• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadının hatalı olduğu boşanmalarda nafaka

Eniştem ablamdan nafaka ve tazminat olmaksızın boşandı. Ablam hataliydi.

Halanızın oğlu konuyu anlamamış demek ki. Hem çocuklara bakıp hem de ayrıca kadına bakıyor. Neden itiraz etmiyor çocuklar benimle kalıyor diye?

İtiraz edecekti, ne oldu bilmiyorum, çok görüşmeyiz pek sevmem halamı da oğlunu da. Ama bizimki saf, evliyken bunlar kredi çekip ev aldılar evi de gelinin annesi üzerine yaptılar, halamın oğlu da saf saf hala kredi ödüyor.

Nerdeyse 15 senelik evliyim. Evlilik hayatımın çoğu yurtdışında geçti.Herkesten uzakta,bazen yapayalnız. Şimdi bir şekilde boşansam bende çalışmayı düşünmem bu saatten sonra. Oturur nafakamı afiyetle yerim. Gurursuzluk bunun neresinde? Ben ömrümü adayayım sonra gururumu yanıma alıp kendimimi paralayayım . Valla ben böyle düşünüyorum. Belki bencilce belki saçma bir düşünce ama sonuna kadar hakkım olduğunu düşünüyorum .

Eski davalar icin gecerli degil mi peki?
Benim bir yakinim cocuklar babada oldugu halde 17 yil onceki esine nafaka artirma davasi acti da :)
Yani boyle limitli olmasi cok dogru bi karar olur.

Çocuklar 18 den küçük ya da öğrenciyse anne onlar için ödenen nafakanın arttırılmasını isteyebilir ancak kendisi için nafaka devam ediyorsa erkek itiraz edebilir, itiraz edilmedikçe eski kanunla verilen nafaka devam ediyor bildiğim kadarıyla

Nafaka ici kusurun kimde olduguna bakilmaz. Tazminat icin bakilir.
Kadin calismiyorsa kadin icin de baglanir. Sureli ya da suresiz, hakimin kararina bagli.

Eh aldatıp para yiyeceğiniz düşünen kadına kocaman bir "avucunu yala" derler.
Eski koca düğünü de yapsın yeniyle oldu olacak.

Canim sen hani genc kizlarimizin ailelerinden gizli is yapmamasini savunuyorsunya hani dinimize aykırı şeyleri. Bende böyle şeyleri savunan ingilicciğimin nasil böyle bi arkadaşı olabilir dedim :KK15:
haklısın. zaten arkadaşım olmadığını da öğrenmiş oldun. siz burda hemen birbirinizi tanıyorsunuz valla. maşallah. ben de seni takibe alayım bari:)

Çocuklar 18 den küçük ya da öğrenciyse anne onlar için ödenen nafakanın arttırılmasını isteyebilir ancak kendisi için nafaka devam ediyorsa erkek itiraz edebilir, itiraz edilmedikçe eski kanunla verilen nafaka devam ediyor bildiğim kadarıyla
cocuklar en basindan beri babada ikisi de 18 den buyuk su an
Bi sorarim son durumu :) ama bilmeyecegini sanmam bayagi zorlaniyordu odeme yuzunden

Sadece çocuk için değil.Kadına da nafaka ödenebilir.Ama eğer kadın ihanet etmiş gibi ağır kusurlu bir durumu varsa o zaman verilmez.

Back
X