Tatlı Tarifi Kadayıflı Sürpriz Şekerpare (Resimli)

libyana tesekkürler bu tarifi benimle tanistirdigin icin sekerpareyi zaten cok severim bu tarifide degisik olsun bakalim bi deniyelim dedim gercektende güzel oldu herkeste cok begendi tavsiye ederim arkadaslar tarif tam tutuyor :kahve::kahve:

ay ay harika görünüyor.. sanat eseri gibi.. tarif için çok teşekkürler, ellerinize sağlık..

libyana tesekkürler bu tarifi benimle tanistirdigin icin sekerpareyi zaten cok severim bu tarifide degisik olsun bakalim bi deniyelim dedim gercektende güzel oldu herkeste cok begendi tavsiye ederim arkadaslar tarif tam tutuyor :kahve::kahve:

Şeniz
Çok teşekkürler arkadaşlar.
Kırciceği ellerine sağlık;beğenmenize sevindim..
afiyet olsun

libyana harıka gorunuyor..

pekı bunun tam tersını yapsak nasıl olur..

kadayıfın ıcınden sekerpare cıksa..onu nasıl sararız kı..var mı bır fıkrın ?

libyana harıka gorunuyor..

pekı bunun tam tersını yapsak nasıl olur..

kadayıfın ıcınden sekerpare cıksa..onu nasıl sararız kı..var mı bır fıkrın ?

Çok orijinal bir fikir yerimseniben

Önce şekerpareler pişirilir..

Daha sonra pişirelen şekerpareler (minik minik olmalı) buzdolabında beklettiğimiz kadayıflara sarılır..

Sıkıca kapatılır..

En son üzerlerine şerbet ve tereyağı gezdirilir..

Arzuya bağlı yemişlerle servis yapılır..

Kadayıf dolması gibi düşünelim..

Şekerpareli kadayıf dolmasıkaydirigubbakcemile3

yok benım hazır pişmiş sekerparelerım varda ,onları nasıl kullansam ..

eşimin önüne farklı bır tatlı yapmısım gıbı nasıl sunsam dıye düşündüm ,tabı yerse kaydirigubbakcemile3

Harikasınnnnalkisalkisalkisçokk güzell görünüyorrr mutlaka deniycemm bu tatlıyııı..Ellerine sağlıkk

Ayyy Libi cim yarın annemleri yemeğe çağırıyorum daha önce yapmadığım bir tatlı olsun diye epeydir gözüme kestirdiğim tarifi yaptım.Biraz büyükçe oval şekillendirdim.Usulunce pişirdim ama çok sertti,şerbeti döktüm içine çekmedi,tek tek elime aldım altını üstünü bir sürü yerinden kürdanla deldim.
Yinede şerbeti ii çekmedi,üstleride istediğim yumuşaklıkta olmadı.:KK43:
Ben de epeyce düşündüm neden acaba diye,tepsi geniş olduğu şerbet çok yayıldı herhalde dedim,borcama aldım tekrar şerbeti üstüne boşalttım ama :KK43:
Çektiği kadar çekip artan şerbeti ocaktı ılıtıp bir daha tek tek üstlerine döktüm.Sonuç yine istediğim gibi görünmüyor

Halen düşünmekteyim şimdi ben nerde hata yaptım?Aklıma tek birşey geliyor tombiş tombiş yaptığım içinmi şerbet üstüne çıkmadı acaba?
Sen ne dersin cnm?

Son düzenleme:
Ayyy Libi cim yarın annemleri yemeğe çağırıyorum daha önce yapmadığım bir tatlı olsun diye epeydir gözüme kestirdiğim tarifi yaptım.Biraz büyükçe oval şekillendirdim.Usulunce pişirdim ama çok sertti,şerbeti döktüm içine çekmedi,tek tek elime aldım altını üstünü bir sürü yerinden kürdanla deldim.
Yinede şerbeti ii çekmedi,üstleride istediğim yumuşaklıkta olmadı.:KK43:
Ben de epeyce düşündüm neden acaba diye,tepsi geniş olduğu şerbet çok yayıldı herhalde dedim,borcama aldım tekrar şerbeti üstüne boşalttım ama :KK43:
Çektiği kadar çekip artan şerbeti ocaktı ılıtıp bir daha tek tek üstlerine döktüm.Sonuç yine istediğim gibi görünmüyor

Halen düşünmekteyim şimdi ben nerde hata yaptım?Aklıma tek birşey geliyor tombiş tombiş yaptığım içinmi şerbet üstüne çıkmadı acaba?
Sen ne dersin cnm?

Mısraam..canım..
Öncelikle emeğine sağlık..
Yaşadığın sorunu ilk yaptıımda ben de yaşadım aynen anlattığın gibi içi ve lkadayıfları sert kaldı
şerbet falan çekmedi..Kup kuru oldu..At kafaya yarsın o derece..
kurabiye gibi..

Düşündüm taşındım nerde hata yaptım..
Kesinlikle boyut..
Boyut çok önemli tatlım;küçük ve yassı olmaları gerekiyor ki iyice çeksin şerbeti..
Aksi halde hoş olmuyorlar ...Tatlı diye yiyemezsin yani..

O yüzden tarifin altında da belirtmiştim sanıyorum..

kaydirigubbakcemile5

Bu tatlı püflere dikkat edilerek yapıldığında ve herşey yolunda gittiğinde gerçekten harika oluyor..
Hatta güller diyarı arkadaşımız -yanlış hatırlamıyorsam- düzenledikleri kermeste de bu tatlıdan yapmıştı ve çok beğenilmiş...

Resmini de eklemişti burada var..

Sağlık olsun canım bir daha denersen - ki dene gör derim -
daha küçük ve yassı yapmaya dikkat edersin tamam?

Kıyamam:gitme:

Ellerine sağlık..
Senin ne kadar marifetli olduğun aşikar
şekerpareler azıcık daha kuçuk olsaydı ; bütün suç onlarda..

:asigim:

Libyancım herzamanki gibi cvp verdiğin için teşekkür ederim.Demek düşündüğüm sebepten böyle olmuş.Gerçi annemler çok beğendiler babam bile çok değişik olmuş bu kızım eline sağlık dedi.

ıkinci yapışımda mutlaka kurala uyacağım.
Bu arada sen üstadsın bende çırak:)))))

canisi bende yaptim bunu gecenlerde cok güzel oldu herkes cok begendi bi ara fotoyu eklerim.seninkide harika tesekkürler paylasimn icin.

Libyancım herzamanki gibi cvp verdiğin için teşekkür ederim.Demek düşündüğüm sebepten böyle olmuş.Gerçi annemler çok beğendiler babam bile çok değişik olmuş bu kızım eline sağlık dedi.

İkinci yapışımda mutlaka kurala uyacağım.
Bu arada sen üstadsın bende çırak:)))))
Estagfurullah tatlım:)

canisi bende yaptim bunu gecenlerde cok güzel oldu herkes cok begendi bi ara fotoyu eklerim.seninkide harika tesekkürler paylasimn icin.

Öyle mi ellerine sağlık gülüm:)
eklersen sevinirim..

canım çekti :kedi:

şekerpare ve kadayıfa ayrı ayrı bayılan biri olarak ikisini bir görünce kendimden geçtim kaydirigubbakcemile3

ellerinize sağlık Libyana opuyorumnanaktan bi haftasonu ben de denesem hiç fena olmaz :emir_bebek:

X