- Konu Sahibi EcinniliBarones
-
.annem bana ya bizimle ya kocanla yada hiç dedi... ..
sevdiğim bi arkadaşımla konuştum az önce msn de..
benimle yaşıt ve bekar. anaokulu öğretmeni ve şu anda işsiz.
evlenmediği ve işsiz olduğu için ailesi tarafından kambur olarak görülüyor. ya evlenmeli ve kocası bakmalı ona ya da kendi çalışıp kendi masraflarını çıkartmalı..
yeri geldiğinde 26 yaşında kıza şiddet uygulama cesareti gösterebilen bir aile.. arkadaşında evdeki bu sevgisizlik yüzünden hemen bir eş bulayım evleneyimde bitsin bu çile mantığında..çünkü alilenin böyle bir baskısı var. başlarına kalacak korkusu mu nedir?
ya gerçekten kadın mal mıdır? evlenince de kocasının malı mı olacaktır?
neden evlen baskısı yapılır kadına ve neden kadın evlenmiş olmak için mutsuz evlilikler yapmak zorunda kalır?
öyle bir ruh halimiz var ki evde kalmayalım bulduğumuz neyimize yetmiyor. aile evinden telli duvaklı çıktık ya gerisi önemli değil. evdede anne babanın dayağını yiyorduk evlenincede kocadan biraz çekeriz ama yuvamız olur..
ya böyle düşünen insanlar gerçekten var !!
neden aileler bunu yapıyor evlatlarına? doğururken sormadılar ki sen dünyaya gelmek istiyor musun diye? neden aman biz bakarız belli bi yaşa kadar sonra kocası baksın ,erkekse de gitsin parasını kazansın ne hali varsa görsün diyorlar..
böyle insanlar hala var. görünüşte son derece düzgün insanlar ama içlerindeki bu çürüğü göremiyorlar..
çok kızgınım çok
18 yaşımda üniversite okumak için ailemden ayrı bir eve taşındım ben, sonra da 9 yıl boyunca o şehirde yalnız yaşadım. her işimi kendim yaptım, okulu da dereceyle bitirdim, ben ailemden ve bana sağladıkları imkanlardan dolayı çok şanslıydım, çocuğunu iyi yetiştirdiğine inanan ebeveyn ona güvenmeli ve saygı duymalı. önünü işe gir çalışla da, eve kapatmakla da, kocaya vermekle de kapatmamalı.
18 yaşımda üniversite okumak için ailemden ayrı bir eve taşındım ben, sonra da 9 yıl boyunca o şehirde yalnız yaşadım. her işimi kendim yaptım, okulu da dereceyle bitirdim, ben ailemden ve bana sağladıkları imkanlardan dolayı çok şanslıydım, çocuğunu iyi yetiştirdiğine inanan ebeveyn ona güvenmeli ve saygı duymalı. önünü işe gir çalışla da, eve kapatmakla da, kocaya vermekle de kapatmamalı.
ben de çok isterdim bunu.. istanbulda iyi bir devlet okulunda okudum ama ailemin yanındaydım.. üniversite şehirdışında okununca eminim bambaşka bir hayat tecrübesi olur..
ben de çok isterdim bunu.. istanbulda iyi bir devlet okulunda okudum ama ailemin yanındaydım.. üniversite şehirdışında okununca eminim bambaşka bir hayat tecrübesi olur..
kesin baska olucaktı ayaklarımız uzerınde daha saglam durabılecektık,
ezık sekılde büyümeyecektık,
cok degısık, hayat işte,
annelerımız de yarı baskılı yasamıs bız de boyle yasıyoruz, yani bunu yapan da baskı goren kişi, acaba bız nasıl olucaz onu merak edıyorum CADIARZU
canım ezik de değilizdir herkalde :roflol:
şöyle denebilir, bazı tecrübeleri daha öncesinde yaşamış olurduk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?