Kadınların Kitap Mekanı

ben okumuştum. ilk başlar da beni sıkmıştı ama sonra kitap aktı gitti.

Çoook haklısınız ben de lisede zorla okuduğum kitaplardan sonra uzaklaşmıştım bir süre.. Kendime gelmem çok zaman aldı

Garibin Horozu / Rıfat Ilgaz
Mizah ustasından gülümseten hikayeler.

Sefiller / Victor Hugo (1)
Henüz birinci cildini okuduğum, üç ciltlik çeviri beni tutsak etti.
Mükemmel bir klasik. Yıllar önce toy okur olduğum dönemlerde
bir kaç klasik okumuş ve hiç hoşlanmamıştım. Dünya klasiklerine
karşı ön yargı oluşturmuştum. Şimdi anlıyorum ki, klasiklerin hakkını
verebilmek için en azından usta okurluğa adım atmış olmak gerekirmiş.
Dünya klasiklerinin hepsini tam metinlerinden okumak için sabırsızlanıyorum.

kulitta . . 3

Bende de akmaya başladı yavaş yavaş :)
Kimin kim olduğunu oturttum güzelce şimdi havada kalan kısımlar da yerleşmeye başlar

Ama Limon Ağacı için hep olumsuz yorumlar yapmışlardı... Gerçi her yeni çıkan ve popüler olan kitap okunacak diye de bir şey yok ben biraz eski kafalıyım nedense bu konuda.... Az okurum öz okurum daha iyi... Sıktıysa bırak okuma, yani işkence yapma kendine

Başlarda çok karıştırdım her şeyi de şimdi oturmaya başladı Hep yabancı olduğum konular olunca anlayamamıştım
Akmaya başladı artık
Merak da ediyorum hani şu arkadaşlık nasıl başlayacak nasıl devam edecek diye:) Öyle olunca bırakamadım

Oooo merak başladıysa sorun yok zaten.... Devam edilebilir Hadi bakalım keyifli okumalar dilerim

Grinin Elli Tonu- E.L.James

Kitaba önyargılı yaklaşmadan başladım benim için çok çabuk tamamlanan bir kitap oldu
çok fazla yorum yapmayacağım seriye devam edeceğim ama kitabın cinsel içeriğinden daha fazla şeyler barındırdığını
ve 2.3.kitaplarda bunların çözümleneceğini düşünüyorum

gulshenidil:2

******Kasım ayı derecelerimiz ******

1. miz mehtap51

2.miz gonca2206 :81: :129:

3.lerimiz LadySubaru,diltesne :81: :128:​

1 aralık - 31 aralık 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. kulitta .......3.........
  2. mehtap51 ......2..........
  3. pekmez_akilli ......2..........
  4. LAydLiNe ........2........
  5. gulshenidil ........2........
  6. KRoNiKDeLi .......2.........
  7. gonca2206 ................
  8. LadySubaru .......1........
  9. kedi83 ......1.........
  10. nuclear ......1.......
  11. busean ......1........
  12. tugcecan .........1.......
  13. Sumeyye_57 ........1........
  14. bugu_su .........1.......
  15. diltesne .............
  16. pretty__woman ................
  17. yelkenlikiz .................
  18. Ausencia ................
  19. LadyEvil .............
  20. DatluCadu ................
  21. roseizmir ...................
  22. samanyolu .............
  23. fidele ..............
  24. muntazar ................
  25. epicdeath ...............
  26. Mathilda11 ................
  27. badezuzum ...............
  28. masal26 ............
  29. PrensesPeri ..............
  30. ilkalp ................
  31. cemre25 .................
  32. QueenD ................
  33. eski_bir_masal ................
  34. morvent ................
  35. yorgun savascı ...............
  36. AskInihan ..............
  37. H_İ_S ..............
  38. DisTurBia ................
  39. orlic ................
  40. neenone ...............
  41. piolin ...............
  42. prenses_84 ................
  43. ehlimana ................
  44. sudem34 ................
  45. yemyesilcit ................
  46. YagmurunElleri ................
  47. Maip ..............
  48. tweetypinar .............
  49. december90 ................
  50. oyaebrar ..............
  51. Lyre ................
  52. nilayu ................
  53. orchidea ................
  54. bal10 ................
  55. pinararip ................
  56. pogopogo ..................
  57. pembelii ................
  58. EsmerKralice ...............
  59. cyd86 ................
  60. suprensesi ...............
  61. kays34 ..............
  62. soft85 ................
  63. pinaran ...............
  64. hande85 ................
  65. meLiqe34 ................
  66. melikea123 ................
  67. gaydirigubbak ................
  68. canndann ................
  69. M e L o D i ................
  70. sosyoloji12 ................
  71. donuk_pudra ................

Son düzenleme:

Kitabım bitti.Yeni kitabıma başladım. Vahdettin Hain mi,Kahraman mı ? Yazarı Mehmet Bicik.

bugu_su ...... 1 (şimdilik)

hoşgeldiniz aramıza keyifli paylaşımlar keyifli okumalar dilerim

Dışarda çok güzel bir yağmur var, eve az önce girdim ve ilk iş olarak kendime sıcacık bir kahve yaptım. En sevdiğim ikili kitap ve kahve.

debbıe macomberin küçük mucizeler kitabına başladım.bir anda kendimi 220.sayfada buldum.yarın biter sanırım bu hızla okursam.

Sevgi Uğruna Yaptıklarımız
Kristin Hannah

Aynı Şeyin Özlemini Çeken İki Kadın... Ailenin Ne Anlama Geldiğini Öğrenecekleri Duygusal ve Dokunaklı Bir Yolculuk...

Yıllar süren uğraşına rağmen çocuk sahibi olamaması Angie Malone'u çok üzmüştür. Acı dolu bir boşanmanın ardından Pasifik Northwest'teki kasabasına döner ve aile restoranının yönetimini devralır. Hayatın dalgalar gibi yükselip alçaldığı West End'de, problemli genç bir kadınla tanışıp arkadaşlık etmeye başlayan Angie'nin hayatı bütünüyle değişmeye başlar.
Angie, Lauren Ribido'yu işe alır çünkü on yedi yaşındaki bu kızda farklı bir şeyler bulur. Aralarında sıkı bir bağ oluşur ve annesi Lauren'ı terk ettiğinde Angie ona kalacak bir yer verir. Ama bu iyiliğin sonuçlarına göğüs gerecek güçte değildir henüz. Biri çocuk özlemi çeken, diğeriyse anne sevgisine hasret bu iki kadın kimsenin hayal edemeyeceği bir şekilde sınanacaktır.

"Harika... Çok dokunaklı... Karakterlerin sıcaklığı ve karmaşık kişilikleri derinlerde kalmış duyguları ortaya çıkarıyor."
-RT Book Reviews-

"Hannah, okuyucuyu karakterlerin hayatına sürükleyip onları kendi arkadaşlarıymış gibi hissettirirken ailedeki acıları ve sevinçleri ele alarak neden kadın edebiyatının yıldızı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor."
-Booklist-

"Hannah başkahramanlarının ruh halini derinlemesine yansıtıp hislerindeki ufak farklılıkları betimlemekte çok başarılı."
-The Washington Post Book World-

"Yürek burkucu... Hem acı hem tatlı."
-Publishers Weekly-

Sanat ve Felsefe
Yazar: Dücane Cündioğlu

Açınızı değiştirin.

Düşünür Dücane Cündioğlu bütün paradigmaları alt üst ediyor!..

Okurlarının Uzun Zamandır Merakla Beklediği Seri Nihayet Yayımlandı.

Üçleme Olarak Okuyuculara Sunulan Seri Çok Konuşulacak, Tartışılacak ve Çok Satacak!..

Geniş Bir Reklam ve Tanıtım Kampanyasıyla Satışa Sunulacaktır.

Sanat ve sanatçı mı istiyorsunuz, dua edin de belalar yağsın üzerinize gökten! Açlıktan nefesiniz koksun! Hüznünüz olsun mesela. Yoksunluklarınız. İncinmişlikleriniz. Güçsüzlüğünüz.
Kuşkunun pençesinde kıvranın. Dualarınız hep geri çevrilsin. Kahrolunuz. Kahrediniz. Yaşamı soğuk bir su gibi teninizde hissediniz. Uykuya hasret kalınız. Şefkat kokan bir nefes beklerken kürek kemiklerinizin ortasında hissedin yârin hançerini. Tadın ihaneti. Reddedilin. İnkâr edin ve edilin. İnkâr edin ve edilin. Tereddüt edin. İncindiğinizi düşünün. Rüyalarınıza apansız doluşan bedbahtlara kendinizi anlatmaya çalışırken takatsiz kaim. Yaşayın yani. Çelişkiyi. Çileyi.

Bakın o zaman nasıl da göğün kapıları açılıyor. Tanrı nasıl da sesinizi duyuyor. İlham perileri nasıl da dans ediyorlar çevrenizde.

Ve işte o zaman sanatçı yaratmaya, ele geçirilemez olanı fethetmeye başlar. Ölmemek için. Biraz olsun nefes almak için. Hakikatin kokusunu sırf sevgilinin saç diplerinden duyabilmek için.

Karanlığın Elli Tonu-E. L. James (Çeviren: Sevinç Seyla Tezcan)

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak
Ruhu yaralı genç girişimci Christian Greyin karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar.
Ama Greye duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Tonun sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer.
Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır.
Ve bu kararı tek başına vermelidir...

Sefiller'in filmi de varmış. Yeni izledim bende, ama kitabın konusunu unutmuşum, tekrar okumam gerekiyor. Cep boy kitabından almıştım bende, indirimli.

Sefiller'in filmi de varmış. Yeni izledim bende, ama kitabın konusunu unutmuşum, tekrar okumam gerekiyor. Cep boy kitabından almıştım bende, indirimli.
Filmi kitabın ne kadarını yansıtır bilemiyorum canım.
Elimdeki çeviri 3 cilt, 1500 sayfa ve incelediğimde 4 cilt, 2500 sayfalık çeviyi görünce
mahrum kalacaklarıma üzüldüm. Her satırı altı çizilecek nitelikte son derece doyurucu ve dokunaklı bir klasik.
Okunmayı bekleyen bir kaç önemli klasik kitabım var lakin tam metin olmadıklarını görünce iştahım kaçtı sanki.
Neyse bunlar bu şekilde okunacak da, yeni edineceklerimin sadeleşmemiş olmasına dikkat edeceğim.
Alınacaklarla ilgili yorumları da incelemem gerekir elbette.
1500, 2000 sayfalık hiç sarmayan bir kitabı okumaya çalıştığımı hayal bile etmek istemem.
Monte Cristo Kontu / Alexandre Dumas tam metinden okuduğum mükemmel bir romandı.
Martin Eden / Jack London kitabı da unutulmazlarım arasındadır.
bibliyomanlığım dünya klasiklerine yöneliyor.

Son düzenleme:
Yoksulluk Içimizde/Mustafa Kutlu
Güya Limon Ağacı‘nın arasında okuyacaktım. Bunun da farklı hikayelerden oluştuğunu sanıp başladım. Meğer bu seferki tek hikayeymiş. Baktım ki bitivermiş

pekmez_akilli:3

Daha yeni Canan Tan İz'i bitirdim güzeldi Canan Tanın anlatımını severim zaten sıkmaz.. Ama sonunu beğenmedim

alkali diyet kitabını bitirdim. sağlıklı bilgiler öğrendiğimi düsünüyorum.

ayrıca elif şafak şemspareye de basladım.. kalemini cok severim.

donuk_pudra :1

1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
1- Cadının Oğlu / Michael Gruber
Yazarın klasik peri masallarını da yeni yorumlarla kurguya kattığı bu fantastik hikaye, gençler ve hayal dünyasını genç tutmak isteyenler için birebir..Evrensel gerçekleri yansıtan ve düş gücünü zenginleştiren bu eseri öğretmenler 10-16 yaş öğrencilerine de rahatlıkla önerebilirler.
Ona Yumru diyorlar. İnsandan çok gulyabaniye benzeyen çirkin bir çocuk. Bebekken terk edilmiş. Analığı cadı, dadısı bir ayı, öğretmeni bir cin. Akıl hocası kedi. Yegane oyun arkadaşları ormandaki yaratıklar. Gerçek insanların kötülüğüyle yüreği taş kesiliyor ve kendini bulmak için düşler ötesi bir yolculuğa çıkıyor.

kedi83 . . 2

Ben bu ay'ı çocuk kitapları ile bitireceğim galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…