- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.694
-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Doğrusu ne olduğu ile ilgili hicbir fikrim dahi yoktu geçenlerde başka birşey ile ilgili konuşurken bir arkadasim soz etti bu konudan sonra dusundum böyleyse bu durumdan nasıl kurtulabilirimBenzer şeylerin benzer şeyleri cektigine inancım tam. Madem kader motifi falan araştırıyorsun bu konuyla ilgili bir terapi al derim. Aynı şekilde sosyla medyada beş on isim takip et bu konularla ilgili. Onların workshoplari falan oluyor, hep aynı giden bazı şeyleri değiştirmekle alakalı. Onlara katılabilirsin... Bu döngüden tek başına cikamayacagin çok belli, erteleme yardım al derim. Belki de küçükken sana söylenen saçma bir sözü icsellestirmissindir, sebebi budur ...
Benzer şeylerin benzer şeyleri cektigine inancım tam. Madem kader motifi falan araştırıyorsun bu konuyla ilgili bir terapi al derim. Aynı şekilde sosyla medyada beş on isim takip et bu konularla ilgili. Onların workshoplari falan oluyor, hep aynı giden bazı şeyleri değiştirmekle alakalı. Onlara katılabilirsin... Bu döngüden tek başına cikamayacagin çok belli, erteleme yardım al derim. Belki de küçükken sana söylenen saçma bir sözü icsellestirmissindir, sebebi budur ...
Yok hiç okumadım bu sıkıntılardan konuşurken bir arkadaş söz ettiGülseren budayicioglu mu okudunuz?
Takılı kalmayın böyle şeylere yani denk gelmiş olmus. Arkadaşınızın, ailenizin ön ayak olması.lazim belki size.
Internetten erkek arkadaşı arayış icinde degilim ki sadece cok sıkılıyorum bunalıyorum artık cevremde sohbet edebileceğim yaşıtım aynı setleri konuşacak kimse pek kalmadiMücadele etmeyin bırakın aksın gitsin. İnternetten aramayı bırakın yeni topluluklara katılın yontemimiz yanlış zaten. Bile bile yanlış yerlerde ariyosunuz
Teşekkür ederim deneyeceğim sahiden:)Hayat arkadaşımı bulup mutlu bi yuva beni seven değer veren bi eş bulmam için neler mümkün deyin her aklınıza geldiğinde . Bilmiyorum deneyen bi arkadaşım oldu olumlu sonuç aldı
Çok teşekkür ederim zaman harcayıp bu kadar uzun uzadıya anlattığınız için burda her yapılan yorum benim icin önek ve dikkate alacağına emin olabilirsinizKader motifi konusu ile ilgili olarak, bende bu aralar Gülseren Budayıcıoğlu nun kitaplarını okuyorum. Okudukça anlıyorum ki, insanın dış dünyayı anlayıp, çözmeye çalışmaktan önce, kendisini tanıması ve keşfetmesi daha önemli ve zor olabiliyor. Kader motifimizde bize sıkıntı veren konuyu çözebilmek için önce kendi bakış açımızı değiştirmemiz, nerede hangi hatayı yaptığımızı keşfedip, bu zinciri kırmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bütün bunlar bir süreç içinde ve bizim farkındalığımızın artmasıyla gerçekleşebiliyor.
Bende eskiden çok şanssız olduğumu, kimsenin istemediği olay ve kişilerle benim uğraşmak zorunda kaldığımı düşünürdüm.Bir arkadaşımla bir gün bu konulardan konuşuyorduk, ben yine başıma gelen zorlu bir olayı anlatıp, şansız olduğumu, hep böyle şeylerin beni bulduğunu, yorulduğumu, strese girdiğimi, ama bir başkasının hiç böyle zorlu olaylar başına gelmediğini ve çözmek için çaba sarfetmek zorunda kalmadıklarını ve hayatlarını stressiz, yorulmadan ve rahat geçirebildiklerini söyledim. Arkadaşımın şu sözü benim bakış açımı değiştirdi. Dediki, "Sana seni şanssız olduğunu düşündüren bu olayların senin başına gelmesi, karşı taraf için büyük bir şans bence, çünkü aynı şeyle sen değil, falanca kişi karşılaşsaydı, o bunu senin gibi çözemez hatta işleri dahada karıştırırdı.Bunu böyle düşün ve kendine şansızım demeyi bırak"
Arkadaşımla yaptığımız bu sohbetten sonra benim bakış açım değişti. Allah birini bir sıkıntıdan kurtarmak için beni kullanmış, bu olayda bana bir rol vermiş, bunun için şansız değil, aslında bir başkasına faydası dokunan bir insan olabildiğim için çok şanslıyım. Yorulup, strese girme konusunda bakış açımı değiştirdikten sonra yıpratıcı olmaktan çıkmıştı.
Size bu konuda anladığım, düşündüklerimi, kendi yaşantımda bir örnekle anlatmak istedim. Umarım doğru anlayıp, anlatabilmişimdir.
Sosyal medyadaki isimleri paylasmaniz mumkun mu acaba konu cok dikkatimi cektiBenzer şeylerin benzer şeyleri cektigine inancım tam. Madem kader motifi falan araştırıyorsun bu konuyla ilgili bir terapi al derim. Aynı şekilde sosyla medyada beş on isim takip et bu konularla ilgili. Onların workshoplari falan oluyor, hep aynı giden bazı şeyleri değiştirmekle alakalı. Onlara katılabilirsin... Bu döngüden tek başına cikamayacagin çok belli, erteleme yardım al derim. Belki de küçükken sana söylenen saçma bir sözü icsellestirmissindir, sebebi budur ...
Size gerçekten basit bir öneride bulunacaktım, parayla falan mı bir şey önereceğimi sandınız merak ettim. Cevap bile vermediniz. Kaç yıllık üyeyim, bir kişi de çıksın desin öyle bir durum olmuş mu. Siz kurtulmak isteseydiniz ve ilgi duysaydınız uygulayabilirdiniz ancak.Çünkü korktuğun başına geliyor. Önce bunu kırmalısın. Bilinçaltında karşına evli erkek çıkması korkun var. Silmek istiyorsan özelden konuşalım. Sorunun çok basit hallolabilecek bir şey.
Merhaba instada sayilarlasifalaniyorum sayfasını takip ediyorum ben, faydasını göreceğinizi düşündüm,bakın istersenizSosyal medyadaki isimleri paylasmaniz mumkun mu acaba konu cok dikkatimi cekti