Kadınlarımız neden bu halde ?

Buna hiç katılmıyorum. Şuan ekonomik özgürlüğü olan kadınlar daha çok eziliyor.
Resmen robotlasiyorlar .
Kaç yüz konu var bu forumda , " hem ev hem iş , çocuk , çok yoruluyorum " diye açılmış.

Evlilik olarak düşünürsek sadece boşanma evresinde ise yarıyor.

Demeye çalıştığım şey yanlış anlaşılmış
Ben bunun toplumun içinde kanıksanmış roller yüzünden olduğunu düşünüyorum
Ekonomik özgürlüğüm var evde ev işlerini bölüşmüş durumdayız mesela
Çocuğa da tek başıma bakmayı düşünmüyorum
Eğer evin de çocuğun da sorumluluğunu tek başıma alacaksam zaten evli kalmam ne gerek var?

Özgüven derken bunu kastediyorum
Doğduğumuz andan beri belli bir norm dayatılıyor
Bazen açıkça söylenerek bazen gizli mesajla

Mesela kız ve erkek çocuk aynı şartlarda iken yemek masasını toplamak kız çocuktan bekleniyor. Yıllar içinde bunlar devam ettikçe kadınlar kendilerine görünmez bir sınır çiziyorlar.
Artık milyonları da olsa o rollerinden çıkamıyorlar.

Bir akvaryumu camla ortadan ikiye bölmüşler
Bir yanına köpek balığı bir yanına küçük bir balık koymuşlar
Köpek balığı ne zaman diğer tarafa geçip küçük balığı yemek istese cama çarpmış
Sonra camı kaldırmışlar ama köpek balığı diğer tarafa bir daha geçmeye bile yeltenmemiş.

Kadınların çoğunun da durumunun bu olduğunu düşünüyorum
Tabi bulunduğu yerdeki "görevini" ve hayatını kanıksamış bi insan savunma mekanizması olarak durumundan memnun gibi yapacak, ben mutluyum gibi düşünüp ve yansıtacak. Ve elindeki bildiği hayatı belki de eziyet görüyor olsa bile korumaya çalışacak. Çünkü akvaryumun diğer tarafına geçmeye artık cesareti yok

Toplu bir şey söylemek istiyorum .
Size gücünüzün değerinizin farkında olun diye bir kadına bile bu kadar çektirme peşindesiniz .
Dram ve kurbanlık rollerine öyle tutunmuşsunuz ki ; söyleyebileceğim hic bir şey yok.
Ben kadınlarla ilgili yazıyorum siz spesifik olarak bana saldiriyorsunuz. Anlamsiznm

Böyle devam edin . Neyseki hayatta herkes kendini neyi layık görüyorsa onu yaşıyor

Size gücünüzün değerinizin farkında olun diye bir kadına bile bu kadar çektirme peşindesiniz .
Dram ve kurbanlık rollerine öyle tutunmuşsunuz ki ; söyleyebileceğim hic bir şey yok.
Ben kadınlarla ilgili yazıyorum siz spesifik olarak bana saldiriyorsunuz. Anlamsiznm

Böyle devam edin . Neyseki hayatta herkes kendini neyi layık görüyorsa onu yaşıyor
Boşver kim hangi hayatta kalmaya devam ediyorsa etsin. Çok oldu böyle şeylere kafa yormayalı. Aynen dediğin gibi belli bir ysşa gelmiş insan hayatına yön veremiyorsa istediği gibi, bulunduğu ortamda kalmaya devam etsin. Ensesinden tutup çekecek değil kimse :). Gerçekten boşver.

Ülkenin tümünü tanıyorsunuz galiba benim çevremde böyleleri yok olsaydı evlenmemeyi tercih ederdim evlenmek çok da maddah bir şey değil burada gördüğüm kadarıyla çoğu kadın evlenmek için canını veriyor hacılar hocalar bilmem ne adam sevgiliyken dövse ama stresliydi giydirmese ayy kıskanç seviyor sövse süründüreyim kendine gelsin bu kadınlar karakterle alakalı olan şeyleri zorla düzelteceğini düşünüp evleniyor ya da elalem ne der diyor o kadar masraf yaptık boşa gitmesin diye dayak yediğini evlenen gördü bu gözler çoğu kadın bile bile kabul ediyor erkeklerin çoğu o kadar da iki yüzlü değil bir kısmı kendini iyi saklıyor diğerleri neyse o özel olarak bulanı da gördüm eşim evde iş yapıyor bana yardım ediyor kadın gibi hiç erkeksi değil diyen de var ben illa kadınım diye hemcinslerimi asla savunmuyorum gerçekten bazı kadınlar ezilmekten hayt höyt den hoşlanıyor kendini bilen kadın da zaten öyle tipleri görünce suratına bile tükürmeye tenzzül etmediği için denk gelmiyor gerçekten çevremde hanzo tutucu ısrarcı kıskanç kontrol delisi manyak erkek yok öyle bir çevrem yok

O genellemeyi başta siz yaptığınız için öyle yazdım.Ne güzel sizin etrafınızda yokmuş ama bu bu ülkenin gerçeklerini değiştirmiyor maalesef.Kaideyi değil istisnaları temsil ediyosunuz.O yüzden de yorumlarınız biraz davulun sesi uzaktan hoş gelir tarzı olmuş.Ha gönül ister ki tabii ki kadınlar sizin yazdığınız gibi olmasın, güçlü olsun, ayakları üstünde dursun.Ama bunları demek için en azından kadınların içlerinde bulundukları şartları bilebilmek lazım.O da zaten sizin çevrenizde yokmuş.

Anlatmaya çalıştığım mükemmel olmak degil kendi değerlerimi koruyabilmek .
Ilsikinin içinde kendine saygınla prensiplerinle durabilmek

Arkadaşım kadın dediğin kendinden erkeği için vazgeçmeyi kendine görev bilir.

Ben evlendim soyadım değişti. Ve ben depresyon girdim. Çünkü adım değişti ya var mı bunun ötesi. Benim hiç bir kadın arkadaşıma batmiyormus insanın evlenince adının değişmesi bir tek beni rahatsız etmiş. Milletin kocasının soy adını almak hoşuna gidiyormus. Bir erkeğe sor bakıyım evlenince benim soyadımı al diye bak bakayım ne olur. Evlenmek için kendi adından vazgeçen buna hiç gocunmayan bir insanın kendine kendi kimliğine varlığına nasıl bir saygısı sevgisi olabilir.

Arkadaşım kadın dediğin kendinden erkeği için vazgeçmeyi kendine görev bilir.

Ben evlendim soyadım değişti. Ve ben depresyon girdim. Çünkü adım değişti ya var mı bunun ötesi. Benim hiç bir kadın arkadaşıma batmiyormus insanın evlenince adının değişmesi bir tek beni rahatsız etmiş. Milletin kocasının soy adını almak hoşuna gidiyormus. Bir erkeğe sor bakıyım evlenince benim soyadımı al diye bak bakayım ne olur. Evlenmek için kendi adından vazgeçen buna hiç gocunmayan bir insanın kendine kendi kimliğine varlığına nasıl bir saygısı sevgisi olabilir.
O konu benim içinde çok net . Çift soyadı kullanmak biraz makul geliyor ama onun soy hanesine asla geçmem.
Bu arada ilk yazdiginiza bakinca bi üzüldm sanirsam ironi :KK49:

Miyavcim sen o zaman şöyle anlat bize şu senin söylediğin feminen enerjimizi nasıl patlatalım, nasil biraz daha ortaya çıkaralım.

Kendini sev ile başlama sakın. Onun için bebeklige dönmek her bir kötü duyguyu tek tek tamir etmek gerekir. Bize günlük küçük ipuçları versen ne güzel olurdu. Var mı acaba böyle formuller

burada onlarca konu okuduk kocam bana vurdu boğazımı sıktı diye arkadaşlar kendinize saygısızlık yapılmasına bir kere müsade ederseniz devamı zaten gelir gidemiyor bak bende ayrılamıyor imajını öyle bir veriliyor ki erkek her şeyi yapıyor

D
Miyavcim sen o zaman şöyle anlat bize şu senin söylediğin feminen enerjimizi nasıl patlatalım, nasil biraz daha ortaya çıkaralım.

Kendini sev ile başlama sakın. Onun için bebeklige dönmek her bir kötü duyguyu tek tek tamir etmek gerekir. Bize günlük küçük ipuçları versen ne güzel olurdu. Var mı acaba böyle formuller
Feminen enerjiyi yükseltmek için şu öneriler sunuluyor .
Sanatla ilgilenmek ( o mandala kitapları var ya onları alıp boyasan bile o kadar o kadar değiştirir ki enerjini; bence bir şans ver )
Sadece keyif enerjisine odaklı bir şeyler yapmak . Gün-de 10 dakika bile olsa hic bir beklentin ya da maddesel bir getirisi olmasan sana keyif verecek bir şeyler yapmak
Klasik müzik dinlemek ( böyle duyunca insanlar uzun senfoniler sanıyor; onlar sıkıcı ama mesela dinlemedi isen wait for me ye bir şans verebilirsin luca d'alberto)
Yoga yapmak.
Şimdilik içsel örnekler dışında aklıma bunlar geldi . Basit gibi gelebilir ama deneyince ne çabuk farkli bir alana geçtiğini goreceksin:KK200:

O genellemeyi başta siz yaptığınız için öyle yazdım.Ne güzel sizin etrafınızda yokmuş ama bu bu ülkenin gerçeklerini değiştirmiyor maalesef.Kaideyi değil istisnaları temsil ediyosunuz.O yüzden de yorumlarınız biraz davulun sesi uzaktan hoş gelir tarzı olmuş.Ha gönül ister ki tabii ki kadınlar sizin yazdığınız gibi olmasın, güçlü olsun, ayakları üstünde dursun.Ama bunları demek için en azından kadınların içlerinde bulundukları şartları bilebilmek lazım.O da zaten sizin çevrenizde yokmuş.
Belki de sizin bahsettiğiniz çevre istisnadır bunu da hiç düşündünüz mü ?

Belki de sizin bahsettiğiniz çevre istisnadır bunu da hiç düşündünüz mü ?
Kesinle siz istisnasınız ülke gerçekleri kadınların ezildiği yönünde
Kadınların değişimi ben istiyorum değişmem lazım demekle olmuyor maalesef değişim için birçok şeyin değişmesi olazım
Ülkede en temel hak olan eğitim ve öğretim hakkı bile bazı yerlerde kadına lüx olarak gereksiz olarak görülüyor

Kadınların değişimi ben istiyorum değişmem lazım demekle olmuyor maalesef değişim için birçok şeyin değişmesi olazım
Ülkede en temel hak olan eğitim ve öğretim hakkı bile bazı yerlerde kadına lüx olarak gereksiz olarak görülüyor

Malala yusufzay i tanıyor musunuz ?

Valla ben denemiyorum bu yuzden ailemde eleştiri oklarini uzerime aliyorum ... evlenmelisin güzelligin gidecek baskısı artik evlilikten daha da soguttu.. ben sanki evlenmezsem eksik gorunuyorum gozlerine.. ne kadar aşagilasalarda kendimi çok seviyorum ve sevmedigim biriyle evlenemem ... bazi kadinlar bana aciyarak bakiyor ne oluyor bende anlamiyorum:işsiz:

Hayır bu oyuna gelme, Türk milletinde şöyle bir durum var, kendi ölesiye mutsuzdur evliliğinde, ama sen bekarsan ayyy evlen ay evde kaldın diye seni mutsuz etmeye çalışır.

Hadi itiraf edin böyle yapanlar, kendiniz mutsuz olduğunuz için başkaları da mutsuz olsun diye uğraşıyorsunuz. Yoksa çok mutlu olanların hiçbiri başkalarına ay sende evlen diye baskı yapmaz çünkü kendi hayatıyla meşguldür, başkası ne yapar ne eder ilgilenmez bile. Ha burada gerçekten iyiniyetle çöpçatanlık yapan yok mu var ama nadir.

Hak verdim saygılı yorum için teşekkürler ek olarak işte bunun değişmesi için bir çok şeyin değişmesi lazım diyoruz ya onların başını kadınlar çekiyor kadın değişirse doğurduğu da değişir

Artik boyle degil.
Erkek her anlamda somurdugu kadini simdi parasini da tamamen elinden alarak bir de maddi olarak somurmek istiyor. Eskiden izzetinefis meselesi olan kadin parasi yemek simdi cok normal. Aile ekonomisi paylasimindan bahsetmiyorum. Bildiginiz maas kartina el koyup, ayda 100 lira harclik verip -ki onu da nerede harcadigini didikleyerek- hicbir sekilde soz hakki tanimamasindan bahsediyorum. Kadin artik is bulamazsa koca da bulamiyor. Bazisi sirf bu yuzden calisiyor. Halbuki koca bulmak sart degil ama ekonomik olarak ozgur olmak sart

Ya ben bunu anlamıyorum zaten niye kadınlar bana izin veriyor? Şimdi kimse çıkıp ama para işlerine kocam bakıyor ben anlamam istemem demesin, hadi canım paradan anlamayacak ne var? Hesaba yatan parayı 10 sene sormasan orda durur bunda anlayacak bir şey yok.

Ben sadece eğer erkek kadınla birlikte evin tüm sorumluğunu yükleniyorsa, iş bölümü varsa bütçenin de ortak olabileceğini düşünüyorum, yoksa klasik Türk evliliklerinde hem tüm sorumluluk kadında olacak hem de maaşını verecek, oldu, Köle İsaura ile ne farkımız kaldı?

Bahsettikleri kadın profili ile siz çok farklisiniz
Bu yüzden sırf cinsiyetiniz aynı diye aynı istatistiğe girilmezsiniz diye düşünüyorum.
Eğer tanımak istesen bir çok erkek kendini çok net tanıtıyor.
Ama bizim kadınlarımız macolugu kiskanilmayi kisitlanmayi korunmayi birer sevgi sonucu sandıkları için -Ki bu duygularin sevgiyle hic bir bağlantısı yok - bu duruma geliyorlar. Hatta benu sevdiği için beni dovdu diyeni bile duydu bu kulaklar
Gerçkten evlenmeden önce seni kısıtlamayan-herhangi bir konuda- birinin evlendikten sonra da kisitlayachini sanmıyorum

Bu tarz bir istatistik sonucu incelemedim ama eşit olduğunu düşünüyorum içten içe

Bu halde olmanin sebebi yine kadinlar ve onlarin yetistirdikleri ogluslar.

Kilit nokta bence.
Cok dogru dedin bak.

Ben kiz annesi olsaydim eger cok zor bi surec gececekti.
Cunku kizimi etnik sınırlar icinde yetistirmek zorunda kalacagim .

cunku erkek diye bi faktorvar.
Cunku taciz tecavuz erkekten geliyor %99 e dogal olarak kizimi korumak icin giydigi kiyafettrn oturusuna kadar karismayi mecbur hissiyorum. Bu belkide yanlis bir tutum olacak ama disarda kizimi guvenebilecegim bi toplum yok maalesef.

Ama kizim yok henuz.

1oglum var. Ve 15 yasinda 1tanede erkek kardeşim.

Aslında ikiside oğlum sayılır .Kardeşim elimde büyüdü .

Suan kardesim kadina saygili
Koruyan ve kollayan bi karakterde yetisiyor.

Ablam mesela açık giyiniyor bazen abla bende geleyim mi laf atarlarboyle sana diyor. Sonra bu dusunceyi kenara koyup abla cok guzel gorunuyorsun bu yuzden seni kiskaniyorum uüstün e bir hirka al gittigin yerde cikarirsin diyor.
Ama disarda yürürken de mini etek giymis kizlara bakan okuzleri gorunce de kaşlarını catip dik dik bakiyo hayirdir nereyebakiyosun der gibi. Ha bben mini miniye karsiyim ama daha karşı oldugum birsey vvar ise oda o mini mini etege gozlerini belerte belerte bakan igrenc gözlerdir .. CCeksinler su pis gozlerini artik eteklerimizden.

Oglumu buyuturken hödük ve gorgusuz buyutmemeye ozen gosterecegim.

Tamam naralar atip sokaklarda gezmeyecek ama disarda kadina yapilan bi hakarete veya yanlisa da susmayacak.

Burda kadinin acik beya kapali olmasi, makyajli veya sade olmasinin bi onemi olmaksizin kadina deger vermesi gerektigini ogretmeye bu bilincte yetistirmeye çalışacağım.

Kizim olursa sayet zorlanacagimi cok iyi biliyorum . cunku dönem her sene level atliyor ama tteknolojik olarak. Yoksa beyinler -1de.

Cokkk zorcokkk..

Kadin olmakta cok zzorcocuk yetistirmekte..

Daha cok okuyup daha cok degerlendirip tartiya koymam kendimk gelistirmem lazim. Bunu dogmus ve dogacak butun cocuklarima borcluyum .

Bahsettikleri kadın profili ile siz çok farklisiniz
Bu yüzden sırf cinsiyetiniz aynı diye aynı istatistiğe girilmezsiniz diye düşünüyorum.
Eğer tanımak istesen bir çok erkek kendini çok net tanıtıyor.
Ama bizim kadınlarımız macolugu kiskanilmayi kisitlanmayi korunmayi birer sevgi sonucu sandıkları için -Ki bu duygularin sevgiyle hic bir bağlantısı yok - bu duruma geliyorlar. Hatta benu sevdiği için beni dovdu diyeni bile duydu bu kulaklar
Gerçkten evlenmeden önce seni kısıtlamayan-herhangi bir konuda- birinin evlendikten sonra da kisitlayachini sanmıyorum
Aynısını anlatmıştım tamamen sizinle aynı görüşteyiz

X