• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaderindeki kişi seni bulur mu?

kevseraydin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
11
2
36
Merhabalar, kader işini gerçekten anlamıyorum.. o seni bulur mu yoksa çabalaman mı lazım vs vs ben utangaç biriyim yerimde sayan biriyim.. karşıdan adım gelmezse yani direkt söylemezse ben çok istesem dahi söyleyemem.. neyse sorum şu evleneceğiniz kişi belli midir? Karşınıza çıkar mı bir şekilde? Ya da sonra sizin çabalarınızla mı durum değişir? Yani diyelim karşınıza çıktı hoşlandınız vs ama adım atmıyorsanız karşılıklı olarak, hani kaderiniz mi değil yoksa çabalamadığımız için kaderimizi biz mi böyle belirlemiş oluyoruz?

Kader kısmettir bu işler ama neyin çabası bu kader avına çıkılmaz ki :)))

Güzel bir soru, ben de bu ara bu konuları çok düşündüm, kader kişinin çabasına bağlı kılınmış, yani Allah ezeli ilmiyle bizim cüz'i irademizle neler yapacağımızı bildiği için kaderimizi önceden yazmış,
Bazı şeyler ise tamamen Allah'ın takdiri, doğum, ölüm gibi,
Evleneceğimiz kişi kaderde belliymiş ve değişmiyormuş diye duymuştum ama her şey sebeplere bağlı, bazen biri için çok çabalarsın sonu olmaz, bazen de hiç uğraşmadan gelip seni bulur,
eğer sevdiğiniz biri varsa direk söylemeden belli edebilirsiniz

Güzel bir soru, ben de bu ara bu konuları çok düşündüm, kader kişinin çabasına bağlı kılınmış, yani Allah ezeli ilmiyle bizim cüz'i irademizle neler yapacağımızı bildiği için kaderimizi önceden yazmış,
Bazı şeyler ise tamamen Allah'ın takdiri, doğum, ölüm gibi,
Evleneceğimiz kişi kaderde belliymiş ve değişmiyormuş diye duymuştum ama her şey sebeplere bağlı, bazen biri için çok çabalarsın sonu olmaz, bazen de hiç uğraşmadan gelip seni bulur,
eğer sevdiğiniz biri varsa direk söylemeden belli edebilirsiniz
Bazi arkadaslarim kendi cabalariyla bulup evlendiler, bazilari ise gorucu usuluyle.. bazilarin etraf olumsuz bakmasina ragmen kendileri israrla evet diyerek evlendiler.. simdi beni de isteyenler oluyor.. bende merak ediyorum sen evet demezsen (aklinla ya da kalbinle) o evlilik olmaz yani bu karar sana mi ait yoksa eveti dedirten sana guzel gosteren Allah oldugu icin mi sen evet diyorsun?? Ya da demissiniz ya sebeplere bagli diye; mesela biz diyelim ki bugune kadar hep iyi dusunduk bu konuda da iyi dualar ettik mesela namazini kilan imanli, neseli saygili duzgun biri gibi vs.. acaba biz boyle dua ettigimiz icin Allah da ona gore birini mi karsimiza cikarir? O kader mi olur? Sebepten kastiniz bu mu?

Kaderindeki kişiyi ne yaparsan yap değiştiremezsin kimisi için çok çabalarsın olmaz kimis için kılını kıpırdatmazsın ama senin kaderin olur yani kaderde varsa her şey olur

Bazi arkadaslarim kendi cabalariyla bulup evlendiler, bazilari ise gorucu usuluyle.. bazilarin etraf olumsuz bakmasina ragmen kendileri israrla evet diyerek evlendiler.. simdi beni de isteyenler oluyor.. bende merak ediyorum sen evet demezsen (aklinla ya da kalbinle) o evlilik olmaz yani bu karar sana mi ait yoksa eveti dedirten sana guzel gosteren Allah oldugu icin mi sen evet diyorsun?? Ya da demissiniz ya sebeplere bagli diye; mesela biz diyelim ki bugune kadar hep iyi dusunduk bu konuda da iyi dualar ettik mesela namazini kilan imanli, neseli saygili duzgun biri gibi vs.. acaba biz boyle dua ettigimiz icin Allah da ona gore birini mi karsimiza cikarir? O kader mi olur? Sebepten kastiniz bu mu?
Hem kavli hem fiili dua da olur sebep, daha iyi bilen birileri cevap verirse daha faydalı olur tabi

Back