Kadınlar Plajı'nda 'üstsüz' krizi

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.287
3.036
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Kadınlar Plajı’nda bir grup kadınının üstsüz güneşlenen kadınlardan rahatsız olduğu ve plaj yönetimine şikâyetlerde bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu Mesire Alanı’nda 72 dönümlük alana yaptığıKadınlar Plajı’nda bir grup kadınının üstsüz güneşlenen kadınlardan rahatsız olduğu ve plaj yönetimine şikâyetlerde bulunduğu iddiası plajın işletmecisi konumundaki ANET isimli Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketi harekete geçirdi.

BÖYLE BİR ŞİKÂYET YOK

Gündeme gelen iddiaları derhal araştırdıklarını söyleyen ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen “Biz bütün şikâyetleri günlük olarak raporluyoruz. İddialar üzerine bu raporların
tamamını inceledim, personelimizle konuştum. Kesinlikle böyle bir şey yok. Plajımızı kullanan kadınlarımız özgür biçimde deniz ve plajdan faydalanıyor” dedi.

FOTOĞRAF RAHATSIZLIĞI VAR

Hürriyet'in haberine göre, iddianın art niyetli kişiler tarafından gündeme taşındığını savunan Dinçmen, “Plajda paparazzi fotoğrafları çekmeye çalışan bir basın mensubunun ortaya attığı asparagas bir haberle karşı karşıyayız. Kadınlarımızın tek şikâyeti de zaten böyle fotoğraf çekmeye çalışan kişilere yönelik. Yoksa her milletten kadın tatilciler ister üstsüz, ister tangayla güneşlenebiliyor” diye konuştu.

PLAJDA NELER VAR?

Sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı bünyesinde kebap evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, 6 dükkândan oluşan Sarısu çarşısı, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. Gündüz 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet veren tesis 19.00- 24.00 saatleri arasında ise karma olarak ailelerin buluşma noktası oluyor. Kadınlar, Konyaaltı sahilinde olduğu gibi sahile yerleştirilen 500 şezlong, 200 şemsiye, 200 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanıyor. Kadınlar Plajı’nın temizliğinden güvenliğine çalışanları da kadın. Plajda, 6 kadın güvenlikçi ve 2 kadın cankurtaran görev alıyor.

Habertürk

Aklıma yaklaşık 6 yıl önce Didim de üstsüz güneşlenen iki turist geldi, etraflarında suya zıplayan erkekler mi dersiniz, iki de bir dönüp kadınlara bakan başka kadınlar mı dersiniz. Ben bile irite oldum suya dalıp sırıtarak sudan başını çıkaran yurdum delikanlısından.. Iyyy gözümün önünde hala o sırıtış. Kadınlar söylene söylene gitmişlerdi plajdan... Herkesin dönüp bakmadığı, normal karşılanan yerlerde üstsüz güneşlenmek daha mantıklı bence, böyle yerlerde değil. (Üstsüz güneşlenmeye karşıyım bu arada, insanların merakını normal karşılıyorum, sonuçta hergün mem.ş görmüyoruz da cılkını çıkarmasalardı meraklanma konusunda iyi olurdu)

Gerçekten böyle bir şikayet varsa rezillik. Ihtiyacimiz var diyoruz hanzolar yüzünden ya da inanç gereği . Sonra da ama o üstsüz güneşlenmesin.

Ben her zaman özgür olayım ama o olmasın. Çünkü benim ki doğru , çünkü dini emir. Onun yanlış, çünkü günah falan filan işte. Şikayet olmasa bile bu kafalar vardır illa ki.

Keşke kimse kimseye karismasa

Haber dogru mu yanlis mi bilemiyorum.
Ama dogruysa bu isi plajin bi bölümnü yaridan da fazla ciplak güneslenmek isteyen hemcinslerimize ayirabilirler mesela.
Hem kimsenin göz zevki bozulmaz, hem de özgürlügünü dibine kadar yasamak isteyen de yasar.

ayy ben hiç hamama gitmedim, gerçekten öyle mi yıkanıyorlar
ne diyosun tüm memişler foraaaa.......sen bide çok kilolu yaşlı kadınları gör....aklın çıkar korkudan....afyonda termal sulara gittik geçen sene kadınlar hamamında öyle iğrenç çıplak yaşlı karılar gördüm ki akıllara zarar....

Ay iğrenç yaa.. Benim öğretmenlik yaptığım ilçede de hamamlar meşhur hiç gitmedim, bana sürekli şaşırıyorlar aa hoca hanım nasıl gitmezsiniz diye, iğrenirim ben ya..

Allah allah her yaz üstsüz güneşlenen turistler görüyorum, kafamı çevirip bakmadığım için göz zevkimi falan bozmuyor. Abazaların sarktığını ve baktığını da görmedim. Bırakın turistler düşünsün nerede nasıl güneşleneceklerini. Rahatsız olurlarsa kapatırlar.
Göz zevki bozulan bi gericiler heralde benim göz zevkim falan bozulmuyor, üstsüz güneşlenenler her ne kadar +50 olsa da.

İgrenc inanamaZsin:)omrumde 1 kere gittim kucukken resmen travma yasadim
ciplak ablalar,teyzeler.o gun bugundur gitmem:)onunden gecmem:)
soulfly_eu :) aslında cevap siskoanne nin yazısında:Bu durumda kalan çocuklar acaba siskoannenin yaşadığı travmayı yaşıyor olabilirler.Ben şahsen kapalı olmamama rağmen açıklığın da ilerisini biraz iğrenç buluyorum.Ve belki 30 sene olmuşdur,Almanların çok geldiği bir tatil köyünde kalmışdımeniz kenarında serbest havuz kenarında yasakdı üstsüz güneşlenmek.Yani Bazen böyle kurallar oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…