• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadının hatalı olduğu boşanmalarda nafaka

ingiliccekarakter

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
622
439
23
42
evlilik sürecinde kadın, kocasını herhangi bir sebepten huzursuz ediyorsa ve adam da boşanmak zorunda kalırsa yine de nafaka ve tazminat öder mi?

yoksa sadece durduk yere boşanılan kadın için mi nafaka ödenir?

Nafaka çocuklar için değil mi?

Mesela kadın erkek boşandı, birisinin aldatma gibi ya da yüz karartıcı bir suçu yok diyelim.
Ortada çocuk da yoksa gene erkek kadına nafaka öder mi?
Bence ödememeli, erkek haklı aldatmış olsa bile ödememeli diye düşünüyorum. Tazminat ayrı.

Çocuk yoksa bile eş kusurlu ise eski karısına nafaka öder. Aksi durumda ödemez.

evlilik sürecinde kadın, kocasını herhangi bir sebepten huzursuz ediyorsa ve adam da boşanmak zorunda kalırsa yine de nafaka ve tazminat öder mi?

yoksa sadece durduk yere boşanılan kadın için mi nafaka ödenir?

Kusurlu tarafa tazminat ödenmez, sınırlı nafaka tahsis edilebilir, yani örneğin bir yıl nafaka ödenecek diyebilir hakim tabi bu geçimini temin edemeyen bir kadınsa
Bu arada kadın kusurlu ise kocasına tazminat isteme hakkı da doğar

Nafaka çocuklar için değil mi?

Mesela kadın erkek boşandı, birisinin aldatma gibi ya da yüz karartıcı bir suçu yok diyelim.
Ortada çocuk da yoksa gene erkek kadına nafaka öder mi?
Bence ödememeli, erkek haklı aldatmış olsa bile ödememeli diye düşünüyorum. Tazminat ayrı.

Canım nafaka geçim durumuna göre saptanıyor
Kadın çalışmıyorsa süreli bir nafaka bağlıyor hakim, bir yıl, iki yıl gibi yani toparlanana kadar bir destek olması amacıyla
Kadın çalışmıyor ve yaşı 45 üzeriyse nafakayı sürekli bağlıyorlar genelde
Kadın çalışıyorsa nafaka bağlanmıyor , kocasından fazla kazanıyorsa erkeğin nafaka isteme hakkı var kusurun kadında olması halinde. Yani çocuk olmadan da nafaka bağlanabiliyor

Nafaka sadece cocuk icin falan degil.
Kadinin geliri olmadigi surece erkekler eski karisina 1 yil da evli kalmis olsalar olene kadar bakmak zorundalar.
Belli bi sadakatsizlik falan yoksa yine nafaka odenir

Canım nafaka geçim durumuna göre saptanıyor
Kadın çalışmıyorsa süreli bir nafaka bağlıyor hakim, bir yıl, iki yıl gibi yani toparlanana kadar bir destek olması amacıyla
Kadın çalışmıyor ve yaşı 45 üzeriyse nafakayı sürekli bağlıyorlar genelde
Kadın çalışıyorsa nafaka bağlanmıyor , kocasından fazla kazanıyorsa erkeğin nafaka isteme hakkı var kusurun kadında olması halinde. Yani çocuk olmadan da nafaka bağlanabiliyor

Anladım. Adaletli oluyor o zaman.
Çünkü ben eli ayağı tutan kadınların boşanınca çalışmayıp nafaka talep etmelerinden hoşlanmıyorum

Back
X