Kadınların Kitap Mekanı

1- İki darbe arasında - İskender PALA
2- Şah & Sultan - İskender PALA
3- Açlık oyunları - Susanne COLLINS

Bir solukta okuduğum güzel bir kitap. Filmini daha önce izlemiş olmama rağmen kitap çok etkileyiciydi.

LAydLiNe : 3

Stephen King -Hayvan Mezarlığı : Filminden daha çok zevk aldım. Niyeyse hep öyle oluyor filmi çıkan kitapların tadını okurken daha çok alıyorum ayrıntılı betimliyorum.

Bir solukta okudum,güzeldi.

DonukPudra.........7

Okumayı çok severim. Çocuklardan arta kalan zamanlarda okuyorum. Eğer aranıza alırsanız bende bildirim yapmak isterim. Çok yavaş ilerliyorum ama olsun kar kardır. Şu anda ayn rand atlas silkindi kitabını okuyorum. Uzun zamandır bu kitabı okuyorum aslında, 1200 sayfalık bir kitap, ne zaman biter bilmiyorum:26:

Artık aramızdasın DatluCan. Hoşgeldin sefalar getirdin.
Eminim okuduklarını daha kısa sürede bitireceksin.
Keyifli okumalar dilerim.

Cariyenin Gelini Nurbanu-Demet Altınyeleklioğlu

Venedikli Cecillia Baffo'nun Nurbanu (Tanrının Işığını Saçan Kraliçe) oluşunun öyküsü bu. Venedikli olmakla Osmanlı olmak arasında kalan yer yer bocalayan bir kız.İktidar hırsının etkilediği yürekleri bir çırpıda okudum. O dönemdeymişim gibi hissetsem de çoğunlukla, kitabı okurken zihnimde bir sürü soru işareti oluştu.Bahsedilen padişahlar gerçekten böyle miydi,bu derece harem odaklı mıydı Sarı Selim, sonra oğlu Murat? Bahsedilenler gerçek miydi? Elbette tarihi gerçeklikten yararlanılmıştır ancak kitabın salt gerçek olmadığını düşünerek okumak ve imkan varsa araştırmak daha iyi olacaktır bütün dönem kitapları gibi... Geçmişi tüm gerçekliğiyle film gibi izleseydik dedim kısaca...Kitabın sonunda bir sonraki kitaptan küçük bir bölüm de vardı. Bir sonraki kahraman Safiye Sultanı da merak ettim doğrusu. Yalnız ben serinin ortasından başlamışım okumaya. Daha öncesinde Hürrem'i ve Mihrimah'ı anlatan kitaplar da varmış. Mihrimah'ı da çok merak ediyorum.

AskInihan: 5

Charles Dickens - Bir Noel Şarkısı ; Hayattan beklentisi olmayan,soğuk,asabi,işkolik ve acımasız Scrooge'nin noel günü (fantastik olaylar)yaşadıkları ve gerçekleri görmesi. Dönemin katılığını ve hayat koşullarını yazar çok güzel betimlemiş.

Ders alınacak noktalar vardı.Bir insanın kendini başkalarının gözünden görmesi kadar gerçekçi birşey yoktur sanırım.

DonukPudra..........8

Yaşım o kadar büyük değil ama kitaplara aşığım ve kitap forumları fazla yok. Beni de aranıza alır mısınız? Kitap önerebilir misiniz?

ann chamberlin safiye sultan kitabını tavsiye ederim. 3 kitap halinde serisi var. Onu okuduktan sonra Demet Altınyeleklioğlunun Hürrem Sultan ve Mihrimah Sultan kitaplarını okudum ve anlatımı çok yüzeysel ve basit geldi. Bir yabancının bizim tarihimizi daha iyi anlatmasına da hiç şaşırmadım doğrusu...

Yaşım o kadar büyük değil ama kitaplara aşığım ve kitap forumları fazla yok. Beni de aranıza alır mısınız? Kitap önerebilir misiniz?

Hoşgeldin iwalgirl.
Kitap dostlarının aramıza katılmasından kıvanç duyarız.
İlgi alanını belirtirsen isabetli tavsiyeler alabilirsin.
Jack London, Maeve Binchy, Khaled Hosseini, Jodi Picoult kitaplarını tavsiye ederim.

Keyifli okumalar dilerim.

O seriyi lisedeyken okumuştum. Hatta hiç unutmuyorum ablamla kim önce okuyacak kavgası yapardık. Ama işte kitabın detayları, olaylar çok kalmamış aklımda. Epey oldu neticede. Katılıyorum bu kitap biraz yüzeysel geldi bana da.

görücü usulu aşk bitti.

horace jim greasley - kuşlar cehennemde şarkı söyler mi?
kasım 3

Son düzenleme:
Nefretten Sonra
YazarFatih Murat Arsal

4 kitaplık serinin ilk kitabı.ciltleri kalın kalın,bazen ayrıntılar sıkıyor ama akıcı 1 günde bitirdim.biraz türk filmi tadında birazda birde yazarın duraksadı veya durakladı yerine "duraladı" kelimesini sık sık kullanması çok itici geldi bana.

PrensesPeri:4

Son düzenleme:

merhaba kızlar aramıza hoşgeldiniz keyifli okumalar dilerim

iwargirl vikitap adında başka bir siteye de üye olduk.sanal kitaplık kurduk.orayada üye olursan okudugumuz veya kütüphanemizdeki kitaplardan da tavsiye alabilirsin zevkine göre

Son düzenleme:
bu arada bazı kitapları o sitemizde bulamadıgım oluyor ona rağmen yıl hedefimi tutturmama 4 kitap kaldı eksik olmasında fazla olsun aralık sonuna kadar o 4 kitabı da okuyup bitirmem lazım

bu arada bazı kitapları o sitemizde bulamadıgım oluyor ona rağmen yıl hedefimi tutturmama 4 kitap kaldı eksik olmasında fazla olsun aralık sonuna kadar o 4 kitabı da okuyup bitirmem lazım

Oooo Maşaallah canımcım.
Hedefimi abartmış mıyım, tembellik mi, sürpriz yoğunluklar mı desem hedefimin %50 sine çoktan razı oldum.
Şaka maka sanal kitaplığımız da yaşını dolduruyor. Nice yıllar, nice keyifli hedef çırpınışları İnşallah.
Hepberaber.

iş ve sonrasındaki gezme yaşamım biraz hızlı oldugu için ay başına 2 kitap verip yıllık hedefimi 25 yapmıştım.benim için tutturulabilir bir hedef.ona bile anca yetişiyorum bazen

bu yıl kk da 66 kitabın var kulittam çok iyi bir rakam oradaki rakamını mı çok yüksek tuttun acaba:44:

Ben de hedefimi tutturmuşum ordaa.
Tabi çok büyük bir rakam değil, çok çok az hatta ama yoğun tempoda okuyamam gerçekçi olayım diyip 20 yazmıştım. İnşallah daha çok okurum

Benim de 4 kitap kaldı hedefime.

Artık bu yıl o kadar olmaz, evlilik beni fena çarptı

Şaka bir yana internete ve tv'ye çok takılıyorum, azaltmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…