- Konu Sahibi Daisy in love
-
Aynen canım, bırak bir koca veya erkeği yeri geliyor seni doğuran anne baba sana değer vermiyor... Burda onca konu okuyoruz.... Bu konular şans olduğu kdr, eğitim, sosyal statü, maddi olanak denkliği vs vs birçok etkeni barındırıyor.....Ne mutlu size
Ama malesef her insan sizin gibi şanslı olmuyor
Gerek ailevi gerek maddi mesleki, herkesin yaşam standartı farklı
Siz ama zaten bilinç seviyesi oldukça yüksek bir kadınsınız, zannediyorum eğitimli bir kadınsınız ayrıca. Aslında bunun her zaman eğitimle sağlandığını düşünmüyorum ama toplumda genel olarak ayaklarının üzerinde sağlam durmanın temeli eğitim almak meslek sahibi olmaktan geçiyor. Sonrasında hem toplumun hem kişinin kendisine bakış açısı daha takdire dayalı hale geliyor. Evet bir kişi için bile farkındalık oluşturup çıkış noktası belirletebilir bu konu ama negatif yönde etkilenecek de çok insan var maalesef. Ama tabi herkese hitap etmesi gerekmiyor, o ayrı mevzu.Herkes icin degil , ben mesela hic bu tarz seyler yasamadim ama kendime hep deger verdim , yani haklisin bir noktada ki benim bu konuya ilk yorumum "ne derseniz deyin anlamayan insan anlamaz " di , yani pek cok kadin bu bilinc seviyesinde degil maalesef ama belki bu konu okuyan yuz kisiden birinde farkindalik yaratsa , ne demis bu kadin diye dusunse o bile bir kazanimdir diyr dusunuyorum
Kesinlikle egitim temel nokta ve aile , aslinda o kadar uzun ve derin bir mevzu ki buSiz ama zaten bilinç seviyesi oldukça yüksek bir kadınsınız, zannediyorum eğitimli bir kadınsınız ayrıca. Aslında bunun her zaman eğitimle sağlandığını düşünmüyorum ama toplumda genel olarak ayaklarının üzerinde sağlam durmanın temeli eğitim almak meslek sahibi olmaktan geçiyor. Sonrasında hem toplumun hem kişinin kendisine bakış açısı daha takdire dayalı hale geliyor. Evet bir kişi için bile farkındalık oluşturup çıkış noktası belirletebilir bu konu ama negatif yönde etkilenecek de çok insan var maalesef. Ama tabi herkese hitap etmesi gerekmiyor, o ayrı mevzu.
yaşadığımız her şeyin hayatımıza öyle ya da böyle katkısı olduğunu inanıyorum. Evlilik inanın şart değil (bunu 3.evlililigini yapmis biri söylüyor, biliyorum kulağa komik geliyor:)) bulduğunuz kendinizle musmutlu hayatınıza hep devam etmenizi dilerim, evlilik olursa kendiliğinden o noktaya gelirsiniz zatenBana bir gun yeniden hayata gelsen yine ayni hatalari yapar miydin diye sormuslardi. Evet demistim. Cunku beni ben yapan yasadiklarimdan kazandigim tecrubeler. Eger onlari yasamasaydim simdiki ben olmayacaktim.
Bosandim ben. Herkes gencsin yeniden evlenebilirsin diyor. Eger birgun kalbim yeniden biri icin atarsa evlenirim ama sirf evlenmek icin evlenmek istemiyorum. Hayatimi evlilik uzerine kurmak istemiyorum. Agir yikimlarla bitirdigim evliligimden sonra, tam yeniden toparlanmisken, kendimi yeniden bulmusken tekrar kaybetmek istemiyorum.
Ne kadar doğru söylediklerinizKesinlikle egitim temel nokta ve aile , aslinda o kadar uzun ve derin bir mevzu ki bu
İlk egitim yeri aile , ailesinde deger goren kadin zaten bambaska oluyor, ikincisi egitim
Bizim toplumda en buyuk sorun kiz cocuklarinin ailede degersiz olmasi ve bu degersizlik hissini hayatlari boyunca devam ettirmeleri , bunu da ancak egitimle duzeltip kabuklarini kirabilirler
Ve evet ben oldukca egitimliyim , ama en buyuk sansim anaerkil bir ailede yetismis olmak , bunu da her zaman soylerim dogustan sansliyim diye
çok teşekkür ederimKendine değer veren kadın olmak her zaman kazandırıyor.
Ben varım ve buyum diyorsunuz en azından karşı tarafa kendinizi hissettirir varlığınızı kabul etmesini sağlıyorsunuz.
Kesinlikle değer görmek içinmiş önce kendini sevmek şart.
Size de eşiniz ve oğlunuzla mutluluklar.
Keşke profesyonel olsam da size yardımcı olabilsem ama sizi yanlış yönlendirmek istemem. Yazdığım yazı, çok genel ve kapsayıcı bir tavsiye idi. Size ancak profesyonel yardım önerebilirim. Eğer şartlarınız buna uygun değilse, internette kendini sevmek ve kendine deger vermek ile ilgili bir çok yazı var. İşin uzmanlarının bloglarinda ve ya youtube kanallarında size yol yöntem gösterecek bircok paylaşım var.Çok güzel yazmişmisiniz ,biraz daha aydinlata bilirmisiniz.
Ben ne istediğimi tam olarak bilmiyorum ,kendimi sevemiyorum ve eşimle ilişkim çok kötü.
Hep bana inat yapiyor ,ben a dedimi o b der.
Ne isterse veya ne önerirsem hemen cevabi direkt hayir ,üzerinde düşünmeden ,sirf ben istedimmi diye .
Bana sifir değer veriyor ,belki bende kendime değer vermiyorum .
Lakin bir evliliğin içinde oldunuzmu hayatin merceği kendiniz olamiyorsunuz .
Hergün yalniz plan yapacaksam sorunlarimi yalniz cözeceksem niye evliyim .
Ben mesela halen niye evliyim diye kendime çok soruyorum ,cevabimini bulamiyorum .
Kafam allak bullak .
Kendimizi nasil bulacağiz?
Teşekkür ederimsizin adınıza çok sevindim ..
Ne demek, asıl ben teşekkür ederimSitede gördüğüm en güzel yazılardan oldu. Teşekkürler
Aynen öyle, hiçbir şey yolun sonu değil, hayat hep yeniliklere güzelliklere gebe.Çok benzer şeyler yaşamışız. Kesinlikle katılıyorum soylediginiz herşeye. Ben ek olarak kendime hiç birseyin yolun sonu olmadigini öğrettim. Yolun sonu olarak gördüğümüz herşey yeni bir başlangıç.
Herkesi affedin falan demeyeceğim. Benim yorumum zarar veren insani düşünerek zaman kaybetmeyin.
Mutluluğunuz daim olsun inşallah
Gidecek yerim yok, mesleğim yok diyen birine ama kendini sevmen lazım derseniz ne olur bi hayal edebilir misiniz :) Bazen mesela boşanma aşamasında olan kadınlara yorum yapıyoruz ayrı eve çık iş bul çalış diye kuru kuru. Sonra hemen arkasından üniversite mezunu olup bilmem kaç yıldır iş bulamayan bunalıma giren bir kadının konusu oluyor. Teori olarak çok güzel fikirler yani kendine bi hayat kur, yeniden okul oku demek. Ama pratikte zor maalesef. O nedenle bizim ülkemiz standartında ülkelerde bu kendini sevme mevzusu sonraki mesele. İlk olarak kadınların kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor diye düşünüyorum. Ve maalesef hayat çiçek böcekten ibaret değil. Daha yüksek standarta sahip eğitimli kadınlara verecek tavsiye bu kendini sevme olayı. Basit bi deyişle ekmek yoksa pasta yesinler demeye benziyor. Bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?