• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Jennifer Weiner- Yatakta İyi

Her ne kadar yollarda okurken kitabın ön kapağını stıcker larla kaplamış olsamda kitabın 10.sayfasında isminin yalnızca
dergideki köşenin isminin olduğunu anlıyorsunuz..Kitabı çok beğendim tavsiyede ederim ve devamı niteliğinde bir kitapta mevcut

Jennifer Weiner - Yatakta İyi Okuyacaklarım arasında vardı ve devam niteliğindeki Jennifer Weiner-Karmaşık İlişkiler
kitabından haberim yoktu canım sayende öğrenmiş oldum. idefix com. da indirimli satılıyor. :52: Teşekkürler... :54:

Albet Camus- Yabancı'yı bitirdim...
Aslındaa kitabı nasıl tanımlasam bilemiyorum. Yüzeysel baktığınız zaman anlatım basit, olaylar basit ama derine indiğinizde bir adamın işlediği suçtan çok duyguları ve hissettikleri nedeniyle, toplumun alışageldiği biçimde olmadığı için suçlandığını, yabancılaştırıldığını görüyorsunuz.
1957 Nobel Edebiyat ödülü almış ama niyeyse çok ısınamadım kitaba.Bazen sıkıntı bastı içimi okurken belki de adamın her şeyi bir görmesindendi bu :37: Yorumlarda çok çok övülen bir kitap. Tamam işlediği temanın güzel yanları var ama ben eksik buldum kitabı biraz. Ne bileyim ben mi garibim diye düşündürttü beni yaa:27::44:

AskInihan: 3

Son düzenleme:
merhaba :3: tabiki katılabilirsin :34: hoşgeldinnnn :16::16:

teşekkür ederim :D
ben şimdilik çöl ve denizi okuyorum.
dini içerikli bi kitap bundan sonra gazalinin yöneticilere öğütler adlı kitabına başlamayı düşünüyorum.
bu arada yalnız kadınlar sokagı ve siyah kanı şiddetle tavsiye ederim:D
yalnız kadınlar sokağı biraz psikolojik bi kadının yaşamını anlatıyor.
siyah kan, sonunu kestiremeyeceğiniz bi macere kitabı. katil kim ?
enterasan biliğiler ve yöntemler var.

isimle ateş arasında- nazan bekiroğlu ( sonunda okudum ) nazan bekiroğlu benim iyi yazarlar sınıfımda artık , dili örtülü anlamları tarih din felsefe bilgisi gerektiren satırları ve en önemlisi ki beni en çok bu etkiler beni aklına kazınan cümleleri ile artık benim başucu yazarlarımdan kendisi
vanilya kokulu mektuplar-sevim ak ( çocuklara bu ay okuttuğum kitap çok beğendik hep beraber)

bu ay çok fazla çok aktif olamayacağım sanırım en son 6 kitap bitirmiştim ama mart ayı dert ayı oldu bana çok yoğun geçiyor

gonca2206- 8

umarım en azından 12 kitaba ulaşırım

Son düzenleme:
aslında özgürsün-duygu asena bitti

2 arkadaştan yola çıkmış ama annesinden,babasının sevgilisinden,iş yerindeki kızdan, haladan derken bir çok kadının hikayesini anlatmıs.
hissetiğimiz herşey var.bizi anlatmış :34:

PrensesPeri 2 :23:

Son düzenleme:

******şubat ayı derecelerimiz ******

1. miz gonca2206 :65: :46: :65: :46:

2.miz efla :81::nazar: :129:

3.lerimiz bugu_su,Donuk_Pudra,kulitta :81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 573173

1 mart - 31 mart 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. gonca2206 ......8.........
  2. bugu_su ......7........
  3. pretty__woman .........6.......
  4. _Lavin_ ......6..........
  5. pogopogo ...........3.......
  6. kulitta .......3.............
  7. muntazar .........3.......
  8. kgokce .....3.......
  9. AskInihan ........3:nazar::nazar:
  10. busean .....2.........
  11. pekmez_akilli ......2......
  12. angel_elika ........2........
  13. tugcecan ........2......
  14. gulshenidil .......2.........
  15. PrensesPeri .......2......
  16. _Medcezir_ ......2..........
  17. kedi83 .......2........
  18. limon1988 ......2..........
  19. Ausencia ........1........
  20. efla ..........1......
  21. LAydLiNe .................
  22. Donuk_Pudra ...............
  23. ehlimana ...............
  24. DamlaSakizliKahve ................
  25. nuclear .............
  26. Lyre ................
  27. DatluCadu ................
  28. lajoie ................
  29. LadySubaru ...............
  30. cornella ...............
  31. glntpl ................
  32. mehtap51 ................
  33. yemyesilcit ................
  34. diltesne .............
  35. piolin ...............
  36. neenone ................
  37. KRoNiKDeLi ...............
  38. roseizmir ..................
  39. yorgun savascı ...............
  40. LadyEvil .............
  41. H_İ_S ..............
  42. fidele ..............
  43. samanyolu .............
  44. yelkenlikiz .................
  45. masal26 ............
  46. eski_bir_masal ................
  47. morvent ................
  48. tweetypinar .............
  49. december90 ................
  50. nilayu ................
  51. pinararip ................
  52. pembelii ................
  53. EsmerKralice ...............
  54. pinaran ...............
  55. hande85 ................
  56. M e L o D i ................
  57. sosyoloji12 ................
  58. nilkon4246 ................
  59. aysenazzz ................
  60. zzeynebim ................
  61. muhat ................
  62. uğur böcüğü ................
  63. beachclub ................

1.zülfü livaneli mutluluk bitti

2. amin maalouf- doğudan uzakda

3.marlo morgan- bir çift yürek başladım

KGOKCE.....3

aborjinleri anlatan bu eseri lisedeyken her nedense yarım bırakmıştım nasip bu yaşımaymış
:34:

bu arada kızlar benim gözlerimde %1 olan bir rahatsızlık var bunu çocuklukdan beri anneme babama arkadaşlrma ve çevreme dediğimde saçmalama gökçeeee korkutma bizi derlerdi...
cisimleri kendime yaklaştırıp uzaklaştırabiliyorum derdim.... elimle gözümün bakışının simetrisi alınarak :) yani pek net anlatamıyorum şu ann... uff neyse 5 yıl önce iş hayatımın ilk yıllarında bir doktor göz dr u bunu fark etti ve 4.sinir hücren felç olmuş ondan dedi... ya çocukken kafana aldığın bir darbe yahut havale geçirmişsen o yahut genetik faktörler dedi...

herneyse tedavisi çok gerek görülmediği için erteliyorum aman boşevr diyorum bunun için gözümden olmayım diyorum :)
şimdilerde bir dr a gittim oda aynını dedi.....

ve kitap okurkende m
esela bir başlayınca 200 sayfa okuduğum bile olur...
ancak merdiven gibi yazılar kayıp gitmkdeee...

ne etsem bilemedim.... acaba bu şekilde bir şey yaşayanınız varmıdır? (inşallah yokturda)

çookk çookkk geçmiş olsun canım.bu hastalıgı hiç duymadım.acil şifalar dilerim :16::16:

merhaba kızlar bende geldim:16:

hoşgeldin :29::16:

bu ay hiç kitap okuyamadım :25::25:

daha ayın ortası okursun :34: illa okuyacagım dedikçe insanın okuma şevki azılıyor :34:

nıckın aklıma gelmedı:1:
normalde burda herkes bırbırını tanır mı:26:
yoksa sadece kıtap dostluğumu

mesela ne iş yapıyrsun evlı mısın cocuk var mı falan
bunlar bılınıyor mu
bız topıclerde sıkı fıkıyızda:6:

çogunlukla kitap üzerine ilerliyor.ama sohbet olmasın diye bir kuralımızda yok.
konunun arasında gecen mesajlardan kimin az çok ne yaptıgını biliyoruz :34:

teşekkür ederim :D
ben şimdilik çöl ve denizi okuyorum.
dini içerikli bi kitap bundan sonra gazalinin yöneticilere öğütler adlı kitabına başlamayı düşünüyorum.
bu arada yalnız kadınlar sokagı ve siyah kanı şiddetle tavsiye ederim:D
yalnız kadınlar sokağı biraz psikolojik bi kadının yaşamını anlatıyor.
siyah kan, sonunu kestiremeyeceğiniz bi macere kitabı. katil kim ?
enterasan biliğiler ve yöntemler var.

yalnız kadınlar sokağını bende seviyorum :34: siyah kan ı okumadım ama grangeyi seviyorum :34:

Nazan Bekiroğluna bayılırım ben de. Üslubu çok güzel...
La'yı ve Yusuf ile Züleyhayı da tavsiye ediyorum...:34:
Gerçekten cümlelerini insan zihnine kazımak istiyor.:31:

Nazan Bekiroğluna bayılırım ben de. Üslubu çok güzel...
La'yı ve Yusuf ile Züleyhayı da tavsiye ediyorum...:34:
Gerçekten cümlelerini insan zihnine kazımak istiyor.:31:

La , nar ağacı , isimle ateş arasında ,
kitaplarını okudum hepsini çok beğendim
köşe yazılarını da takip ediyorum
baran filmine hitaben yazdığı birbyazı ile vurulmuştum bu yazara
muhtşem bir yazın kadını cümle mühendisi

La , nar ağacı , isimle ateş arasında ,
kitaplarını okudum hepsini çok beğendim
köşe yazılarını da takip ediyorum
baran filmine hitaben yazdığı birbyazı ile vurulmuştum bu yazara
muhtşem bir yazın kadını cümle mühendisi

Kesinlikle öyle, katılıyorum. Fikrin ve dilin güzelliğini başarıyla sunuyor.
Nar Ağacı'yla, İsimle Ateş Arasında'yı geçen gün elime de aldım alsam diye ama alamadım malesef, listemde inşallah diyorum:34:

1. Veda/Ayşe Kulin
2. Az/Hakan Günday
3. Kinyas ve Kayra/Hakan Günday

Arka Kapak:

"Hiç uykum yok. Hiç uyuyamıyorum. Domuz gibi içiyorum. Ama gözlerimi kapalı bile tutamıyorum. Sabaha beş saat var. Annemi düşünüyorum. Nerededir şimdi? Aynada kendime bakıyorum bazen. Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan ne anladığımı anlatmaya yetiyor. Sağ omuzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğim için üzerine attığım çarpı işareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok daha iyi işlenmişi. Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuz dört dikiş. Medeniyeti bir aralar, herkes gibi yaladığımı kanıtlayan apandisit ameliyatımın izi. Ve sırtımı kaplayan, Tanrının yüzü. Bilmiyorum... Hızlı yaşadım. Ama genç ölmekten çok, hızlı yaşlandım! Ama hayattayım.

Kayra, bir gün bana Mutsuzluğuna hiçbir çare aramıyorsun demişti."

pekmez_akıllı:3

1- Fırtınanın Habercisi / Maksim Gorki
2- Frankenstein Ya Da Modern Prometheus / Mary Shelley
3- İnsan Ne ile Yaşar / Lev Nikolayeviç Tolstoy

Daha önce okumuştum, ama hatırlamıyordum, tekrar okuyunca hatırladım, okusamda yine bırakmadım, bitirdim. Zaten çok ince bir kitap. :9:

Kitap Açıklaması
Varsıl bir Rus soylusu olan Tolstoy, sonraları Tolstoyanizm diye tanınacak olan bir soy anarşist Hıristiyanlığının temellerini atmış; kendisini mülksüzleştirmiş; mülkiyetin tutsağı olmaktan kurtarmıştır.
İnsan Ne İle Yaşar, adlı bu yapıtında, iyilik-kötülük; açgözlülük-tokgözlülük, hayat-ölüm benzeri karşıtlıkların erdemli bir yanıtını didaktik biçemiyle vermeye çalışırken; kısa, :ibretlik öyküler yazmaktaki becerisini de sergiliyor.

kedi83 . . 3

Son düzenleme:
Bende katılmak istiyorumm

Katıldın bile...
dsbsiy9xutpy7.gif

Keyifli paylaşımlarda buluşmak üzere, bol okumalı günler dilerim. :16:

Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Hz.Mevlana/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Kimya Hatun/Sinan Yağmur
Köprü/Ayşe Kulin
Aşkın Meali-Yusuf ve Züleyha/Sinan Yağmur
Yeniçeri-Kılıç Kından Çıkınca/Hakan Kağan
Kızıl Pençe-Karabekir'in Gözüyle Kuruluş Yılları/Mustafa Armağan
Dil ve Kültür/Şükrü Ünalan

bugu_su..........8

Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Hz.Mevlana/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Kimya Hatun/Sinan Yağmur
Köprü/Ayşe Kulin
Aşkın Meali-Yusuf ve Züleyha/Sinan Yağmur
Yeniçeri-Kılıç Kından Çıkınca/Hakan Kağan
Kızıl Pençe-Karabekir'in Gözüyle Kuruluş Yılları/Mustafa Armağan
Dil ve Kültür/Şükrü Ünalan

bugu_su..........8

maşallah diyorum canım hem kpss hem bu kadar kitap

kgökçe geçmiş olsun....
Pek anlayamadım doğrusu rahatsızlığını. Yazılar hareket ediyor gibi mi yani :44:
sağol bacım... açıkcası kitap okuduğum için olan bir rahatsızlık değil var olduğu için okuyamadığım bu şekilde rahatsızlık veren bir durum.... bende tam bilemiyorum 3 dr da 4.sinir hücresi felci dedi... ve gözümü etkileyen bir durum amann neysee kimselerde olmasın;) yazılar hareket ediyor gibi değil.... yazıalrıııı ben istersemmmmm harekett ettirebiliyorumm garip bişeyyyy;) anlatamıyorum... psişik güç gibi derdi çevremde anlattıklarıma annem kızardı çocukken saçmalama öyle bişey mi olur diye:):):) ama dr lar neyseki buldu ;) en azından normal biriyim dedim.....

çookk çookkk geçmiş olsun canım.bu hastalıgı hiç duymadım.acil şifalar dilerim :16::16:

yalnız kadınlar sokağını bende seviyorum :34: siyah kan ı okumadım ama grangeyi seviyorum :34:
prensesimiz perimiz teşekkürler bacımmmm....;)
ayyy şifasız bişey ama sağol....

açıkcası yazmammın sebebi daha çok olurda milletin çoluğunda çocuğunda olursaaa çocukalrını tam teşekküllü hastaneye götürüp doğru söylediklerini anlamaalrı yardımcı olmaları....;)

teşekkürlerrr... herkese iyi okumalar bacım

sağol bacım... açıkcası kitap okuduğum için olan bir rahatsızlık değil var olduğu için okuyamadığım bu şekilde rahatsızlık veren bir durum.... bende tam bilemiyorum 3 dr da 4.sinir hücresi felci dedi... ve gözümü etkileyen bir durum amann neysee kimselerde olmasın;) yazılar hareket ediyor gibi değil.... yazıalrıııı ben istersemmmmm harekett ettirebiliyorumm garip bişeyyyy;) anlatamıyorum... psişik güç gibi derdi çevremde anlattıklarıma annem kızardı çocukken saçmalama öyle bişey mi olur diye:):):) ama dr lar neyseki buldu ;) en azından normal biriyim dedim.....

prensesimiz perimiz teşekkürler bacımmmm....;)
ayyy şifasız bişey ama sağol....

açıkcası yazmammın sebebi daha çok olurda milletin çoluğunda çocuğunda olursaaa çocukalrını tam teşekküllü hastaneye götürüp doğru söylediklerini anlamaalrı yardımcı olmaları....;)

teşekkürlerrr... herkese iyi okumalar bacım

Sadece okurken yaşadığın bir sıkıntı mı canım? Allah şifalar versin. Henüz tedavisi bulunmamışsa da, Bilim İnsanları en kısa zamanda çare bulacaklardır İnşallah. :16:

Back