- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #8.301
Yusuf Atılgan -Aylak Adam : İlk başlarda üslubu çok değişik geldi, kıvrak zekasıyla olayları betimlemiş yazar.Kitaptan not aldığım sayfa sayısı oldukça yoğun oldu yine..
İronik bir şekilde insanları analiz eden,herşeyi sorgulayan ve okuyana da sorgulatan bir kitap.. Yine çocuklukta yaşadığı olayların kişide bıraktığı izleri,bunu hayatına yansıtışını gördüm..
Aylak ama düşünen,sorgulayan,farklı bir adam..(Aslında normal ama kafasını yok yere taşıyanlar için anormal bir adam)
Benim başucu kitabım olduTek pişmanlığım şimdiye dek okumamış olmam..
kitapta da dediği gibi;
"Ne yamansınız dökme kalıplarınızla; birşeyi onlara uydurmadan rahat edemezsiniz."
"Et beyinli! Bir insan için söylenebilecek en ağır horlama sözü..."
--
DonukPudra........3
kızlar beni dw aranıza kabul edermisiniz ?
selam kızlar:)
bende uzun zamandır düzenli bi şekilde kitap okumak istiyorum ama bi türlü bunu yapamıyorum.
sizin topiğinizide epeydir ara ara takip ediyorum, bu arada hepinizide tebrik ediyorum, okumak gibisi yok.....
şimdi bende size katılmak isterim ama açıkçası kendime güvenemiyorum düzenli okumak konusunda, oyüzden şimdilik size şöyle katılmak istiyorum sizde kabul ederseniz?
şimdilik listenize girmek değilde; şimdilik sizinle birlikte sadece 1kitap okumaya çalışıyım:) olurmu?
bi kitap belirlerim, söylerim sizede ismini, işte şu kadar okudum, şurdayım falan derim arada gelip, sonunda da bitti derim:)
belki bu 1kitaptan sonrada bende size katılırım.....
ilgili kişi bana bi cevapla dönerse çok mutlu olurum:)
herkeslere sevgiler.....
3. yılımızda kadınların kitap mekanında okunan kitap sayısı taamm 1293
3. yılımızda kadınların kitap mekanına katkıda bulunan kişi sayısı taamm 80
kızlar eylül ayında yoktum ama okuyan ve dereceye girenleri kutlarım
yıl 1. miz lavin bol bol okuman ve okutman dileğiyle
prensesperi ve kulitta ellerinize sağlık.
yeni gelen kızlar hoşgeldiniz
merhaba kitaba sevdalı biri olarak aranıza katılmak isterim okumaya başlayacağım kitap 'sarı siyah bursa' Ahmet Şerif İzgören ve Ahmet Nacar yazarları ilk kitabı sanırım 2 yıl oldu okuyalı biri sarışın diğeri esmer çocukluk arkadaşlarının muhteşem hikeyeleri okurken kanım ağrıyana gözümden yaş gelene kadar güldüm bu kitabdıa neredeyse 2 aydır bekletiyorum şöyle tadına vara vara okumakiçin artık zamanıdır
kızlar eylül ayında yoktum ama okuyan ve dereceye girenleri kutlarım
yıl 1. miz lavin bol bol okuman ve okutman dileğiyle
prensesperi ve kulitta ellerinize sağlık.
yeni gelen kızlar hoşgeldiniz
Hoşgeldinn
Nasıl bakalım senin minikler gelmeye başladı mı???
kulitta hoşbulduk her şey güzel gidiyor.Hoşgeldin ehlimanacım. Yeni düzenine alışabilme yönünde olumlu gelişmeler var mı canım?
Herşey gönlünce olsun İnşallah.
geldiler çok tatlılar. gerçekten burada olduğuma çok seviniyorum.
idaraden öğretmenine çok iyi. alıştım diyebilirim ama hava şartları beni biraz zorluyor.
ona da alışıcaz zamanla.
bugün lojmana gidicem baktım 7 inek bizim çimenleri yiyor. geçemedim. öğrenciler halime baktılar sonra da hocam biz hallederiz dediler.
inekleri alıp götürdüler. maddi durumları iyi olmasa da ellerinden geleni yapıyorlar.
sınıfıma oyuncak toplattım istanbuldan şimdi sınıfı baştan yapıcam.
çok güzel ya. iyi ki geldim diyorum.
kulitta hoşbulduk her şey güzel gidiyor.
mutluyum. anlattığım gibi.
kitap okuyamıyorum pek ama fırsatım olduğunda elime hemen bir kitap alıyorum.
sizlere buradaki güzellikleri göstermek istiyorum. nasıl yeşil lojmanın önü. ara sıra inekler geliyor. tavuklar falan tam huzur alanı.
Okumayı nasıl özlemişim... Elime almada zorlansam da epeydir, aldıktan sonra da nasıl bir iştahla okuyorum.
Okuldaki okuma saatlerini iple çekiyorum resmen.
Zihinsel yorgunluğumu kitaplarımla atmak ve her şeyi unutmak istiyorum
Neyse efendim gelelim okuduğum kitaba.
Hakan Günday- Az
Burda da söylemiştim bu yazarı okumak istediğimi. Arka kapağındaki şu sözler beni çok çok etkilemişti:
"Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın. Belki de çok az...
O zaman şöyle demeliyim: Seni az tanıyorum... Az...
Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z.
Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var.
O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında.
Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar.
Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler.
Senin ve benim gibi..."
Kitabın beni en etkileyen cümleleri bunlardı ama yer yer haklı ve farklı tasvir ve tespitlerini de beğendiğimi de söylemeliyim.
Konusu hüzünlüydü, bir yerlerde buna benzer hayatların olması çok acı.
Güzel bir dinin karalanması, insanların cehaletle dini birliştirerek neler yapabileceğini- yapabildiğini görmek de çok çok üzücü.
Tesadüfler bu kadar olur mu dedirtse de yaşarken kimleri es geçtiğimizi, hangi hayatlara dokunduğumuzu o an farkedemediğimizi de düşündürttü.
Ayrıca -benim için- bol küfürlü bir kitaptı,okurken rahatsız olduğum bir nokta da buydu...
Şu an aynı yazarın "Azil" kitabını okuyorum...Cümleler, fikirler çarpıcı
AskInihan: 1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?