• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın mal mı? Neden mal muamelesi görüyor ?!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla bu dünyaya erkek olarak gelmek varmış :delphin: erkek çocuğun sevgilisi olur gururlanırlar, kızın olur kıza kötü yola düşmüş muamelesi yaparlar, kız çocuğu akşam dışarı çıkamaz ama erkek çıkabilir, kız çocuğu tek başına bişey yapamaz,sürekli ne giydiği ne yaptığı gözetlenmelidir,erkekler her konuda hür ve serbesttir,akıllıdırlar,kendilerini koruyabilirler, çünkü onlar erkektir.... iyiki bi şeyleri var tövbe yarabbim :1closedeyes:

ayrıca kadınlara bu tehlikeleri yaratan da erkekler yine kendileri askıntılık yapanlar,kapkaççılar,tecavüzcüler hepsi erkek :1closedeyes:

cinom ne diyebilirim ki...
kendi ailem de bu yaklaşımı görmedim...
hatta babam bile beni vermek istemezdi kimseye...
anneme herzaman evlenmesin ben ona bakarım hayatım boyunca,bu evde ekmeği var derdi hep....
insan kendi evladı için nasıl böyle düşünür anlamadım doğrusu...

bir evlat nasil ki anne babasina bakmaya mecbursa onlarda evladina bakmak zorunda bunu zorunluluktan degil sevgiden ve bagdan yapmali zaten..sen evladina sahip cikamazsan elin adami nasil ciksin adam ezsin,atsin kizinizi ama basinizdan gitsin..nefes almana sebep olmakla anne baba olunmuyor..:1closedeyes: ewet tr de kadin gercekten 2.sinif vatanda bunu bende dusunuyorum..bulundugum ulkede kadinlar her konuda soz sahibi ev kiralarini eve almaya gelirler baska sehirde yasamalarida sorun olmaz arabasina atlar gelir alir,kocalarinin maaslarini alip ev gecindirir,esleri yanindadir yada degildir istedigini giyer,giysede kimse onun dedikodusunu yapmaz laf etmez kisacasi baskasi icin degil kendi icin yasar boyle bir ulkede kadin neden kendine ozguvensiz olsun ki?bir kere kendisini seviyor ayaklari yere saglam basiyor..kaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:
bu konuda çok yakın bir arkadaşımın hikayesini anlatmak istiyorum.

arkadaşımla liseden tanışırız aynı sınıftaydık çok şeyler paylaştık hala da çok samimiyiz.

13 yaşında annesini,18 yaşında babasını kaybetti.babası vefat ettikten sonra ağabeyleri babaevini dağıtıp kendileri yerleştiler evliydiler ağabeyleri

arkadaşım bir anda kalabalık bir ailenin içinde yenge yeğenler vs. kendi evinde sığıntı durumuna düştü Niğde de üniversite okurken ağabeyi okuluna dönmesine izin vermedi yeniden sınava hazırlanıp aynı şehirde okuması için baskı yaptı.

yeniden sınava hazırlandı bu sırada yengesinin ve ağabeyinin baskılarına dayanamayıp ablasının evine yerleşti çünkü kendi kardeşleri de dahil olmak üzere tüm sülalesi ayrı bir eve yerleşmesine müsaade etmediler.

ablasının evinde de enişte ve ablasının baskısı altında kaldı. dışarı bir çay içmeye gitsek o gelemezdi çünkü ablası ve eniştesi izin vermezdi.velhasıl gençliğinin en masum isteklerini de bile yapamadı.

okulu bitti bu sefer evlenme baskıları oluşturdular üzerinde öyle ki kpss den başka şehiri tercih etmesine bile mani oldular birkaç yıl da böyle kaybetti.

o na söylenen 'evlenene kadar bizim dediklerimizi yapmak zorundasın' dı.evlenmek de istemedi ve en sonunda evden kaçtı başka bir şehirde iş bulup çalışmaya başladı bir yıl sonra da resmi bir kadroda görev almaya başladı

tabii şimdi o çok korumacılık altında hegemonyalarına alamayınca baskılayan abla ve ağabeyleri o şehirden ayrıldığı için konuşmuyorlar ama inanın ki şimdi çok mutlu eğer o atağı yapmasaydı şimdi belki istemediği bir evlilik yapmış olacak onların o küçük dünyasında kendisine yer bulamayacaktı.

belki o biraz daha şanslıydı emsallerinden çünkü o kadar çektiklerine rağmen aklı başında bir kızdır ve okuyup hayatını kurtarabildi ama sonuçta yine de aile bağları koptu

buna sebep de 'sahipsiz olanın sahiplik etmek isteyeni çok olur' olayı galiba hayatında ilk defa nefes alabildiğini söylüyor şimdi

kadın mal değil..
bır kadını mal sevıyesıne ındırgeyen bızım erkek egemen toplumumuz bence..
kadın yemek yapmalı ,temizlık,çocuk bakımı..
sadece araç olarak görülüyor maalesef.
kadınlar kutsaldır!!!
bu kutsallığı erkekler yada baska kadınlar değil YARADAN tarafından alırız..

bu konuda çok yakın bir arkadaşımın hikayesini anlatmak istiyorum.

arkadaşımla liseden tanışırız aynı sınıftaydık çok şeyler paylaştık hala da çok samimiyiz.

13 yaşında annesini,18 yaşında babasını kaybetti.babası vefat ettikten sonra ağabeyleri babaevini dağıtıp kendileri yerleştiler evliydiler ağabeyleri

arkadaşım bir anda kalabalık bir ailenin içinde yenge yeğenler vs. kendi evinde sığıntı durumuna düştü Niğde de üniversite okurken ağabeyi okuluna dönmesine izin vermedi yeniden sınava hazırlanıp aynı şehirde okuması için baskı yaptı.

yeniden sınava hazırlandı bu sırada yengesinin ve ağabeyinin baskılarına dayanamayıp ablasının evine yerleşti çünkü kendi kardeşleri de dahil olmak üzere tüm sülalesi ayrı bir eve yerleşmesine müsaade etmediler.

ablasının evinde de enişte ve ablasının baskısı altında kaldı. dışarı bir çay içmeye gitsek o gelemezdi çünkü ablası ve eniştesi izin vermezdi.velhasıl gençliğinin en masum isteklerini de bile yapamadı.

okulu bitti bu sefer evlenme baskıları oluşturdular üzerinde öyle ki kpss den başka şehiri tercih etmesine bile mani oldular birkaç yıl da böyle kaybetti.

o na söylenen 'evlenene kadar bizim dediklerimizi yapmak zorundasın' dı.evlenmek de istemedi ve en sonunda evden kaçtı başka bir şehirde iş bulup çalışmaya başladı bir yıl sonra da resmi bir kadroda görev almaya başladı

tabii şimdi o çok korumacılık altında hegemonyalarına alamayınca baskılayan abla ve ağabeyleri o şehirden ayrıldığı için konuşmuyorlar ama inanın ki şimdi çok mutlu eğer o atağı yapmasaydı şimdi belki istemediği bir evlilik yapmış olacak onların o küçük dünyasında kendisine yer bulamayacaktı.

belki o biraz daha şanslıydı emsallerinden çünkü o kadar çektiklerine rağmen aklı başında bir kızdır ve okuyup hayatını kurtarabildi ama sonuçta yine de aile bağları koptu

buna sebep de 'sahipsiz olanın sahiplik etmek isteyeni çok olur' olayı galiba hayatında ilk defa nefes alabildiğini söylüyor şimdi
işte bu örnek gerçekten cuk oturdu ecinnilinin konusuna.
çok ta etkiledi beni. bravo diyorum o arkadaşına. işte azmetmek buna denir.

from aynen ben de çok etkilendim
ne güzel arkadaşın cesurmuş, elinde mesleği de varmış, çok iyi etmiş
bu kadar baskı nedir yaaa, sinir oluyorum

Demek ki neymiş:Cesaret ve farkındalıkla mal olmaktan sıyrılabilecek kadınlarımız var.:lepi:
Ahhhh ahhhh şu kızlarımızı okutsalar da farkındalık neymiş,onun bile farkında değil bir çok genç kızımız:çok üzgünüm:

Back