Kadın mal mı? Neden mal muamelesi görüyor ?!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ailemde bunları yaşamadım hatta annem azcık daha bizle otursaydın evlenmeseydin der hep ama başka türlü bir hayat tarzı seçmek isteseydim okumuş, cahil olmayan annemin bile karşı çıkacağına eminim ben
evlenmek şart işte, topluma göre toplumun gözünde aklanmak şart

Elbetteki kadın ne kocasının nede ailesinin malı değil....
Benim düşüncem bu tamamen ailenin anane,örf ve adetleriyle ilgili...
Mesela dün şöyle bir olay yaşadım...
Şu meşhur 1 milyoncular var ya ordan pil alıyorum...
50 li yaşlarda bir kadın..
Yanında 15-16 yaşında bir kız çocuğu...
Kasiyerle muhabbet ediyorlar bende duyuyorum...
Kasiyer " kızınız mı abla" diyor.
Kadın " yok yeğenim ama yakında kızım olucak"...
ben dün resmen şok oldum...:1shok:
İçimden "bakalım kız senin oğlunu seviyormu" demek geçti...
Yani burdaki kızcağız daha 15-16 yaşında ama çoktan evlendirilme moduna sokulmuş...klava:
Kısacası arkadaşının ailesinin arkadaşına yaşattıkları bence aile örf,adet,gelenekleri ile ilgili...
Yapılan baskı,şiddette maalesef arkadaşının bir an önce ama sevip ama sevmeden evlenmesini sağlamak amaçlı...
Benim anladığım evlenme yanlısı değil arkadaşın inşallah Allah ona güzel bir iş fırsatı çıkartır karşısına bir nebzede olsa rahat eder.
:Saruboceq:

Malesef hala gunumuzde var bu tur kor zihniyetler...
hic kabul edemedigim,ofkeyle baktigim ailelerdir boyleleri...
simdilerde durum biraz degismeye basladi eskiye nazaran..
aileler cocuk sahibi olduklarinda en iyi sekilde buyutmeli fakat birey olduklari zaman hayatlari uzerinde baski kurmamali...
bu sekilde kurtulus adina evlenmis kac kadin var...
umarim bu arkadasin sonuda kurtulus icin kaybolus!! olmaz

ne kadar ülkede kadın erkek eşitliği var densede ben bu eşitliği göremiyorum kadınlar her zaman geride bence
arkadaşında evlenip kurtulcam düşüncesine kapılmasın çünkü kötü birine denk gelirse Allah korusun sonra boşanma vs.. bundan sonrasıda daha kötü Allah yardımcınız olsun

Sinirlenmekte haklısın Ecinnilim.
Bir de bunlar evlatlarından koşulsuz ve sonsuz saygı beklerler.
Evlenmeden önce de evlendikten sonra da.
Bekledikleri saygının onda birini göstermedikleri,kızlarını doğru dürüst sevmeyi bile beceremedikleri halde bu hakkı kendilerinde buluyorlar işte.
Ne kadar yazık.

nasıl anne baba bunlar ya
evet var maalesef böyle insanlar:jeyyar::jeyyar:benim 3 kızım var daha çok küçükler ama şimdiden keşke kızlarım büyük evlenseler hemen elimden uçup gitmeseler diye düşünüyorum
ne demek 26 yıl baktık yeter birazda kocası baksın.son nefesime kadar meleklerime bakarım.ister okusunlar ister okumasınlar.yaşları ne olursa olsun onlar benim evladım nasıl bıkarım ki onlardan:1shok:
açıkcası arkadaşın için üzüldüm.allah anne babasını ve öylelerini ıslah etsinbenneyaptımki

kadınız,haklıyız,mal olmaya karşıyızhihoyyythihoyyyt

bu sadece Türkiyede böyle cnm..
Bizde kadınlar erkeklerin amacına hizmet için yaratılmış görülüyor..
yada şöyle diyim ;
3.sınıf dünya ülkelerinde genelde kadınlar itilip kakılır..

valla annem babamda ayrı ev konusunda tutucu..ama bana dedikleri tayin olursun ,biz hayatta olmayız yalnızlığı da bilmelisin dediler...ama mesela babama birgün dedim ki:baba evde kalırsam yine bana bakar mısın.. oda bana:eşeğe sıpası ağır gelmez yavrum:) ama insana bi yaştan sonra yalnızlık koyar,can yoldaşı arar kendine dedi...ben bir gün yurtdışına gidicem tatile işim gücüm olunca dedim..annem bana ya bizimle ya kocanla yada hiç dedi...ben de tühh tatil yapmak için sizin dört gözle ölmenizi beklicem galiba dedim sustular...ben anneme diyorum kadın kısmı kendi başına karar veremezmi diye..

.annem bana ya bizimle ya kocanla yada hiç dedi... ..

:)) bende bu espiriyi cok sık yapıyorum,
bır de bu sözu bana aksam dışarı cıkarken söyluyorlar
aksam dışarı cıkacaksam bazen kapıyı kıtlıyorlar bazen boyle dıyorlar, komsular göruyormus rahatsız oluyorlarmıs aılenın adını kötuye cıkarıcakmısım falan,
bekar ve bayanım ya hemen kötuye cıktı adım,evlenmeden gezmek yasakmıs
zaten gezdıgım cafeydı sınemaydı, bar dısko yasak evlenmeden olmaz demıslerdı
yasım 27 oldu ben ne adam gıbı bar ne dısko gördum yasayıp gıdıyoruz işte.. zaten artık dans etmeye falan da karşıyım kaydirigubbakcemile3 alışkanlık hihoyyyt yapıcaksam dansımı evlenınce yaparım delikafadulden

Cahillik. ßöyLe insanLarın ßeyninde "KADIN" kelimesi

1- Evde temizLik yapan
2- Kocasınu ugurLayan, kar$ıLayan
3- Cocuktan sorumLu
4- Sus, pus, hanım hanımcık, eziLen ßüzüLen
5- Yemekleri yapan, yapmassa kan cıkarmaya seßep
6- Alı$veri$ten sorumLu
7- Yeri geLdi dayaga magruz kaLan hatta ZORUNLU TUTULAN

Kısaca dı$ardaki kapıLarın evLenince kapandıgı ve köLe muameLesi görmeye ßa$Layan varLıkLar.

ßunun gißi dü$ünen insanLar medeniyetten yoksun, dunyaya ßakı$ acısı kör, anLayı$ı kıt, dünyada sadece kendiLerinin gaLip geLdiğini ama diger dunyada hesapLarının soruLacagından haßersiz oLan, yeri geLdi ALLAH KORKUSU ta$ımayan kimseLerdir.

18 yaşımda üniversite okumak için ailemden ayrı bir eve taşındım ben, sonra da 9 yıl boyunca o şehirde yalnız yaşadım. her işimi kendim yaptım, okulu da dereceyle bitirdim, ben ailemden ve bana sağladıkları imkanlardan dolayı çok şanslıydım, çocuğunu iyi yetiştirdiğine inanan ebeveyn ona güvenmeli ve saygı duymalı. önünü işe gir çalışla da, eve kapatmakla da, kocaya vermekle de kapatmamalı.

hep derler ya şimdiki aklım olsaydı....
şimdiki aklım olsaydı baska sehre gıderdım,
ama bıttıgı sanıye gel burada iş bul derdı bızımkıler okurken de yanıma tasınırlardı muhtemelen... oof of bu mallık daha ne kadar cekılecek bılemıyorum
yatagım bana zindan , odam mapus :1ninca:

bir anne de çocuğuna bu muameleyi yapıyor.. yani kadın kadına yapıyor.. halbuki muhtemelen kendisine de yapılmış, o muameleyi görmüş onu bilmiş, kendi çocuğuna da uyguluyor.. halbuki tam tersi olması gerekir mantıken, bana yaptılar ben kızıma değer vereyim demesi lazım ama işte..
zaten kendilerinin böyle davbrandıkları insan kocasıyla kavga edip evden ayrılınca kötülenir, barışmaya zorlanır, aman ses etme kocandır diye telkinler edilir.. dayak yese de sus denir.. ooff off neresinden tutsan elinde kalıyo, moralim bozuldu gece gece..

ben de çok isterdim bunu.. istanbulda iyi bir devlet okulunda okudum ama ailemin yanındaydım.. üniversite şehirdışında okununca eminim bambaşka bir hayat tecrübesi olur..

ben de çok isterdim bunu.. istanbulda iyi bir devlet okulunda okudum ama ailemin yanındaydım.. üniversite şehirdışında okununca eminim bambaşka bir hayat tecrübesi olur..

insan sorunlarını kendisi çözmeyi, bir birey olmayı öğreniyor. ilk kez kendi evimi temizledim ben, kendi faturalarımı yatırdım, kendime yemek yaptım, alışverişi, paramı idare etmeyi, işlerimi sıraya koymayı öğrendim.

kesin baska olucaktı ayaklarımız uzerınde daha saglam durabılecektık,
ezık sekılde büyümeyecektık,
cok degısık, hayat işte,

annelerımız de yarı baskılı yasamıs bız de boyle yasıyoruz, yani bunu yapan da baskı goren kişi, acaba bız nasıl olucaz onu merak edıyorum CADIARZU

her kız çocuğu ,el kapısına uyum sağlamak üzere yetiştirilir ,bu ülkede...

babasından,annesinden görmediği günü ,elin oğlunun göstermesi beklernir,

oysa bilinmez ki donanımsız,özgüvensiz bir bayan elin kapısındada gereken saygıyı,ilgiyi göremez.

çıktığı kapı ya kendine tamamen kapalıdır,yada kapalıya yakın açık...

şahsi fikrim şudur ki; benimde küçük bir kızım var,çocuğunuzu yaşlandığınızda size baksın diye yetiştirmeniz bile bence yanlıştır.

değil ki,analık babalık görevini tam olarak yerine getirmeden elin oğluna sunmak,bence ayıptır...

canım ezik de değilizdir herkalde :roflol:
şöyle denebilir, bazı tecrübeleri daha öncesinde yaşamış olurduk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…