Kadınlar Değerinizi Bilin

Ne mutlu size
Ama malesef her insan sizin gibi şanslı olmuyor
Gerek ailevi gerek maddi mesleki, herkesin yaşam standartı farklı
Aynen canım, bırak bir koca veya erkeği yeri geliyor seni doğuran anne baba sana değer vermiyor... Burda onca konu okuyoruz.... Bu konular şans olduğu kdr, eğitim, sosyal statü, maddi olanak denkliği vs vs birçok etkeni barındırıyor.....

Siz ama zaten bilinç seviyesi oldukça yüksek bir kadınsınız, zannediyorum eğitimli bir kadınsınız ayrıca. Aslında bunun her zaman eğitimle sağlandığını düşünmüyorum ama toplumda genel olarak ayaklarının üzerinde sağlam durmanın temeli eğitim almak meslek sahibi olmaktan geçiyor. Sonrasında hem toplumun hem kişinin kendisine bakış açısı daha takdire dayalı hale geliyor. Evet bir kişi için bile farkındalık oluşturup çıkış noktası belirletebilir bu konu ama negatif yönde etkilenecek de çok insan var maalesef. Ama tabi herkese hitap etmesi gerekmiyor, o ayrı mevzu.

Kesinlikle egitim temel nokta ve aile , aslinda o kadar uzun ve derin bir mevzu ki bu
İlk egitim yeri aile , ailesinde deger goren kadin zaten bambaska oluyor, ikincisi egitim
Bizim toplumda en buyuk sorun kiz cocuklarinin ailede degersiz olmasi ve bu degersizlik hissini hayatlari boyunca devam ettirmeleri , bunu da ancak egitimle duzeltip kabuklarini kirabilirler
Ve evet ben oldukca egitimliyim , ama en buyuk sansim anaerkil bir ailede yetismis olmak , bunu da her zaman soylerim dogustan sansliyim diye

Çok güzel yazmişmisiniz ,biraz daha aydinlata bilirmisiniz.
Ben ne istediğimi tam olarak bilmiyorum ,kendimi sevemiyorum ve eşimle ilişkim çok kötü.
Hep bana inat yapiyor ,ben a dedimi o b der.
Ne isterse veya ne önerirsem hemen cevabi direkt hayir ,üzerinde düşünmeden ,sirf ben istedimmi diye .
Bana sifir değer veriyor ,belki bende kendime değer vermiyorum .
Lakin bir evliliğin içinde oldunuzmu hayatin merceği kendiniz olamiyorsunuz .
Hergün yalniz plan yapacaksam sorunlarimi yalniz cözeceksem niye evliyim .
Ben mesela halen niye evliyim diye kendime çok soruyorum ,cevabimini bulamiyorum .
Kafam allak bullak .
Kendimizi nasil bulacağiz?

yaşadığımız her şeyin hayatımıza öyle ya da böyle katkısı olduğunu inanıyorum. Evlilik inanın şart değil (bunu 3.evlililigini yapmis biri söylüyor, biliyorum kulağa komik geliyor:)) bulduğunuz kendinizle musmutlu hayatınıza hep devam etmenizi dilerim, evlilik olursa kendiliğinden o noktaya gelirsiniz zaten

Ne kadar doğru söyledikleriniz ne yazık ki kadınlarımız çoğu daha küçücük bir kizken bu degersizlik hissiyle yetişiyor. Gerek rol model aldıkları anneleri, gerekse toplumsal kadın rolü onların bilincaltlarina kodlaniyor. Sonuçlari yanlış evlilikler, bu evliliklerde yetişen mutsuz cocuklar( KADIN değişirse tüm toplum değişir, buna kalpten inanıyorum.

çok teşekkür ederim

Keşke profesyonel olsam da size yardımcı olabilsem ama sizi yanlış yönlendirmek istemem. Yazdığım yazı, çok genel ve kapsayıcı bir tavsiye idi. Size ancak profesyonel yardım önerebilirim. Eğer şartlarınız buna uygun değilse, internette kendini sevmek ve kendine deger vermek ile ilgili bir çok yazı var. İşin uzmanlarının bloglarinda ve ya youtube kanallarında size yol yöntem gösterecek bircok paylaşım var.

Aynen öyle, hiçbir şey yolun sonu değil, hayat hep yeniliklere güzelliklere gebe.

Kadınların bozulan hayatları için çabalaması, düzeltmek için emek vermesi, değersizliği kabul etmeyip harekete geçmesi vs vs bunca şeyden bahsettim oysa ki, ama siz sadece "kendini sevme" sözüne takılmışsınız. Kendini sevmenin altında onlarca şey var.
Değersizliği kabullenmemek,
Yanlış gidenleri değiştirebilecek güce sahip olduğunu bilmek,
Özgüven,
Takdir edilmenin verdiği güzel his vs vs.

Tüm bunların eğitimli yada eğitimsiz olmakla ne ilgisi var. Amfi tozu yutmamış kadın, hayatın için çabala sözünü anlayamaz mı? Yada ne üniversite mezunları bilirim boynunda görünmez yularla gezen... İnanın o kadar tezat başarı hikayeleri ile karşılaştım ki...

Burada yaptığımız yorumlardan bahsetmişsiniz, boşanma aşamasında olan bir kadına dediğiniz gibi kuru sıkı yorumlarda oluyor, ama şartlarına uygun bir şekilde hayatını nasıl düzene sokabileceği yönünde aklı selim öğütlerde veriliyor. Herkes bilinci kadar yardımcı olmaya çalışıyor. Kötü muamele gören elinde mesleği, imkanları olan kadına bir an önce harekete geç diyoruz. Tam tersi kucağında iki çocuğu olan ev hanımına bir an önce para biriktir, işe gir bir kaç sene içinde harekete geç diyoruz. Ekmek yoksa pasta ye demiyoruz yani. Hayal dünyasında yaşamıyoruz, klavye kahramanlığı yapmıyoruz emin olun.

Ve ayrıca dünyaya bir çocuk getirip, onu bir yetişkin olana kadar eğiten, bir ömür tüm evini çekip çeviren bir kadının kendisi içinde harikalar yaratacağına inanırım ben. Bir insanın yapabilecekleri isteği ile sınırlıdır emin olun, yeter ki hayal kurarkende olanlı olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…