Kaçıngan bağlanma

Kacingan baglanma reddedilme korkusundan ziyade, her cicekten bal olup iliski istemeyen issiz adam degil mi? Asik olamadim, hoslanmadim kimseden dese neyse. Bu tarz biri vardi hayatimda. Birlikte olmadigi kadin kalmamisti ama baglanamiyormus.

Bu kaçıngan bağlanma lafından acayip baydım ya.

İlla ki vardır psikoloji literatüründe böyle bir bağlanma türü ama moda olalı kızlar yazmayan flörtüne “ay o kaçıngan bağlanıyor” der oldu. O yüzden klinik tanılı paranteziyle de ilgilenmiyorum çok sıkıldım artık bu tanımdan.

Adam belki işine gelene normal dümdüz bağlanıyor sadece sizden yeterince hoşlanmıyor bu ihtimali bence ilk önce düşünen arkadaşlar.

Esas konuya gelince, bu işin pazarlığı olmaz, vereceksin diye söz ver diyen erkeğe vereceğim varsa de vazgeçerim. Kendinizi bu duruma düşürüp buluşmaya gitmeyin bence.

Sizin anlatma tanımınız her ne kadar psikolog tanılı da olsa kaçıngan değil de güvensiz bağlanma izlenimi verdi bana.
Ama burada sonuca bakmak önemli, iş güç toplantısı gibi önden şart koşmak nedir yahu? O zaman ileride bir ilişki olsa onun fikrine her katılmadığınızda al başına belayı.. kabul etmemekle çok iyi yapmışsınız konu sahibi.

İnternetten kaçıngan bağlanmayı arattım da arızalı tipler. Narsistik özellikmiş.

Ben arkama bakmadan kaçardım. Ömür boyu yalnız kalın daha iyi.

Kacingan baglanma reddedilme korkusundan ziyade, her cicekten bal olup iliski istemeyen issiz adam degil mi? Asik olamadim, hoslanmadim kimseden dese neyse. Bu tarz biri vardi hayatimda. Birlikte olmadigi kadin kalmamisti ama baglanamiyormus.

Issız adam filminde öyle ama normalde öyle değil. Bu da yakınlarından duyduğum kadarıyla bildiğin rahip gibi yaşamış, öbür iş de yok yani. Zaten konuşmasından belli oluyordu o acemilik. Neyse her türlü sıkıntılı. Arkama bakmadan kaçtım sonuç olarak

Bu sosyal fobi değil mi?

Rahipten kasıt cinsel hayatının da olmamasıydı. Sosyal fobi tarafını bilmiyorum ama aktif ve başarılı biri gibiydi işinde. Böyle birinin duygusal hayatında bu kadar kıt ve kısıtlı olması ilk ilgimi çeken şeydi. Orada bir tezatlık vardı yani. Ben uzun süre konuştuğum için kendisine konan tanının doğru olduğunu şaşırarak söyleyebilirim. Böyle bir tipe bulaşmak direkt ilişkisizliği kabul etmektir zaten, bunu da hiçbir kadın kabul etmez aseksüel olmadığı sürece. Böyle bir tiple ilk kez karşılaştığım için sırf merakımdan sordum

Son düzenleme:
4 bağlanma stili var Güvenli, Kaçıngan, Kaygılı, Düzensiz.
Kaçıngan bağlanma denilen şey birincil bakım verenlerin çocukla ilgilenmemesi. Kısaca anasının babasının sevmeden ilgilenmeden büyüttüğü 45 yaş da olsa o sevgisizliğin ayak izlerini “ben kaçıngan bağlıyım haberin olsun” diye ittiren kişiye harcanacak zamana yazık.

4 bağlanma stili var Güvenli, Kaçıngan, Kaygılı, Düzensiz.
Kaçıngan bağlanma denilen şey birincil bakım verenlerin çocukla ilgilenmemesi. Kısaca anasının babasının sevmeden ilgilenmeden büyüttüğü 45 yaş da olsa o sevgisizliğin ayak izlerini “ben kaçıngan bağlıyım haberin olsun” diye ittiren kişiye harcanacak zamana yazık.

Aslında ben kaçıngan bağlanırım haberin olsun demedi, çok uzun süredir tanıdığım biri kendisi ve kendisinde bu duygusal konularda mesafeli ve soğuk olma durumu hep vardı. Tuhaf bir durum ben tam anlatamıyorum. Ben telefonda sıkıştırınca psikolog da demişti bunu diye söylemiş bulundu, binevi ağzından kaçırdı yani. Kendisi kendi durumunun farkında değil zaten. Kendisiyle ilgilenmiyorum artık dediğim gibi. Durum bana çok ilginç geldiği için sordum

Son düzenleme:
Back
X