selam kızlar.
çok canım sıkkın.
acaba psikoloğa mı gitsem bilemiyorum.
bir yıllık evdeyim. çalışıyorum. evlilikle, çalışma hayatı, ev işlerini hepsini bi arada yürütemiyorum sanırım.
sorum şu:
biz çalışan kadınlar, işte çalıştığımız yetmezmiş gibi, eve geldiğimizde de iş yapıyoruz. ama erkekler işten gelince yemek önlerine geliyor, ayaklarını uzatıp televizyon izliyorlar.
bu adaletsizlik değil mi sizce de?
evlenmeden önce hiç iş yapmazdım. eve gelip yatardım. yemek hazır olurdu. çamaşır derdim olmazdı. annecim ne kadar yoruluyormuş. şimdi anlıyorum kıymetini ah ah...
ben derdim ki anneme: "neden iş yapıyorsun, söyle babama, haftada bir temizlikçi gelsin." hamdolsun durumumuz fena değildi. ama annem çağırmıyordu. kendini de çok yoruyordu. hala da öyle. bana: "temizlikçiye iş anlatıcam, ben de onunla yapıcam, sonra yorulucam üzerine de para vericem öyle mi, ne gerek var" diyodu. "ben evlenince iş yapmıycam, çalışıyorum zaten, eşim de çalışır, yapmam" diyordum.
heh gördüm anyayı konyayı.
temizlikçi çağırıcam, çamaşırı yıka, katla, evi topla.. yine iş. kadın bi gelsin evi silsin süpürsün bitti. bu kadar. e onu zaten yaparım yani.
annem derdi ki: "kızım başbakan eşi olsan, gece adam eve geldiğinde senin elinden mi yemek yer, hizmetçinin elinden mi" doğruymuş. iş öğrenmem için çok ısrar ederdi.
ah ah keşke biraz yardım etseymişim, yükü hafifletseymişim annemin.
şimdi bi de evde dip bucak temizlik yaptıktan sonra oturup anneme neden yarıdm etmemişm diye üzülüyorum.
eşim anlayışlı ama o da çok dağanık ve umursamaz.
evde yemek yoksa, dışarda yiyelim ya da dışardan söyliyelim der.
evde yemek haftada 1 pişmez bile.
temizlik ve titizliğe bayılıyorum.
dağanıklıktan pasaklıktan nefret ediyorum.
ama şuan inanın evde belki 5 makina çamaşır yıkanmış ve ütülenmeyi bekliyor.
işteyim, aklımda ev var.
geçen gün bayramda eltimler bana gelecekti, dağanıklıktan çağıramadım.
of bazen utanıyorum bu halimden.
beni engelleyen duygu şu: ben iş yapıyorsam, eve gelip uğraşıyorsam, kıymeti bilinsin ya da bana yardım edilsin.
eşim biraz yardım ediyor belki bazen takdir ediyor ama yeterli gelmiyor.
içimden iş yapmak gelmiyor ama düzensizlikten nefret ediyorum.
benim gibi olanlardan benden büyüklerin fikirlerini bekliyorum. çok canım sıkkın. iş yerindeyim eve dağanıklıktan gidesim bile gelmiyor.
çok canım sıkkın.
acaba psikoloğa mı gitsem bilemiyorum.
bir yıllık evdeyim. çalışıyorum. evlilikle, çalışma hayatı, ev işlerini hepsini bi arada yürütemiyorum sanırım.
sorum şu:
biz çalışan kadınlar, işte çalıştığımız yetmezmiş gibi, eve geldiğimizde de iş yapıyoruz. ama erkekler işten gelince yemek önlerine geliyor, ayaklarını uzatıp televizyon izliyorlar.
bu adaletsizlik değil mi sizce de?
evlenmeden önce hiç iş yapmazdım. eve gelip yatardım. yemek hazır olurdu. çamaşır derdim olmazdı. annecim ne kadar yoruluyormuş. şimdi anlıyorum kıymetini ah ah...
ben derdim ki anneme: "neden iş yapıyorsun, söyle babama, haftada bir temizlikçi gelsin." hamdolsun durumumuz fena değildi. ama annem çağırmıyordu. kendini de çok yoruyordu. hala da öyle. bana: "temizlikçiye iş anlatıcam, ben de onunla yapıcam, sonra yorulucam üzerine de para vericem öyle mi, ne gerek var" diyodu. "ben evlenince iş yapmıycam, çalışıyorum zaten, eşim de çalışır, yapmam" diyordum.
heh gördüm anyayı konyayı.
temizlikçi çağırıcam, çamaşırı yıka, katla, evi topla.. yine iş. kadın bi gelsin evi silsin süpürsün bitti. bu kadar. e onu zaten yaparım yani.
annem derdi ki: "kızım başbakan eşi olsan, gece adam eve geldiğinde senin elinden mi yemek yer, hizmetçinin elinden mi" doğruymuş. iş öğrenmem için çok ısrar ederdi.
ah ah keşke biraz yardım etseymişim, yükü hafifletseymişim annemin.
şimdi bi de evde dip bucak temizlik yaptıktan sonra oturup anneme neden yarıdm etmemişm diye üzülüyorum.

eşim anlayışlı ama o da çok dağanık ve umursamaz.
evde yemek yoksa, dışarda yiyelim ya da dışardan söyliyelim der.
evde yemek haftada 1 pişmez bile.
temizlik ve titizliğe bayılıyorum.
dağanıklıktan pasaklıktan nefret ediyorum.

ama şuan inanın evde belki 5 makina çamaşır yıkanmış ve ütülenmeyi bekliyor.
işteyim, aklımda ev var.
geçen gün bayramda eltimler bana gelecekti, dağanıklıktan çağıramadım.
of bazen utanıyorum bu halimden.
beni engelleyen duygu şu: ben iş yapıyorsam, eve gelip uğraşıyorsam, kıymeti bilinsin ya da bana yardım edilsin.
eşim biraz yardım ediyor belki bazen takdir ediyor ama yeterli gelmiyor.
içimden iş yapmak gelmiyor ama düzensizlikten nefret ediyorum.
benim gibi olanlardan benden büyüklerin fikirlerini bekliyorum. çok canım sıkkın. iş yerindeyim eve dağanıklıktan gidesim bile gelmiyor.