• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadına Şiddet Güncesi

esinruzgar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
676
5
46
Bu konuyu zaten uygun bir kategori altında açmak istiyordum fakat bu kategoriye çok uygun olacak bir ilk konu olabilir.

Ülkemizde özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığı herkes tarafından bilinen ve yadsınamayan, istatistiklerle de onaylanan bir gerçektir. Verilere göre kadına yönelik şiddet ülkemizde son 7 yıl içinde %1400 arttı. Nedeni, çözümü belki başka bir başlık altında tartışılabilir fakat ben buradan belgesel niteliğinde her gün gazetelerin 3. sayfalarında rastladığımız (en iyi günde en az 1 tane olan) kadına şiddet haberlerini paylaşmak istiyorum.
Kadının adı yok olmasın diye... Kadınların ne şartlarda, neler yaşandığı, ülkemizin bu konudaki gerçeklerini tüm çarpıklığı ve çıplaklığıyla görelim diye... Burada birer kadın olarak bu konuda duyarsız kalmayalım diye... Çok acı bir başlık ama inkar edilemez gerçekleri gözümüzün önünde tutacak.

Umarım gün gelir bu başlık aylarca, yıllarca boş kalır ve kapanır gider.

Boşandığı karısını kafasından vurdu
Eskişehir'de, boşandığı kocası Yalçın Erginbaş (36) tarafından sokak ortasında tabancayla başından vurulan 2 çocuk annesi Iraz Ekinci (28), hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti

18 Eylül 2012 - 10:34

Eskşehir Erenköy Mahallesi'nde 9 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen olayda, bir kamu kurumunda memur olan Yalçın Erginbaş, 2 yıl önce boşanıp bir yıl önce başka biriyle evlenen, 2 çocuğunun annesi olan Iraz Ekinci’yi tabancayla kafasından yaraladı. Erginbaş olay yerinden kaçtı, kafasına isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Iraz Ekinci Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Eski eşini yaralayan Yalçın Erginbaş, olaydan 2 gün sonra Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri tarafından Eskişehir’in Alpu İlçesi’ne bağlı Bozan Beldesi!nde bir evde saklanırken, olayda kullandığı 7.65 mm. çapındaki ruhsatsız tabancasıyla yakalandı.

Erginbaş, eski eşini kendisine tükürdüğü için tabancayla yaraladığını öne sürdü. Yalçın Erginbaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Iraz Ekici, saat 00.30 sıralarında kurtarılamayarak öldü. Ekinci’nin cenazesinin, yapılacak otopsinin ardından Eskişehir’de toprağa verileceği belirtildi.

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)
$Iraz Ekinci.jpg

Son düzenleme:
Her gün bu haberleri paylaşmak yerine,bu sorunun ortadan kalkması,caydırıcı olması adına neler yapılabilir bunu da konuşalım.Ne gibi çözümler üretebiliriz?Kadınlara verilen haklar daha da genişletilmeli.Hayatta dik durabilmemiz için eğitim şart.Doğudaki kız çocuklarının okutulması için projeler yapılmalı,daha çok teşvik edilmeli kız çocuklarının okula gönderilmesi için..Kadınlar daha çok korunmalı,kadına verilen haklar daha da genişlemeli..Devletimiz kadar,sivil toplum kuruluşları,iş adamları,sosyal medya,gazete ve yazarlara,aydın kesimlere,sanatçılara da çok iş düşüyor..Daha çok çalışmalıyız..Ve her şeyin en başında gelen sevgi..Unutmayın ki o canavarları yetiştiren de birer anne,birer kadın..Kadına destek daha çok kadından gelmeli..Oğlum yapar,döver de sever gibi söz ve eylemleri teşvik eden anneler,kayın valideler istemiyoruz..Siz büyükler gelin ve kızlarınızı daha çok korumalısınız.Meclis'de bizi temsil eden kadın milletvekillerimizin sayısı artmalı..Daha çok okumalı,daha çok etkinlik yapmalıyız..Daha çok öğrenmeli,daha çok sevmeliyiz birbirimizi..Kadınlar kulübü kadınları sizleri seviyorum..:kkk::72:

Her gün bu haberleri paylaşmak yerine,bu sorunun ortadan kalkması,caydırıcı olması adına neler yapılabilir bunu da konuşalım.Ne gibi çözümler üretebiliriz?Kadınlara verilen haklar daha da genişletilmeli.Hayatta dik durabilmemiz için eğitim şart.Doğudaki kız çocuklarının okutulması için projeler yapılmalı,daha çok teşvik edilmeli kız çocuklarının okula gönderilmesi için..Kadınlar daha çok korunmalı,kadına verilen haklar daha da genişlemeli..Devletimiz kadar,sivil toplum kuruluşları,iş adamları,sosyal medya,gazete ve yazarlara,aydın kesimlere,sanatçılara da çok iş düşüyor..Daha çok çalışmalıyız..Ve her şeyin en başında gelen sevgi..Unutmayın ki o canavarları yetiştiren de birer anne,birer kadın..Kadına destek daha çok kadından gelmeli..Oğlum yapar,döver de sever gibi söz ve eylemleri teşvik eden anneler,kayın valideler istemiyoruz..Siz büyükler gelin ve kızlarınızı daha çok korumalısınız.Meclis'de bizi temsil eden kadın milletvekillerimizin sayısı artmalı..Daha çok okumalı,daha çok etkinlik yapmalıyız..Daha çok öğrenmeli,daha çok sevmeliyiz birbirimizi..Kadınlar kulübü kadınları sizleri seviyorum..:kkk::72:

Çok haklısın arkadaşım, yazdıklarının her cümlesine katılıyorum. Bunların hepsini belirli başlıklar altında tartışmalıyız, daha duyarlı olmalıyız. Duyarsızları da duyarlılaştırmalıyız. Bizler sesiz kaldıkça bu haberler her geçen gün artacak. Konu açıklamasında belirtiğim gibi bunlarla ilgili başka başlıklar açılabilir, açılmalı. Ben bu başlık altında her gün şöyle bir okuyup geçtiğimiz ama her geçen gün artan bir şekilde yinelenen bu içerikteki haberleri burada toplamayı düşünüyorum eğer forum kurallarına aykırı değilse.
Evet bu şekilde paylaşmanın, çok rahatsızlık verici olduğunun farkındayım. Rahatsızlık versin diye yapıyorum bunu, rahatsız olmadıkça kimse bu konuların üzerinde düşünmek ya da konuşmak istemez. Hepsini bir arada görmedikçe kimse konunun ne boyutlara ulaştığını anlayamaz. Rahatsızlık duymalıyız ki bir şeyler yapalım, tepki gösterelim. Ben de çok rahatsızlık duyuyorum keşke hiç böyle şeyler olmasa ama oluyor maalesef. Önce rahatsız olacağız ve sonra da acaba ben ne yapabilirim bu konuda diye düşüneceğiz ve konuşacağız hatta belki harekete geçeceğiz.

Çok haklısın arkadaşım, yazdıklarının her cümlesine katılıyorum. Bunların hepsini belirli başlıklar altında tartışmalıyız, daha duyarlı olmalıyız. Duyarsızları da duyarlılaştırmalıyız. Bizler sesiz kaldıkça bu haberler her geçen gün artacak. Konu açıklamasında belirtiğim gibi bunlarla ilgili başka başlıklar açılabilir, açılmalı. Ben bu başlık altında her gün şöyle bir okuyup geçtiğimiz ama her geçen gün artan bir şekilde yinelenen bu içerikteki haberleri burada toplamayı düşünüyorum eğer forum kurallarına aykırı değilse.
Evet bu şekilde paylaşmanın, çok rahatsızlık verici olduğunun farkındayım. Rahatsızlık versin diye yapıyorum bunu, rahatsız olmadıkça kimse bu konuların üzerinde düşünmek ya da konuşmak istemez. Hepsini bir arada görmedikçe kimse konunun ne boyutlara ulaştığını anlayamaz. Rahatsızlık duymalıyız ki bir şeyler yapalım, tepki gösterelim. Ben de çok rahatsızlık duyuyorum keşke hiç böyle şeyler olmasa ama oluyor maalesef. Önce rahatsız olacağız ve sonra da acaba ben ne yapabilirim bu konuda diye düşüneceğiz ve konuşacağız hatta belki harekete geçeceğiz.

Haklısın arkadaşım ben bu pencereden bakmamıştım.Ben bu olaylar daha çok gün yüzüne çıkarsa herkes alışır,normalleşir bu durum diye düşünmüştüm.Rahatsız olduğumuz zaman harekete geçeriz çözüm için.O zaman daha iyi çözüm daha çok çözüm için daha çok rahatsız edelim..Haydii..Katılıyorum sana..

Bu konunun çözümü ne yasal düzenlemeler ne verilecek cezaların
arttırılması ne de kadının korunması... Bu sorun erkek zihniyeti ve
hakimiyeti değişince çözüme kavuşacak. Kadını mal gibi gören erkekler
kadar, kendini erkeğin malı gibi gören kadınlarımızın da zihniyetini
değiştirmeliyiz ki yetişecek çocuklarımıza empoze edilmesin bu
düşünce...

Bizler kimsenin 'mal'ı değiliz. Evlilik akdinde onların soyadını almamız
bile bu aciz zihniyeti gösteriyor... Alıp almamak değil mesele, mesele
bunun diretilmesi. Yaslarla dayatılması. Ve bu sadece bir örnek.

Bu konunun çözümü ne yasal düzenlemeler ne verilecek cezaların
arttırılması ne de kadının korunması... Bu sorun erkek zihniyeti ve
hakimiyeti değişince çözüme kavuşacak. Kadını mal gibi gören erkekler
kadar, kendini erkeğin malı gibi gören kadınlarımızın da zihniyetini
değiştirmeliyiz ki yetişecek çocuklarımıza empoze edilmesin bu
düşünce...

Bizler kimsenin 'mal'ı değiliz. Evlilik akdinde onların soyadını almamız
bile bu aciz zihniyeti gösteriyor... Alıp almamak değil mesele, mesele
bunun diretilmesi. Yaslarla dayatılması. Ve bu sadece bir örnek.

Kesinlikle haklısın,bu soy adı benim içinde bir yaradır hala..6 yıl önce evlendiğimizde kızlık soy adımı kullanmak istememi dile getirdiğimde kimlik işlemini yapan erkek memur bin bir dille beni bu işten vazgeçirmişti.Neymiş efendim ilerde çocuk olduğunda karışırmış sorun çıkarmış vs.O zamanki iş bilmezliğime ve cahilliğime veriyorum bu durumumu.Keşke bir avukata danışsaymışım..İleride değiştirebilir miyim bilmiyorum ama dediğim gibi hala bir yaradır bende bu olay..

Kesinlikle haklısın,bu soy adı benim içinde bir yaradır hala..6 yıl önce evlendiğimizde kızlık soy adımı kullanmak istememi dile getirdiğimde kimlik işlemini yapan erkek memur bin bir dille beni bu işten vazgeçirmişti.Neymiş efendim ilerde çocuk olduğunda karışırmış sorun çıkarmış vs.O zamanki iş bilmezliğime ve cahilliğime veriyorum bu durumumu.Keşke bir avukata danışsaymışım..İleride değiştirebilir miyim bilmiyorum ama dediğim gibi hala bir yaradır bende bu olay..

Alıp almamak sorun değil ama hiç danışılmadan kimliğe yapıştırılması
çok çirkin... Ben evleneli 8 ay olmak üzere. Kimliğimi değiştirmeye
gittiğimizde bir tanıdık ile karşılaştık, sohbet ederken bir baktım kimlik
değişmiş ama kimse soyadınız ne olacak, dilekçe vermek ister misiniz
falan diye sormadı. Hatta acaba nikah memurunun mu sorması gerekiyor
normalde onu bile bilmiyorum... Bu bize yapılan bir ayıp. Hatta en basit
ayıp.

Geçenlerde bilmem ne derneği, topluluğu bir kadın 'Kadınlar duygusal
yapıları gereği her işi yapamaz. Mesela kaymakam, vali olamaz. Çünkü
gerektiğinde elini masaya vurmak gerekir o işlerde.' demiş... Kendi mail
adresini bulamadım ama bulursam çok ağır knuşacaktım bizzat kendisine.
Kendi basiretsizliğini tüm kadınlara mal eden, içimizden bir hain işte...
Daha ne olsun...

TECAVÜZ SANIKLARI İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

14 yaşındaki S.B.'ye tecavüzden yargılanan 4 sanık ilk duruşmada tahliye oldu. Yakınları "Adalet sen bizim her şeyimizsin" sloganları attı.

Zonguldak’ta, 14 yaşındaki S.B.’ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanığın ilk duruşmada tahliye olması, adliye önünde bekleyen yakınlarını sevince boğdu. Sanık yakınları, ’Adalet sen bizim her şeyimizsin’ sloganlarıyla tahliyeleri kutladı.

Geçen temmuz ayında yaklaşık 1.5 yıldır kaldığı Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kaçan ve bir süre sonra Zonguldak’ta şehir merkezinde polis tarafından bulunan S.B., başından geçenleri anlattı. S.B., yaklaşık 2 yıl önce henüz yurda yerleşmeden evlerinin üst katında oturan üvey amcası 28 yaşındaki S.S.’nin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Bu olayın ardından okulundan soğuduğunu ve derslerden kaçtığını belirten S.B., bir süre sonra tanıştığı 23 yaşındaki S.Ç., 19 yaşındaki T.K. ve 18 yaşındaki B.K.’nın da aynı şekilde kendisine tecavüz ettiklerini iddia etti. Gözaltına alınıp tutuklanan 4 sanık hakkında, ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

Sanıklar, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, suçun vasfı ve niteliğini göz önüne alarak sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma salonuna alınmayan ve adliye önünde bekleyen sanık yakınları, tahliye kararı üzerine büyük sevinç yaşadı. Alkışlarla tempo tutan kalabalık, ’Adalet sen bizim her şeyimizsin’, ’Yaşasın adalet’ sloganları atarak tahliye kararını kutladı. Kalabalık, daha sonra polis tarafından adliye önünden uzaklaştırıldı.

Son düzenleme:
CEP TELEFONU VAR DİYE KARISINI ÖLDÜRDÜ

Ankara'da telefonla konuşmayı yasakladığı karısının cep telefonu taşıdığını gören şahıs, 20 yıllık eşini 9 kurşunla öldürdü.

Musa Öztürk (43), eşi Zülfüye Öztürk'e (36) bir süre önce aralarında yaşanan tartışma nedeniyle boşanmaya karar verdi. 18 yaşında bir oğulları bulunan çift, devreye giren yakınlarının girişimiyle boşanmaktan vazgeçti. Musa Öztürk, kendisini aldattığından şüphelendiği eşine cep telefonuyla konuşmayı yasakladı.

Bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Zülfüye Öztürk'ün, önceki gün akşam saatlerinde eve geldiğinde çantasında taşıdığı telefonu gören Musa Öztürk, eşiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Musa Öztürk önce 20 yıllık eşini darp etti, ardından eşine ruhsatsız tabancasıyla 9 el ateş etti. Olay sırasında Öztürk'ün oğlunu odasına kilitlediği öğrenildi. Zülfüye Öztürk olay yerinde hayatını kaybederken Musa Öztürk kaçtı. Seçkin Öztürk'ün polisi aramasının ardından olay yerine gelen ekipler kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Musa Öztürk’ü aynı gün içinde yakaladı . Öztürk, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve yaptığı açıklamada "namusumu temizledim" dedi

Bu arada Halkevleri üyesi bir grup kadın ve mahalle sakini bazı kadınlar, bugün cinayetin yaşandığı evin önünde bir protesto gösterisi düzenleyerek kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Cinayeti düdük çalarak protesto eden kadınlar, kadın cinayetlerine karşı tüm kadınların seslerini yükseltmesini istedi.

$zülfiye öztürk.jpg

Son düzenleme:
ÜNLÜ OYUNCU TECAVÜZE UĞRADI

Ünlü oyuncu, kendisine evinde boğazını sıkarak tecavüz ettiğini ileri sürdüğü senarist arkadaşı banyoya gittiği sırada kapıyı kilitleyip polise koştuğunu söyledi.

Sinema ve reklam filmi oyuncusu P. Ç., kendisine evinde boğazını sıkarak tecavüz ettiğini ileri sürdüğü senarist arkadaşı Volkan Aras banyoya gittiği sırada kapıyı kilitleyip polise koştu. Volkan Aras hakkında tehdit, yaralama ve cinsel saldırı suçlarından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 yıl 6 aydan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör amaçlı izinsiz gösteri, ilaç kaçakçılığı, hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan poliste suç kayıtları bulunan Aras ise "Keyif amaçlı uyuşturu hap ve esrar almıştım. İlişkiye girmek için zorlamadım. Bir anda oldu. İlişki sırasında sertlikten hoşlandığını belirtince yüzüne iki tokat attım" diye konuştu.

Beyoğlu'nda oturan sinema ve reklam filmi oyuncusu P. Ç., 23 Ağustos gecesi evine gelen senarist arkadaşı Volkan Aras tarafından tecavüze uğradığını ileri sürerek karakola giderek, şikayetçi oldu. Ç., tecavüzcüsünü eve kilitlediğini söyleyince eve giden polis, Volkan Aras'ı gözaltına aldı.

SAVCI 19 YIL HAPİS İSTEDİ MAHKEME TUTUKLAMADI

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Volkan Aras hakkında tehdit, yaralama ve cinsel saldırı suçlarından ağır ceza mahkemesinde 9 yıl 6 adan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BAKİRE MİSİN? SORUSUNUN ARDINDAKİ BÜYÜK SKANDAL

Büyük dram adım adım şöyle ortaya çıktı: Tarsus'ta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İ. K. (22) bir yıldır flört ettiği lise öğrencisi Ö. S. (17)'ye cep telefonundan onunla 18 yaşını doldurduğunda evlenmek istediğini söyledi. Ardından daha önce kimse ile birlikte olup olmadığını sordu.

Akşam'ın haberine göre; gelen şoke edici mesajda genç kız şöyle diyordu: Artık dayanamıyorum... Ağabeyimin yıllardır tecavüzüne uğruyorum. İ. K.'nın olayın nasıl olduğunu sorması üzerine Ö. S. şu yanıtı verdi: Abimle aynı odada aynı yatakta yatarak büyüdük. Yıllarca beni taciz etti. 15 yaşında tecavüze uğradım. Tehdit ediyordu. Utandığım ve korktuğum için kimseye söyleyemedim.

İ. K.'nin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine ağabey M. S. Manavgat Taşağıl Jandarma Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kardeşinden 10 ay büyük olan ve henüz 18 yaşını doldurmayan M. S. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ö. S. ise dava süreci tamamlanana dek devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildi.

6 YAŞ SONRASI ODALARI AYIRIN

Bu arada çocuk psikologu Dilek Kırcaoğlu aileleri uyardı: 6 yaşından sonra odalarının ayrılması gerektiğini söylüyoruz. Ailenin içinde bulunduğu şartlar gereği ayrılamıyorsa da ailenin kontrollü olması lazım. 'Onlar kardeş bir şey olmaz' demesinler. 0-6 yaş arası çocuklarda cinsel merakla başlıyor. En yakınında kardeşi olduğu için onu merak etmeye, ona dokunmaya başlıyor. Ailenin çok dikkatli olup, cinsel eğitim vermesi lazım.

ben bu sorunun çözümü için hep kadınların kursla eğitilmelerini düşünmüştüm söz hakkına sahip olmaları için ama şimdi düşündüm de asıl erkeklerin eğitilmesi lazım..silah kaçakçılığı, satışı bitmeli şiddete özendiriyor.. sonuç olarak temel sorun eğitim, hukuk. çözüm buradan olmalı...

Her gün kızgın bir adam (kızgın diyorum çünkü diğer kelimeler beni banlatır) hayatını paylaştığı insnaı katlediyor. Bu sabah okudum, kıskançlık krizine giren koca oğlunu odaya kilitleyip eşini kurşunlamış. Allaha havale ediyorum.

Silahsızlanma ne zaman başlayacak bu millette, her önüne gelen nasıl alıyor bu silahı? Denetim nerde?

Bu erkeklere çok ağır cezalar verilsin. Adam birkaç yıl yatıp çıkıyor, kendine tekrar bir hayat kuruyor. Ölen ne yapacak?

Özellikle geliri, kendine destek veren ailesi olmayan kadınlar "kocam başıma bela olur" düşüncesiyle ayrılamıyor. Kavga gürültü içinde YUVAlar kurtarılıyor.

Gün geçmiyorki ülkemizde kadınlar psikolojik veya fiziksel şiddete maruz kalmasın.Bu şiddete tecavüze katlanan kadınlarımız,yavrularımız; birde üstüne toplum tarafından dışlanıyor.Nasıl bir ülkede yaşıyoruz,nasıl insanlar yetiştiriyoruz biz?Vicdan yoksunu,insanlıktan birhaber insanlarımız.....
Sabah gazetede okuduğum habere inanamadım.13 yaşında bir çocuk tecavüze uğruyor bunu kaldıramayıp intihar etmeye kalkıyor.Ve bizim toplumumuzda bu çocuğa bırakın sahip çıkmayı; çocuğun kardeşlerini okulda DİĞER VELİLER istemediği için çocuklar okula kayıt yaptıramıyor.Peki bu veliler ne yapıyor o çocuklara,kendini NAMUSLU AHLAKLI SANAN ŞEREFSİZLER,onların ne farkı var tecavüz edenlerden.Rabbim bu insanları ıslah etsin ,Allah görüyor ,diyorum,bela okumak geçiyor içimden ama tutuyorum kendimi.Lütfen bu haberi okuyun..

’nın Hendek İlçesi’nde tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.D.’nin ilköğretim öğrencisi 3 kardeşinin, nakledildikleri okula 'diğer velilerin istemediği' söylenerek alınmadığı ileri sürüldü. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

İlköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Ö.D., geçen mart ayında tecavüze uğradığı için intihara kalkıştı. Aile, Ö.D.'ye tecavüzle suçlanan sanıkların yakınlarının da aynı okulda olması nedeniyle, bu öğretim yılında 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki G.D., 4'ncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki G.D. ve birinci sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki S.D.'nin naklini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de görüşünü alarak başka bir okula istedi. İkisi kız 3 kardeş, kayıt işlemlerinin ardından formalarını giyip dün okula gittiklerinde, iddiaya göre okul müdürü "Sizi aileler istemiyor" diyerek içeri almadı.

Çocuklarının okula alınmadığını öğrenince okula giden baba F.D.'nin girişimi de sonuçsuz kaldı. Okul önlükleriyle kapıdan döndürülen çocuklarıyla ne yapacağını şaşıran F.D., "Benim çocuklarımın günahı ne? Çocuklarımı nerede okutayım" diyerek tepki gösterdi. F.D. bu gelişme üzerine şikâyette bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatırken, olayın intikal ettirildiği Sakarya Valisi Mustafa Büyük de , "Böyle bir şey olamaz. Gereken incelemeyi yaparız" dedi.

Suçlanan okul müdürü ise devlet memuru olduğunu açıklama yapmayacağını söylemekle yetindi.

4 SANIKTAN 2'Sİ TUTUKLU
Sakarya’nın Hendek ilçesinde geçen mart ayında 13 yaşındaki Ö.D.'nin, 4 kişinin tecavüzüne uğradığı ileri sürüldü. Tecavüz suçlamasıyla tutuklanan 22 yaşındaki M.A. 19 yaşındaki O.S., 19 yaşındaki C.B. ve 17 yaşındaki E.S. tutuklandı. Bu kişilerden O.S. ile M.A.'nin bir hafta sonra tahliye edilmesi üzerine Ö.D. intihara kalkıştı

Diz Çöktürüp Kurşunladı...

Olay dün saat 13.00 sıralarında Palandöken'de meydana geldi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ekrem Özdemir yolda kız arkadaşı Merve Erçetin'i Mustafa Gökçe'yle yürürken gördü. Bunun üzerine yanlarına giderek Erçetin'le konuşmaya başladı.

Çıkan tartışmada polis memuru Özdemir, belinden çıkardığı beylik tabancası ile genç kadını ve Gökçe'yi kovalamaya başladı. Özdemir, Gökçe'yi ayağından vurup yaraladıktan sonra Erçetin'i yere diz çöktürüp ensesinden vurdu.
Sonra da kendi kafasına doğrulttuğu tabancayı ateşledi. Erçetin ve Özdemir hayatını kaybederken ayağından yaralanan Gökçe hastaneye kaldırıldı. Eski erkek arkadaşı tarafından aşk cinnetine kurban giden 21 yaşındaki Merve Erçetin'in Edirneli olduğu, babasının da polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.

$MERVE ERÇETİN.jpg

Her zaman söylüyorum ;
Şiddet Gören Kadınlar İçin "Kadın Sığınma Evleri" Yapılacağına,
Şiddet Yapan Erkekler İçin HAYVAN BARINAKLARI Yapılmalı
Bunlar için osmanlı cazalarını uygulayacaksın.
Hangi elinle ne yaptıysa onu keseceksin ibreti alem olarak tüm dünyaya göstereceksin
Bak bakalım ozaman yapabiliyormu şerefsizler

Rüyasında eşini mahalleden başka bir erkekle kendisini aldatırken görünce kıskançlık krizine giren koca, 18 yaşındaki kadını 15 yerinden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan genç kadın tedavi altına alınırken, polis kaçan kocayı arıyor

İzmir'in Konak ilçesinde 19 yaşındaki Mehmet Gezen, iddiaya göre 3 gün önce gece uyurken rüyasında bir yıllık eşi 18 yaşındaki Fatma Gezen'i, mahalleden bir erkekle kendisini aldatırken gördü. Gördüğü rüya gözünün önünden bir türlü gitmeyen Mehmet Gezen, önceki akşam işten eve dönünce, eşine rüyasını anlatıp, kendisini aldatıp aldatmadığını sordu. Eşinin bunun sadece bir rüya olduğunu söylemesine rağmen ikna olmayan Mehmet Gezen, ısrarını sürdürünce taraflar arasında çıkan tartışma büyüdü. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla talihsiz kadını 15 yerinden yaralayan Mehmet Gezen, daha sonra yaya olarak kaçtı. Fatma Gezen'in çığlıklarını duyunca eve gelen komşuları durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen 112 acil servis ekibi, tarafından ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Gezen,buradaki ilk müdahalenin ardından, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ekipleri, kaçan kocayı yakalamak için harekete geçerken, hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilen Fatma Gezen'in, polise verdiği ilk ifadesinde, "Eşim bir gün önce rüyasında kendisini mahalleden başka bir erkekle aldattığımı görmüş. Ertesi gün bunu bana anlattı. Çok kıskanç biri olduğu için tartışmaya başladık" dediği belirtildi.

$530031_355448707824023_221232443_n.jpg

Son düzenleme:
Edirne’de uğradığı tecavüz sonrası hamile kaldığı iddia edilen sağır ve dilsiz 14 yaşındaki Z.K. soruşturması kapsamında, polis 4 kişiyi daha gözaltına alındı. 14 haftalık hamile olduğu belirlenen Z.K.’nın ise 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından geçen hafta tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kürtaj olduğu belirtildi.

Edirne’de 3 Eylül günü burnundan kan geldiği için annesi Semra K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Z.K.’nin, yapılan sağlık kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkması üzerine görevliler durumu polise bildirmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında Z.K.’nın annesi S.K., babası A.K. ve ağabeyi A.K.’nın aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmış, yapılan sorgulamasının ardından Z.K.’ya tecavüz ettikleri iddiasıyla aralarında 17 yaşındaki ağabeyinin A.K. ile T.S. (56), H.P. (60), S.D. (42), S.G. (72), Z.A. (62) ve Y.D. (76) tutuklanmıştı.

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Z.K.’yla ilgili soruşturmayı sürdüren polis dün 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde işaret diliyle şüphelileri teşhis eden Z.K., tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan 59 yaşındaki Ö.H.’nın kendisine 50 lira da para verdiğini anlattı.

Polis tarafından gözaltına alınan Ö.H., 31 yaşındaki V.Y. ve ağabeyi 33 yaşındaki E.Y.ile özel güvenlik görevlisi olan 37 yaşındaki S.Ö., ifadelerinin ardından Selimiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.

KÜRTAJ OLDU

Edirne 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası. Z.K.nın geçen hafta Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kürtaj olduğu ve 2 gün daha hastanede kaldıktan sonra taburcu edilerek Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurduna teslim edildiği belirtildi.

Ayrıca Z.K.’nın 3 kardeşi de devlet korumasına alındı.

TUTUKLANDILAR

Edirne’de sağır ve dilsiz 14 yaşındaki Z.K. soruşturmasında gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Ö.H., V.Y., E.Y. ve S.Ö., ’Küçük çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Böylelikle bu soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 11’e yükselmiş oldu.

(kaynak:Sozcu Gazetesi | Sözcü Gazetesi web Sitesi)

Sabah sabah icim karardı yaa.

Bu nedir boyle yaa saçma sapan konular yüzünden neler yapılıyor. Bunlar insanmi??? Kadınların hayatlarını mahvetmek marifetmidir?
Gercekten suan hayattan soğudum yazık cok yazık kadınlara bu sekilde yapılması büyük bı haksızlık!!

Back