Merhaba öncelikle herkese . İçinden bir türlü çıkamadığım uykularımı kaçıran bir sorunum var biraz uzun oldu kusura bakmayın ,birilerinden akıl almaz paylaşmazsam vicdan azabından öleceğim sanırım .
Her şey eve bilgisayar almamızla başladı ki bu da bir 7-8 seneye tekabül eden bir süreç . Babam o sıralar böyle şaka yollu chat tarzı sitelere üye yapın beni falan derdi bizde güler geçerdik en azından ben gülerdim çocuk olduğumdan böyle önünü sonunu düşünemezdim açıkçası .
Daha sonra bu chat tarzı siteler yerini bana facebook hesabı açına bıraktı . Bende zararsız olduğunu , akrabalarıyla konuşacağını düşündüğümden bir facebook hesabı oluşturdum kendisine . Ama güvenirdim anneme kızar , bağırır ama asla başka şeyler aklımdan dahi geçirmezdim .
Bir gün tesadüf eseri bilgisayar geçmişine bakarken facebook geçmişini de gördüm babamın . Allahım başımdan aşağı kaynar sular döküldü . Mesaj attığı kadınları gördüm . Çok güzelsiniz falan yazmış hepsini okudum . Yıkıldım resmen . Ona olan güvenim bir çırpıda uçup gitti ve yerini kocaman bir öfkeye bıraktı . Bu süreç zarfında ne zaman bilgisayarı eline alıp açsa arkasından bende geçmişini kontrol eder oldum . Ara ara o kadar çok kızdım ki bildiğimi anlasın diye imalı imalı laf bile sokmaya başladım .
Babam bunu yapıyorken bir erkeğe güvenmem hatta her hangi bir insana güvenmem o kadar zorlaştı ki . Bir süre paranoyak halde gezdim . Ama babam tüm bu imalarıma rağmen bu sefer de internetten eskortlara bakmaya başladı . Anneme söylemek istedim çünkü kaba tabirle resmen b.kunu çıkarmıştı işin ama annem kesinlikle bana inanmaz , inansa bile boşanamaz babama gerçekten çok bağlı söylesem bile yıpranan ben olurum diye diye sustum hep .
Hep takip ettim babamı hep kolladım , giyim tarzı değişti , anneme sürekli kızar bağırır kavga eder oldu , evde kesinlikle huzur denen bir şey yok , bize ettiği hakaretlerin haddi hesabı yok ,23 yaşındayım ve bunlar ne kadar zoruma gidiyor inanın anlayamazsınız . İşten eve gelir , yemek yer , doğru facebook açar ,sonra da gidip yatar . Bu şekilde devam ediyor . Kadınlara bakmaya da devam ediyor . Mesaj olaylarını becerememiş anlaşılan ki mesaj atmıyor kimseye ama telefonunu da sürekli yanında gezdiriyor ve hiç bir kişiyi rehberine kaydetmez biri arayınca numarası çıkar sadece . Bu bile beni şüphelendirmeye yetiyor .
Bilmiyorum bazen kendi kendime vicdan azabı duyuyorum , belki diyorum günahını alıyorumdur ama gördüğüm şeyler baktığı sayfalar o kadar iğrençki . Bir ara gece dışarılara çıkıp sabah 5-6 lara kadar gelmediği bile oldu , tüm bunlara rağmen sustum ama şu sıralar kafamı gerçekten kurcalayan çok başka bir mesele var .
Bizim karşı apartmanımızda bir daire var , yarı boş yarı dolu diyelim . İçindeki bayanı bir gün görsek 20 gün rahat görmüyoruzdur . Bu evin 2 penceresi bizim odadaki balkondan oldukça net bir şekilde bakıldığında içeriyi gösterecek derecede gözüküyor . Bunu da şöyle anladım bu kadın sadece güneşlik takıyor ve eve geldiğinde onu da sonuna kadar açıp evin içinde o şekilde geziyor . Çekinmiyor yani bizim seyredilme ihtimalimizden . Buraya kadar diyebilirsiniz herkesin özeli sizi ilgilendirmez diye , haklısınız tabikide beni ilgilendirmez isterse evinde donsuz gezer . Ama bizim odaya yolu bile düşmeyen babam sürekli bir bahaneyle bizim balkona gidip oturuyor , içkisi varsa orda içiyor , orda yüksek sesle türkü dinliyor , söylüyor .
Aklıma o kadından başka bir ihtimalde gelmiyor açıkçası . Belki de babam yapıyordur kadının bi suçu yoktur ama buna artık susamıyorum , resmen evimizin dibi . Vicdanım hiç rahat değil geceleri uyuyamıyorum . Annemin kendi gözüyle babamın facebookta kadınlara baktığını görmesini sağlasam - aslında annem bir kere bakarken yakaladı ama sadece 2 gün ayrı yattı - bile bir sonuç vermez , ne ben ne de kız kardeşim böyle yaşamak buna susmak istemiyoruz .
Bir akıl verin , napalım ? Nasıl anlatalım ? İlk babamla mı konuşalım ?