- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.125
- 798
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #7.881
1- 16.50 Treni / Agatha Christie
Kitap Açıklaması
Sıradan bir günde, herşeyin olması gerektiği gibi olduğu bir anda inanılmaz bir olay yaşanır. Yan yana gelen iki trende ancak korku filmlerinde rastlanacak türden bir cinayet vakası yaşanmaktadır. Ve tüm bunların tek tanığı bir kadındır. Elspeth çaresizlik içinde baktığı vagonun penceresinden bir adamın bir kadının boğazını hunharca sıktığını görür. Zavallı kadının bir süre sonra cansız bedeni yere yığılır ve o anda tren hareket eder. Bu düğümü çözebilecek tek kişi Jane Marple dan başkası değildir. Ve belki de Elspeth e inanacak tek kişi... Çünkü ortada ne şüpheli, ne başka tanık, ne de ceset vardır. Bu romanı okurken bir an bile sıkılmayacaksınız. - The Times-
kedi83 . . 1
prensesperi gelmediğine göre listeme devam edebilirim herhalde ya da geldiğinde kendisi karar versin ağustosa mı temmuza mı ekleyeceğimizi.
knulp-hermann hesse
bu kitap bitene kadar bende bittim.
felsefik bir kitap gibiydi bazı yerleri çok hoşuma gitti.
özellikle knulpın karşılaştğı yerlerdeki insanlar ve ruhlar hakkındaki fikirleri.
ehlimana:13
Mülksüzler-Ursula LeGuin
Lavin-10
Aa buraya yazmaya unutmuşum.
Uğramaya uğramaya böyle unutuyorum işte
Dan Brown- Cehennem bitti...
Bol şaşırtmalı, heyecanlı ve konusu itibariyle de aslında ilgimi çeken bir kitaptı, kendimi de sorguladım napardım ki diye.Sonunda da nasıl yani dedim böyle kaldım. İstanbul'dan da kısa da olsa bahsedilmesi güzeldi
AskInihan:2
Bugünde Zülfü Livaneli-Serenad, Hakan Günday- Kayra ve Kinyas'ı aldımm
Agatha Christie benim idolümdü, tüm kitaplarını daha küçükken bitirmiştim, bayılıyorum bu kadına
Hakan Günday'ın tüm kitaplarını öneriyorum. Özellikle ilk kitabı Kinyas ve Kayra'yı
son kitabı AZ da harikadır.
sonraaaa
Zargana
Ziyan
Azil
Malafa
Piç
hepsinin yeri tadı bir başka güzel
geç oldu ama sara_28 tebrik ederim
temmuz ayında sadece 2 kitap okudumolmaz
bu ay hedefim en az 8 kitap
gerçi daha kütüphaneye yazılalı 3 gün oluyor, hatta adres ve telefon bilgilerimi bugün vereceğim, ama geri kalan 25 güne sığdıracağım
Ben daha yeni okudum kitaplarını, Acı Kahve ve 16.50 treni. İkisini de severek okudum.
Eklemediklerimi, hemen sosyal kütüphaneme (vikitap) ekleyeyim.
Dan Brown'ın tarikat kitapları iki tanesini ben de okumuştum, her taşın altında simge aramaca, geçmişteki ufak ayrıntılara büyük anlamlar yükleyip işte bizim büyük ulu yüce tarikatımız taaa buralara dayanıyor reklamı, ama adam işini biliyor, kitapları fazla okunası ve konuyu hiç bilmeyen birisi bile oturup araştırmak istiyor, insanı "vay be demek ki hayatın anlamını bunlar biliyormuş" havasına sokuyor.
Evet bu düşünce çok bariz ben de diğer kitaplarını okudum ve aynı kitabı okuyan arkadaşlarımla da bunu konuşmuştuk. Bizim tarihimizde neler neler var ama bahsi bile edilmez çoğu zaman. Bu kitabında da mevzu İstanbul'da geçmiş biraz ama ben çok daha farklı bekliyordum...övgü dolu satırlar bizedir, bizim tarihimize yönelik gizemler vardır belki derken olayın uzantısı İstanbul'da gerçekleşiyordu sadece. Bunu bizden birilerinin yapması daha doğalken neden öyle düşündüm ben de bilmiyorum
Bir de kitapta birkaç kere "iyi giyimli insanlar" tabiri geçiyordu, ne beklenildiyse
ben son zamanların bu akımına tarihi olmayanların tarihlerini yaratması diyorum, hatta uydurması...
Ray Bradbury- Fahrenheit 451
Kitaplarıları ne kadar yakarsanız yakın onları okuyanların zihinlerinden atmadıkça başarılı olamazsınız..
Günümüz çağını çok iyi ifade ediyor.Koyun haline gelenlerin ve getirenlerin hali ve buna rağmen gerçekleri görüp onlara sarılanların mücadelesi. Bir başyapıt.
DonukPudra-------2
prensesss bacımmm başta sen olmak üzere tüm bacılarımın bayramını kutlarım, şeker tadında bir bayram geçirmeniz ümidiyleee bacılarım....canlarım bayram sonrasıda 2 gün izin aldım 14 ağustosa kadar yokum bilginize olsun
hepinize şimdiden iyi bayramlar diliyorum
Eki Görüntüle 774551
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?