Kadınlarımız neden bu halde ?

Evlilikle ilgili konu varsa cevap evli misin?
Çocuklarla ilgili konuya yorum yazarsın, cevap gelir çocuğun var mı?

Anlamadım ki bir şey hakkında fikir yürütebilmek için o durumu illa yaşamak mı gerekir? Bnece dışarıdan bakan iyi gözlemleyen biri daha objektif yorumlar yapabilir.

Şuna da sinir oluyorum. Evlenince fikrin değişir, evlenince görürüz seni de. Evlenince ne olacak kafamıza tuğla mı düşecek de kendimize saygımızı yitireceğiz de söylediğiniz fikirlere sahip olacağız birden:KK12:
Herkesin yaşadıklarıyla fikirleri değişir olgunlaşır ama birdenbire zıt görüşe kayacağını düşünmüyorum. Saçma :KK12:
Kafamdaki evlilik anlayışına uygun birini bulursam evlenirim olmazsa da olmaz. Kimsenin gömleklerini ütüleyemem :KK48::KK48:

Insan icin de kullanilir. Tdk yi inceleyin derim. Ya da biraz daha okuyun. Bunun icin tartisacak da degilim.
Tecrubeniz yeterli degil bu konuda. Ben sunu yaptim başardım. Durum boyleydi ama bu hale getirdim deyin uzerinde dusunelim. Konu acayim da yorum yazsinlar olmuş sizinkisi.

Ilk eşinden cok fazla siddet gormus biri olarak diyecegim su ki ,dayak yiye yiye kendimi insanligimi unutmustum. Sindirilmis ve korkutulmustum. O oyle bir ruh hali ki ne yapacagini bilmiyor ve kendini caresiz hissediyorsun. Tam 2,5 sene dayandim. Cok zordu cok. Allah kimse in basina vermesin

Bütün sayfaları okudum en başından beri ban yememek için kendimi tutuyorum burada bahsedilen şeyin medeni durumla alakası yok güçlü olmak karakterden gelir ve bütün kadınlar yaradılış gereği çok güçlüdür bu kıza evli değilsin ondan evlenince öyle olmaz diyorsunuz da zaten bu denli kendini bilen kadın gidip hanzonun tekiyle evlenip kendini yakmaz ayyyy bana bunu giydirmedi çok kıskanıyor diye kendini kandırıp köle olmaz benim kocamdır bir bildiği vardır demez hata görünce hadi len ordan sen kim köper der çeker gider yani bunun evlilikle alakası sıfır ben de evli biri olarak söylüyorum asla maaş kartımı eşime vermem isterse kapıyı gösteririm o zihniyette bir manyakla yaşamam asla beni ezemez bağıramaz bana ben değerliyim çünkü benim mutluluğumdan önemli hiçbir şey yok bn mutlu olmazsam kimseyi mutlu edemem bu kadar basit saygı konusuna gelince ben hep derim saygı havadan gelmez hak edilir karşındaki kişinin yaşıyla alakalı bile değil ben eşimin 7 yaşındaki kardeşine eşimin halasından daha çok saygı duyuyorum ha eşimin halası kötü biri mi değil ama benden saygı görmeyi de hak etmiş biri değil her yaşı büyüğe her kötü olmayana saygı duyacaksak ohoooo

Ya evet tabi herkes de özel olarak gidip hanzoları buluyo zaten milyon tane kusursuz erkek arasında.Bu ülkedeki erkeklerin mayası belli.En okumuş en moderninin içinde bile tutucu muhafazakar baskıcı ve sorumsuz bi yaratık yatıyor.

Bence sorun genellikle çalışmayan ekonomik özgürlüğü olmayan bayanlar. Evlenip erkeğe muhtaç olup türlü zorluklarla karşılaşıncada bi bakıyorlar yıllar geçmiş elde meslek yok elde para yok mecbur katlanılıyo. Bence ne olursa olsun bir kadın herzaman kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar ekonomik özgürlüğe sahip olmalı. Ayrıca saygı duyulacak kadarda kendini eğitmeli. Körü körüne evlenip çocuk yapıp ev hanımı olunursa bu sorunlarda kaçınılmaz olur.

Ya evet tabi herkes de özel olarak gidip hanzoları buluyo zaten milyon tane kusursuz erkek arasında.Bu ülkedeki erkeklerin mayası belli.En okumuş en moderninin içinde bile tutucu muhafazakar baskıcı ve sorumsuz bi yaratık yatıyor.
O sizin çevrenizdeki modernler olabilir.

Çünkü kadınlar olarak buna biz kadınlar sebep oluyoruz.

Çevrenize bakın. Herkesin bir kaynana, görümce, elti problemi var. Bu problemlerin hepsinin sebebi kadın. Kadınlar sorumsuz, annesinin dibinden ayrılmayan eşlerden şikayetçi, sebebi ne? Onu yetiştiren kadınlar.

Ben bugüne kadar dişli kaynana gördüğümde ne zaman alttan sorsam istisnasız hepsi kaynanasından çekmiş insanlardı. Yanı sıra kendilerine gelince onlar da çektirmeye başlıyorlar acımadan.

Bence kadınların değişmesi lazım. Bu kaç jenerasyonda değişir bilmiyorum, ama çevrede adam akıllı erkek kıtlığı var. Erkek varsa da ailesi leş.

Biz değişip, erkek çocuklarına paşam mualamesini bırakmadıkça da çok zor.

Bence sorun genellikle çalışmayan ekonomik özgürlüğü olmayan bayanlar. Evlenip erkeğe muhtaç olup türlü zorluklarla karşılaşıncada bi bakıyorlar yıllar geçmiş elde meslek yok elde para yok mecbur katlanılıyo. Bence ne olursa olsun bir kadın herzaman kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar ekonomik özgürlüğe sahip olmalı. Ayrıca saygı duyulacak kadarda kendini eğitmeli. Körü körüne evlenip çocuk yapıp ev hanımı olunursa bu sorunlarda kaçınılmaz olur.

Doğru, eğitimsiz kadınlarda bu oran daha yüksek ama eğitimli kadınlar da aynı durumdan muzdarip. İlk eşten ayrılsalar ikinci eşten çekebiliyorlar. Erkeklerin kodları senelerce yanlış verilmiş. Kodların değişmesi lazım. Feminist erkek yetiştirmemiz lazım.

O sizin çevrenizdeki modernler olabilir.

İşte bu yüzden evli değilsiniz heralde demiştim.Evli değilken insan daha umutlu oluyor çünkü.Ama evlenip de etrafta binlerce mükemmel görüntü verip özel hayatlarında bitik halde olan çift tanıyosun maalesef.Sonunda da anlıyosun ki hepsi aynı halt.Neyse siz hayal kurmaya devam edin zarar gelmez.

Şöyledir ki klişe olacak ama yuvayı dişi kuş yapar. Dışardan konuşmak da kolaydır neden bunu yapıyosunuz, neden çekiyosunuz gibi şeyler başınıza geldiğinde çok başka bi hal alır. Erkekler kadınlara göre daha çocuktur, daha düşüncesizdir, sonunu düşünmeden konuşurlar, yapacaklarının ne getireceğini tartmadan yaparlar vs vs. Burda da iş kadınlarımıza düşer, anaç ruhumuzla derleyip toplamaya çalışırız, yuvayı ayakta tutmaya uğraşırız. Kaçmak en kolayı olur o yüzden ufak tefek şeyleri tolere etmek gerekir bazen, düzeltmeye çalışmak gerekir. Ben değil biz olmak gerekir bunları yapabilmek için de; ama günümüzde benli ilişkiler mevcutken tabi birini çekmek, düzeltmek ya da yuva için uğraşmak zor gelir bazılarına. Hayat hep iyiden ibaret değildir; iyi zamanlar da olur kötü zamanlar da, önemli olan iyiyi de kötüyü de birlikte göğüsleyebilmektir.

Kimse ilk sorunda “aa cekemem ben bunu” diyip aninda bosan demiyor zaten.
Bizde esimle daha dogrusu ailesel durumlardan 5-6 defa saglam kavgalar ettik yeni evliyken, isleri bozuldu bir suru zor zaman gecirdik ama esim geri donulmez laflar etmedi. Kufur, hakaret, dayak, atmadi.

Aksine haddini asan, ileri giden ve fazla simarik agresif olup olaylari oldugundan fazla buyuten ben oldum konulara dogru ve yapici yaklasmadim hic. Bizim durumlari esim topladi. Bazen esimde patladi ama bu evlilik devam ediyorsa esim sayesinde devam ediyor benim degil.
Herkesin patlama noktalari olur bazen biri toplar, bazen oteki. Herseyi ben cekip cevirmedim.
Erkekler cocuk zekasiyla yasamiyorlar en azindan benimki daha zeki diyebilirim.

Su yasima kadar sorunlari kendimin cozdugunu saniyordum ama ben cozmedigimi farkediyorum yeni yeni...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sorun Türk adetlerinin unutulması. Türklerde kadınlar ön plandaydı ve komutan eşleri de yönetimde söz sahibiydi. Eski Türk adetlerini cidden bi araştırın. Ama biz ne zaman kendi adetlerimizi bırakıp araplaştık o zaman biz işte kaybetmeye başladık

Bu niye size dert oldu?

Herkes kendi hayatını düzeltmeye uğraşsın. Ha yok ille de sizin hayatlarınıza müdahil olacağım diyorsanız işin eğitimini alıp konferans falan verin katılalım.

Kurbanlık danaları kesimhaneye alıp bağırtırlar ya sizin yaptığınızda o. Bir sürü kadını bir konuya toplayıp her kafadan bir ses çıkmasını sağlamak.

Kimse ilk sorunda “aa cekemem ben bunu” diyip aninda bosan demiyor zaten.
Bizde esimle daha dogrusu ailesel durumlardan 5-6 defa saglam kavgalar ettik yeni evliyken, isleri bozuldu bir suru zor zaman gecirdik ama esim geri donulmez laflar etmedi. Kufur, hakaret, dayak, atmadi.

Aksine haddini asan, ileri giden ve fazla simarik agresif olup olaylari oldugundan fazla buyuten ben oldum konulara dogru ve yapici yaklasmadim hic. Bizim durumlari esim topladi. Bazen esimde patladi ama bu evlilik devam ediyorsa esim sayesinde devam ediyor benim degil.
Herkesin patlama noktalari olur bazen biri toplar, bazen oteki. Herseyi ben cekip cevirmedim.
Erkekler cocuk zekasiyla yasamiyorlar en azindan benimki daha zeki diyebilirim.
Benim eşim de gayet zeki ve düşüncelidir. Bizim evliliğimizde de sevgililiğimizde de hep alttan alan durumu toparlayan taraf eşim olmuştur. Bende çekmiyorum çekiliyorum yani. Genel olarak konuştum ben, erkeklerin geneli çocukça, önünü sonunu düşünmeden hareket eder onu kastettim. Tabiki herkes aynı değil.

Benim eşim de gayet zeki ve düşüncelidir. Bizim evliliğimizde de sevgililiğimizde de hep alttan alan durumu toparlayan taraf eşim olmuştur. Bende çekmiyorum çekiliyorum yani. Genel olarak konuştum ben, erkeklerin geneli çocukça, önünü sonunu düşünmeden hareket eder onu kastettim. Tabiki herkes aynı değil.

Alakasi yok. Onlari dusuncesiz yapan”Erkekler soyledir boyledir ” kaliplariyla hareket eden ve kabullenen kadinlardir. Erkeklerinde islerine geliyor bu durum.
Ben artik cektiren tarafta degilim mumkunse kimse kimseye cektirmesin. Erkekler boyledir diyip kabul edilirse o adam kendini duzeltmek icin ugrasmaz. Seven insan illaki konusmalara kulak verecektir biyerden sonra. Olmuyorsa da uzatmanin alemi yoktur.

Toplumun dayatmalari hepsi. Sen kadınsın giyindigine dikkat et lafına dikkat et oturmama dikkat et ona dikkat et buna dikkat et. Onu yapma bunu yapma kadın kismisi ona mı karışır. Her daim bu tarz laflar etrafımızda.

Kadın okumuş ta okumamışta olsa , belli bir yaşa gelince evlenmek zorunda gibi. Evde kaldin lafı sadece kadınlar için var. Kadın ne yapsın toplum baskısından usaniyor bir erkek bulunca amaan evleniyim diyor. Evlenince ayrılırsam evlendi boşandı olur diye istemese de yıllarca evli kalıyor.

Aslında çoğu şeyleri kendi istediği için değil toplum bir şey demesin diye yapıyor. Erkekte bunun farkında istediği gibi kafasına göre hareket ediyor.

Zaten toplum olarak evlilik gerçekleşmesi gereken bir görev gibi . Belli bir yaşa gelince işini eline alınca sıradaki görev evlilik oluyor. Kaç kişi gerçekten sevip hayatını birleştirmek için evleniyor ki?

Sonra da ne yazık ki mutsuz evlilikler, mutsuz hayatlar.. kadın olarak daha fazla baskı var üzerimizde her an her hareketinde davranisimiza dikkat etmek zorundayız gibi. Doğal olarak da bir çok kadın için kendi isteklerinden önce toplum dayatması geliyor. Ve bu da kendimizi değersiz hissettiriyor.

Pess.. Boşanmak Bu kadar kolay olsa gerek..

Hıc sıkıntı cekmem... Banane ... Cokta tın.. E evlenmeyin oyle bır Çın sesinde ayrılık duşunulecekse..

Özgüven ve ekonomik özgürlüğün olmaması kadınları sindiriyor işte mecburen

Buna hiç katılmıyorum. Şuan ekonomik özgürlüğü olan kadınlar daha çok eziliyor.
Resmen robotlasiyorlar .
Kaç yüz konu var bu forumda , " hem ev hem iş , çocuk , çok yoruluyorum " diye açılmış.

Evlilik olarak düşünürsek sadece boşanma evresinde ise yarıyor.

Alakasi yok. Onlari dusuncesiz yapan”Erkekler soyledir boyledir ” kaliplariyla hareket eden ve kabullenen kadinlardir. Erkeklerinde islerine geliyor bu durum.
Ben artik cektiren tarafta degilim mumkunse kimse kimseye cektirmesin. Erkekler boyledir diyip kabul edilirse o adam kendini duzeltmek icin ugrasmaz. Seven insan illaki konusmalara kulak verecektir biyerden sonra. Olmuyorsa da uzatmanin alemi yoktur.
Bende zaten zulmeden erkekleri çekin, boş yere uğraşın demiyorum. "Biz" kavramı varsa ve işin boyutu normalse ufak tefek şeyler tolere edilebilir diyorum. En ufak şeyde ben çekemem yapamam dememek gerek, bu kendine değer vermemek olmuyor konuyu ele alırsak.

Görüyorum burada kadınların eşleri ile hic bir iletişimleri yok .
Ona söylemek istediklerini buraya yazıyor, onun söylediklerini buraya yazıyor ne demek bu diye yani bu şekilde kurulmuş bir şeye ben ilişki bile demezken insanlar evlilik diyor .
Bu şekilde nasi tahammül eder insan biribirine

Buradan sonraki sayfaları henüz okumadım, ama tam da bunu yazacaktım.
Benim bu sitede veya çevremde gördüğüm, evlilikteki en büyük sorunlardan biri iletişimsizlik.

Karşımdaki insana bir şey sormaya çekiniyorsam o ilişkiyi yürütemem.
Ama iletişim bir sorununu anlatmak ya da markette alınacakları saymak ya da günlük olaylardan bahsetmek değil sadece. İnsanlar kendilerine bir şey katmak için de uğraşmıyorlar. Dolayısıyla belli kriterleri yok ilişki için. Evlilik de hayatın amacı olduğu zaman, "bir adam buldum, tipi iyi, işi var, maaşı var ben bununla evleneyim" diyor birçok kadın. "Ben bu adamla ne paylaşabilirim ki" demiyor. Aynı şekilde erkekler de...

"Eşim eve gelip telefonla uğraşıyor, benimle ilgilenmiyor." Çünkü adamın anlatabileceği bir şey yok. İş yerindeki sorunlar dışında anlatabileceği bir şeyi yok. Arabasının modelini yükseltmek dışında bir hayali bile yok çoğu zaman. Kadının da öyle. O da ya iş yeri sorunu anlatıyor ya da X'in yeni koltuk takımını. Tabii ki her şey gibi sorunlar da paylaşılmalı ama paylaşım bununla sınırlı olmamalı. İnsanlar hayatına bir şeyler katabilecek, hayatını güzelleştirebilecek insanlarla değil, kimi bulursa onunla oluyor. Çile çekerken ya da sıkılırken yanlarında biri olsun diye evleniyorlar gibi geliyor bana artık.

X