cunku aldigi maas bakici yol yemek anca karsiladigi için en azindan kendim bakarım daha iyi diye düşünülüyor
haksızlar mı peki. İyi bi para olsa hadi değer o eziyete dersinde bakıcı parasını çıkarınca cep harçlığı kalıo bitek eline.. Hiç değmez bnceBu düşünceyi erkekte ısrarla vurguluyor ve kadını evde oturmayı ikna ediyor
haksızlar mı peki. İyi bi para olsa hadi değer o eziyete dersinde bakıcı parasını çıkarınca cep harçlığı kalıo bitek eline.. Hiç değmez bnce
3 yıl mı sephoraEmeklilik diye bişey var. 20-25 yıllık çalışma hayatının toplasan 3 yılında bakıcı parası ödenir. Sonrası cepte. Üstüne emekli olma fırsatı var. Yaşlanınca tek maaşla geçinmek mi, çift maaşla geçinmek mi daha kolay olur sence?
Bir kadın elinde beş kuruş kalmasa da sırf ileriyi düşünerek çalışmalı.
2 yaşından sonra kreşe gitmeli çocuklar, anneden alabilecekleri kısıtlıdır o yaştan sonra. Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla zaman geçirmesi gerekir. Anne çalışmıyorsa çocuklar ana sınıfına kadar sosyalleşmez genelde. Bu doğru değil.3 yıl mı sephora3 yaşından sonra çocuğu nereye gondrceksin, kim bakıcakmış. En iyi ihtimalle bi kreşe yazdırıcaksın o da bakıcıdan kat kat daha fazla. Bunların ustune bide anne yureğini ekle, çocuk mahfolucak ortalıkta ama senin cebinde cep harçlığın kalcak diye umursamiycaksın.. Akıl karı değil inan..
çocuk orta okula gelinceye dek yanlız bırakılmaz, tabi buda para demek..
annenin çocuğunu o kadar zorluğa rağmen bırakıp çalışması için eline iyi bir para geçmesi gerek. Kimse o zorluğun içindeyken helede o vicdan azabını çocuğuna karşı duyuyorken 30 yıl sonrasını duşunmez.(en azından ben duşunmem) ..2 yaşından sonra kreşe gitmeli çocuklar, anneden alabilecekleri kısıtlıdır o yaştan sonra. Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla zaman geçirmesi gerekir. Anne çalışmıyorsa çocuklar ana sınıfına kadar sosyalleşmez genelde. Bu doğru değil.
3 olmasın beş olsun. O çocuk anne çalışırsa her türlü daha iyi imkanlara sahip olur. Anne baba da yaşlandıklarında çocuktan yardım beklemek yerine çift emekli maaşıyla gül gibi geçinir giderler.
annenin çocuğunu o kadar zorluğa rağmen bırakıp çalışması için eline iyi bir para geçmesi gerek. Kimse o zorluğun içindeyken helede o vicdan azabını çocuğuna karşı duyuyorken 30 yıl sonrasını duşunmez.(en azından ben duşunmem) ..2 yaşından sonra kreşe gitmeli çocuklar, anneden alabilecekleri kısıtlıdır o yaştan sonra. Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla zaman geçirmesi gerekir. Anne çalışmıyorsa çocuklar ana sınıfına kadar sosyalleşmez genelde. Bu doğru değil.
3 olmasın beş olsun. O çocuk anne çalışırsa her türlü daha iyi imkanlara sahip olur. Anne baba da yaşlandıklarında çocuktan yardım beklemek yerine çift emekli maaşıyla gül gibi geçinir giderler.
annenin çocuğunu o kadar zorluğa rağmen bırakıp çalışması için eline iyi bir para geçmesi gerek. Kimse o zorluğun içindeyken helede o vicdan azabını çocuğuna karşı duyuyorken 30 yıl sonrasını duşunmez.(en azından ben duşunmem) ..
bu konuda sana katılmıyorum. Çok zıt duşunuyoruz.
Tam da çalışmama sebebim açıklanmış...
Asgari ücretle çalışacağım ama o mesaiye gitmek için çok daha fazla para ve emek harcayacağım.
Çünkü özel sektör denen yer çalışanı 'köle' statüsüyle işe alıyor.
Kurumsal çok yönlü bir şirket değilse çalışılan yer, uzmanlığınız ne olursa olsun sırf kadın olduğunuz için mutfak işlerini yapmanız, gelen müşterilere ikramda bulunmanız isteniyor, sekreterlik ve 6 gün 10 saat mesai de cabası tabi bu arada işe girdiğiniz pozisyonun çalışmalarını da yapıyorsunuz...
Karşılığı 1300 tl, hadi canım!
Anne dediğin 30 yıl sonrasını da düşünmek zorundadır. Bezle, mamayla, kıyafetle bitmiyor o işler. İyi eğitim en önemlisi. Eğer baba ortalamanın çok üzerinde kazanmıyorsa doğru düzgün bir eğitim için annenin de para kazanması şart. Bir annenin en başta çocuğu için kazanması gerekir zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?