Bu doğru mu diye sorana kadar çevrenize baksanıza, çevrenizdeki insanlardan kaç tane on-onbes yaş büyük kişiyle evlenilme örneği var? Eger çoksa , sizin çevreniz için adam haklı,doğru bir tespitte bulunmus. Eğer azsa adam iskembeden sallamış demektir.
Benim sosyal çevremde genelde herkes hemen hemen yasitiyla evleniyor, arkadaş çevremde kendinden on yaş büyük biriyle evlenen bir kişi var , o da ikinci evliliği olacak diye kasıyordu biraz, kendi tercih etti. Akrabalarıma bakıyorum, onlarda da genelde ya yaşıtı ya kadının büyük olduğu evlilikler yapıyorlar
4 erkek kuzenim kendisinden en az üç , en çok sekiz yaş büyük kadınlarla evlendiler mesela...erkeğin çok büyük olduğu da bir evlilik var, onda da 12 yaş farkı, gerçekten de severek evlenen bir ciftti.
Benim çevreme gore adamın söyledikleri sallamasyon gibi geldi. Ama belki adamın çevresi görece daha zengin olup evlenmek için ileri yaşları tercih eden bir kesimden oluşuyordur. O kesim için belki doğruluk payı vardır, yoksa culsuz, onbeş yaş büyük adama kimse sümüğünü atmaz