kadın erkek" eşitsizliği"

miele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
95
0
merhaba arkadaşlar. bu konu daha önce açılmadı sanırım forumda bir araştırma yaptım ama bulamadım.

sizce kadınla erkek eşit mi? toplumda cinsiyet olarak eşit miyiz? toplumun kadına ve erkeğe biçtiği rollerde, kadına ve erkeğe yüklediği görevlerde eşit miyiz? yoksa farklı standartlar mı uygulanıyor? bence toplumda büyük bir cinsiyet eşitsizliği var her anlamda. sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz her anlamda fikirlerimizi ve örneklerimizi paylaşalım mı ? Bu konunun aslında tüm kadınlar için çok öenmli olduğunu ve biz bunları daha fazla düşünürsek daha çok özgürleşeceğimizi düşünüyorum. kusura bakmayın biraz fazla ciddi gibi bir yazma şekli oldu ama buranın her zamanki şirin samimi üslubunda sizlerle bunu konuşmayı isterimm:KK69:

Merhaba..Dinimizce eşit değil erkek yapı olarak kadından daha üstündür mesela ; bir erkek amelilik yapabilir ağır yükler taşıyabilir ama kadın yapamaz..Sosyal haklar olarak eşit olduğuna inanıyorum hele de günümüzde..Hatta kadınlar üstün kadınların iş bulması daha kolay hehehe :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Güya sözde eşitizde
Sosyal hayatta asla eşit olamayacağız
''Elinin hamuruyla erkek işine karışma'' sözü nereden geliyor acaba

Kesinlikle eşit değil
Ama bu eşitsizlik toplumun hangi kesiminde bulunduğuna göre yön değiştiriyor bence.
Ülkenin doğusuna gidilirse kadınların ezildiğini, batısına yaklaştıkça,eşitliğin arttığını görürüz fakat burda da ne kadar eşitlik olduğunun sorgulanması gerekir
Eşlerin ikisi de çalışıyorsa fakat hala ev işleri ve çocuk bakımı bayanın görevi oluyorsa oradaki eşitlik sorgulanmalıdır.
Çok makalemsi oldu galiba benim yazım da:)))

merhaba evet fizksel olarak eşit değiliz erkekler fiziki açıdan bizlerden daha güçlü. ama bundan çoğumuzun bir şikayeti olduğunu sanmıyorum. kadın olmaktan o anlamda mutluyuz. ancak diğer açılardan sosyal açılardan eşit olsak daha mutlu olcağız bence. örneğin kadın ve erkek ikisi de dışarıda çalışsa da eve gelince ev işlerini yapan, yemek yapan kadın oluyor. erkek azıcık bir şey yapsa salata yapsa mesela kadın kendini şanslı görüyor. erkek ben karıma yardım ediyorum diyor.(bu da en fazla böyle oluyor genelde kadınlar tek başına üstleniyor görevleri) asli görev kadının, fakat erkek lütfederek karısına yardım ediyor. bu size yanlış gelmiyor mu mesela :KK61:

merhaba arkadaşlar. bu konu daha önce açılmadı sanırım forumda bir araştırma yaptım ama bulamadım.

sizce kadınla erkek eşit mi? toplumda cinsiyet olarak eşit miyiz? toplumun kadına ve erkeğe biçtiği rollerde, kadına ve erkeğe yüklediği görevlerde eşit miyiz? yoksa farklı standartlar mı uygulanıyor? bence toplumda büyük bir cinsiyet eşitsizliği var her anlamda. sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz her anlamda fikirlerimizi ve örneklerimizi paylaşalım mı ? Bu konunun aslında tüm kadınlar için çok öenmli olduğunu ve biz bunları daha fazla düşünürsek daha çok özgürleşeceğimizi düşünüyorum. kusura bakmayın biraz fazla ciddi gibi bir yazma şekli oldu ama buranın her zamanki şirin samimi üslubunda sizlerle bunu konuşmayı isterimm:KK69:

Kadın erkek eşittir eşit olmalıdır.. Hepimiz insanız sonuçta. cinsiyet ayırımcılığı çok saçma birşey. Türkiye'de ne yazıkki eşit değiliz. Kadın cinayetleri almış başını gitmiş. Her türlü sosyoekonomik grupta eşitsizlik var. Dayak,şiddet, psikolojik şiddet hepsi her sınıfta var ne yazikki. Örneğin evlenen kadın nedense bütün ev işlerini kendisi yapıyor. Kocası da çalışıyor kendisi de. Neden bütün evin yükü kadına yüklensin ki. Erkekler genelde bu sebepten evleniyor Türkiye'de yan gelip yatmak için:) Acı ama gerçek.. Kadın da işyerindeki stresi yetmiyor bir de evde yemek hazırlıyor temizlik yapıyor gelen misafirlere hizmet ediyor. Nasıl eşitlik bu. Diğer eşitsizliklerden hiç bahsetmiyorum bile..

Kesinlikle eşit değil
Ama bu eşitsizlik toplumun hangi kesiminde bulunduğuna göre yön değiştiriyor bence.
Ülkenin doğusuna gidilirse kadınların ezildiğini, batısına yaklaştıkça,eşitliğin arttığını görürüz fakat burda da ne kadar eşitlik olduğunun sorgulanması gerekir
Eşlerin ikisi de çalışıyorsa fakat hala ev işleri ve çocuk bakımı bayanın görevi oluyorsa oradaki eşitlik sorgulanmalıdır.

yardım ederler ama ben hiç görmedim doğrusu erkeklerin çocuklarına baktığını mesela benim eşim çok bunaldığımda alır bakar Allah razı olsun ama benim gibi sabırlı değil aslında geniş acıdan düşününce bizim fıtratlarımız çok farklı eşitlik ya da üstünlük aramak doğru mu acep =))

Aynı noktaya değinmişiz hepimiz de:)))
Demek ki herkesin derdi bu yönde
Valla kadın çalışıp evin geçiminde başrolü alıyorsa, erkek de evişlerinde başrolü almalı,

Kesinlikle eşit değil

aynı şeyleri düşünüyoruz o kadar mutlu oldum ki şimdii:KK34: kesinlikle katılıyorum doğuda zaten tam anlamıyla kadın yok sayılıyor değersiz her türlü şiddete maruz kalıyor fiziksel, psikolojik, cinsel.. batıya geldikçe biraz daha dozu azalıyor fakat şiddet devam ediyor. bunun en basit ve gündelik hepimizin başında olan örneği ev işleri zaten değil mi? iki kişi de çalışıyorken neden eve gelince kadına düşüyor yine bu görevler? çok makalemsi olmadı çok yerinde oldu sözlerinn :)

Kendi eşimi düşünüyorum da mümkün deeeeel :KK70: :KK70: ki bilmem bende yapamam ya çalıştım bende 4 sene ama bekar iken şuan çalışsam bile ne bilim eşim bir keresinde evi süpürdü hamile iken rahatsızdım ayyy sinir oldum yok şu köşeyi kaldır şıunu al :KK70: o da sinir oldu yapıorum karışma dedi :KK70:

aynı şeyleri düşünüyoruz o kadar mutlu oldum ki şimdii:KK34: kesinlikle katılıyorum doğuda zaten tam anlamıyla kadın yok sayılıyor değersiz her türlü şiddete maruz kalıyor fiziksel, psikolojik, cinsel.. batıya geldikçe biraz daha dozu azalıyor fakat şiddet devam ediyor. bunun en basit ve gündelik hepimizin başında olan örneği ev işleri zaten değil mi? iki kişi de çalışıyorken neden eve gelince kadına düşüyor yine bu görevler? çok makalemsi olmadı çok yerinde oldu sözlerinn :)

Ben sözlüyüm ama evlenince eşimle ortak yapıcaz anlaştık,gerçi evlenince işler değişir mi yaşayıp görücez :))
Yapmazsa da eşime şiddet uygulıycam:))Pozitif ayrımcılığı bu yönde kullanmayı düşünüyorum:))

Kendi eşimi düşünüyorum da mümkün deeeeel :KK70: :KK70: ki bilmem bende yapamam ya çalıştım bende 4 sene ama bekar iken şuan çalışsam bile ne bilim eşim bir keresinde evi süpürdü hamile iken rahatsızdım ayyy sinir oldum yok şu köşeyi kaldır şıunu al :KK70: o da sinir oldu yapıorum karışma dedi :KK70:

Siz kadınların daha kolay iş bulduğunu yazmışsınız
Açıkcası nerede yaşıyorsunuz merak ettim

Ben sözlüyüm ama evlenince eşimle ortak yapıcaz anlaştık,gerçi evlenince işler değişir mi yaşayıp görücez :))
Yapmazsa da eşime şiddet uygulıycam:))Pozitif ayrımcılığı bu yönde kullanmayı düşünüyorum:))

Ben biraz da yetiştirilme tarzına bağlıyorum
Kızlar zaten itaatkar yetiştiriliyo,evlenince de öyle olması bekleniyo
Erkekler de üstüne düşülerek yetiştiriliyo
Kız ve erkek kardeşler arasında bile böyle,kız kardeşler erkek kardeşlere hizmet ettirilirse doğal sonuç eşitsizlik olur tabi ki

Son düzenleme:
evet hepimiz bu konuya ilk önce değiniyoruz çünkü bu hepimizin başındaki en belirgin durum :) bizim en önemli görevimiz en başta ev hanımlığı dediğiniz gibi erkekler bunun için evleniyor. kaç erkekten duydum "ev işlerini karısı yapmayacaksa erkek neden evleniyor" diye. peki biz neden evleniyoruz o zamam? bunu cevabı nedir?

elinin hamuruyla erkek işine karışma deniyor evet malesef. nasıl bir küçük görme akılsız görmedir bu kadınları anlamak mümkün değil

yardım ederler ama ben hiç görmedim doğrusu erkeklerin çocuklarına baktığını mesela benim eşim çok bunaldığımda alır bakar Allah razı olsun ama benim gibi sabırlı değil aslında geniş acıdan düşününce bizim fıtratlarımız çok farklı eşitlik ya da üstünlük aramak doğru mu acep =))

üstünlük aramak tabi ki doğru değil ama eşitlik neden aramayalım ki:KK69: evet duygusal ve fiziksel acıdan erkeklerden farklı olabiliriz ama sosyal açıdan nedeneşit olmayalım :KK61:

başından beri bizler gibi onlar da ev işi sorumluluğunu alsa yükü paylaşsak, onlar da her zaman yapar ve becerir bunları biz de sinir olmayız onlar da.. bizim omuzlarımızda büyük bir yük bu durum

üstünlük aramak tabi ki doğru değil ama eşitlik neden aramayalım ki:KK69: evet duygusal ve fiziksel acıdan erkeklerden farklı olabiliriz ama sosyal açıdan nedeneşit olmayalım :KK61:

Eşit olmak için erkeklerin genelinin hödüklükten insanlığa bi geçiş yapması lazım:)
En azından sokakta rahat gezebilmek için bu gerekli, iş yerinde rahat olabilmek için, eşlerimizle eşit olabilmemiz için
En ufak bi ev işi yapıp yardım ettiklerinde mutlu oluyoruz,oysa zaten yapmaları gerek ama ellerine de hiç yakışmıyo söylemeden edemiycem :))

Ben biraz da yetiştirilme tarzına bağlıyorum
Kızlar zaten itaatkar yetiştiriliyo,evlenince de öyle olması bekleniyo
Erkekler de üstüne düşülerek yetiştiriliyo
Kız ve erkek kardeşler arasında bile böyle,kız kardeşler erkek kardeşlere hizmet ettirilirse doğal sonuç eşitsizlik olur tabi ki

kesinlikle katılıyorum sizinle aynı dşünceleri paylaşıyorum. kızla erkek en baştan itibaren farklı yetiştiriliyorlar erkekler kendilerini daha özel, üstün hissettirilerek yetştiriliyor. onların yaptığı bir çok şey normal kızlarınki ise ayıp,yasak. böyle yetiştiriyoruz,yetiştiriliyoruz.. halbuki hepimiz insanız değil mi bu cinsiyet farkı neden ? "aslan oğlum çapkın oğlum kaç kızın canını yakacak benim oğlum" böyle deniyor erkeklere çocukluğunda bile. hangimizin ailesi "bizim kızımız kaç erkeğin canını yakacak" diye büyüttü bizi ? tam tersi baskılar kısıtlamalar bizler için değil mi. kimse bakmasın, erkek görmesin, adı çıkmasın. bunlar neden kadınlar için var ?

Çünkü erkekler kadınlar üzerinde hakimiyet kurabiliyo da o yüzden
Bilemiyorum belki derinlemesine çözümlemeye gidersek fiziksel yapıdan bile kaynaklanıyo olabilir
Bozulan ahlaki yapıdan
Ben dinimizin böyle gerektirdiğini düşünmüyorum.
Sonuçta Peygamber efendimizin eşlerine ne kadar yardımcı olduğunu anlatan hadisler var
Ama Peygamberimizin yaşadıklarını nedense şimdiki beyler yaşamaz, elini bişeye sürmez, tüm gün evde olsa bi bardağı alıp kaldırmaz
Heralde psikolojik bi üstünlük kurma çabası

X