Kadınların Kitap Mekanı

Ben de yaptımmmmm
Çok iyi bir arkadaşım sayesnde:87:

Son düzenleme:

Nasıl yaptın, örnek gösterebilirmisin. Söylediğin gibi daha iyi olabilir.

evet bunu nasıl yaptın örnek verir misin?

birde ben birşey sormak istiyorum arkadaşlar. kitaplığınızı nasıl düzenliyorsunuz. kitaplarınızın dizilişi yazar adına göre mi _? kitap türüne göre mi?

kitaplığımı yerleştirmek istiyorum kitaplarımı numaralandırıp.. yardımcı olup fikir verirseniz çok makbule geçer.

evlenince kitaplığımı ona göre düzenlemek istiyorum

kızlar siteye üye oluyorsunuz.

size ait bir sayfa var. o sayfada hangi kitabı okuduğunuzu kaçıncı günde ve sayfada olduğunuzu görebiliyorsunuz.
ayrıca elinizde bulunan kitapları kitaplığınıza ekliyorsunuz.

takip edebilir ve takip edilebilirsiniz.
kitaplıklara girebilir, kimin hangi kitaba kaç puan verdiğini ve beğenip beğenmediğini öğrenebilirsiniz.

ayrıca takas listesi oluşturabilirsiniz.
aradığınız kitapları değiş tokuş edebilirsiniz.

kendinize okumak istiyorum diye kitaplar seçebilirsiniz.
fikir paylaşımıda mümkün.

ayrıca gruplar var. konu konu oraya da eleştiri ve fikir yazabilirsiniz.

buradan site ismi veremeyeceğim için ilgilenenler varsa yazsın.
site kesinlikle ücretsiz.
güzel bir site ben çok beğeniyorum ve faydalanıyorum.

kulitta da geldiğinde fikirlerini paylaşır o da dün itibariyle kitaplığını oluşturmaya başladı.

yeni gelen arkadaşlarımıza hoşgeldin diyorum
sanırım efla arkadaşımızdı açıklamalar bekleyen
ben kendimce okuduğum kitabı tavsiye ettiğimi ve kısa içeriğini yazıyorum tüyo almak isteyenler için
birde şu var ki zamanla topiği takip ettikçe kitap zevkinin uyuşabileceği üyelerin mesajını veya tavsiyelerini not alabiliyorsun
yani şüphesiz herbirimizin tavsiyesi herbirimize uymaz ama zamanla takip ettikçe paralel zevkleri ortaya çıkarmak mümkün
örn: Ben Debbie Macomber kitaplarını( Küçük Mucizeler Dükkanı serisi gibi) okudum ama hiçbir zaman vazgeçilmez kitaplarım olmadı
ama bir arkadaşımız gelip olağanüstüde yazabilir sanırım damaktadımız gibi farklılaşıyoruz bu hususta
benim gibi kitap arsızı bir tipsen eline geçeni affetmem okurum dersen yorumlar faydalı olacaktır:))
hoşlanmasamda hala elimde debbie kitabı olması gibi mesela

burayı seviyorum tüm arkadaşlarımıda

ehlimana, dediğin gibi her türlü ihtiyaca karşılık verecek bir siteymiş. çok teşekkürler.

Hoşbuldum kulitta, teşekkürler.
Yüzlerce sayfa içinde sadece bir(ya da birkaç) mesajda bu detay varsa, gerçekten de mükemmel bir yerdeyim, demektir :) Çok mutlu oldum. Belki küçük görünür ama benim için önemli bir detaydı bu.
Ben kitaplarımı okudukça detaylarıyla yazarım, ona göre listeye eklenir ya da eklenmez. Çocuk edebiyatı ile yorumlarımı paylaşmak isterim, çocuğu olan arkadaşlar veya bir çocuğa kitap hediye etmek isteyenlere fikir olur en azından...

Sıcak karşılamanız için teşekkürler

Büyük bir kitaplığım ve koliler dolusu kitaplarım var(kolide durmaları benim için eziyet, kendi evim olursa, bir odasının tüm duvarları kütüphane olacak. çocukluk hayallerimden)

ben düzenlememi şu şekilde yapıyorum artık, geçen ay bu düzenlemeye başladım, en düzenli hali bu oldu...
eskiden türlere göre yapardım, kitap boyutları farklı olduğu için çok karışık dururdu.
şimdi yayınevlerine göre yapıyorum. genelde yayınevlerinin kitapları aynı boyutta oluyor. Bir de aynı yazarın kitapları o yayınevinden çıkmaya devam ediyor(istisnalar mutlaka oluyor). Kitapları inci gibi yerleştirmek kolay oluyor. ben en çok bu halini sevdim kütüphanemin...

1-2 şer kitabı olan yayınevlerinin kitaplarını da boyutlarına göre, raflara yerleştiriyorum. diğerlerinin yanında boş kalan yerleri doldursun diye, kalanları da hepsi boylara göre bir rafa...

Bir de eşimin de çok kitabı vardır. onun kitaplarına sadece 1 raf ayırdım, kalan kitapları kolide şu an. ödünç vermek için kitap aradığında kütüphanenin altını üstüne getiriyordu, ben de çözümü bu yolda buldum. kolide olanları bu kadar dağıtamıyor. kütüphanedeki rafı yine savaş alanı
eğer kütüphaneyi ortak kullandığınız/kullanacağınız biri varsa, ve kütüphaneyi dağıtıyor, uyarılarınızı dikkate almıyorsa, bu yolu deneyebilirsiniz...

numaralandırma fikrini ben de düşündüm ama benim için uygun değil. ödünç kitap verdiğimizde hepsi geri gelmiyor maalesef.
istemeye utanıyorum artık. no olarak aradaki eksiklikler iyice rahatsız ediyor... bir de araya yeni kitaplar eklenince uyumsuzluk olur gibi... A yazarının kitaplarını 5 e kadar numarandırdım. sonra B yazarının kitabı 6-7-8-... numara oldu. A yazarının yeni çıkan/yeni aldığım 6. kitabına farklı no vermek benim düzene uymuyor bu yöntem.

Bu sorunuzun yanıtlarını ben de takip edeceğim...

Son düzenleme:

Teşekkürler.
Ben çocukluğumdan beri ayrım yapmadan okuyorum elime geçen kitabı. Küçük yaşta alıştığım için herhalde, pek seçici değilim tür konusunda.
Çok sıkılıp bitiremediğim nadir kitap vardır. Ara veririm, ama yine döner o kitabı okurum. Dediğiniz nokta çok önemli, yorumlara bakarken okuduklarımla ortak isimleri de göreceğim, kişiler ve önerileri daha bir bütünlük kazanacak, önceliğimi belirleyecek.
İlle de şu kitabı almalıyım, dediklerim hakkında netten araştırma yapar, ön bilgiye sahip olurum. Onun dışında kitabevi turlarımda seçerim kitaplarımı. Şimdi bile evde okunmayı bekleyen onlarca kitabım var, önce onlardan başlayacağım, araya buradan aldığım önerileri ekleyeceğim.

Keyifli paylaşımlar diliyorum herkese...
Sevgiyle kalın. Şimdi çıkmam gerekiyor.

Bende üye oldum, düzenlemeye başlıyorum, iyi olacak böyle. Hem burada görüp okumak istediklerimi de ekleyebileceğim.
Benim yaptığım listede bu şekildeydi. Maviler okunanlar, kırmızılar okunamayanlar, yeşil başkasına verdiğim kitaplar Bu listelerim yine dursunda, siteye birşey olursa.

Kitap dostları için kesinlikle önerebileceğim, doyurucu keyifli bir mekan.
Bu mekanda yer edinmeme vesile olduğun için, çok teşekkür ederim ehlimanacım.

bu güzel yurekten rica edelim, kendi kütüphanesini oluşturmak isteyenleri yönlendirsin.
Bana da bu kapıyı açtığı için yüreğinden öpüyorum onu.

kitap kurtları ne demek elimden gelen ne olursa
Kulittacım senin kütüphaneni çok merak ediyordum.
şimdi didikleyebileceğim.

Sitede olmayan kitapları nasıl ekleyebiliyoruz, kütüphanemize kendimiz ekleme yapabiliyormuyuz, çözemedim

merhabalar hoşgeldin aramıza sorularına elimden geldiğince yanıt vereyim
sayfaları tararken mesajların alt kısımlarına bakarsan daha kolay olabilir.
kitap bittiğinde paylaşım yapan arkadaşımız mesajın sonuna o ay okudugu kitap sayısını paylaşır.o mesajları dikkate alırsan daha kolay ilerleyebilirsin
konumuz kalabalık oldugu için her türden kitaplar okunuyor.yelpaze geniş.mesleginden dolayı çocuk kitapları okuyan arkadaşlarımızda var.ortak paydada buluşacagın kişiler mutlaka olacaktır.
konuyu aboneliklerimize ekledik.böylece yeni mesaj yazıldıgında görüyor ve sürekli takip imkanı buluyoruz.herkes takipte oldugu için aklına takılan yada merak ettiğin bi kitapla ilgili soru sorarsan cevapta alabilirsin.
kitapları okuduktan sonra.isminide paylaşabilirsin yorumlarınıda senin tercihine bağlı..yukarıda da yazdıgım gibi mesajının sonuna kitap sayını belirtmen yeterli.kıstasımız yok.istediğin kitabı istediğin şekilde paylaşabilirsin.kitap listesini ben tutuyorum.göz yormasın diye belli aralıklarla ekliyorum.
geçmiş sayfaları taramak faydalı olabilir.burdaki kişiler gerçek oldugu için daha canlı yorumlar görebilirsin.çok kısa isim yazılmış.yada bir cümle ile belirtilmiş yorumlarla da karşılaşabilirsin.
umarım faydalı olur sana konumuz keyifli paylaşımlar dilerim

kitap kurtları ne demek elimden gelen ne olursa
Kulittacım senin kütüphaneni çok merak ediyordum.
şimdi didikleyebileceğim.

banada gönderebilirmisin linki.bende sanal kütüphane oluşturmak istiyorum

en kısa sürede mini kütüphanemi bende paylaşacagım sizlerle konun hayırlı ugurlu olsun çok güzel bir fikir

Ehlimana çok teşekkür ederim sayende dün siteye üye oldum Kulitta sana da çok teşekkür ederim dikkate alıp mesaj yazdığın için. İkinizi de takip ediyorum. Siteyi görünce kitap açlığım daha da arttı.

teşekürler

sitede ismim aynı takip edelim bende takip listeme alıcam.

gerçekten insanın kitap iştahını kabartıyor.

Ben de üye oldum,ehlimanay buldum kulittayla seni de bulayım ekleyeceğim.

Gerçi daha çok boş kitaplığım ama olsun.

Bayıldım ben bu mesaja. Hele birde kitap arsızı deyişine. Tam benlik bir tabir olmuş. Ne bulursam okurum yeter ki okunacak bişey olsun

Şu sanal kütüphane olayını bende çok merak ettim. Birisi banada söyleyebilir mi siteyi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…