• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

hiç dert etme canım çocuklar kitap okuanan evde daha mutlu büyürler
bizim evde tv açılmaz çok mesela müzik kitap
tv izlesem bile internetten onun uyuduğu saatlerde izliyorum
bir çocuğun olursa onunla okursun :)))
ben saftririk serisini okudum kızıma çok eğlendi
küçükken bayılarak okuduklarımı arşivlemeye başladım okumayı öğrenir öğrenmez hediye etmeye başlayacağım
aslında şuanda okuduğun her satır zaten ilrde çocuğuna yatırım :))

Çok doğru söylüyorsun canım...
Okuyan bir anne baba çok önemli.
Çocuk için en güzel model.Sosyal öğrenme kuramı yabana atılır bir şey değil:1:
Ben de küçükken okuduklarımı sakladıııım.
Onları kıyıp kimselere vermedim, hep benim çocuklarım da bunları okusun derdim inşallah nasip olur.

Bu arada bir aydır elimde olup da son 50 sayfasını bir türlü okuyamadığım kitabı bitirdim az önce. Çok mutluyum.
Cevdet Kılıç- Felsefe Diyarından Bilgelik Hikayeleri
Güzel bir kitaptı. Hayatın içinden öyküler, anekdotlar, güzel sözler, ibretlik olaylar derlenmişti.
Arada yeniden okunabilecek bir kitap.
Benim elimde uzun süre kalsa da oldukça akıcı bir kitap.
Ama sindire sindire okumak daha iyi olur düşüncesindeyim.

AskInihan: 2 :52:

*Küçük Prens
*Dayak Birincisi
*Körlük
*Küçük Kırmızı Balık - Bir Şeftali, Bin Şeftali- Aritmetik İyi, Kuşlar Pekiyi- Sevgi Masalı=
*Tropik Güncesi
*Vadideki Zambak
*Yabancı
*Kelebeklerin Dili
*Karanlıkta

Karanlıkta

Efla - 9
Tebrik ederim canım çok güzel okuyorsun ama yazarken rica etsem okuduğun kitapların yazarlarını da yazabilir misin? Çok meraklıyım da :26:

Selam kızlar. :16:

1 - Havuz Başı - Sait Faik ABASIYANIK
2 - Tutuklu Yürek - Osman ÇEVİKSOY
3 - Katre-i Matem - İskender PALA
4 - Aşka dair - Geveze
5 - Sonsuz - Geveze

İlk okuduğum kitabı aşka dairden çok daha iyiydi bu kitabı. Yine birçok yazardan alıntı yapmış yine, güzel bir derleme olmuş.

LAydLiNe : 5

Kırmızı Pazartesi'ye başladım...
İlk sayfalarda anlatımı çok karışık buldum ama ilerledikçe kapılıp gittim. Aslında çok kısa bir kitap ama hemen bitmesin dedim:27:
Namus cinayetlerinin sadece bizde olmadığını da görmüş oldum...

Gabrıel Garcia Marquez - Kırmızı Pazartesi bitmiş bulunmakta.
Roman Kolombiya'da küçük bir kasabada aileden zengin Santiago Nasar adlı bir gencin herkes tarafından bilinen ama kimsenin kılını kıpırdatmadığı bir namus cinayetine kurban gitmesini anlatıyor.
Kısacık, çabucak bitiveren bir kitap ama üzerinde düşündüren bir kitap da.Bir insanın öldürülmesi, üstelik bunu o kişi dışında herkesin bilmesi ama engel olmak için hiçbir şey yapmaması, yapamaması...Kader bazı anlarda bizleri gerçekten görünmez mi kılar ki...Aslında o kadar bizden, hayatın içinden bir konu ki.Suç mu, suçlu mu değil mi diye hiç sorgulamadan infaz etmek, her şeyden haberdar olmak ama hiçbir şey yapmamak da aşina olduğumuz şeyler değil mi?
Güzel bir kitaptı ama yine de bir şeyler eksik gibi bir tat bıraktı damağımda...

AskInihan: 3

Son düzenleme:
Tebrik ederim canım çok güzel okuyorsun ama yazarken rica etsem okuduğun kitapların yazarlarını da yazabilir misin? Çok meraklıyım da :26:

teşekkürler.
normalde her yeni eklediğim kitapta yazarının ismini ve fikrimi yazarım. sadece Karanlıkta kitabının eklememiştim. onun nedeni de kitabı çok zorla okudum, çok sıkıcı bulmuştum. olumsuz yorum yapmak istemediğimden sadece adını yazıp geçtim, bir kitap konusu daha var takip ettiğim, orada daha detaylı yazıyorum.

Karanlıkta - Inka Parei (yaşlı bir adamın, geçmişle bugün arasındaki gelgitlerini anlatmış. sürekli unutuyor, hatırlıyor. gerçekle geçmişi birbirine karıştırıyor. çok fazla tasvir vardı. ödüllü bir kitapmış ama okurken sıkıcı buldum. filmi yapılsa daha keyifli izlenebilir. tasvirleri dikkat dağıtıyordu çünkü.)

beğendiğim kitapları daha çok açıklıyorum...:34:

Küçük Prens -Antoine De Saint-Exupéry
Dayak Birincisi -Muzaffer İzgü
Körlük -José Saramago
Küçük Kara Balık -Samed Behrengi
Bir Şeftali, Bin Şeftali -Samed Behrengi
Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi -Cemal Süreya
Tropik Güncesi -Alvaro Mutis
Vadideki Zambak -Honoré De Balzac
Sevgi Masalı -Samed Behrengi
Yabancı -Albert Camus
Kelebeklerin Dili -Manuel Rivas
Karanlıkta -Inka Parei

sanal kütüphaneden aldım listeyi :)
yorumlarım da eski mesajlarımda canım...

Son düzenleme:
teşekkürler.
normalde her yeni eklediğim kitapta yazarının ismini ve fikrimi yazarım. sadece Karanlıkta kitabının eklememiştim. onun nedeni de kitabı çok zorla okudum, çok sıkıcı bulmuştum. olumsuz yorum yapmak istemediğimden sadece adını yazıp geçtim, bir kitap konusu daha var takip ettiğim, orada daha detaylı yazıyorum.

Karanlıkta - Inka Parei (yaşlı bir adamın, geçmişle bugün arasındaki gelgitlerini anlatmış. sürekli unutuyor, hatırlıyor. gerçekle geçmişi birbirine karıştırıyor. çok fazla tasvir vardı. ödüllü bir kitapmış ama okurken sıkıcı buldum. filmi yapılsa daha keyifli izlenebilir. tasvirleri dikkat dağıtıyordu çünkü.)

beğendiğim kitapları daha çok açıklıyorum...:34:

Küçük Prens -Antoine De Saint-Exupéry
Dayak Birincisi -Muzaffer İzgü
Körlük -José Saramago
Küçük Kara Balık -Samed Behrengi
Bir Şeftali, Bin Şeftali -Samed Behrengi
Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi -Cemal Süreya
Tropik Güncesi -Alvaro Mutis
Vadideki Zambak -Honoré De Balzac
Sevgi Masalı -Samed Behrengi
Yabancı -Albert Camus
Kelebeklerin Dili -Manuel Rivas
Karanlıkta -Inka Parei

sanal kütüphaneden aldım listeyi :)
yorumlarım da eski mesajlarımda canım...
Çok teşekkürler canım sana zahmet verdim. Ama böyle çok daha iyi oldu. Birde beğendiklerimizin yanında beğenmediklerimizi de yazacağız ki takip edenlerde yararlansın. Gerçi bu göreceli bir durum ama sonuçta kitap hakkındaki düşüncelerin önemli. Ellerine sağlık. :16:

Hoşgeldin canım. Gördüğün gibi herkes kendi koşulları içinde kitaplara gömülmüş durumda. Eki Görüntüle 640271
Okumaktan uzak bir dönem yaşıyor olsanda, kitap dostlarının topiğimizi ihmal
etmeyip, birkaç cümleyle hasret gidermesi çok önemli. :29:
Kitap sevdalıları daima birbirinin yolunu gözlemekte. :10:
Keyifli zamanlar dilerim AskInihancım. :16:

Yine de gel,kitap sohbetleri yaparak ancak tekrar eski hızını yakalayabilirsin. Ben de öyle bir dönemden yeni çıktım, uzaklık uzaklığı doğurur sen yakına gel:34:

Doğru diyorsunuz aslında ben de epey boşladım... Muhabbet ederek aradaki uzaklığı yakına çevirebiliriz... Aslında yapmak istediğim o kadar çok şey var ki, kitap okumak ve onun dışında, hiç birine elim gitmiyor... Yavaştan başlasam iyi olur bu ölü toprağı üzerimden atmam lazım... Kış Bahçesine başlamıştım, eskiden olsa çoktan bitirmiş yeni kitabı da bitirmek üzere olurdum :31:

bugun itibariyle inşallah 1 marta dek bitmesi gereken kitabıma başladım
MUTLULUK-ZÜLFÜ LİVANELİ :)
:68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68::68:

Doğru diyorsunuz aslında ben de epey boşladım... Muhabbet ederek aradaki uzaklığı yakına çevirebiliriz... Aslında yapmak istediğim o kadar çok şey var ki, kitap okumak ve onun dışında, hiç birine elim gitmiyor... Yavaştan başlasam iyi olur bu ölü toprağı üzerimden atmam lazım... Kış Bahçesine başlamıştım, eskiden olsa çoktan bitirmiş yeni kitabı da bitirmek üzere olurdum :31:

Gel His'im gel...Aynıyız seninle, bize bir haller oldu. Aklımız başka yerde ya ondan odaklanamıyoruz ama buraya uğradıkça okuyasım geliyor. Kış Bahçesi çok güzeldir oku birazcık kapılıp gidersin eminim.

Gel His'im gel...Aynıyız seninle, bize bir haller oldu. Aklımız başka yerde ya ondan odaklanamıyoruz ama buraya uğradıkça okuyasım geliyor. Kış Bahçesi çok güzeldir oku birazcık kapılıp gidersin eminim.

İnşallah canım yaa köstebek hayatı yaşıyorum resmen... :31: Bir ucundan başlamak lazım... Beyin hücrelerimin öldüğünü düşünüyorum :31:

İnşallah canım yaa köstebek hayatı yaşıyorum resmen... :31: Bir ucundan başlamak lazım... Beyin hücrelerimin öldüğünü düşünüyorum :31:

:9::9::9::9: Köstebeklikten bizi çıkaracak olanlar belli de :9::9:
Çıkalım ama artık His'cim ya,okuyalım, gezelim, görelim kendimizi geliştirip yenileyeyelim:34:

Becca FİTZPTRİCK-Fısıltı nihayet bitti. yazarın basit. ikinci sınıf amerikan film tarzındaki kitabını okuduktan sonra bir daha tavsiyelere bakmadan kitap almamaya karar verdim. gerçekten bitmesi için elimden geleni yaptığım bir kitaptı. ikincisi de varmış ama almayı kesinlikle düşünmüyorum. ayrıca benim komplo teorisi üreten beynim kitabın acayip derecede Grinin elli tonundan esinlendiğini söylüyor. elimdeki kitabın basım tarihi 2011 gerçi bay greyin maceralarını yazarı kaç yılında yayımlamaya başlattı orasını bilemeyeceğim için teorimi ispata uraşmayacam .
puanım:2

datluCadu: Şubat 2

Meyhane/Emile Zola

Kazaklar/Tolstoy

Ölü Canlar/Gogol

Umut-Hayat Akan Bir Sudur/Ayşe Kulin

İffet Ya Hu/Ali Demirel

Kuşatma 1453/Okay Tiryakioğlu

Osmanlılar Geliyor/İsmail Bilgin

bugu_su................7

kös-tebek-gilerrr. dıt dıt dıt dıt dıdıdtttt -
trt çocuk izliyorum da :17:

:9::9::9::9::9::9::9:
Hangi çizgi film o yaaa:9::9:

Meyhane/Emile Zola

Kazaklar/Tolstoy

Ölü Canlar/Gogol

Umut-Hayat Akan Bir Sudur/Ayşe Kulin

İffet Ya Hu/Ali Demirel

Kuşatma 1453/Okay Tiryakioğlu

Osmanlılar Geliyor/İsmail Bilgin

bugu_su................7

Maşallah kuzum sana:nazar:

:9::9::9::9: Köstebeklikten bizi çıkaracak olanlar belli de :9::9:
Çıkalım ama artık His'cim ya,okuyalım, gezelim, görelim kendimizi geliştirip yenileyeyelim:34:

Hiç sorma canım yaa her şey eşim varken değerliymiş, aylardır kitaplarıma, puzzlelarıma bir de bağlamama elimi sürmüyorum nerdeyse... :31: Dediğin gibi kendimizi geliştirsek iyi olacak, takıldık kaldık... Ama kafam çok bulanık konsantrasyonumu sağlayamıyorum :31: Ha gayret diyeceğim artık kendime :34:

kös-tebek-gilerrr. dıt dıt dıt dıt dıdıdtttt -
trt çocuk izliyorum da :17:

Biri bize taş mı attı :67: Ehehehe :9:

:9::9::9::9::9::9::9:
Hangi çizgi film o yaaa:9::9:

Maşallah kuzum sana:nazar:
trt çocukta . animasyon bir film.:37: çocuklarla çocuk kanalı izleyin böyle oluyo:111:

Hiç sorma canım yaa her şey eşim varken değerliymiş, aylardır kitaplarıma, puzzlelarıma bir de bağlamama elimi sürmüyorum nerdeyse... :31: Dediğin gibi kendimizi geliştirsek iyi olacak, takıldık kaldık... Ama kafam çok bulanık konsantrasyonumu sağlayamıyorum :31: Ha gayret diyeceğim artık kendime :34:

Biri bize taş mı attı :67: Ehehehe :9:
yok kız. ben atsam atsam gül atarım:16:

Back