• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sıgınma evinde kalan ya da ortamini bilen varmi ?

Tek tek cevap vermeyi cok isterdim ama annem bagiris cagiris icinde dolma sarmami istiyo. Keske konuyu gece acsaydim.

1 odali bir yere bile raziyim kutu gibi yawrularimla ama istanbulda kiralar ucmus durumda ne yaoacagimi inanin bilmiyorum.

Biraz daha musait olunca cevaplamaya calusicam.
Iyi dileklerini dualarini gonderen herkese cok tesekkur ederim.

Okulu bitirip işe girene kadar sabredin derim. Ailenize az bir miktar odeme yapsaniz kiraciyi cikartip sizi oturtmazlar mi yinede? Bunu bir konuşun bence.

İstanbulda ucuza bulacaginiz evler neredeyse istanbul disina cikacak kadar istanbulun disinda kalan yerler olur anca ya da berbat semtler oluyor siz calisirken cocuklar evde yalniz olacak, siz işten aksam doneceksiniz filan tedirgin olabilirsiniz. Ben gunduz dahi girmek istemem oralara.

Dogru durust yerlerde 1+1 ler dahi 1000-1.500liranin altinda degil cunku.

Herkese merhaba,
Esimden ayrildim ailemle yasiyorum.
Bana sen uzulme aglama, biz yanindayiz diyen ailem ne yazik ki verdikleri sozleri tutmadilar.

Kiraciyi cikartiriz cocuklarinla oturursun, cocuklarina ben bakarim ( annem) sen calisirsin vs vs.
Ayni evin icinde nefes alamaz hale geldik, cocuklar tv izledi sorun, disari ciktilar sorun, uyudular sorun, uyumadilar sorun..

Oglum 13 yasinda ergenlik donemi agresif haliyle ki yapma oglum sus oglum diye diye geciyor gunler.
Namaz kilmasini istiyor babam iyi hos kilsin sorun yok ama yok buna hic bisi ogretmemis anasi babasi, yok burnuna suyu oyle cek yok kafani boyle mes et ki bunlari bagira cagira kotu kotu soyluyor.
Ezana yetisip camiye gidemedi evde kildi diye namazini puuu sana diye cocuga tukurdu.
Anlatsam roman olur, varin siz tahmin edin gerisini.

Annem herseye ama istisnasiz herseye sinirlenen laf soyleyen bagiran cagiran bir kadin, allah askina bagirmadan soyle diyorum benim konusmam boyle diyor.
Disarip geldiginde yerde bi kitap oyuncak kalem vs gorse sizin yuzunuzden evimden sogudum gibi beni yerle yeksan edecek bir cok cumle kurar.

Konusmuyorum susuyorum alttan aliyorum ama yok bi sekilde yine tartismanin icinde buluyorum kendimi.
Farkindayim onlarinda duzenini bozduk ama keske tutamayacaklari sozleri verip beni buraya cagirmasalardi.
Cocuklarim ciddi manada yiprandilar ve ben hergun dibe cekiliyorum bu evde.
Maddi acidan sikinti yasamiyoruz tek artisi bu, herseyin en iyisini alir aldirir vs.

30 yasindan sonra universite okuyup hayal belki ama atanmayi ya da ozelde is bulup calismayi istiyorum suan istanbul universitesinde son sinifim.
Kiralara bakiyorum 1400 den assagi yok, kizim 8 yasinda onu nereye birakicam, nasil hayata tutunucaz bilmiyorum.
Gunlerdir aklimda kadin siginma evine basvurmak var lakin oglum 12 yasindan buyuk oldugu icin onu kabul etmiyorlarmis
Cocuk esirgemeye veriliyormus ki ben sokakta olmeye raziyim cocuklarimi asla birakmam.
Bazen aklima deli deli seyler geliyor kendinide cocuklarida at denize kurtul gitsin hersey bitsin.

Aglayarak yaziyorum bunlari, karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.
Sizlere sorum kadin siginma evinde ortam nasil, oglumu almazlarmi, okul durumu nasil oluyor.

Uzun oldu, okuyan herkese tesekkur ederim.
İstedkten sınra herseyi yaoablrsnz sadece. Az daha sabredin dişiniiz sıkın bende lohusayken annem bana baktı ıkı ay kdr ki kendi evimdeydim artık cıldrmama ramak kalmıstı habire evimde evim dedi beni yedi durdu surekli allah korusun dusmeyegör b kere tekme vuran cok olur ben asla guvenmıyorum kmseye dersten aklıma geldi Juranın üclemesii hayat felsefem : kimseye gvenme kimseye yalvarma kimseden bişey bekleme !

Ayrı eve çıkıp gecinemeyip tekrar baba evine dönmektense biraz daha dayanin. Önünüzu gorebildiginiz anda gidin. Öncesinde ikisi ile de ayrı ayrı sakince konuşsanız? Ama bı olay üstüne değil de özellikle işte baba senle konuşmak istemiyorum vs diyerek bir aksam

Herkese merhaba,
Esimden ayrildim ailemle yasiyorum.
Bana sen uzulme aglama, biz yanindayiz diyen ailem ne yazik ki verdikleri sozleri tutmadilar.

Kiraciyi cikartiriz cocuklarinla oturursun, cocuklarina ben bakarim ( annem) sen calisirsin vs vs.
Ayni evin icinde nefes alamaz hale geldik, cocuklar tv izledi sorun, disari ciktilar sorun, uyudular sorun, uyumadilar sorun..

Oglum 13 yasinda ergenlik donemi agresif haliyle ki yapma oglum sus oglum diye diye geciyor gunler.
Namaz kilmasini istiyor babam iyi hos kilsin sorun yok ama yok buna hic bisi ogretmemis anasi babasi, yok burnuna suyu oyle cek yok kafani boyle mes et ki bunlari bagira cagira kotu kotu soyluyor.
Ezana yetisip camiye gidemedi evde kildi diye namazini puuu sana diye cocuga tukurdu.
Anlatsam roman olur, varin siz tahmin edin gerisini.

Annem herseye ama istisnasiz herseye sinirlenen laf soyleyen bagiran cagiran bir kadin, allah askina bagirmadan soyle diyorum benim konusmam boyle diyor.
Disarip geldiginde yerde bi kitap oyuncak kalem vs gorse sizin yuzunuzden evimden sogudum gibi beni yerle yeksan edecek bir cok cumle kurar.

Konusmuyorum susuyorum alttan aliyorum ama yok bi sekilde yine tartismanin icinde buluyorum kendimi.
Farkindayim onlarinda duzenini bozduk ama keske tutamayacaklari sozleri verip beni buraya cagirmasalardi.
Cocuklarim ciddi manada yiprandilar ve ben hergun dibe cekiliyorum bu evde.
Maddi acidan sikinti yasamiyoruz tek artisi bu, herseyin en iyisini alir aldirir vs.

30 yasindan sonra universite okuyup hayal belki ama atanmayi ya da ozelde is bulup calismayi istiyorum suan istanbul universitesinde son sinifim.
Kiralara bakiyorum 1400 den assagi yok, kizim 8 yasinda onu nereye birakicam, nasil hayata tutunucaz bilmiyorum.
Gunlerdir aklimda kadin siginma evine basvurmak var lakin oglum 12 yasindan buyuk oldugu icin onu kabul etmiyorlarmis
Cocuk esirgemeye veriliyormus ki ben sokakta olmeye raziyim cocuklarimi asla birakmam.
Bazen aklima deli deli seyler geliyor kendinide cocuklarida at denize kurtul gitsin hersey bitsin.

Aglayarak yaziyorum bunlari, karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.
Sizlere sorum kadin siginma evinde ortam nasil, oglumu almazlarmi, okul durumu nasil oluyor.

Uzun oldu, okuyan herkese tesekkur ederim.
Soyleyin. Bana böyle böyle söz verdiniz. Bende sizinle yaşamaktan memnun değilim. Sığıntı gibi oldum deyin . Ama sakın sakin deyin..nafaka almıyor musunuz? Şimdiden gündelik iş tarzı bir şeyeler gitseniz eliniz de para olsa.

Şu anda çalışıyor musunuz? Şimdilik 1+1 bir eve tutsanız. Kiraları daha düşük oluyor.
[/QUOTE

Hayir calismiyorum, calismayi istedim iste buldum esasinda ama, is yerinde 8 de olmam istendi ben kizimi okula hazirla gotur derken saat 9 da okulda oluyor.
Anneme yalvardim resmen, serviste bulurum yeterki sabahlari hazirla ben yapamam dedi.
Oğlunuzu almıyorlarsa kadın sığınma evş sizin için bir seçenek bile değil bana kalırsa.

Daha uygun fiyatlı, daha küçük bir ev bulabilirsiniz idareten. Oğlunuz büyük, kardeşine göz kulak olabilir siz çalışırken. Artık yavaştan sorumluluk alacak yaşa gelmiş bence.

1+ 1 ler 1700 lira onlarada baktim, bodrum kata adam 1650 tl istedi, oglum 16.30 da geliyor kizim 14.00 de 8 yasinda kulaga buyuk gibi geliyor ama kendisi ufak tefek anahtari yuvasina yerlestirip acamaz bile.
Canım benim ya kıyamam.. dualarımdasın bundan sonra. Sizli bizli konuşamadım bilmiyorum.. Aldatma idi sanırım boşanma nedenin de.
Namazı evde kılan çocuğa tükürmek nedir Allah aşkına. Psikolojisi alt üst olur o çocuğun. Tam tersi namazdan dinden soğur. O ne biçim dindarlık öyle.
Kadın sığınma evleri hakkında bir bilgim yok. Pek uzun süreli olacağını sanmiyorum. Annen gözümde canlandı, bence oradan başka şehire taşınmalisin sanki. Kiraların daha uygun olduğu vs. İşkur'a başvursan iş bulsan.. ne bileyim ya ütopik mi bilmiyorum ki eğitimin olmayınca. Boşanınca da mutlu olunsa keşke ama o da olmuyor, çok acı.
İnşallah çok ama çok iyi kapli bir insan çıkarsın karşına Rabbim, sana kocalık yapacak, yaralarını saracak, çocuklarına babalık yapacak biri..

Canim cok tsk edrrim . Bosaninca rahatlarim sanmistim yanilmisim..
Keske biraz daha sabirli olabilselerdi.
Sokakta ölmeye razıyım çocuklarımı vermem demissin yaa. Annelik böyle bişey. Tavsiye veremiyecegim ama dua ederim. Rabbim yolumu açık etsin. Cocuklarinla huzurlu bir hayat nasip etsin. Ayrıca din sevdirilir dayatilmaz henüz ergenliğe bile girmemistir oğlunuz muhtemelen. Çocuklara namaz sevdirceksek tatlı dille olmalı. Dedesi için degil Allah rızası için olmalı.

Cocuklarim olmadan nefes alamam hele onlari bir yere birakmis olma duygusu oldurur beni.babam bunu anlamiyor.
Defalarca konustum, sanki esime olan ofkrsini oglumdan cikariyor.

Çok üzülüyorum hepimiz çocukken tertemiz hayaller kuran masum kız cocuklarıydık, ailemiz her zaman göz kulak olurdu arkamızdan, bir kere olsun başka bir akrabamızda kalmamıza izin vermezdi ailelerimiz, korku nedir bilmezdik biri bişey dese hemen anne baba diye çağrmaya başlardık.

Şimdi büyüdük kadın olduk kimimizin çoluğu çocuğu oldu, sığınacak yer bulamıyoruz küçüklüğü muz deki analar babalar nerde diyorum bazen, küçükken gözünden sakınan analar babalar şimdi yalnız başımıza kalmaya neden izin veriyorlar anlamıyorum, inşalllahh hayırlı bir yer bulursunuz dualarımdasınız Rabbim YARDIMCINIZ olsun keşke elimden bir şey gelse sizin için:( inanın çok üzüldüm

Bukez de baba evini özlersiniz. Beterin beteri var. Tek çare kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek. 8 yaş çok minik bir yaş değil. Sıkı sıkı tembihlenir ve abiyle siz gelene kadar idare olabilerler yazın. Okullar başlayıncada çıkış saatlerine uyan mesaili işler bulursunuz.

Onuda dusunmuyor degilim.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmak..
Kizim 8 yasinda ama cok sık hastalanir ve anahtarla kapiyi dahi acamaz.
Kendi yemegini yemez ben yedirim 1saatte yer.
Oglumu degil ama kizimi bu konuda cok dusunuyorum. Kas yapiyim derken goz cikarmak istemiyorum.

Çok üzülüyorum hepimiz çocukken tertemiz hayaller kuran masum kız cocuklarıydık, ailemiz her zaman göz kulak olurdu arkamızdan, bir kere olsun başka bir akrabamızda kalmamıza izin vermezdi ailelerimiz, korku nedir bilmezdik biri bişey dese hemen anne baba diye çağrmaya başlardık.

Şimdi büyüdük kadın olduk kimimizin çoluğu çocuğu oldu, sığınacak yer bulamıyoruz küçüklüğü muz deki analar babalar nerde diyorum bazen, küçükken gözünden sakınan analar babalar şimdi yalnız başımıza kalmaya neden izin veriyorlar anlamıyorum, inşalllahh hayırlı bir yer bulursunuz dualarımdasınız Rabbim YARDIMCINIZ olsun keşke elimden bir şey gelse sizin için:( inanın çok üzüldüm

Cok tesekkur ederim.
Aynen oyle gozumuzun icine bakan ebeveynler bazen o kadar sasiriyorumki annemin soylediklerine, soyledigini bir an unutup annem icin uzuluyorum kalbin bu kadarmi karardi be kafin diye :(

Soyleyin. Bana böyle böyle söz verdiniz. Bende sizinle yaşamaktan memnun değilim. Sığıntı gibi oldum deyin . Ama sakın sakin deyin..nafaka almıyor musunuz? Şimdiden gündelik iş tarzı bir şeyeler gitseniz eliniz de para olsa.

Soyledim, napicaktin sanki buraya gelmeyip nereye gidecektin diyor rahat bir sekikde..
Gulerek dile getirdim sozde hos bir anlarinda, biz sizi rahatsiz ettik soyle boyle cocuklarla biz eve gecsek die, babam ben oglumu evlendiricem bilezik parasi biriktiricem dedi.
Gik bile diyenedim. 2 damla suzuldu gozlerimden.

Ahh canım benim Allah sabır versin işini eline alana kadar bence hiiiç ama hiiiçç ailenden ayrılmaya kalkma. İnşallah hepsi düzelir. Okul ne zamn bitiyor bölüm ne sizin atanma ihtimali yoksa hiiiç ugraçma Bi iş bul canım.

Ahh canım benim Allah sabır versin işini eline alana kadar bence hiiiç ama hiiiçç ailenden ayrılmaya kalkma. İnşallah hepsi düzelir. Okul ne zamn bitiyor bölüm ne sizin atanma ihtimali yoksa hiiiç ugraçma Bi iş bul canım.

Sagol canim tesekkur ederim.
Bu yil son 3 dersim var alttan verrsem biticek.
Ama bu kafayla okudum tek cumleyi almiyor beynim, agla uzul dusun dusun kafayi yedim :(
85 ustu alirsam atanirim ama oda cok zor, yada bir dayi bulabilirsem ozelde olsa baslarim gibi saglikla ilgili bolumum.

İnanın çok üzüldüm ağlayarak yazıyorum demişsiniz yaa inanın bende ağladım hangi şehirdesiniz acaba size yardımcı olabilmeyi çok isterim arkadaşlarım cevrem çok fazla elimizden geleni yaparız size uygun iş bulmaya çalışır size ev bile kurarız nerdesin zi özelden de yazabilir siniz bana

Soyledim, napicaktin sanki buraya gelmeyip nereye gidecektin diyor rahat bir sekikde..
Gulerek dile getirdim sozde hos bir anlarinda, biz sizi rahatsiz ettik soyle boyle cocuklarla biz eve gecsek die, babam ben oglumu evlendiricem bilezik parasi biriktiricem dedi.
Gik bile diyenedim. 2 damla suzuldu gozlerimden.
Rabbim isini kolaylaştırsın

Back