• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Sanırım bunlar öğrencilerimizin istediği kitapların listesi tatlım :34:

Listeye bakacak olursak;

Bir Genç Kızın Gizli Defteri- İpek Ongun
Ateşten Gömlek
Gelibolu - Buket Uzuner

elimde olan kitaplar arasında, Çocuk Kalbi de var elimde ama çok eski bir kitap olduğu için göndermek istemiyorum ama tedarik ederim, bunların haricinde kitaplardan da yollayacağım ama.... :34:

Burda bizim olabilir dediklerimizi not aldım ve onlara sordum, olsun veya olmasın dediler öyle karar verdik. Onların istediklerini de ekledim. Sadece onlardan bekleyince çok bir seçenek gelmemişti ben de bu yolu denedim.:26:
Çok teşekkür ediyoruz canım, :26:
Ne denilebilir ki, harika bir şey bu yaptığınız:16::16::16::16:

Burda bizim olabilir dediklerimizi not aldım ve onlara sordum, olsun veya olmasın dediler öyle karar verdik. Onların istediklerini de ekledim. Sadece onlardan bekleyince çok bir seçenek gelmemişti ben de bu yolu denedim.:26:
Çok teşekkür ediyoruz canım, :26:
Ne denilebilir ki, harika bir şey bu yaptığınız:16::16::16::16:

Anladım canım, onlara bir şeyler verebilecek tarzda kitaplar olsun da onlar okuyunca beğenir zaten, öyle değil mi? Ne demek, ben de öğretmenim, öğrencilerimizin iyi yerlerde olmalarını ve onları gülerken görmeyi hepimiz isteriz... Devamı gelir inşallah bu tür kampanyaların....:34:

Ben de bunları alıyorum canım. Küçük kadınlar, normal boylar fazla sadeleştirilmiş olduğu için CEP boy almak zorunda kaldım.
Arife günü sipariş vermek üzere sepetimde bekliyorlar. Dilerim tamamını temin ederler.
Siparişten sonra bilgileri paylaşmak üzere İyi bayramlar diliyorum.
:77: :54:

Aşk / Elif Şafak
Avcunuzdaki Kelebek/Ahmet Şerif İzgören
Benim Kırmızı Pabuçlarım /Nehir Tınaz
Beyaz Diş/Jack London
Çalınan Taç/Mark Twain
Çanakkale Aslanları & Her Biri Ayrı Bir Destandı/Vehbi Vakkasoğlu
Dağda Macera /Enid Blyton
Denizde Macera /Enid Blyton
Fareler ve İnsanlar/John Steinbeck
Gençler Bu Kitap Sizin İçin/Hasan Yılmaz
Geri Döneceksin /Maeve Binchy
Gurur ve Önyargı /Jane Austen
Güneşe Açılan Pencere /Melike Funda Kaynak
Hayat Zor Ama Ben de Kolay Biri Sayılmam /Seçil Çömlekçi
Huzur Sokağı /Şule Yüksel Şenler
İyi Eşler / Küçük Kadınlar II /Louisa May Alcott
Jane Eyre/Charlotte Bronte
Kırdığımız Oyuncaklar /Sunay Akın
Kimsesiz Düşler - Gümüş Ayna /Eser Gündüz
Kolaysa Ağlama /Suzan Geridönmez
Küçük Beyaz Uğur Böceği /Ahmet Şerif İzgören
Küçük Erkekler /Louisa May Alcott
Küçük Kadınlar (Cep Boy) /Louisa May Alcott
Küçük Prenses /Frances Hodgson Burnett
La & Sonsuzluk Hecesi / Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu
Luisito Bir Sevgi Öyküsü /Susanna Tamaro
Martı Jonathan Livingston /Richard Bach
Martin Eden /Jack London
Merak Ettikleriniz /Anonim
Notre Dame'ın Kamburu /Victor Hugo
Od /Prof. Dr. İskender Pala
Pol ve Virjini /Bernardin De Saint Pierre
Saftirik Greg'in Günlüğü & Panik Yok! /Jeff Kinney
Siyah İnci /Anna Sewell
Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı /Ahmet Şerif İzgören
Tavuk Suyuna Çorba / Fark Yaratan İnsanlar / Jack Canfield/ Mark Victor Hansen/ Peter Vegso/ Theresa Peluso
Tavuk Suyuna Çorba / Hayallerinizdeki Hayatı Yaşayın / Jack Canfield/ Mark Victor Hansen
Tomris / Nazire Kutsal
Uçabilen Kız /Victoria Forester
Yalan /Zorz Sari
Yalanım Varsa Ajan Olayım /Ally Carter
Yürüyen Şato / Diana Wynne Jones

Anladım canım, onlara bir şeyler verebilecek tarzda kitaplar olsun da onlar okuyunca beğenir zaten, öyle değil mi? Ne demek, ben de öğretmenim, öğrencilerimizin iyi yerlerde olmalarını ve onları gülerken görmeyi hepimiz isteriz... Devamı gelir inşallah bu tür kampanyaların....:34:

Bu yüzden olabildiğince dikkat etmeye çalıştım umarım herkesin çabası işe yarar ve inşallah çok daha fazla gencimiz kitap kurdu olur :)

Ben de bunları alıyorum canım. Küçük kadınlar, normal boylar fazla sadeleştirilmiş olduğu için CEP boy almak zorunda kaldım.
Arife günü sipariş vermek üzere sepetimde bekliyorlar. Dilerim tamamını temin ederler.
Siparişten sonra bilgileri paylaşmak üzere İyi bayramlar diliyorum.
:77: :54:

Aşk / Elif Şafak
Avcunuzdaki Kelebek/Ahmet Şerif İzgören
Benim Kırmızı Pabuçlarım /Nehir Tınaz
Beyaz Diş/Jack London
Çalınan Taç/Mark Twain
Çanakkale Aslanları & Her Biri Ayrı Bir Destandı/Vehbi Vakkasoğlu
Dağda Macera /Enid Blyton
Denizde Macera /Enid Blyton
Fareler ve İnsanlar/John Steinbeck
Gençler Bu Kitap Sizin İçin/Hasan Yılmaz
Geri Döneceksin /Maeve Binchy
Gurur ve Önyargı /Jane Austen
Güneşe Açılan Pencere /Melike Funda Kaynak
Hayat Zor Ama Ben de Kolay Biri Sayılmam /Seçil Çömlekçi
Huzur Sokağı /Şule Yüksel Şenler
İyi Eşler / Küçük Kadınlar II /Louisa May Alcott
Jane Eyre/Charlotte Bronte
Kırdığımız Oyuncaklar /Sunay Akın
Kimsesiz Düşler - Gümüş Ayna /Eser Gündüz
Kolaysa Ağlama /Suzan Geridönmez
Küçük Beyaz Uğur Böceği /Ahmet Şerif İzgören
Küçük Erkekler /Louisa May Alcott
Küçük Kadınlar (Cep Boy) /Louisa May Alcott
Küçük Prenses /Frances Hodgson Burnett
La & Sonsuzluk Hecesi / Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu
Luisito Bir Sevgi Öyküsü /Susanna Tamaro
Martı Jonathan Livingston /Richard Bach
Martin Eden /Jack London
Merak Ettikleriniz /Anonim
Notre Dame'ın Kamburu /Victor Hugo
Od /Prof. Dr. İskender Pala
Pol ve Virjini /Bernardin De Saint Pierre
Saftirik Greg'in Günlüğü & Panik Yok! /Jeff Kinney
Siyah İnci /Anna Sewell
Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı /Ahmet Şerif İzgören
Tavuk Suyuna Çorba / Fark Yaratan İnsanlar / Jack Canfield/ Mark Victor Hansen/ Peter Vegso/ Theresa Peluso
Tavuk Suyuna Çorba / Hayallerinizdeki Hayatı Yaşayın / Jack Canfield/ Mark Victor Hansen
Tomris / Nazire Kutsal
Uçabilen Kız /Victoria Forester
Yalan /Zorz Sari
Yalanım Varsa Ajan Olayım /Ally Carter
Yürüyen Şato / Diana Wynne Jones

Kulitta'm burda ben 42 kitap mı saydım Allah aşkına:53::53::53::53:
İnanamıyorum gerçekten, zengin kalpli melek demek istiyorum izninle.
Çok duygulandım ama ben, çok minnettarım, Rabbim de seni sevindirsin canım yaa:29::29::16::16::16::16:

Bu yüzden olabildiğince dikkat etmeye çalıştım umarım herkesin çabası işe yarar ve inşallah çok daha fazla gencimiz kitap kurdu olur :)
Kulitta'm burda ben 42 kitap mı saydım Allah aşkına:53::53::53::53:
İnanamıyorum gerçekten, zengin kalpli melek demek istiyorum izninle.
Çok duygulandım ama ben, çok minnettarım, Rabbim de seni sevindirsin canım yaa:29::29::16::16::16::16:

3 kişinin ayırdığı bütçe ile ne mutlu ki bu sayıya ulaştık AskInihancım. Yurdumun çocukları bizim de evlatlarımız, kardeşlerimiz.
Yavrularımız üzerindeki emeğinizi yadsıyabilirmiyiz?. Bizim yapabildiklerimiz çok sınırlı canımcım okyanusta bir damla olabilirsek ne mutlu bize.
Bu vesile ile sana ve tüm eğitimcilere yürekten teşekkür ediyor, tüm eğitim camiasını Allaha emanet ediyorum. :nazar: :54: :72:

Arkadaşlarına da çoook teşekkür ettiğimi ilet olur mu Kulitta..
O yavrular üzerinde hepimizin emeği var, sizin yardımlarınız olmasa bizim de yapacaklarımız bir yere kadar olabiliyor :(
Bu yaptığınızı hiç unutmayacağım:46::46:
Umarım bu güzel sözlerini hakedecek bir eğitimci olurum

Son düzenleme:
Hangi kitaplar kaldı alınacak. :) Çocuk kalbini alıyorum. Bir tane daha söyleyebilirseniz. Ne zaman gönderiyoruz. Ayrı bir konu açılmıyor galiba.
İdefix'ten alışveriş yapanlar varmı?

Son düzenleme:
selam kızlar, 3. kitabımı bitirdim "Markus Suzak - Hiç Kimse Sıradan Değildir" çokkk bayılarak okumadım ama bitirmek istediğim orta hallinin biraz üstünde bir kitap 10 üzerinden değerlendirirsem 7 veririm, insana yeni ufuklar açıyor azda olsa ama biraz ütopik:) geldi bana.

Yelkenlikiz...3..."Markus Suzak - Hiç Kimse Sıradan Değildir"

Son düzenleme:
Kızlar kitap kutularımı biraz alt üst ettim birkaç kitap çarptı gözüme, bir de iyi ki zamanında almışım dediğim birkaç kitap buldum. (Ne yapayım aileden erzak- deterjan depolamayı görmüştük, ben de işlerim iyi olduğunda kitaba para yatırıyordum okuyamadığım o dönem öncesinde, indirimli kitapçıya uzun listeyle gidip hangilerini bulursam hop dolduruyordum, ama insana işler kötü olduğunda ilaç gibi geliyor :1: )

Lise çağı için nasıl olur bilemiyorum, birkaç kitap soracağım yine kitap listesiyle birlikte bunlar da aklımda çünkü bakacaklarımdan sahaflarda.

1. Mavi Saçlı Kız (Lösemiye yakalanan ve sonra hayatını kaybeden Burçak Çerezcioğlu'nın günlüğü şeklinde, hayatın -nefes almanın değerini kafalara sokan ve yüreğe dokunan bir kitap 17-18 yaşlarında defalarca okumuştum hala daha en kıymetli kitaplarımdandır.)

2. Oscar ve Pembeli Meleği -ERic-Emmanuel Schmitt( Bir Fransız'ın önerisiyle okumuştum bu kitabı. Daha sonra Yıldız Kenter'in sahneye taşıdığını da öğrendim ancak izleme şansım olmadı. Lösemi hastası 10 yaşında bir çocuğun hastane odasındaki 12 günü ve Allah'a yazdığı mektuplardan, bu arada hastaneye çocukları ziyarete gelen çok yaşlı pembeli meleğiyle olan diyaloglarını anlatıyor.)

iki kitabın da lösemiyle ilgili olduğu dikkatimi çekti benim de şu sıralar hastamız olduğundan elime alamıyorum bu kitapları ama dönüp dönüp okunabilecek kitaplar benim gözümde.

3. Yaz Bitmesin -İclal Aydın (Sanırım iki kitabını okumuştum sadece, lise yılları, çocukluk gözüyle olaylara, aile içi konulara bakış diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim, konuşur gibi bir dili olması lazım sıcak bir anlatım, başka okuyanlar varsa belki daha sağlıklı yorumlar olabilir.

Nurbanu --> Teoman Ergül

Nurbanu'dan çok Osmanlı, saray hayatı, taht için dönen oyunlar hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir kitap. tarih sevenlere tavsiye edebilirim.

Çiçeklerin Tanrısı --> Hamdi Koç

değişik bir dil, değişik bir kurgu, değişik karakterler. ne beğendim diyebiliyorum ne de beğenmedim. okuyun siz görün :)

diltesne--> 5

İskender pala / aşka dair
Çok güzeldi bugün bitti
Balım İskender yazmış yine
Kızlar murattan mungan sever var mı benim gibi yeni kitAbı çıkmış almalıyım

Son düzenleme:
Hangi kitaplar kaldı alınacak. :) Çocuk kalbini alıyorum. Bir tane daha söyleyebilirseniz. Ne zaman gönderiyoruz. Ayrı bir konu açılmıyor galiba.
İdefix'ten alışveriş yapanlar varmı?

İskender Pala / Leyla ile mecnun alabilirsin canım.
Kitapyurdu, idefix, okuoku, ilknokta online kitap sitelerinden sürekli alırım ve hizmetlerinden çok memnunum.
Kitap fiyatlarını hepsinde kontrol ederim genelde ve kargo ödeyen kitap seçeneği olması da tercih sebebim olur. :54:

Lise çağı için nasıl olur bilemiyorum, birkaç kitap soracağım yine kitap listesiyle birlikte bunlar da aklımda çünkü bakacaklarımdan sahaflarda.

1. Mavi Saçlı Kız (Lösemiye yakalanan ve sonra hayatını kaybeden Burçak Çerezcioğlu'nın günlüğü şeklinde, hayatın -nefes almanın değerini kafalara sokan ve yüreğe dokunan bir kitap 17-18 yaşlarında defalarca okumuştum hala daha en kıymetli kitaplarımdandır.)

2. Oscar ve Pembeli Meleği -ERic-Emmanuel Schmitt( Bir Fransız'ın önerisiyle okumuştum bu kitabı. Daha sonra Yıldız Kenter'in sahneye taşıdığını da öğrendim ancak izleme şansım olmadı. Lösemi hastası 10 yaşında bir çocuğun hastane odasındaki 12 günü ve Allah'a yazdığı mektuplardan, bu arada hastaneye çocukları ziyarete gelen çok yaşlı pembeli meleğiyle olan diyaloglarını anlatıyor.)

iki kitabın da lösemiyle ilgili olduğu dikkatimi çekti benim de şu sıralar hastamız olduğundan elime alamıyorum bu kitapları ama dönüp dönüp okunabilecek kitaplar benim gözümde.

3. Yaz Bitmesin -İclal Aydın (Sanırım iki kitabını okumuştum sadece, lise yılları, çocukluk gözüyle olaylara, aile içi konulara bakış diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim, konuşur gibi bir dili olması lazım sıcak bir anlatım, başka okuyanlar varsa belki daha sağlıklı yorumlar olabilir.

Mavi Saçlı kız ve Yaz bitmesin'i okudum canım. Biri dokunaklı diğeri keyifli. Neden olmasın, sonuçta çeşitli ilgi alanları var.:54:

İskender Pala / Leyla ile mecnun alabilirsin canım.
Kitapyurdu, idefix, okuoku, ilknokta online kitap sitelerinden sürekli alırım ve hizmetlerinden çok memnunum.
Kitap fiyatlarını hepsinde kontrol ederim genelde ve kargo ödeyen kitap seçeneği olması da tercih sebebim olur. :54:

Çocuk Kalbi ve İskender Pala / Leyla ile Mecnun kitaplarını alıyorum. Teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Pol ve Virjini / Bernardin De Saint Pierre
Orta sondayken Öğretmenimiz okumuştu bize. Elime geçince okumadan geçemezdim.
O günlerdeki tadı verdi. :21: Hey gidi günler... :31:

kulitta .. 5

ramazan-bayrami-8940.jpg

üye oldugum konuya ilk yorumumu yazayım dedim. ben de su an johanna edwards'ın şişman kızla sohbetler isimli kitabını okuyorum. dili oldukca akıcı, konu bakımından eglenceli bir kitap. 27 yasında kendini kesfeden bir kızı konu ediyor.

Duygu Asena'nın sanırım ölmeden önce son olarak yazdığı kitapmış "PAramparça". Evli ve 2 çocuk babası bir eşcinselin 30 kadar soruya cevap şeklinde hayatını anlatması, bir bakıma o dünyaya ayna tutması... Aslında sayılarının hiç de sanıldığı kadar az olmadığının ama gizlice yaşadıklarının ve çoğunu o seçime iten nedenler, talihsizlikler ya da kendiliğinden gelişen olaylar...

Özellikle anne-baba olacakların, olanların ve bu konulara çok sert tepkiyle karşılık verenlerin ya da anlamaya çalışan, bilmeyen isteyenlerin okumasını öneririm.

Pol ve Virjini / Bernardin De Saint Pierre
Orta sondayken Öğretmenimiz okumuştu bize. Elime geçince okumadan geçemezdim.
O günlerdeki tadı verdi. :21: Hey gidi günler... :31:

[[/IMG]

Sıcak bir hikaye sanırım nette biraz göz attım hemen de :34:

üye oldugum konuya ilk yorumumu yazayım dedim. ben de su an johanna edwards'ın şişman kızla sohbetler isimli kitabını okuyorum. dili oldukca akıcı, konu bakımından eglenceli bir kitap. 27 yasında kendini kesfeden bir kızı konu ediyor.

kitabı buldum sanırım ama yazar adı liza palmer olarak geçiyor sanırım:) ama ön kapakta johanna edwards da yazıyor bir notla, bu da aklımda olsun. paylaşımlarının devamını beklerim.

yorgun savaşçı: 4

Son düzenleme:
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Joanne Greenberg

16 yaşında şizofren olan Deborah'ın akıl hastanesinde kaldığı dönemi anlatan bir kitap.İnternette çok iyi yorumlar almasına karşın ben zorlukla bitirebildim.

KRoNiKDeLi ===> 5 :21::21:

Back