Kadınları aşağılayan çevre ve zihniyet

Öncelikle bu biraz hassas bir konu ve böyle sosyal hele de tamamen kadınlardan oluşan bir platformda açılması doğru mu bilmiyorum.O yüzden kusura bakmayın ama açmak istedim çünkü bu kararmışlık sadece benim değil hepimizin yenmesi gereken bir şey.Tüm kadınların.Zaten birazdan kesin polemik çıkar ve konu kapanır.Böyle şeyleri sevmem,kusura bakmayın polemiğe sebep olabilirim biraz ama yazmazsam birine danışmazsam çatlayacağım.
Daha fazla uzatmayacağım,ben küçükken çok düşmanca bir zihniyetle yetiştirildim.Benim annem,akrabalarım kadın düşmanı cümleler kullanır.Annem açık giyinen kadınlara direkt f*hişe der.Hatta genel olarak kadınlara s*rtük der sebepsiz yere.Teyzelerim de öyledir.Kuzenim bir çocuktan hoşlandığı için o*spu demişlerdi,yakası biraz açık bir bluz hediye geldiğinde "Bunu k*rhanede mi giyeceksin" demişlerdi.O zaman 16-17 yaşındaydı kuzenim de.İşte böyle başka bir sürü şey.
Evlilik öncesi cinsel ilişkiye giren hatta cinsel ilişkiyi geçtim erkek arkadaşları olan kadınlara,kızlara "Onları ileride kimse beğenip almayacak bile" derler.
"Kadınların tek derdi erkekler ve seks" derler.
Evet bunları duymak hoşunuza gitmiyor ama ben 20 yıl bunlarla büyüdüm.Hala da bunlarla yaşıyorum.Her gün bu cümleleri duyuyorum.Ve şimdi de sizden yardım istiyorum.Ben bu düşünceleri hiç desteklemedim.Hep direndim.
Ama bilinçaltıma yerleşmişler,çıkmıyorlar.Özgür ve cesur kadınları düşününce içimi kötü hisler kaplıyor.Nasıl kötü hisler derseniz herkese ve her şeye karşı öfke gibi.Neden biz yalanlarla ve düşmanlıkla,psikolojik baskıyla büyüdük ? Ve ben niye diğer hemcinslerim gibi güçlü olup bu zihniyete ve dünyaya karşı olan sinir ve üzüntümden kurtulamadım ?
Bilinçaltı nasıl temizlenir? Siz etrafınızdaki karanlık zihniyetlerle nasıl başa çıktınız ? Herkes aşırı özgürlükçü ailelerde büyümemiştir herhalde burada.Bana da öğretin yoksa kalbim daha da kararacak.Çünkü büyük şehire taşındığımız için daha farklı hayatlar görüyoruz ve artık sürekli namus üzerinden aşağılama cümleleri duyuyorum.Eskisine göre sıklaştı.Sarılan genç bir çift gördüğümüzde "Nolur annem bir şey demesin nolur onları görmesin" diye içimden geçiriyorum.
Çünkü insani gördüğüm şeyleri aşağılayan bir kafa yapısının beynime soktuklarıyla gerçek düşüncelerimin kafamın içinde kavga etmesini istemiyorum artık.Ben kazanmak istiyorum,doğruluk kazansın istiyorum ama hep öfke ve kötülük kazanıyor sanırım çünkü sonunda ben hep mutsuz oluyorum.
Sizin de çoğunuzun ailelerinde böyle durumlar olmuştur.Nasıl aştınız nasıl yendiniz? Peki ya size aşılananlar nasıl çıktı beyninizden ?

Tekrar söylüyorum,bu herhangi bir kesimi ya da topluluğu aşağılayıcı bir yazı değil.Ben burada benden büyük ve tecrübeli hemcinslerime bilinçaltımın derinliklerini açtım ve onlardan yardım istiyorum.Açık açık sadece yardım istiyorum.Ha derseniz ki şu cümlende şunu demişsin gibi anladım,yanlış yapmışsın,o zaman düzeltir daha doğru ifade etmeye çalışırım.
Ben sadece içimi ve çevremi temizlemek istiyorum artık.Bilinçaltım pespembe olsun çiçek gibi.Özgürlüğü içselleştiremiyorum,ne kadar istesem de olmuyor.Bir türlü çok sıradan bir şeymiş gibi olamıyor benim için.Direkt gözümün önüne bana aktarılanlar geliyor.İçimde karanlık bir bulut oluşturmuşum git gide büyüyor.Nasıl gönderirim bu lanet şeyi kafamdan def olsun gitsin nolur ya.Psikoz mu geçiriyorum anlamadım ki.

Çok karışık olmuş ama anlamadığınız bir yer olursa lütfen bana sorun.Konu yanlış anlaşılmaya müsait çünkü.Ayrıca troll falan da kesinlikle değilim.Milleti birbirine düşürmek gibi bir amacım yok hatta polemik çıkmasın diye dua ediyorum şu an.
Bu zihniyet degişmez anneni degiştirme ye çalışma kendine gelince de yardım alabilirsin bilinç altındaki yaralar kendi başına kapatması çok çok zor olur bende böyle bu kadar fazla olmasa da köyde yetiştim ve düşünce şekli bellidir ama insanları tanıyorsun giyim konuşma gibi şeylerin insanda bi etkisi olmuyor açık giyinip kapalı olandan daha inançlı daha temiz kalpli insanlar tanıdım bu yüzden böyle düşünmüyorum,ön yargılı olmayın herkesin kendi hayatı diye düşünüyorum yani zamanında ben gay im diyen arkadaşım vardı olabilir sorun değil dedigimde bana sen nasıl Bi insansın ya hiç garipsemedin demişti niye garipseyeyim ki herkesin kendi hayatı bana zararı olmayan bişeye karşı durmamım bi anlamı yok diye düşünüyorum.. Haa bu arada açık giyinmek falan özgürlük degildir özgür olmak kendini mutlu hissettiğin oldugun kişi gibi görünmektir çarşaf giydiginde de mutluysan kendini ona ait hissediyorsan açık giyinen kişi kadar özgürsündür

Anneni belki yumuşatabilirsin görüşleri konusunda ama temel bir değişim olmaz,mümkün değil artık.

Ve yapabileceğin şey ise annenden bu konuda senin yanında konuşmamasıni istemek
yani öpüşen sarılan bir çift,ne bileyim mini giyen bir kadın görünce zihniyetini devreye sokup konuşmaya başladığında ya konuyu değiştir ya net bir şekilde fikrini merak etmediğini söyle,sustur onu
Yani tamamen değiştirmeye çalışmıyorum ama genelde bu konu açıldığında tüm akrabalarımla tartışıyorum.
Aynı tartışmaları kafamın içinde de yapıyorum.Bilincim ve bilinçaltım sürekli dövüşüyor.Dayağı ise hep ben yiyorum.

Bu zihniyet degişmez anneni degiştirme ye çalışma kendine gelince de yardım alabilirsin bilinç altındaki yaralar kendi başına kapatması çok çok zor olur bende böyle bu kadar fazla olmasa da köyde yetiştim ve düşünce şekli bellidir ama insanları tanıyorsun giyim konuşma gibi şeylerin insanda bi etkisi olmuyor açık giyinip kapalı olandan daha inançlı daha temiz kalpli insanlar tanıdım bu yüzden böyle düşünmüyorum,ön yargılı olmayın herkesin kendi hayatı diye düşünüyorum yani zamanında ben gay im diyen arkadaşım vardı olabilir sorun değil dedigimde bana sen nasıl Bi insansın ya hiç garipsemedin demişti niye garipseyeyim ki herkesin kendi hayatı bana zararı olmayan bişeye karşı durmamım bi anlamı yok diye düşünüyorum.. Haa bu arada açık giyinmek falan özgürlük degildir özgür olmak kendini mutlu hissettiğin oldugun kişi gibi görünmektir çarşaf giydiginde de mutluysan kendini ona ait hissediyorsan açık giyinen kişi kadar özgürsündür
Size katılıyorum.Özgür derken istediğin gibi olmaktan bahsetmiştim.Yoksa bize dayatılan medya algısını da sevmiyorum gerektiğinde ona da karşı çıkıyorum.Ben sadece konuyu kendi yaşadığım perspektiften ele aldığım için öyle bir anlam çıkmış olabilir,kusura bakmayın.
Benim de umurumda değil kimsenin inancı şusu busu.Hatta farklı tip insan görmek hoşuma bile gidiyor.
Benin sorunum zaten içimde,dışımda değil.

Yanımda böyle konuşulunca rezil ediyorum. Benim etrafımdaki böyle konuşan insanların çoğu bir de çok müslümanlar :) Yaptıklarının islamda yeri olmadığını, anladıkları dilden anlatıyorum.

En basiti “kızken” kelimesinin yerine “bekarken” kullanılmasının gerektiğini bin kere söyleyerek düzelttim. Bunu yapmaya enerjim var. Kadınların daha rahat yaşaması için bunu yapmam gerektiğini hissediyorum.

Yani tamamen değiştirmeye çalışmıyorum ama genelde bu konu açıldığında tüm akrabalarımla tartışıyorum.
Aynı tartışmaları kafamın içinde de yapıyorum.Bilincim ve bilinçaltım sürekli dövüşüyor.Dayağı ise hep ben yiyorum.
Sana gelince demek istediğim ise özgürlükten korkma,içsel özgürlükten bahsediyorum pekala farklı bir bakış açın
Ve hayatin olabilir ailen ve akrabalarinin dışında
ve bu bir sorun değil
Gelgitlerin sebebi tamamen ailen ama oraya yenik düşme,hem onlarin zihniyetine hem kendi zihniyetine saygı duyup ilerleyebilirsin
Olaya diğerleri ile ayni olmak etkilenmek gözü ile bakıyorsun o yüzden affaliyorsun
Hayır kendi farkini gözeterek etkilenmeden ilerleyebilirsin gayet

Odasından kovar mı acaba? Ya da çok yargılar mı ?
Günah çıkarmam lazımmış gibi hissediyorum.
Psikolog sizi yargılamaz ama burada yargılanabilir hatta yadırganadabilirsiniz.. 80'li kadınların birçoğu böyle büyütüldü.. Böyle büyümeyen kesim ise şanslı olan kesim zira çocukken karma şekilde oyun oynarken ergenlikte sevgili durumu dayaklık meselelerdi.. Bunu kıran nokta z kuşağı oldu.. Size henüz gümbür gümbür gelmemiş bu kuşağın en kararlısı ama illaki bu döngüyü değiştirecek biri gelecek..

Yok değilim,ama içim kirlendi.Bunu görüyorum ve kendimden utanç duyuyorum.Bir insanın kendinden utanması ne kadar kötü bir cezaymış,bugüne kadar kime kötülük etmişsem hepsinin ahı tutmuş herhalde.Hiçbir şey yanıma kalmadı helal olsun.
Öyle düşünme.
Ama yine de sıkı bi tedavi olmalısın. Gerçekten bunların hepsi senin bunca yıl sırtladığın travmalar.

Ayıpladıkları grupların içinde de belirli bir dinden, inanıştan bağımsız olarak iyi insanlar olduğunu fark etmeleri yumuşamalarına sebep olur. Ünlü sosyal psikolog Muzaffer Şerifin bu konuda çok güzel saptamaları ve çözüm önerileri var. Ama işte kozmopolit şehirlerde bile insanlar kendi mahallelerinden hemşehri çevrelerinden çıkamayabiliyor. Benim annem tarafından tutucu akrabalarım var tüm ektrem karşıladıkları şeyleri bende gördükten sonra yumuşadılar mesela😄 yani hiç anlattığınız raddedeki kadar değildi ama bikini giymek için ortaokuldayken aşırı kavga ettiğimizi hatırlıyorum. Ergenlik yıllarımda annemle çok çatıştık sonra kabullendi ya da yıldı😅 herkes de alıştı. Zaten eleştirseler kopup giderdik, herkes birbirini olduğu gibi sevmeyi öğrendi bir şekilde.

Yanımda böyle konuşulunca rezil ediyorum. Benim etrafımdaki böyle konuşan insanların çoğu bir de çok müslümanlar :) Yaptıklarının islamda yeri olmadığını, anladıkları dilden anlatıyorum.

En basiti “kızken” kelimesinin yerine “bekarken” kullanılmasının gerektiğini bin kere söyleyerek düzelttim. Bunu yapmaya enerjim var. Kadınların daha rahat yaşaması için bunu yapmam gerektiğini hissediyorum.
Tabii sizi haksız bulmuyorum ama ben daha çok gerçekten anlatarak söylemeyi daha doğru buluyorum.Çünkü birine kızmak onu daha da agresifleştiriyor.Mesela biri de bana kötü üslup ben de agresifleşiyorum bazen istemeden.Ama mesela düzgün anlatsa bu sefer utanmaya başlıyorum veya kendiliğimden fark ediyorum.O yüzden diğer insanlara da bunu yapıyorum.

Valla gerçekten belki yanlış anlaşılabilir ama karakterin dış görünüşle hiçbir alakası yok. Kız yurdunda kaç yıl kaldım üniversitede kaç kişi görüp tanıdım. Açık giyiniyor saçını kazıtmış renkli renkli saçlı diye karakteri kötü olacak diye bir şey yok. Ailenizin tasvip ettiği görünüşe uyan ancak o diğer kızların belki aklına hayaline bile gelmeyecek şeyleri yapanları gördüm. Tam tersi de olabilir. Dış görünüşün kıyafetlerin hiçbir alakası yok gerçekten. Biraz insan içine karışmış ortam görmüş herkes bunun farkına gayet varabilir

Valla gerçekten belki yanlış anlaşılabilir ama karakterin dış görünüşle hiçbir alakası yok. Kız yurdunda kaç yıl kaldım üniversitede kaç kişi görüp tanıdım. Açık giyiniyor saçını kazıtmış renkli renkli saçlı diye karakteri kötü olacak diye bir şey yok. Ailenizin tasvip ettiği görünüşe uyan ancak o diğer kızların belki aklına hayaline bile gelmeyecek şeyleri yapanları gördüm. Tam tersi de olabilir. Dış görünüşün kıyafetlerin hiçbir alakası yok gerçekten. Biraz insan içine karışmış ortam görmüş herkes bunun farkına gayet varabilir
Aynen öyle.Zaten karakterleri beni ilgilendirmez kimsenin.Bazen bazı şeyleri yadırgarız hatta kızarız ama yargılamamak en doğrusu.Çünkü ben kendi içime baktığımda da kokuşmuşluk görüyorum

Psikolog sizi yargılamaz ama burada yargılanabilir hatta yadırganadabilirsiniz.. 80'li kadınların birçoğu böyle büyütüldü.. Böyle büyümeyen kesim ise şanslı olan kesim zira çocukken karma şekilde oyun oynarken ergenlikte sevgili durumu dayaklık meselelerdi.. Bunu kıran nokta z kuşağı oldu.. Size henüz gümbür gümbür gelmemiş bu kuşağın en kararlısı ama illaki bu döngüyü değiştirecek biri gelecek..
Ben zaten kendimi yeterince yargılıyorum hatta yadırgıyorum.Kimse bana benden daha kötü davranamaz.
Ben de z kuşağıyım ama yaşıtlarım görünce ben niye öyle değilim diye içime bir öküz oturuyor huzursuzluk sinir üzüntü veriyor.Benden çok daha şanssız olanları görüyorum bu sefer niye onlar kadar güçlü ve iyi olamıyorum diye kendime kızıyorum.
Yani içim hep çatışma dolu ve kaybedeni de hep benim.

X