- 7 Kasım 2012
- 11.553
- 11.942
- 498
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #6.241
Öyle deme bence Lavin'cim. Ben mesela alacakaranlık serisini okumadım henüz ama okumayı düşünüyorum. Yüzüklerin efendisinin üç cildinide aldım. Tam o dönemde filmi girdi vizyona. yaklaşık 10 yıl önce. Bol kitap okuduğum bir dönemde. Ben kitabı okumadan filme gitme akılsızlığını ettim. Nedendir bilmiyorum o dönem filmin ilk yarısında öyle bir sıkıldım ki ikinci yarısını izlemeden çıktım sinemadan. Belki o günki ruh halimle alakalıydı. Bu nedenle o kitaplara bir türlü cesaret edip başlayamadım. Hala filmi seyretmedim ve hala kitaplar kitaplığımda duruyor. Hatta ilk cildini evimi su bastığı zaman kaybettim. Ama şimdi önce kitabını okuyup sonra filmi yeniden izlemeyi düşünüyorum. Hep aklımın bir köşesinde acaba şimdi izlesem beğenirmiyim. Yada şimdi okusam hoşuma gidermi. İnsanın o anki ruh hali ve yaşadığı olaylar çok etkiliyor. Bence utanma kendinden. Okumak herşeyiyle çok güzel.
/QUOTE]
Ben de ilk çıktığında filmi izlemedim,zaten yaş olarak oldukça küçüktüm bünyem o kadar uzun filmi kaldırmazdı. IMDBdeki puanlarından sürekli başım dönüyordu izlemeliyim deyip duruyordum,geçen yıl izledim ve çok beğendim.Zaten fantastik sinemayı da edebiyatı da seviyorum. Kitapları okuma fikri maalesf geç oluştu bende, zaten fantastik edebiyatın da oldukça başındayım, pek çok eleştiri yazısını okudum Orta Dünya ve Tolkien ile ilgili. İlk hangi kitabı okumalıyım? Devam eden kitaplar nelerdir? Kim bu adam gibi? Biraz bilgi edindim ve başladım, seriin ikinci kitabındayım ve keşke kitabı daha önce okusaydım diyorum, okudukça hayran kalıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Alacakaranlık serisine gelirsek,fazla yorumlamayacağım, edebi değeri olmadığı gibi kurgusu da yok,üstelik sinema uyarlaması da tam bir hezimetti. En azından kitaplarını satın almamıştım,bu da kar
deneme bir... ki... deneme...
Nar Ağacı, N. Bekiroğlu
damlasakizlikahve..................1
kitap hakkında:
elime ilk aldığım zamanlar azar azar okuyabilmiştim. bölük pörçük okuyunca kitaba ısınamadım ilk 80-90 sayfa, gitmedi. amaa meğer ne haksızlık yapacakmışım bıraksaydımne kitapmış dedim bitince! hoş bir kurgusu, anlatımı var. kadın belli; çok birikimli ve çok dikkatli bir şekilde bütün olayları okuyucuyu merakta bırakacak şekilde veriyor. çok beğendim.
tek biten kitabım budün bitti, şubat ayından mı sayacağım bunu? diğer kitaplarım bittikçe bunun ardına mı ekleyeceğim bilemedim ben onuu
bir de kızlar, bi süredir düşündüğüm bir konuda yardımınızı istiyorum:
allah izin verirse ağustos'ta doğum varo dönem ve sonrası sıkıntılarım (ilk bebek heyecanı, loğusa sendromu, iyi anne olabilecek miyim paniği vb. gibi sebeplerle) çok olursa diyorum... kafamı dağıtacak, düşüncelerimi rahatlatacak; başka şeylere, hayatlara döndürecek kitaplar araştırıyorum şimdi. çok kafa yormadan elime aldığımda akıp gidecek türden... kendimi rahatlatırsam bebeğim de rahat olur, ilk zaman çok dışarı da çıkamam böyle rahatlarım diyorum.
Debbie Macomber, Maeve Binchy gibi yazarlar olur diye düşünüyorum. siler yazmışsınız "Kış Bahçesi" ni not ettimsize zahmet aklınızda varsa böyle kitaplar ya da sonradan aklınıza gelirse yazar mısınız bana?
:) merhabalar prensesperi ben geldim :)
aşk yeniden-Virgin river (Orijinal adı)- robyn carr
Jane Eyre-C.Bronte
okuduğum iki kitap ikisinde de farklı farklı yerlere gittim sanki :) kitap okuyunca uzak seyahate çıkmış gibi oluyorum :) benim gibi olan var mıözellikle jane eyre deki tasvirler çok hoşuma gitti kitap kısaltılmamış ve insanı konu içinde boğmuyor
Piolin............2
çok beğendim konunuzu:)) bende kitap okumayı çok seviyorum ama fırsat bulamıyorum.gece okuma gözlüğüde aldım 1 aylık bende tutucam artık
Pucca konusunda çok kararsızım. Olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlar da çok fazla. Doğrusu merak etmiyor değilim. Alıp okuyacağım galiba en sonunda
1.evrenden torpilim var
2. evlilik ve cinsel hayat
3. duygusal zeka
4. Anamı da aldım geldim- Muzaffer İzgü
5. Görüntünün ortasındaki karanlık Freud .
6.Kim Korkar KIRMIZI Başlıklı Kız'dan?
7. zübük/Aziz Nesin8.Köy Enstitüleri-Can Dündar
9.Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü ------ dilini çok beğendim. puzzle gibi. bazı şeyleri oturtunca anlamı derinleşiyor.
DonukPudra........9
( ocak ayını böylece bitirdim. sayenizde hırsım ve kitap aşkım tekrar depreşti. şubatta ve martta bu kadar okuyabilceğimi sanmıyorum.
çünkü ;:123::123::123: ------ ama bırakmayacagım kesin.)
ben bu ayı 2 kitapla kapattım ne ka az tüh bana
Lyre;2
idefix te yazarların seçtiği en iyi 1o kitap açıklanmış
1. Lolita, Vladimir Nabokov
2. Muhteşem Gatsby, F. Scott Fitzgerald
3. Kayıp Zamanın İzinde, Marcel Proust
4. Ulysses, James Joyce
5. Dublinliler, James Joyce
6. Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez
7. Ses ve Öfke, William Faulkner
8. Deniz Feneri, Virginia Woolf
9. Bütün Öyküleri, Flannery O'Connor
10. Solgun Ateş, Vladimir Nabokov
kadınların kitap mekanında ocak ayında okunan kitap sayısı 150
******ocak ayı derecelerimiz ******
1. lerimiz mehtap51,gonca2206
2.miz busean :81::129:
3.lerimiz kedi83,donuk_pudra,bugu_su,gulshenidil :81::128:
dereceye giren tüm arkadaşlarımı tebrik ederimşubat ayında keyifli okumalar dilerim
maşallahhh bizene çok kitap okuyup paylaşmışız bu ay
kadınların kitap mekanında ocak ayında okunan kitap sayısı 150
******ocak ayı derecelerimiz ******
1. lerimiz mehtap51,gonca2206
2.miz busean :81::129:
3.lerimiz kedi83,donuk_pudra,bugu_su,gulshenidil :81::128:
dereceye giren tüm arkadaşlarımı tebrik ederimşubat ayında keyifli okumalar dilerim
maşallahhh bizene çok kitap okuyup paylaşmışız bu ay
çoookkk mutlu olursun inşallahhele şu düğün telaşını bir atlat tekrar aramıza bomba gibi dönersin
not aldım la ve yusuf ile zeliha'yıHangi ay bitirmişsen o ay içinde sayılıyor kitap,yani şubat sayılacak.
Nazan mükemmeldir, hayranım kendisine bir okuyucu olarak şiddetle Yusuf ile Züleyha'nısı; bir de La'yı tavsiye ederim.
Şöyle kafa dağıtmalık düşünüyorsan, eğer fantastik edebiyat seviyorsan Açlık Oyunları serisini okuyabilirsin,anlatımı sade ama kendince kurgusu güzel,sürükleyici ve aslında alt mesajları da var,polisiye seversen Ejderha Dövmeli Kız serisini şiddetle tavsiye ederim.
Dün akşam kelepir kitabevi'nin önündeki sepeti karıştırdım biraz, sanal kitaplıkta görüp acaba okumak istediklerime eklesemmi diye düşündüğüm bir kitap vardı, görünce aldım. Ama serisi varmış. Ben serinin 5. kitabını almışım.
Büyülü Ölüm / Nora Roberts, okuyan varmı?
Dün akşam kelepir kitabevi'nin önündeki sepeti karıştırdım biraz, sanal kitaplıkta görüp acaba okumak istediklerime eklesemmi diye düşündüğüm bir kitap vardı, görünce aldım. Ama serisi varmış. Ben serinin 5. kitabını almışım.
Büyülü Ölüm / Nora Roberts, okuyan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?