- 21 Mart 2011
- 54
- 56
- 88
Merhaba arkadaşlar, sizinle eylül ayında diktirdiğim gelinliğim hakkında hem bilgi vermek istiyorum hem de bazı önemli noktalara değinmek istiyorum. Gelinliğinizi mutlaka 3 4 ay önceden diktirmeye başlayın bence çünkü son haftalarda çok işiniz olacak ve bu gelinlik diktirme işi size çok zor gelebilecek. Benim nikahım eylülün ikinci yarısındaydı. ve gelinlikçi ile temmuz ortasında anlaştım. Eylül başında teslim dediler yani tam iki hafta önce ki bu çok ideal bir süre. Kadıkoy moda evinde diktirdiğim gelinliği zar zor bir hafta kala alabildim. Sebebi de bu tarihler arasında gelinlikçiler yapabileceklerinden fazla sipariş alıyorlar. Yani sizin nikahınıza bir yada iki gün kala bile teslim edebilirler ki bu durumda sizin beğenmediğiniz yada değiştirmek istediğiniz herhangi bir şey olursa değiştirme yada düzeltme imkanınız olmaz. İşte benim gelinliğimi diktirdiğim yer de aynı şekilde aşırı sipariş aldığı için tüm randevularını iç içe soktu. ve ben 3 kere astar provası için gitmek zorunda kaldım Sonunda eylül başında hala gelinliğim ortada olmayınca (hiç bir şekilde daha oluşmaya bile başlamamıştı) biraz bizim zorumuzla o hafta içerisinde yaptılar. Ayrıca mağazanın tüm çalışanları sizin mağduriyetiniz için evlilik stresindesin çok normal şeklinde daha da sinir bozucu konuştular. hem de dalga geçer gibi konuşmalarının yanı sıra bir de gelinliğin kumaşının ellerinde olmadığını ve sipariş verildiğini ancak ellerine haftasonu ulaşacağını söylüyorlar hatta bu gecikme hakkında arayıp haber verme zahmetinde bile bulunmuyorlar. (yalan! neymiş kumaşın rengi değişmiş oyuzden yeni spariş vermişler. olabilir de neden haber vermiyorsun beni oraya ayağına kadar getirip öle söylüyorsun!) Son olarak şunu demek istiyorum ki sakın ama sakın bu işleri son dk ya bırakmayın ve gelinliğinizi diktireceğiniz yere mutlaka referans alarak gidin. Kumaşını kendiniz seçin. Moda evine siz daha iyi bilirsiniz demeyin çünkü onlar muhtemelen ucuz ve dikimi kolay olan kumaşa kaçmak isteyecekelrdir. Siz de benm gibi öncelik olarak gelinliğin ücretini düşünmeyin bırak 300 500 fazla olsun ama içinize sinsin :) Hepinize mutlu bir evlilik ve muhteşem bir gelinlik diliyorum :) 29 ekim cumhuriyet bayramız kutlu olsun!!