Kızlar kitap kutularımı biraz alt üst ettim birkaç kitap çarptı gözüme, bir de iyi ki zamanında almışım dediğim birkaç kitap buldum. (Ne yapayım aileden erzak- deterjan depolamayı görmüştük, ben de işlerim iyi olduğunda kitaba para yatırıyordum okuyamadığım o dönem öncesinde, indirimli kitapçıya uzun listeyle gidip hangilerini bulursam hop dolduruyordum, ama insana işler kötü olduğunda ilaç gibi geliyor
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
)
Lise çağı için nasıl olur bilemiyorum, birkaç kitap soracağım yine kitap listesiyle birlikte bunlar da aklımda çünkü bakacaklarımdan sahaflarda.
1. Mavi Saçlı Kız (Lösemiye yakalanan ve sonra hayatını kaybeden Burçak Çerezcioğlu'nın günlüğü şeklinde, hayatın -nefes almanın değerini kafalara sokan ve yüreğe dokunan bir kitap 17-18 yaşlarında defalarca okumuştum hala daha en kıymetli kitaplarımdandır.)
2. Oscar ve Pembeli Meleği -ERic-Emmanuel Schmitt( Bir Fransız'ın önerisiyle okumuştum bu kitabı. Daha sonra Yıldız Kenter'in sahneye taşıdığını da öğrendim ancak izleme şansım olmadı. Lösemi hastası 10 yaşında bir çocuğun hastane odasındaki 12 günü ve Allah'a yazdığı mektuplardan, bu arada hastaneye çocukları ziyarete gelen çok yaşlı pembeli meleğiyle olan diyaloglarını anlatıyor.)
iki kitabın da lösemiyle ilgili olduğu dikkatimi çekti benim de şu sıralar hastamız olduğundan elime alamıyorum bu kitapları ama dönüp dönüp okunabilecek kitaplar benim gözümde.
3. Yaz Bitmesin -İclal Aydın (Sanırım iki kitabını okumuştum sadece, lise yılları, çocukluk gözüyle olaylara, aile içi konulara bakış diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim, konuşur gibi bir dili olması lazım sıcak bir anlatım, başka okuyanlar varsa belki daha sağlıklı yorumlar olabilir.