Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum tek bir yer hariç o da İran Sineması BİLE...
İran sinemasının hiç küçümsenecek bir yanı yok, hatta kadın yönetmen, senaryo yazarlarının oranlarına bakarsanız bizim ülkemizin 5, 6 mislidir.
Çok başarılı senaryolar, çekim teknikleri, yapımlar ortaya çıkarıyorlar.
Bizim ülkemizin İran Sinemasından öğreneceği o kadar çok şey var ki...
Devrim zamanından önce ve sonrasında da çok büyük sansüre tabi tutulmalarına karşın, usta sayılabilecek yönetmenler yine işlerini bırakmadan yollarına devam etmiştir ve devlete bunu desteklemekten başka bir çare bırakmamışlardır.
Keza Bollywood deyip geçmeyelim, adlarını çok sağlam şekilde duyurup, popüler kültür sinemanın temeli olan Hollywooda kafa tutuyor, bu sayede hem ülkelerini tanıtıp hem de ekonomik bakımdan fayda sağlıyorlar.
Milyoner Filmi her ne kadar Bollywood yapımı olmasa da Oscar' ı alarak hem bütün gözleri ülkelerine çevirmiş hem de bundan inanılmaz büyük bir kalkınma elde etmişlerdir.
İşte burada aslında gene o zihniyet devreye giriyor, gerçekten tek sorunumuz zihniyet!
Belki bu yüzden ben 3.dünya ülkesi olduğumuzu basa basa dile getiriyorum, bunu destekleyen örnekler sunmaya çalışıyorum, çünkü zaten 1.yiz ve bu iş olmuş dersek bu ülkede ayağını uzatıp yatacak o kadar çok insan var ki...
Umarım biliyorsunuz yeni normlara göre ABD de 3.dunya ülkesi oluyor :)
İsviçre, Belçika, İngiltere, Japonya bu ülkelerin gelişmişlik seviyesiyle bir tutulmak
Tersten gitmeyelim dediniz, aynı şeyleri bildiginizi ve NATO dan bahsettiniz.
Doğru sonuçta terstende gitsek başladığımız yerden de başlasak aynı sonuca varmalıyız
Gelismislik sırasında 85.ülke olmamız zaten yeterli bir aciklamadir.
Van da yaşayan bir çocukla, istanbul bebek de yaşayan bir cocuk devlet okulunda aynı kalitede egitim görebiliyor mü, saglık hizmeti, sosyal alanı var mı.
Sanayi ithalata yöneldikce.
Paramız bizim elimde olmadıkça ( 10 tane % 100 turk bankası sayalım lütfen, ziraat bankası da özelleştiriliyor yabancılara)
Biraz gercekci olmamız ve ona göre yol almamız lazım.
Umarım biliyorsunuz yeni normlara göre ABD de 3.dunya ülkesi oluyor :)
Henüz değil ama Jım Rogers'ın geleceği gördüğüne hiç şüphem yok
:) biz öğrencilerimize yaparız ne yazdı diye googlariz.
Roger dan bahsetmiyorum ben emperyalizm ve dunya adlı kitaptan bahsediyorum, Dünyada tartışılan bir gercek var refah seviyeleri. Amerika nin da saglık sistemi cokmekte, ekonomisi, egitimi sıkıntılı günler yaşıyor.kendi ektiğini biçiyor.ekonomik verileri bunu gösteriyor.
Bakın dogunun durumu başka diyorsunuz. Baz almayın denemez. Nüfus yoğunluğuna bakarsınız asıl metropoller baz alınmaz.
O zmn Güney Afrika da cape town U baz alalım.
Gelişmekte olan ülkelere 3. Dunya ülkesi deniyor. Hükumet eleştirisi konusu degil bu gercek.
Türkiye 85. Sırada ise daha alınacak cok yol var. Urfa da bir hastaneye gittiniz mı ? İnanın Hindistan dan bir farkı yok.
Gelir dengeleri cok farklı. Ağalık sistemi var.
Yeni zenginler ( ultra )türemekte, bununla birlikte uçurumu daha da artan fakirlik var.
Refah yok. Siz 1. Dunya ülkesinde yaşayabilirsiniz.
Van da deprem oldu. İstanbul a Ankara'ya getirilip unutuldu insanlar. Sosyal devlet sahip çıkar
NATO askeri güçtür. Refah seviyesini belirlemez.
BOP projesi vardı hatırlarsanız
Sonucları var.
Bir ülke bireysel potansiyelini başka devletlerin etkisi altında kullanamıyorsa. Bu ülke özgür bir ülke değildir. Ve hiçbir 1. Dunya ülkesi başka devletlerin baskısını kabul etmez.
Hayvan hakları yasası bile bunun kanıtıdır.
Yol alıyoruz da arkadasım nereye gidiyoruz ? Bana örneklerle anlatabilir mısın ?
1.Ekonomide yol aldık arkadaşım;
Türkiye 2008 yılından beri IMF den kredi almamakla beraber mevcut borçlarınıda bitirmek üzere.
Döviz rezervi 100 milyar dolara yükseldi.
İhracat geliri %88 arttı.
2.Savunma sanayisinde yolaldık arkadaşım;
Yerli Türk uçağı(hürkuş),İlk türk tankı,atak helikopteri,insansız hava araçlarının test uçuşları...
3.Ulaşımda yol aldık arkadaşım;
Herkesin dilinden düşüremediği duble yollarımız oldu,yüksek hızlı tren ...
4.Sağlıkta yol aldık arkadaşım;
Bir zamanlar Hindistandaki hastanelere benzeyen sadece doğu değildi.İstanbulun ortasında girilmez kokuşmuş hastanelerden kurtulduk.
Özel hastanelerden anlaşmalı olarak kısmende olsa yararlanılmaya başlandı.
Doktorlar artık hastalığımızı anlatıyor bize,telefonla soru sorabiliyoruz.
5.Eğitimde yol aldık arkadaşım;
İlk 500 e giren üniversitemiz var.
Üniversite sayımız,okul sayısımız sürekli artış gösteriyor.
Kız öğrencilerin okutulmasına ilişkin projeler hedefine ulaşıyo
Turizmde yol aldık,sportif alanlarda başarılarımız arttı.
Daha aklıma gelmeyen,gelse sayfaların yetmeceği çok yol aldık.
Ha yolun neresindeyiz dersen?
Daha çok başındayız.
Daha çok gerilerdeyiz.
Bu bir maratonsa daha çok dökülecek ter,katedilecek km. var.
Ama yol alıyoruz.
Bu gerçeği yadsımak ve gelişmiyoruz aksine geriliyoruzu savunmak bu ülkenin gelecek nesline verdiğiniz umut mu , enerji mi sizin?
Kusura bakmayın ama ben insan hayatını sizin gibi ucuz bulmuyorum.
Toplumlar hak edildikleri sekilde yönetilir ve hak ettikleri medeniyet seviyelerine çıkarlar. Hastanede tedavi göremeyen 40 yasında felç olan bir insanın kendi hayatı, cocuklarının, eşinin, ailesinin ve yanında çalışanların hayatını etkililiyor.
Bu ülke deneme tahtası degil.
Mühimmat deposunda şehit olanlara dogal Afet de şehit oldu denmesinin tazminat için herhangi bir açıklaması olamaz. Bunu ancak 3. Dunya ülkeleri yapar.
Ve bu hatalar ilerlemeye degil gerilemeye yol acar.bu is hükumet sözcülüğü yapıp pembe gözlük takmakla olmuyor.
Doğru herzaman birdir. Asagidanda yukarıdan da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?