• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın olmaktan utanmak

Kadın olmak çok zor desen tamam da utanmak ne alaka?
Ayrıca böyle insanlara hiç bakmayın bile.
Küfredilir mi hiç, başınıza bela almayın.
Arkadaşını uyarmalısın. Görmezden gelip hızlıca gidecektiniz.

Kimseye güvenmemek gerekiyor.kimin içinden ne çıkacağı belli değil çünkü. Oturduğum semtte daha 1 hafta önce nişanlısının yanında üç kişi kıza tecavüz etmiş. Herkesin başına gelebilir bunlar allah korusun. Bu konuyla ilgili Michelle knight 'ın kendi yaşadıklarını anlattığı beni bulun adlı kitabı beni son zamanlarda en çok etkileyen kitap oldu. Okumasanız bile internetten baktığınızda ulaşabilirsiniz.

az önce okulda tramvay ile eve indim ama biraaz uzak kalıyo evim indiğim yere.. otoyolun yanındaki kaldırımdan arkadaşımla yürürken araba durdu ve bize asıldılar arabadan iniyolardı arkadaşım küfretti ben hiç bişey diyip yapamadım donakaldım ama elim ayağım boşaldı dolgu topuk ayakkabımla topraklı taşlı yoldan deli gibi koştuk arkamızdan gelceklerdi insanlar var diye gelemediler zaten korkuyodm şimdi deli gibi korkuyorum bıktım artık ya...
bigun ankara da
saat aksam 10 civari isten cikmisin eve gidiyorum yorgun ve bitkin halde. Durakla evin arasida 15 dakikalik mesafe..neyse sozde esim beni karsilayacak durakta..ama uyuyakalmis aradim aradim acmaditeli uykusuda biraz agirdir..vneyse indim otobusten kapsonuda basima gecirdim dilkat cekmemek icin.hizli adimlarla evime dogru yuruyorum. Derken yanimdan bi araba gecti..az ilerde durdu.ben zaten korkuyorum karsi kaldirima gectim hemen..kosar adim arabanin yanindan gectim.bi yandanda esimi aramaya devam ediyorum. Baktim takip ediyo kosmaya basladim.. Hic arkama bakmadan kosuyorum apartmanin onune geldim.o anahtari kapinin deligine sokup
acana kadar kalp krizi gecirecektim nerdeyse ..tabi eve gidince naptim esimi uyandirip onu paraladim.

Son düzenleme:
bigun ankara da
saat aksam 10 civari isten cikmisin eve gidiyorum yorgun ve bitkin halde. Durakla evin arasida 15 dakikalik mesafe..neyse sozde esim beni karsilayacak durakta..ama uyuyakalmis aradim aradim acmaditeli uykusuda biraz agirdir..vneyse indim otobusten kapsonuda basima gecirdim dilkat cekmemek icin.hizli adimlarla evime dogru yuruyorum. Derken yanimdan bi araba gecti..az ilerde durdu.ben zaten korkuyorum karsi kaldirima gectim hemen..kosar adim arabanin yanindan gectim.bi yandanda esimi aramaya devam ediyorum. Baktim takip ediyo kosmaya basladim.. Hic arkama bakmadan kosuyorum apartmanin onune geldim.o anahtari kapinin deligine sokup
acana kadar kalp krizi gecirecektim nerdeyse ..tabi eve gidince naptim esimi uyandirip onu paraladim.

of okurken sanki şuan biri beni takip ediyo gibi hissettim psikolojim felç :(
bu ne ya Allahım bi daha yaşatmasın . mesela bugun inmem gereken duragın bi durak ilerinsinde indim arkadaşım için. bi arkadaşına bişey vercekti bende ne diyim tamam dedim ama inmeseydim mesela belki bu durum başıma gelmicekti.
şimdi gidip arkadaşıma kızamam. yaşanması gerekiyomuş yaşanmış bundan ders almam lazım..
bi daha kendimizi düşününmek kimse kırılcakmı küscek mi dememek ve daha dikkatli olmak sokakta .
yaşandı madem en az hasarla ve bi daha yaşanmamak üzere kurtulmak önemli olan bence :(

Ben de başlığı görünce hemcinslerimizin yaptığı hatalar dolayısıyla mı konu açıldı diye düşündüm.
İçerik çok farklı çıktı.

Şortta giysen aynı zihniyet, dar kotta giysen aynı zihniyet, bol kotta giysen aynı, etekte giysen aynı, şalvar da giysen aynı, kara çarşaflı bile olsan karşıda ki zihniyet aynı olduğu sürece bir şey değişmez.

11024417_660589524045912_764289837_n.jpg

Güzel ülkemde durum bu maalesef.

Sen niye utanıyorsun ki?

of okurken sanki şuan biri beni takip ediyo gibi hissettim psikolojim felç :(
bu ne ya Allahım bi daha yaşatmasın . mesela bugun inmem gereken duragın bi durak ilerinsinde indim arkadaşım için. bi arkadaşına bişey vercekti bende ne diyim tamam dedim ama inmeseydim mesela belki bu durum başıma gelmicekti.
şimdi gidip arkadaşıma kızamam. yaşanması gerekiyomuş yaşanmış bundan ders almam
bi daha kendimizi düşününmek kimse kırılcakmı küscek mi dememek ve daha dikkatli olmak sokakta .
yaşandı madem en az hasarla ve bi daha yaşanmamak üzere kurtulmak önemli olan bence :(
nasil bi ulke haline geldik ya.. Her tarafimiz sapik dolu.karnim burnumda hamileydim kaldirimda yururken yanimdan gecen arabalardan korna calanlar olmustu..sapik iste.. Hamile olman,Acik olman ,kapali olman farketmiyo ..simdi kizim oldu kara kara dusunuyorum nasil koruyacam kizimi diye.. Babasi disinda kimseyle yalniz birakmiyorum zaman oyle kotu ki kimseyede guven olmuyo.. Allah yardimcimiz olsunn

Ben de başlığı görünce hemcinslerimizin yaptığı hatalar dolayısıyla mı konu açıldı diye düşündüm.
İçerik çok farklı çıktı.

Şortta giysen aynı zihniyet, dar kotta giysen aynı zihniyet, bol kotta giysen aynı, etekte giysen aynı, şalvar da giysen aynı, kara çarşaflı bile olsan karşıda ki zihniyet aynı olduğu sürece bir şey değişmez.

11024417_660589524045912_764289837_n.jpg

Güzel ülkemde durum bu maalesef.

Sen niye utanıyorsun ki?

haklısın.
utandım ne biliyim iğrendim bian ..

Ya neden polise haber vermediniz hemen ?
Ya sizden sonra başka kızı kaçırmaya kalktılarsa ?
Böyle durumlarda nasıl direk polisi aramazsınız anlam veremiyorum..
Plakasını almanız şart değil , arabayı tarif etmeniz , içindekileri tarif etmeniz yeterli onlar bulurlar.
Başıma geldi üstelik yaya bir adam hemen tipini tarif ettim kalabalığın içinden buldular adamı

birdakine al plakasını ver polise..terbiyesizler..

ortalık sapık dolu.. bende lise 1 e giderken öğlenciydim akşam 7 gibi çıkıyordum malum kışın karanlık oluyordu ve durakta annemi bekliyordum beni alsın diye düşünün lise 1 giden zayıf cılız dikkat çekmeyen bir kız çocuğuyum ve yanıma abi diyebileceğim yaşta biri geldi kocaman çirkin yeşil gözleriyle burnumun dibine gelerek bi şeyler dedi inanın korkudan nedediğini bile anlamadım tek yaptğım kafamı çevirmek oldu bunun gibi yaşlı amcalar ! bile bu şekilde sözlü taciz etmişlerdir....kendim kız çocuğu yetiştiriyorum ve gerçekten korkuyorum .. kimseye güvenilmez....

Bende bir gün öğle saatlerinde markete gitmek için yolun karşısına geçmeyi bekliyordum. Biraz trafik vardı kaldırım dururken bi araç canını açtı ve bana "güzelsin ama göbeğin çok " dedi.. ki ben o zaman 6 aylık hamileydim bol bi gömlek vardı üstümde öyle dikkat çekecek şekilde değil. Ahlaksızlık işte..

Başınıza gelene üzüldüm. Çok çok dua edip kendimizi okuyup üfleyip öyle çıkacağız artık başka yolu yok

az önce okulda tramvay ile eve indim ama biraaz uzak kalıyo evim indiğim yere.. otoyolun yanındaki kaldırımdan arkadaşımla yürürken araba durdu ve bize asıldılar arabadan iniyolardı arkadaşım küfretti ben hiç bişey diyip yapamadım donakaldım ama elim ayağım boşaldı dolgu topuk ayakkabımla topraklı taşlı yoldan deli gibi koştuk arkamızdan gelceklerdi insanlar var diye gelemediler zaten korkuyodm şimdi deli gibi korkuyorum bıktım artık ya...
Kadın olmaktan utanmak ne alaka onlar adam olamadığı için utansın

Çok ilginçtir ki kadın yine bir erkeğin korumasına muhtaç ülkemde. Tek başına olduğunda bu tip hareketlerde bulunan yine erkek cinsi kadını koruyan korumaya çalışan yine erkek cinsi. Aradaki fark eğitim. Aradaki fark maneviyat. Aradaki fark insanlık bilinci.

Back
X