını tavsiye ederim. 3 kitap halinde serisi var. Onu okuduktan sonra Demet Altınyeleklioğlunun Hürrem Sultan ve Mihrimah Sultan kitaplarını okudum ve anlatımı çok yüzeysel ve basit geldi. Bir yabancının bizim tarihimizi daha iyi anlatmasına da hiç şaşırmadım doğrusu...
Okumayı çok severim.Çocuklardan arta kalan zamanlarda okuyorum. Eğer aranıza alırsanız bende bildirim yapmak isterim. Çok yavaş ilerliyorum ama olsun kar kardır. Şu anda ayn rand atlas silkindi kitabını okuyorum. Uzun zamandır bu kitabı okuyorum aslında, 1200 sayfalık bir kitap, ne zaman biter bilmiyorum:26:
Yaşım o kadar büyük değil ama kitaplara aşığım ve kitap forumları fazla yok. Beni de aranıza alır mısınız? Kitap önerebilir misiniz?
bu arada bazı kitapları o sitemizde bulamadıgım oluyor ona rağmen yıl hedefimi tutturmama 4 kitap kaldıeksik olmasında fazla olsun aralık sonuna kadar o 4 kitabı da okuyup bitirmem lazım
Oooo Maşaallah canımcım. Eki Görüntüle 872502
Hedefimi abartmış mıyım, tembellik mi, sürpriz yoğunluklar mı desem hedefimin %50 sine çoktan razı oldum.
Şaka maka sanal kitaplığımız da yaşını dolduruyor. Nice yıllar, nice keyifli hedef çırpınışları İnşallah. Eki Görüntüle 872501
Hepberaber. Eki Görüntüle 872504
bu arada bazı kitapları o sitemizde bulamadıgım oluyor ona rağmen yıl hedefimi tutturmama 4 kitap kaldıeksik olmasında fazla olsun aralık sonuna kadar o 4 kitabı da okuyup bitirmem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?