Kadın ve yaş orantısı

sen şanslısın o zaman :)
Yo çevremde eşinden büyük kadınlar da eşinden küçük kadınlar da bolca var, geneli gayet mutlu. Bir kadın arkadaşım eşinden 9 yaş büyük mesela, romantik komedi tadında evlilikleri var. Yaşın sadece rakamdan ibaret olduğunu kavrayabilen insanlar böyle şeyleri umursamıyor zaten.

Kızlar geçenlerde arkadaş ortamında şöyle bir konu açıldı . Konu erkek kadın yaş farkına geldi ve bana düşüncemi sordular yani ben yaş aşırı yaş farkına karşıyım kuşak farkı bile çıkıyor 5 yaş büyükle . ortak espiriler bile değişiyor bana gre :KK70: zamanında böyle reddetiğim insanlar bile oldu sırf bu yuzden ama şuan daha mutluyum seçimlerimle. Erkekler tarafından biraz komik karşılanmış ki ; "erkeklerin kendisinden her zaman daha küçük 10-15 kızlara yöneldiklerini (daha kolay hamile kalma,daha diri vucud) yasıtlarına yakın biriyle flört etseler sevseler bile daima evlenmek için daha genci tercih edeceklerini söylediler. ben gerçekten bozuldum bana özel demediler onu anladım ama bu erkeklerin düşünce tarzı beni çok rahatsız etti. sizce doğru mu?
Erkeklerin dusuncelerinden biz ne?sahsen bende olgun severim fakat bundan erkeklere ne? Sonucta kisisel kararlar ayrica ask sevgi dusunceye bakmiyor en olmaz dedigine asik olabilir insan

Evet bazı erkekler kendilerinden küçük yaştaki kadınlara yönelebiliyorlar. Bu erkeklerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ama bunda yaş faktörünün değil görünüş faktörünün devreye girdiğini düşünüyorum. Hiçbir erkeğin aaa bu 25lik dediğini düşünmüyorum. O yaşların getirdigi doğal güzelliğe bakıyorlar. Spor yapan bakımlı kendine iyi bakan güzel gözüken 40 yaşındaki bir kadının da talibi çok olur. Kadınlarda da kendinden büyük yaşlara yönelmenin sebebi Türkiye deki erkeklerin annesinin eteği altından çıkması iş hayatına atılıp kendi ayaklarının üzerinde durması falan çoğunlukla 30lu yaşları buluyor. Aklı başındaki kadınlar da aaa bunun yaşı büyük diye değil aaa bu benim beklentilerimi karşılar beni yormaz diye düşünüyor.

Bu doğru mu diye sorana kadar çevrenize baksanıza, çevrenizdeki insanlardan kaç tane on-onbes yaş büyük kişiyle evlenilme örneği var? Eger çoksa , sizin çevreniz için adam haklı,doğru bir tespitte bulunmus. Eğer azsa adam iskembeden sallamış demektir.
Benim sosyal çevremde genelde herkes hemen hemen yasitiyla evleniyor, arkadaş çevremde kendinden on yaş büyük biriyle evlenen bir kişi var , o da ikinci evliliği olacak diye kasıyordu biraz, kendi tercih etti. Akrabalarıma bakıyorum, onlarda da genelde ya yaşıtı ya kadının büyük olduğu evlilikler yapıyorlar 😂 4 erkek kuzenim kendisinden en az üç , en çok sekiz yaş büyük kadınlarla evlendiler mesela...erkeğin çok büyük olduğu da bir evlilik var, onda da 12 yaş farkı, gerçekten de severek evlenen bir ciftti.
Benim çevreme gore adamın söyledikleri sallamasyon gibi geldi. Ama belki adamın çevresi görece daha zengin olup evlenmek için ileri yaşları tercih eden bir kesimden oluşuyordur. O kesim için belki doğruluk payı vardır, yoksa culsuz, onbeş yaş büyük adama kimse sümüğünü atmaz

Bu doğru mu diye sorana kadar çevrenize baksanıza, çevrenizdeki insanlardan kaç tane on-onbes yaş büyük kişiyle evlenilme örneği var? Eger çoksa , sizin çevreniz için adam haklı,doğru bir tespitte bulunmus. Eğer azsa adam iskembeden sallamış demektir.
Benim sosyal çevremde genelde herkes hemen hemen yasitiyla evleniyor, arkadaş çevremde kendinden on yaş büyük biriyle evlenen bir kişi var , o da ikinci evliliği olacak diye kasıyordu biraz, kendi tercih etti. Akrabalarıma bakıyorum, onlarda da genelde ya yaşıtı ya kadının büyük olduğu evlilikler yapıyorlar 😂 4 erkek kuzenim kendisinden en az üç , en çok sekiz yaş büyük kadınlarla evlendiler mesela...erkeğin çok büyük olduğu da bir evlilik var, onda da 12 yaş farkı, gerçekten de severek evlenen bir ciftti.
Benim çevreme gore adamın söyledikleri sallamasyon gibi geldi. Ama belki adamın çevresi görece daha zengin olup evlenmek için ileri yaşları tercih eden bir kesimden oluşuyordur. O kesim için belki doğruluk payı vardır, yoksa culsuz, onbeş yaş büyük adama kimse sümüğünü atmaz
okul hayatımda ve iş hayatımda dahil olmak üzere tanıdığım tüm erkekler kendisindne küçük biriyle evlendi.
sosyal medyada dahi görmüyor musunuz? 40 yasındaki adam 25 lik kızlara ilgi gösteriyor hep öyle tipleri ekliyor. cevrenizde olmasına gerek yok bence. gözünüzü açıp bakarsanız denilen seylerin doğruluk payı var.

üniversitedeyken benden 5 yaş büyük çocuk izlediğim çizgi filimden tutun sosyal medya espirilerine kadar hiçbir şeyi anlamıyordu :KK70: tamam bir ölçek olmayabilir ama kuşak farkı diye bir şeyde var.
5 yaşla da kuşak farkindan bahsetmek dogru degil bence.O kişi biraz sosyal medya karistirsa ya da siz biraz onun ilgi alanlarina merakli olsaniz anlasabilirdiniz.Sonucta hersey cocukluk cagi cizgi filmi ve sosyal medya dilini bilmekte bitmiyor.Cok degisik bilesenleri var.

Bu benzer kacinci konu oldu. Erkekler diri vucut, dogurganlik vs istiyorsa( sanki 5 cocuk olsa becerip de bakabilecekler) kadinlar da baklavali fit vucut, aslan yelesi gibi saclar, kariyer, kibarlik, performans ve iyi ekonomik durum istiyor. Biz kadinlar erkeklerin ne istedigine kafa yoracagimiza, kendimizin ne istedigine kafa yorsak ya 🤷 Bizim canimiz yok mu?

üniversitedeyken benden 5 yaş büyük çocuk izlediğim çizgi filimden tutun sosyal medya espirilerine kadar hiçbir şeyi anlamıyordu :KK70: tamam bir ölçek olmayabilir ama kuşak farkı diye bir şeyde var.
Yas ilerledikce yas farkinin onemi kalmiyor. 60 yasinda bir kadin 50 yasinda adamla cok rahat anlasir ama 30 yasinda kadinla 20 yasinda erkek daha zor anlasirlar.

Genelde doğru evet, yani mantıken doğru mu bilemiycem ama seçimleri o doğrultuda oluyor. Tabi çoğunlukla otuz yaş üstü erkeklerde böyle işlemeye başlıyor mantık.

Bu benzer kacinci konu oldu. Erkekler diri vucut, dogurganlik vs istiyorsa( sanki 5 cocuk olsa becerip de bakabilecekler) kadinlar da baklavali fit vucut, aslan yelesi gibi saclar, kariyer, kibarlik, performans ve iyi ekonomik durum istiyor. Biz kadinlar erkeklerin ne istedigine kafa yoracagimiza, kendimizin ne istedigine kafa yorsak ya 🤷 Bizim canimiz yok mu?
bir erkeğin her şeyine he diyip ilk bulduğumla evlenmiş olsaydım dediğiniz doğru olurdu ben bir erkeğin ne istediğine kafa yormuyorum iyi okuyunuz ? iyi güzel diyorsunuz da kadınların biyolojik saati diye bir sey var. bunları günlük hayata aktarabiliyor musunuz? erkek doğası gereği böyle ilkel düşünüyor onlar için her zaman güzellik genclik ön planda yalan mı? ben doğrudur demiyorum ama günümüzde bunun çok örneği var.

Genelde doğru evet, yani mantıken doğru mu bilemiycem ama seçimleri o doğrultuda oluyor. Tabi çoğunlukla otuz yaş üstü erkeklerde böyle işlemeye başlıyor mantık.
e biz kadınlar napalım o zaman? bizden daha büyüklr mi bize uygun oluyor?

Bana göre erkekler kendilerinden küçük kızları tercih etmeleri daha kolay yönetmek içindir. Kendi yaşına yakın bir kızla ile evlenirlerse kadını yönetemez. Ailesine götürüp getiremez. 10 yaş küçük biri ile evlenince ancak zekaları eşitleniyor. Yönetmeleri daha kolay oluyor.

Bana göre erkekler kendilerinden küçük kızları tercih etmeleri daha kolay yönetmek içindir. Kendi yaşına yakın bir kızla ile evlenirlerse kadını yönetemez. Ailesine götürüp getiremez. 10 yaş küçük biri ile evlenince ancak zekaları eşitleniyor. Yönetmeleri daha kolay oluyor.
şimdiki nesil çok fena ama :KK70: nasıl yönetebilirler ki

Büyük konuşmuş olmayayım da kendinden 10-15 yaş küçük kadın arayan erkekleri anlamakta zorluk çekiyorum. Tamam diyelim ki kadın taş gibi, hamilelik potansiyeli yüksek asdasdasd enerjik vs. Ama daha çocuk? 35 yaşındaki bir adam 20 yaşındaki bir kadında ortak ne bulabilir, nasıl anlaşır? Arada bildiğin kuşak farkı var, ki yirmili yaşlardaki kadın sürekli değişir sürekli büyür. Aynı kalmaz. Garip yani. Ki bunun ilerisi de var adam gelecek 50 yaşına kadın 35 yaşında olacak hala çok genç ve enerjik bir döneminde yani. Bakalım kadını tatmin edebilecek mi asdasddsa hiç mi endişelenmiyorlar bu nasıl bir kendine güven :KK70: Bilemiyorum altan. İstisnalar vardır elbette ama genel olarak bu tarz ilişkilerin yürümesi zor bence. Ha bak iki kişi çok iyi anlaşmıştır uyumludurlar o zaman tamam ama işte bu genç olsun bizim olsun kafasındakilere bu laflarım

X