- 2 Eylül 2012
- 41.591
- 141.631
- 598
Kadın cinayetlerinde dünya sıralamasında üst sıralardayız.
Eğitim sistemimiz yanlışlarla hatalarla dolu ve durmadan değişiyor iyiye mi gidiyor kötüye mi ikisi de değil hala bir öncekiler gibi karmaşa içinde.
Eğitimde öğretimde bireyin tercihlerine saygı yok.Seçmeli adı altında zorunlu islami dersler verilmeye başlanmış,dini inancın var mı yok mu ya da nedir diye soran yok.
Dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya başladık önceden Norveç'in arkasında 2.sıradaydık fakat
Norveç kişi başına ort.milli gelir 100bin dolar iken bizim 10bin dolar civarında.
Her geçen gün her şey zamlanmaya devam ediyor son hızda.
Terör aldı başını yürüdü halkı temsil eden bir grup teröristle sarmaş dolaş ama yapılan hiçbir şey yok.
Kışın kardan yolları kapanan yüzlerce köy var insanların ne halde hastanelere yetiştiği her kış haberlerde bolca gösteriliyor.
Hayvan tecavüzünde dünya sıralamasında ilklerdeyiz,hayvan nefreti düşmanlığı tavan.
İnsana saygı yok,kendi değer yargılarından farklı değer yargısına sahip insanları neredeyse taşlayacak insanlar o kadar çok ki.
Daha akla gelmeyen bir çok şey var.
Üçüncü müyüz beşinci mi bilemiyorum da hiç iyi şartlar altında yaşadığımızı söyleyemeyeceğim.
Geride kaldıklarımızdan bakarsak evet epeyce gerideyiz hemde sanki düzelmeyecekmiş gibi vahim bir tablo ile.
Ama ileri olduklarımıza baktığımızda anlarız 3.Dünya ülkesi olmadığımızı.
Kadına karşı şiddet ataerkil bir toplum olmamızdan kaynaklı,yeni nesli yetiştiren biz kadınlar değiştireceğiz bu döngüyü.
Eğitim sistemi her vakit olduğu gibi yine raydan çıktı ama seçmeli ders adı üzerinde seçmelidir ve asla dayatılamaz.
Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz çünkü petrol rezervlerimizi bulup etkin bir kullanıma sunmayacak kadar tembeliz.(!)
Terör konusunda ne yazık ki bir iç savaş yaşıyoruz ve cesur bir kumandan bulamadığımız sürece yaşacak gibi gözüküyoruz.
Kışın karda kapanan köy yollarımız kadar yapılan ve dillerden düşmeyen duble yollarımızda var.
Hayvan hakları konusunda eğitimsiz insanlar ne yazık ki yine başrolde...fazla eğitimliler ise deneylerinde hayvan haklarını hiçe sayıyor.
İnsan hakları konusunda siz ve biz olma mantığından çıkamadığımız sürece bir arpa yolu yol kattedemeyeceğiz.
Sürekli aynı şeyi söyleyerek bilinç altına girmeye çalışmıyorum yazanların ama 3. Dünya Ülkesi değiliz ve gelişmek için çok çalışmak gerektiğinin bilincindeyiz.