5 dk kötü mü?Bu uygulamayı herkesin yüklemesini tavsiye ederim. Sadece kadınlara hizmet veriyor ve TC ile hizmet veriyor. Acil durumda bir tuşa basmak yeterli. Sokakta, evde, işte, alışveriste tehlikeli bir durumda herkesin elinin altında olmalı. Haberlerde denediler, 5 dk sürdü polisin gelmesi maalesef. Cihaz konumunu açınca yerinizi polis tespit ediyor.
Kötü değil ama acil bir durum için çok geç. Uygulamanın mantığı en yakın ekibin gönderilmesi.5 dk kötü mü?
Her sokağa bir ekip mi verilmeli? Keşke tuşa basıldığı an orda olabilseler. Keşke bunları biz hiç konuşmasak ama abartmaylım da.Kötü değil ama acil bir durum için çok geç. Uygulamanın mantığı en yakın ekibin gönderilmesi.
Abartı değil. Mesela akşam eve dönen bir kizi yanından geçen gençler tutup kanala atmışlar. Tinerci oldukları söyleniyor. Beş dakikada daha kötüsü olabilir Allah korusun.Her sokağa bir ekip mi verilmeli? Keşke tuşa basıldığı an orda olabilseler. Keşke bunları biz hiç konuşmasak ama abartmaylım da.
Peki jandarma bölgeleri için ne düşünüyosunuz?Abartı değil. Mesela akşam eve dönen bir kizi yanından geçen gençler tutup kanala atmışlar. Tinerci oldukları söyleniyor. Beş dakikada daha kötüsü olabilir Allah korusun.
Taksi uygulamasını düşünün, tusluyorsunuz en yakın taksi geliyor. Kaç dk taksi beklersiniz?
Oralara bir şey diyemem tabii ki, şehir içi için konuşuyorum. Gördüğüm haber İstanbulda yapilmistiPeki jandarma bölgeleri için ne düşünüyosunuz?
Abartı değil. Mesela akşam eve dönen bir kizi yanından geçen gençler tutup kanala atmışlar. Tinerci oldukları söyleniyor. Beş dakikada daha kötüsü olabilir Allah korusun.
Taksi uygulamasını düşünün, tusluyorsunuz en yakın taksi geliyor. Kaç dk taksi beklersiniz?
Olabilir belki de haklısınız, imkanlar dahilinde olmayabilir ama kabul edersiniz ki 5 dk ciddi bir durum için az değil10 dk dan fazla uygulamadan taksi bekledigimi biliyorum. neye göre kime göre. ışınlanma icat edilse neyse de polisin 5 dk da olay yerinde olmasını eşleştirmek ilginç epey.
İstanbul'da yaşıyorum. ters yönler trafiğin kitlendigi sokaklar caddelerle dolu oturduğum yer. nasıl gelecek??
Olabilir belki de haklısınız, imkanlar dahilinde olmayabilir ama kabul edersiniz ki 5 dk ciddi bir durum için az değil
Yani her yer İstanbul değil. Genel ortalama düşünüldüğünde 5 dk iyi. Ki İstanbul trafiğine 5 dk çok iyi bence.Oralara bir şey diyemem tabii ki, şehir içi için konuşuyorum. Gördüğüm haber İstanbulda yapilmisti
Ben merkezde oturuyorum. Sakin bi mahalle. 3 4 sokak öteye eşimin arkadaşını bırakıp eve gelmesi 5 dk geçiyordur. Ters yön yok trafik yok. Sokaklar caddeler otoban gibi yavaşlatacak bir durum yok.öyle ama beklentide olduğunuz kentler memur sayısı, bölge büyüklüğü, trafik gibi etkenlerden dolayı 5 dk nin mucize olduğu yerler genelde.
mesela ilcede 120 polis varsa genelde 4 vardiya çalışır 30 polis eder. hepsi aktif devriye gezmez. iki iki ekipler oluşturulsa tas catlasin 4 ekip olur ki genelde iki ekiptir. ilçe küçük olsa da dağınık yerleşim varsa yine 5 dk da gidemez.
keşke böyle bi uygulamaya ihtiyaç duyacak bi dünyada yasamasaydik
Ben merkezde oturuyorum. Sakin bi mahalle. 3 4 sokak öteye eşimin arkadaşını bırakıp eve gelmesi 5 dk geçiyordur. Ters yön yok trafik yok. Sokaklar caddeler otoban gibi yavaşlatacak bir durum yok.
Ay kötü senaryoların sonu mu gelir. Kapıya polis gelse nasıl girecek eve çilingirle mi geziyolar sanki. Allah korusun kötü niyeti olanın işi halletmesi 3 5 saniye.aynen beş dk mucize gibi bence canim. keşke gerek kalmasa ama belki caydırıcı olur işte. o bile bi adım. tabi manyak adamlar kadınların elinden telefonu alıp kirarsa nolcak mesela? uygulamayi görüp telefona el koysa?
Ay kötü senaryoların sonu mu gelir. Kapıya polis gelse nasıl girecek eve çilingirle mi geziyolar sanki. Allah korusun kötü niyeti olanın işi halletmesi 3 5 saniye. ☹