• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

ekim ayı ilk kitabımı ekleyeyim

Kyung-Sook Shin'den "Please Look After Mother"

tüm dünyada milyonlarca kopyası olan çok satan romanlardan birisi olduğu için merak ediyordum, kütüphanede karşıma çıktı hemen aldım, son sayfasına kadar boğazımda bir düğümle okudum. Güney Kore'de zor şartlarda doğmuş, büyümüş, evlenmiş, artık çoluğa çocuğa karışmış bir annenin yaşlılık zamanlarında yaşadıklarını anlatıyor. elbet devamlı geçmişe dönüyor. anlatım bu anne dışındaki diğer aİle fertlerinin ağzından tek tek yazılmış, ama hepsi de anneyi anlatıyor. çünkü hepsinde pişmanlık var.

anne başkentin kalabalığında kaybolur ve çocuklar yaşlı anneyi tüm aramalarına rağmen bulamaz, kitap böyle başlıyor. devamını merak edenler artık okuyacaklar :1:

Kaizen - 1

Sweneey-Linda Howard

Birkaç ay önce kargo bedava kitabı diye aldım, yazarın da adını çok duyuyordum hem de tanışırız dedim ama ben sevemedim.

Fantastik-romantik-polisiye karışımı bir tür ama hepsinden azıcık azıcık olunca hiçbiri de tam olmamış. Ayrıca sonu çok belliydi bana göre, sürükleyicilik de yetersiz kaldı.

Lavin-1

Yusuf Atılgan -Aylak Adam : İlk başlarda üslubu çok değişik geldi, kıvrak zekasıyla olayları betimlemiş yazar.Kitaptan not aldığım sayfa sayısı oldukça yoğun oldu yine..

İronik bir şekilde insanları analiz eden,herşeyi sorgulayan ve okuyana da sorgulatan bir kitap.. Yine çocuklukta yaşadığı olayların kişide bıraktığı izleri,bunu hayatına yansıtışını gördüm..

Aylak ama düşünen,sorgulayan,farklı bir adam..(Aslında normal ama kafasını yok yere taşıyanlar için anormal bir adam)
Benim başucu kitabım oldu :31:Tek pişmanlığım şimdiye dek okumamış olmam..
kitapta da dediği gibi;
"Ne yamansınız dökme kalıplarınızla; birşeyi onlara uydurmadan rahat edemezsiniz."

"Et beyinli! Bir insan için söylenebilecek en ağır horlama sözü..."

--

Samed Behrengi- Bir Şeftali Bin Şeftali : Binlerce şeftalisi olan ama bir şeftaliyi paylaşamayan bir adam ve bir şeftali için içleri giden 2 köy çocuğu... Yerde buldukları bir şeftali ve çekirdeğini ekip binlerce şeftalileri olacak diye hayalleri..Bir şeftali ağacının gözünden olaylar..Kendisini sevgiyle sulayan ,gübreleyen çocuklara bin şeftali vermeyi düşünürken yaşanan tahlilsiz olay ......
az sayfa,yoğun içerik...

DonukPudra........3 :31:

Yusuf Atılgan -Aylak Adam : İlk başlarda üslubu çok değişik geldi, kıvrak zekasıyla olayları betimlemiş yazar.Kitaptan not aldığım sayfa sayısı oldukça yoğun oldu yine..

İronik bir şekilde insanları analiz eden,herşeyi sorgulayan ve okuyana da sorgulatan bir kitap.. Yine çocuklukta yaşadığı olayların kişide bıraktığı izleri,bunu hayatına yansıtışını gördüm..

Aylak ama düşünen,sorgulayan,farklı bir adam..(Aslında normal ama kafasını yok yere taşıyanlar için anormal bir adam)
Benim başucu kitabım oldu :31:Tek pişmanlığım şimdiye dek okumamış olmam..
kitapta da dediği gibi;
"Ne yamansınız dökme kalıplarınızla; birşeyi onlara uydurmadan rahat edemezsiniz."

"Et beyinli! Bir insan için söylenebilecek en ağır horlama sözü..."

--

DonukPudra........3 :31:

bende çok sevmiştim aylak adamı yıllarca niye okumadığa pişman oldum

kızlar beni dw aranıza kabul edermisiniz ?

selam kızlar:)

bende uzun zamandır düzenli bi şekilde kitap okumak istiyorum ama bi türlü bunu yapamıyorum.
sizin topiğinizide epeydir ara ara takip ediyorum, bu arada hepinizide tebrik ediyorum, okumak gibisi yok.....
şimdi bende size katılmak isterim ama açıkçası kendime güvenemiyorum düzenli okumak konusunda, oyüzden şimdilik size şöyle katılmak istiyorum sizde kabul ederseniz?
şimdilik listenize girmek değilde; şimdilik sizinle birlikte sadece 1kitap okumaya çalışıyım:) olurmu?
bi kitap belirlerim, söylerim sizede ismini, işte şu kadar okudum, şurdayım falan derim arada gelip, sonunda da bitti derim:)
belki bu 1kitaptan sonrada bende size katılırım.....
ilgili kişi bana bi cevapla dönerse çok mutlu olurum:)

herkeslere sevgiler.....:16:

Hoşgeldiniz kızlar.
Aramıza katılmanızdan kıvanç duyarız.
Bizleri, kendinizi motive edecek her türlü yöntem serbest.
Okuyan, okumaya çalışan, okumak isteyenler için doğru adres.
Keyifli okumalar dilerim. $0oş.gif

0_186d1_44ab3bf0_orig.jpg
0_186e1_58adefee_orig.jpg
0_186d0_4ab5d198_orig.jpg

3. yılımızda kadınların kitap mekanında okunan kitap sayısı taamm 1293

kxpc43y8fb2.gif
81195033_530568e1e667421dbb64a5669910e335.gif
kxpc43y8fb2.gif

3. yılımızda kadınların kitap mekanına katkıda bulunan kişi sayısı taamm 80

kxpc43y8fb2.gif
81195033_530568e1e667421dbb64a5669910e335.gif
kxpc43y8fb2.gif

Yaşasın... yaşasın... yaşasıııın...
party022.gif

Topic başkanımız ve biz hepimiz harikayııııız... :nazar::nazar::nazar:
Okuyarak, paylaşarak hep beraber nice yıllara İnşallah. $Smiley10-1.gif
birthday-dancer.gif
cheerleader.gif
birthday-cake-surprise.gif
cheerleader.gif
birthday-dancer.gif

Kucak dolusu sevgiler bütün kitap dostlarına :16: İyi ki varsınız çünkü sizin sayenizde ayrı bir zevk ve istekle okuyorum. :16:

1- Pollyanna - E.H.Porter:17:
2- Mavi Kuş - Mustafa KUTLU

Pollyanna yı anlatmama gerek yok. :3::3: Ama Mavi Kuş' u herkese tavsiye ederim. Anlatımı çok güzel bir kitap. Kitabın sonu ise tam bir sürpriz.

LAydLiNe : 2

merhaba kitaba sevdalı biri olarak aranıza katılmak isterim okumaya başlayacağım kitap 'sarı siyah bursa' Ahmet Şerif İzgören ve Ahmet Nacar yazarları ilk kitabı sanırım 2 yıl oldu okuyalı biri sarışın diğeri esmer çocukluk arkadaşlarının muhteşem hikeyeleri okurken kanım ağrıyana gözümden yaş gelene kadar güldüm bu kitabdıa neredeyse 2 aydır bekletiyorum şöyle tadına vara vara okumakiçin artık zamanıdır

kızlar eylül ayında yoktum ama okuyan ve dereceye girenleri kutlarım:46::46::46::46:
yıl 1. miz lavin bol bol okuman ve okutman dileğiyle:54:

prensesperi ve kulitta ellerinize sağlık.
yeni gelen kızlar hoşgeldiniz:3::3:

Sinan Akyüz -Şahika Feraye : Anlatımı sade basit ,olayları da bilindik türden...Açıkcası beklentimin altında kaldı.Kitabı okurken neler olacağını tespit edebiliyorsunuz zaten.Dümdüz bir solukta okunabilen bir kitap.Birşey kattı mı ? Pek değil.

Marquez-Benim Hüzünlü Orospularım : "Seks elinde aşk olmayanların tesellisidir."

Anlatımını ve bazı cümlelerinin tebessüm ettirmesi benim hoşuma gitti. 90 yaşında bile yaşını yaşamayan ve 20li yaşlarda 90 yaşları yaşar gibi davranan bizler için ince mesajlar var bence.

DonukPudra......5

kızlar eylül ayında yoktum ama okuyan ve dereceye girenleri kutlarım:46::46::46::46:

Hoşgeldin ehlimanacım. Yeni düzenine alışabilme yönünde olumlu gelişmeler var mı canım?
Herşey gönlünce olsun İnşallah. :16:

merhaba kitaba sevdalı biri olarak aranıza katılmak isterim okumaya başlayacağım kitap 'sarı siyah bursa' Ahmet Şerif İzgören ve Ahmet Nacar yazarları ilk kitabı sanırım 2 yıl oldu okuyalı biri sarışın diğeri esmer çocukluk arkadaşlarının muhteşem hikeyeleri okurken kanım ağrıyana gözümden yaş gelene kadar güldüm bu kitabdıa neredeyse 2 aydır bekletiyorum şöyle tadına vara vara okumakiçin artık zamanıdır

Hoşgeldin ŞİMAL an itibarıyla aramızdasın artık. :46:
Keyifli okumalar dilerim. $17a7e2eeba08a5bb62cc78968183ad9b.gif

Hoşgeldinn:16:

Nasıl bakalım senin minikler gelmeye başladı mı???

burayada yazayım :17: ben diğer tarafa yazıyodum genelde:16::16:

ekim 1= katre i matem - iskender pala

ekim 2= kürt mantolu madonna
"insanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar."

okuduğum bu alıntıdan okumak istedim. okumaya devam ediyorum

asmunikal 2

Son düzenleme:
uzun bir aradan sonra aranıza tekrar döndüm.şu an bugünün saraylısını okuyorum.daha sonrada bin muhteşem güneş,cehennem ve uçurtma avcısını okuyacağım.

Hoşgeldinn:16:

Nasıl bakalım senin minikler gelmeye başladı mı???

geldiler çok tatlılar. gerçekten burada olduğuma çok seviniyorum.
idaraden öğretmenine çok iyi. alıştım diyebilirim ama hava şartları beni biraz zorluyor.
ona da alışıcaz zamanla.
bugün lojmana gidicem baktım 7 inek bizim çimenleri yiyor. geçemedim. öğrenciler halime baktılar sonra da hocam biz hallederiz dediler.
inekleri alıp götürdüler. maddi durumları iyi olmasa da ellerinden geleni yapıyorlar.
sınıfıma oyuncak toplattım istanbuldan şimdi sınıfı baştan yapıcam.
çok güzel ya. iyi ki geldim diyorum.

Hoşgeldin ehlimanacım. Yeni düzenine alışabilme yönünde olumlu gelişmeler var mı canım?
Herşey gönlünce olsun İnşallah. :16:
kulitta hoşbulduk her şey güzel gidiyor.
mutluyum. anlattığım gibi.
kitap okuyamıyorum pek ama fırsatım olduğunda elime hemen bir kitap alıyorum.
sizlere buradaki güzellikleri göstermek istiyorum. nasıl yeşil lojmanın önü. ara sıra inekler geliyor. tavuklar falan tam huzur alanı.

geldiler çok tatlılar. gerçekten burada olduğuma çok seviniyorum.
idaraden öğretmenine çok iyi. alıştım diyebilirim ama hava şartları beni biraz zorluyor.
ona da alışıcaz zamanla.
bugün lojmana gidicem baktım 7 inek bizim çimenleri yiyor. geçemedim. öğrenciler halime baktılar sonra da hocam biz hallederiz dediler.
inekleri alıp götürdüler. maddi durumları iyi olmasa da ellerinden geleni yapıyorlar.
sınıfıma oyuncak toplattım istanbuldan şimdi sınıfı baştan yapıcam.
çok güzel ya. iyi ki geldim diyorum.

kulitta hoşbulduk her şey güzel gidiyor.
mutluyum. anlattığım gibi.
kitap okuyamıyorum pek ama fırsatım olduğunda elime hemen bir kitap alıyorum.
sizlere buradaki güzellikleri göstermek istiyorum. nasıl yeşil lojmanın önü. ara sıra inekler geliyor. tavuklar falan tam huzur alanı.

Bu inekler, tavuklar bana hiç yabancı değil:9:
Yakın sayılırız ya:34:
Ama bu bölgede görev yapmak da inan bana çok değerli, çok özel.
Bir öğrenciye ışık olsan bile yeter.
Özverili çalışacağına yürekten inanyorum. O çocuklar da çok şanslı öğretmenleri olduğun için.:16:

Okumayı nasıl özlemişim... Elime almada zorlansam da epeydir, aldıktan sonra da nasıl bir iştahla okuyorum.
Okuldaki okuma saatlerini iple çekiyorum resmen.
Zihinsel yorgunluğumu kitaplarımla atmak ve her şeyi unutmak istiyorum:50:
Neyse efendim gelelim okuduğum kitaba.

Hakan Günday- Az
Burda da söylemiştim bu yazarı okumak istediğimi. Arka kapağındaki şu sözler beni çok çok etkilemişti:
"Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın. Belki de çok az...
O zaman şöyle demeliyim: Seni az tanıyorum... Az...
Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z.
Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var.
O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında.
Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar.
Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler.
Senin ve benim gibi..."

Kitabın beni en etkileyen cümleleri bunlardı ama yer yer haklı ve farklı tasvir ve tespitlerini de beğendiğimi de söylemeliyim.
Konusu hüzünlüydü, bir yerlerde buna benzer hayatların olması çok acı.
Güzel bir dinin karalanması, insanların cehaletle dini birliştirerek neler yapabileceğini- yapabildiğini görmek de çok çok üzücü.
Tesadüfler bu kadar olur mu dedirtse de yaşarken kimleri es geçtiğimizi, hangi hayatlara dokunduğumuzu o an farkedemediğimizi de düşündürttü.
Ayrıca -benim için- bol küfürlü bir kitaptı,okurken rahatsız olduğum bir nokta da buydu...

Şu an aynı yazarın "Azil" kitabını okuyorum...Cümleler, fikirler çarpıcı:31:

AskInihan: 1

Son düzenleme:
Okumayı nasıl özlemişim... Elime almada zorlansam da epeydir, aldıktan sonra da nasıl bir iştahla okuyorum.
Okuldaki okuma saatlerini iple çekiyorum resmen.
Zihinsel yorgunluğumu kitaplarımla atmak ve her şeyi unutmak istiyorum:50:
Neyse efendim gelelim okuduğum kitaba.

Hakan Günday- Az
Burda da söylemiştim bu yazarı okumak istediğimi. Arka kapağındaki şu sözler beni çok çok etkilemişti:
"Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın. Belki de çok az...
O zaman şöyle demeliyim: Seni az tanıyorum... Az...
Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z.
Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var.
O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında.
Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar.
Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler.
Senin ve benim gibi..."

Kitabın beni en etkileyen cümleleri bunlardı ama yer yer haklı ve farklı tasvir ve tespitlerini de beğendiğimi de söylemeliyim.
Konusu hüzünlüydü, bir yerlerde buna benzer hayatların olması çok acı.
Güzel bir dinin karalanması, insanların cehaletle dini birliştirerek neler yapabileceğini- yapabildiğini görmek de çok çok üzücü.
Tesadüfler bu kadar olur mu dedirtse de yaşarken kimleri es geçtiğimizi, hangi hayatlara dokunduğumuzu o an farkedemediğimizi de düşündürttü.
Ayrıca -benim için- bol küfürlü bir kitaptı,okurken rahatsız olduğum bir nokta da buydu...

Şu an aynı yazarın "Azil" kitabını okuyorum...Cümleler, fikirler çarpıcı:31:

AskInihan: 1

tutunamayanları okumak istedin mi :D sevmiştim kitabı ve oğuz atay hayranlığını:16:

Back