• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sıgınma evinde kalan ya da ortamini bilen varmi ?

Ooo maşallah sana yaa bitmişki neredeyse. 85 iyi puan bu sıkıntıyla nasıl olur çok azmetmelisin kafan rahat olmalı. Kuzum üniversite hastanelerini denersin sözleşmeli falan. inşallah oluryaa Allah hayırlı kapılar açsın.

Soyledim, napicaktin sanki buraya gelmeyip nereye gidecektin diyor rahat bir sekikde..
Gulerek dile getirdim sozde hos bir anlarinda, biz sizi rahatsiz ettik soyle boyle cocuklarla biz eve gecsek die, babam ben oglumu evlendiricem bilezik parasi biriktiricem dedi.
Gik bile diyenedim. 2 damla suzuldu gozlerimden.

Allahım yardımcın olsun, çaresizlik dünyanın en zor sınavı sanırım
KAdın sığınma evi çözüm değil, çünkü orada sürekli kalınmıyor, bildiğim kadarıyla en fazla 6 ay, o süre içinde işini bulup, çalışıp çıkman gerekiyor. Bazıları için son çaredir ama ne bileyim ana baba evine sığamazken insan hiç tanımadığı ve hepsi sorunlu bir sürü insanla da nasıl yaşanır o da ayrı bir sorun. Ev düzeni başka bir şey, öyle toplu yaşanan yerde hijyen sorun, mutfak işi, banyo işi sorun. Bence biraz daha sık dişini, çalışmanın yollarını ara, elbet bir kolaylığını verecektir Rabbim

İnanın çok üzüldüm ağlayarak yazıyorum demişsiniz yaa inanın bende ağladım hangi şehirdesiniz acaba size yardımcı olabilmeyi çok isterim arkadaşlarım cevrem çok fazla elimizden geleni yaparız size uygun iş bulmaya çalışır size ev bile kurarız nerdesin zi özelden de yazabilir siniz bana

Ne kadar güzel yürekli bir insansın sen, konu sahibesi kabul ederse bende elimden geldiğince destek olurum, iş konusunda çok çevrem yok ama eşyadır, malzemedir, ev dizmektir elimden ne gelirse destek olurum

Tek tek cevap vermeyi cok isterdim ama annem bagiris cagiris icinde dolma sarmami istiyo. Keske konuyu gece

1 odali bir yere bile raziyim kutu gibi yawrularimla ama istanbulda kiralar ucmus durumda ne yaoacagimi inanin bilmiyorum.

Biraz daha musait olunca cevaplamaya calusicam.
Iyi dileklerini dualarini gonderen herkese cok tesekkur ederim.
Eşiniz nafaka ödüyor mu? Sigortadan yardım falan talep edebiliyor musunuz? Ya da belediyeden. İstanbul’da kiralar maalesef çok Yüksek ama okullar kapanacağı İçin bir süre çocuklar idare edecek mecburen. Bence anne ve babanızla sakince konuşun. Size karşı biraz anlayışı olsun, çocuklara baskı yapmasın. Çocukların etkilendiğini söyleyin hatta yalan söyleyin. Oğlum ergenlik döneminde evden kaçacağını söyledi, böyle yapmayın üstüne gitmeyin deyin. Belki birazı düzelirler. Sonra siz yolunu bulup ayrı bir eve çıkarsınız.

Ne kadar güzel yürekli bir insansın sen, konu sahibesi kabul ederse bende elimden geldiğince destek olurum, iş konusunda çok çevrem yok ama eşyadır, malzemedir, ev dizmektir elimden ne gelirse destek olurum

Bende aynı şekilde, elimden geleni yapmaya çalışırım. Benimde haberim olsun konu sahibi yazarsa

Ah ya çocukları insanın elini kolunu nasıl bağlıyor .
Çok üzüldüm . Bence hiç konusmayin ailenizle. Konuşmaktan anlamazlar sadece siz kırılirsiniz
Hiç birikmiş paranız var mi nafaka alıyor musunuz

Nazi kampı gibi ev.zorla namaz kıldırmalar,hor görmeler falan hiç gelemem böyle şeylere.okulu bitirip atanacaksınız başka çaresi yok.para biriktirmeye başlayın sonra küçük bir ev kiralayın.en gerekli şeyleri alırsınız diğer eşyalarıda zamanla halledersiniz.çocuğunuzu da ezdirmeyin.

Tek tek cevap vermeyi cok isterdim ama annem bagiris cagiris icinde dolma sarmami istiyo. Keske konuyu gece acsaydim.

1 odali bir yere bile raziyim kutu gibi yawrularimla ama istanbulda kiralar ucmus durumda ne yaoacagimi inanin bilmiyorum.

Biraz daha musait olunca cevaplamaya calusicam.
Iyi dileklerini dualarini gonderen herkese cok tesekkur ederim.
İstanbul'da kiralar çok pahalı, hayat zor.Ben Kütahya'da yaşıyorum burada 1+1 evler 350 civarında en azindan bizim kiracimiz bu fiyata oturuyor sonra porselen fabrikaları var genelde insanlar bu fabrikalarda çalışıyor yani hayat İstanbul'da çok zor küçük sehirlere göre.Orada kalmak tek seçenek değil

Sığınma evlerinde ortam nasıl bilmiyorum ama bence en iyisi tek oda da olsa ayrı eve çıkman. İllaki bi yerde işe girersin.
Bu arada eşin nafaka vermiyor mu? Olmadı ona da bi dava aç süründür. Yok öyle doğurtup sokağa atmak..

Onuda dusunmuyor degilim.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmak..
Kizim 8 yasinda ama cok sık hastalanir ve anahtarla kapiyi dahi acamaz.
Kendi yemegini yemez ben yedirim 1saatte yer.
Oglumu degil ama kizimi bu konuda cok dusunuyorum. Kas yapiyim derken goz cikarmak istemiyorum.
Allah yardımcınız olsun. Bu noktaya nasıl geldiniz bilmiyorum ama zurnanın zortlayacağı yerdesiniz. Nerden başlasanız kardır. İnanın madden ve manen kendi ayaklarınız üzerinde sapasağlam durabilmek paha biçilemez. Kendi kendine yemek yiyememesi 8 yaş için problem bence. Siz onlara dağ olun olur mu ve lütfen yavrularınıza kol kanaat gerebilmek için elinizden geleni yapın.

Herkese merhaba,
Esimden ayrildim ailemle yasiyorum.
Bana sen uzulme aglama, biz yanindayiz diyen ailem ne yazik ki verdikleri sozleri tutmadilar.

Kiraciyi cikartiriz cocuklarinla oturursun, cocuklarina ben bakarim ( annem) sen calisirsin vs vs.
Ayni evin icinde nefes alamaz hale geldik, cocuklar tv izledi sorun, disari ciktilar sorun, uyudular sorun, uyumadilar sorun..

Oglum 13 yasinda ergenlik donemi agresif haliyle ki yapma oglum sus oglum diye diye geciyor gunler.
Namaz kilmasini istiyor babam iyi hos kilsin sorun yok ama yok buna hic bisi ogretmemis anasi babasi, yok burnuna suyu oyle cek yok kafani boyle mes et ki bunlari bagira cagira kotu kotu soyluyor.
Ezana yetisip camiye gidemedi evde kildi diye namazini puuu sana diye cocuga tukurdu.
Anlatsam roman olur, varin siz tahmin edin gerisini.

Annem herseye ama istisnasiz herseye sinirlenen laf soyleyen bagiran cagiran bir kadin, allah askina bagirmadan soyle diyorum benim konusmam boyle diyor.
Disarip geldiginde yerde bi kitap oyuncak kalem vs gorse sizin yuzunuzden evimden sogudum gibi beni yerle yeksan edecek bir cok cumle kurar.

Konusmuyorum susuyorum alttan aliyorum ama yok bi sekilde yine tartismanin icinde buluyorum kendimi.
Farkindayim onlarinda duzenini bozduk ama keske tutamayacaklari sozleri verip beni buraya cagirmasalardi.
Cocuklarim ciddi manada yiprandilar ve ben hergun dibe cekiliyorum bu evde.
Maddi acidan sikinti yasamiyoruz tek artisi bu, herseyin en iyisini alir aldirir vs.

30 yasindan sonra universite okuyup hayal belki ama atanmayi ya da ozelde is bulup calismayi istiyorum suan istanbul universitesinde son sinifim.
Kiralara bakiyorum 1400 den assagi yok, kizim 8 yasinda onu nereye birakicam, nasil hayata tutunucaz bilmiyorum.
Gunlerdir aklimda kadin siginma evine basvurmak var lakin oglum 12 yasindan buyuk oldugu icin onu kabul etmiyorlarmis
Cocuk esirgemeye veriliyormus ki ben sokakta olmeye raziyim cocuklarimi asla birakmam.
Bazen aklima deli deli seyler geliyor kendinide cocuklarida at denize kurtul gitsin hersey bitsin.

Aglayarak yaziyorum bunlari, karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.
Sizlere sorum kadin siginma evinde ortam nasil, oglumu almazlarmi, okul durumu nasil oluyor.

Uzun oldu, okuyan herkese tesekkur ederim.
Merhaba, ayrilik cocuklari etkilerken üstüne bu davranislar daha da stres sebebi.. bir sure idare edip ayri eve cikin. O sartlarda kalinmaz, psikolojik iyi bi ortam yok. Ayrica psikolojik destek almanizi öneririm

Herkese merhaba,
Esimden ayrildim ailemle yasiyorum.
Bana sen uzulme aglama, biz yanindayiz diyen ailem ne yazik ki verdikleri sozleri tutmadilar.

Kiraciyi cikartiriz cocuklarinla oturursun, cocuklarina ben bakarim ( annem) sen calisirsin vs vs.
Ayni evin icinde nefes alamaz hale geldik, cocuklar tv izledi sorun, disari ciktilar sorun, uyudular sorun, uyumadilar sorun..

Oglum 13 yasinda ergenlik donemi agresif haliyle ki yapma oglum sus oglum diye diye geciyor gunler.
Namaz kilmasini istiyor babam iyi hos kilsin sorun yok ama yok buna hic bisi ogretmemis anasi babasi, yok burnuna suyu oyle cek yok kafani boyle mes et ki bunlari bagira cagira kotu kotu soyluyor.
Ezana yetisip camiye gidemedi evde kildi diye namazini puuu sana diye cocuga tukurdu.
Anlatsam roman olur, varin siz tahmin edin gerisini.

Annem herseye ama istisnasiz herseye sinirlenen laf soyleyen bagiran cagiran bir kadin, allah askina bagirmadan soyle diyorum benim konusmam boyle diyor.
Disarip geldiginde yerde bi kitap oyuncak kalem vs gorse sizin yuzunuzden evimden sogudum gibi beni yerle yeksan edecek bir cok cumle kurar.

Konusmuyorum susuyorum alttan aliyorum ama yok bi sekilde yine tartismanin icinde buluyorum kendimi.
Farkindayim onlarinda duzenini bozduk ama keske tutamayacaklari sozleri verip beni buraya cagirmasalardi.
Cocuklarim ciddi manada yiprandilar ve ben hergun dibe cekiliyorum bu evde.
Maddi acidan sikinti yasamiyoruz tek artisi bu, herseyin en iyisini alir aldirir vs.

30 yasindan sonra universite okuyup hayal belki ama atanmayi ya da ozelde is bulup calismayi istiyorum suan istanbul universitesinde son sinifim.
Kiralara bakiyorum 1400 den assagi yok, kizim 8 yasinda onu nereye birakicam, nasil hayata tutunucaz bilmiyorum.
Gunlerdir aklimda kadin siginma evine basvurmak var lakin oglum 12 yasindan buyuk oldugu icin onu kabul etmiyorlarmis
Cocuk esirgemeye veriliyormus ki ben sokakta olmeye raziyim cocuklarimi asla birakmam.
Bazen aklima deli deli seyler geliyor kendinide cocuklarida at denize kurtul gitsin hersey bitsin.

Aglayarak yaziyorum bunlari, karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.
Sizlere sorum kadin siginma evinde ortam nasil, oglumu almazlarmi, okul durumu nasil oluyor.

Uzun oldu, okuyan herkese tesekkur ederim.
of canim ya cok kotu oldum okurken ama siginma evleri hakkinda bilgim yok.yani biraz daha ailenin yaninda kalip para biriktirsen

Konumuna, site içerisinde olmasına göre 500 le 2500 arası değişiyordu. Ama 500 ve 1000 tl arası gayet güzel evler var. Şu bilinen ilan sitesinden baktık.

Hangi semtler acaba o onemli? Kira piyasasi benim hatirladigimdan da yuksekmis.

500 liraya İstanbulda dogru duzgun bir semtte ve oturalacak kadar temiz bir ev olacagini dusunmuyorum. Dedigim gibi ya İstanbulun disina dogru uzak bir semttir ya da kotudur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back