Şimdi buradaki yorumlara şöyle bir bakıyorum da... yani arkadaşlar hepiniz adama yüklenmiş de yüklenmişsiniz.. aynı şey kendi başınıza gelse ama anlayışsız dersiniz adamlara haksız mıyım?
Ben de bir bayanım mesela.. Evliliğimizin ilk zamanlarında eşim çok birlikte olmak istiyordu ama bana çok geliyordu . Daha azı yetiyordu yani. O zamanlar bana anlayış göstermesini bekliyordum. Aslında çoğu bayan da böyle; cinsellik istemedi mi kendisine anlayış bekler ve göstermeyen adamı anlayışsızlık kabalıklar suçlar. Peki aynı şey erkeğin başına geldi mi neden anlayış göstermiyorsunuz ? Adamın da yorgun bir dönemi olabilir, stresli olabilir, belki iktidar problemi yaşıyor ve dillendiremiyor dahi olabilir ... e ne var yani azıcık cinsellik yaşamasan ölür müsün kardeş? Her şey o mu? Sevgi, saygı, bağlılık anlayış Ne oldu? Ben istemediğim zamanlar eşime hep söyledim; hep de anlayış gördüm; sonra ileriki zamanlarda onun istemediği benim istediğim anlar oldu. Canım Yorgun'um alınma dedi; ne demek ben bu konularda asla alınmam anlayış gösteririm dedim. O gelene kadar ağzımı açmadım hatta kendimi baskı altında hissetmesin diye. Sonra kendi geldi zaten. Cinsellik konusunda eşinizin tepesine binmeyin bence. Bu konularda ısrar ters teper. Ben mesela iyice soğurum. Sevgi saygı sadakat varsa anlayış göstereceksin adamın böyle dönemlerine . Madem aldatmıyor Emin'im diyorsun, seviyor Emin'im diyorsun biraz saygı duy bir süre o gelene kadar teklif etme arkadaşım. Emin ol daha çok isteyecek...
Bu Arada bu adamın tefinde oynamak değil yanlış anlaşılmasın. Bu cinsel isteğe saygı duymak. Bu zorlama baskı yapmamak. Eş olmanın bir gereği cinsellikse bir gereği de istememeye saygı duymaktır. Biraz zaman ver adama. Aynı saygıyı o da sana göstermek zorunda.