Kadın tamponlarında KDV krizi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698

• İtalya’da kadın pedlerinden yüzde 22 KDV alınması kriz yarattı.

Konu ile ilgili iktidardaki Merkez Sol Demokrat Partiden ayrılan ve “Possibile” Partisini kuran Pippo Civati “Tampon tax” adıyla imza toplayarak yüzde 22 olan KDV vergisinin gıdalar düzeyindeki yüzde 4’e düşürülmesi için Parlamento'ya öneride bulundu.

Civati “Kadınların adet görmesinin suçu ne? O özel günlerinin olmazsa olmazı pedler İtalya’da maalesef lüks kabul ediliyor. Oysa o ped veya tamponlar da ekmek veya makarna gıda maddeleri kadar hayati önem taşıyor. Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan’un bu konuda duyarlı olacağından şüphemiz yok” dedi.

Bir erkek parlamenterin bu mali krize el atması Parlamento’daki diğer partilerin kadın milletvekili ve senatörlerince de desteklendi. “Tampon Tax”ta KDV’nin gıda ürünleri seviyesine düşürülmesi önergesi önümüzdeki günlerde önce Temsilciler Meclisi'nde gündeme getirilecek.
    http://www.cnnturk.com/yasam/kadin-...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

eylem yine felaket bir görüntü kirliliği

tombik abla o kırmızı bez mi kumaş mı bacağına kan manasın da sarmış herhal

umarım amacına ulaşır fiyatlar düşer

eylem yine felaket bir görüntü kirliliği

tombik abla o kırmızı bez mi kumaş mı bacağına kan manasın da sarmış herhal

umarım amacına ulaşır fiyatlar düşer
Bizde hala gazeteye sarip aliniken pankarlar guldurdu beni Turkiyede de bence cok pahali

Hadim kizlar eylemee

Ben geçen 3 euroya 80 tane aldım
ama italyan markaları pahalı evet, çok saçma
neden kdvsi yüksek ki bu kadar

Burda da yeni düzenleme ile vergi kaldırıldı normalde %13 vergi ödüyorduk, ki zaten en adi marka 5 dolardan başlıyor çok pahalı ya.

Normalde tampon hiç görmedim ama anlatıldığı gibi bişeyse onu hayatta kullanamam ben zaten, ıyy rahatsız eder çok

Normalde tampon hiç görmedim ama anlatıldığı gibi bişeyse onu hayatta kullanamam ben zaten, ıyy rahatsız eder çok

Regl günlerinde en rahat ettiren şeydir tampon. Taştı mi, sızdı mi derdi yok, islaklik yok, koku yok, pisik yok, alerji yok.

Bu pahalilik boyle devam ederse alabilecegimiz tek o kalacak zaten o zaman cikariz
Bence onu alamayıp evdeki eski carsaflari kullanmaya baslayabiliriz. Tampon çok pahalı la zaten. 16 tanesi 13 lera nerdeyse tanesi bi liraya gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…