• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçıncı Dünya Ülkesiyiz???

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum tek bir yer hariç o da İran Sineması BİLE...
İran sinemasının hiç küçümsenecek bir yanı yok, hatta kadın yönetmen, senaryo yazarlarının oranlarına bakarsanız bizim ülkemizin 5, 6 mislidir.
Çok başarılı senaryolar, çekim teknikleri, yapımlar ortaya çıkarıyorlar.
Bizim ülkemizin İran Sinemasından öğreneceği o kadar çok şey var ki...
Devrim zamanından önce ve sonrasında da çok büyük sansüre tabi tutulmalarına karşın, usta sayılabilecek yönetmenler yine işlerini bırakmadan yollarına devam etmiştir ve devlete bunu desteklemekten başka bir çare bırakmamışlardır.
Keza Bollywood deyip geçmeyelim, adlarını çok sağlam şekilde duyurup, popüler kültür sinemanın temeli olan Hollywooda kafa tutuyor, bu sayede hem ülkelerini tanıtıp hem de ekonomik bakımdan fayda sağlıyorlar.
Milyoner Filmi her ne kadar Bollywood yapımı olmasa da Oscar' ı alarak hem bütün gözleri ülkelerine çevirmiş hem de bundan inanılmaz büyük bir kalkınma elde etmişlerdir.
İşte burada aslında gene o zihniyet devreye giriyor, gerçekten tek sorunumuz zihniyet!
Belki bu yüzden ben 3.dünya ülkesi olduğumuzu basa basa dile getiriyorum, bunu destekleyen örnekler sunmaya çalışıyorum, çünkü zaten 1.yiz ve bu iş olmuş dersek bu ülkede ayağını uzatıp yatacak o kadar çok insan var ki...

Sanırım bu kadar çok yerde bu kadar çok şey yazınca anlatmak istediklerimi yanlış kelimeler seçerek yazabiliyorum.
İran sinemasının gelişmişliğini anlatırken,festivallerde ödüllerinden bahsederken İran bile sinema konusunda bizden çok çok ileride diyememişim de İran sineması bile demişim , pardon.

Zaten birinci dünya ülkesiyiz ohhh değmeyin keyfimize demenin kimseye bir kazancı olmaz zararından öte;
Tıpkı biz 3. dünya ülkesiyiz tüüü yazıklar olsun gelişmiyoruz demeninde olmadığı gibi...

Gelişmekteyiz.
Asıl acı olan T.C olarak 1923'Den bu yana yanlış politikalarla 90 yılda ancak gelebildiğimiz nokta!
Ki bakın çok farklı mecralara dalmamak adına daha iki cihan imparatorluğuyken den girmedim sadece 1923'den bu yana. ( şimdi güneydoğu topraklarımız bile tehdit altında(evvelallah bu sınırlar artık küçülmez ama))

Umarım biliyorsunuz yeni normlara göre ABD de 3.dunya ülkesi oluyor :)
İsviçre, Belçika, İngiltere, Japonya bu ülkelerin gelişmişlik seviyesiyle bir tutulmak

Tersten gitmeyelim dediniz, aynı şeyleri bildiginizi ve NATO dan bahsettiniz.
Doğru sonuçta terstende gitsek başladığımız yerden de başlasak aynı sonuca varmalıyız

Gelismislik sırasında 85.ülke olmamız zaten yeterli bir aciklamadir.
Van da yaşayan bir çocukla, istanbul bebek de yaşayan bir cocuk devlet okulunda aynı kalitede egitim görebiliyor mü, saglık hizmeti, sosyal alanı var mı.
Sanayi ithalata yöneldikce.
Paramız bizim elimde olmadıkça ( 10 tane % 100 turk bankası sayalım lütfen, ziraat bankası da özelleştiriliyor yabancılara)

Biraz gercekci olmamız ve ona göre yol almamız lazım.

Yok arkadaşım bu saydıklarının hiçbirisi Türkiye'De yok!
Doğu'dan bahsediyorsun ama doğuda gelişememenin sebebleri nasıl ayrı bir başlık,nasıl ayrı bir uzmanlık alanı.
Yoksa bende istiyorum güneydoğu'da yol,sağlık,sanayi ki bu çok çok önemli istihdam açısından.Doğu gelişmediği sürece teröründe kökü kurutulmayacak,çünkü eğitim alamamış işsiz insanlar kandırılmaya müsait beyinleri ile bebek sahilide tur atan gençliğe ve dolayısıyla onun kimliğine ve hep savaş içinde olacak.

Yol almamız lazım demişsin,ne güzel söylemişsin.
Yol alıyoruz arkadaşım...Hükümet ayağını eleştirmek istiyorsan eleştir ama sadece orada takılı kalma.
Yol alıyoruz ve günden güne farkındalığı artan insanlar olmak için mücadele ediyoruz.

Biz gelişmeyi kendimize ve ülkemize yakıştıralım önce,sonra ne yapabiliriz diye şapkamızı önümüze alalım.

Henüz değil ama Jım Rogers'ın geleceği gördüğüne hiç şüphem yok:34:

:) biz öğrencilerimize yaparız ne yazdı diye googlariz.
Roger dan bahsetmiyorum ben emperyalizm ve dunya adlı kitaptan bahsediyorum, Dünyada tartışılan bir gercek var refah seviyeleri. Amerika nin da saglık sistemi cokmekte, ekonomisi, egitimi sıkıntılı günler yaşıyor.kendi ektiğini biçiyor.ekonomik verileri bunu gösteriyor.

Bakın dogunun durumu başka diyorsunuz. Baz almayın denemez. Nüfus yoğunluğuna bakarsınız asıl metropoller baz alınmaz.
O zmn Güney Afrika da cape town U baz alalım.

Gelişmekte olan ülkelere 3. Dunya ülkesi deniyor. Hükumet eleştirisi konusu degil bu gercek.
Türkiye 85. Sırada ise daha alınacak cok yol var. Urfa da bir hastaneye gittiniz mı ? İnanın Hindistan dan bir farkı yok.
Gelir dengeleri cok farklı. Ağalık sistemi var.

Yeni zenginler ( ultra )türemekte, bununla birlikte uçurumu daha da artan fakirlik var.

Refah yok. Siz 1. Dunya ülkesinde yaşayabilirsiniz.
Van da deprem oldu. İstanbul a Ankara'ya getirilip unutuldu insanlar. Sosyal devlet sahip çıkar
NATO askeri güçtür. Refah seviyesini belirlemez.
BOP projesi vardı hatırlarsanız
Sonucları var.

Bir ülke bireysel potansiyelini başka devletlerin etkisi altında kullanamıyorsa. Bu ülke özgür bir ülke değildir. Ve hiçbir 1. Dunya ülkesi başka devletlerin baskısını kabul etmez.

Hayvan hakları yasası bile bunun kanıtıdır.

:) biz öğrencilerimize yaparız ne yazdı diye googlariz.
Roger dan bahsetmiyorum ben emperyalizm ve dunya adlı kitaptan bahsediyorum, Dünyada tartışılan bir gercek var refah seviyeleri. Amerika nin da saglık sistemi cokmekte, ekonomisi, egitimi sıkıntılı günler yaşıyor.kendi ektiğini biçiyor.ekonomik verileri bunu gösteriyor.

Bakın dogunun durumu başka diyorsunuz. Baz almayın denemez. Nüfus yoğunluğuna bakarsınız asıl metropoller baz alınmaz.
O zmn Güney Afrika da cape town U baz alalım.

Gelişmekte olan ülkelere 3. Dunya ülkesi deniyor. Hükumet eleştirisi konusu degil bu gercek.
Türkiye 85. Sırada ise daha alınacak cok yol var. Urfa da bir hastaneye gittiniz mı ? İnanın Hindistan dan bir farkı yok.
Gelir dengeleri cok farklı. Ağalık sistemi var.

Yeni zenginler ( ultra )türemekte, bununla birlikte uçurumu daha da artan fakirlik var.

Refah yok. Siz 1. Dunya ülkesinde yaşayabilirsiniz.
Van da deprem oldu. İstanbul a Ankara'ya getirilip unutuldu insanlar. Sosyal devlet sahip çıkar
NATO askeri güçtür. Refah seviyesini belirlemez.
BOP projesi vardı hatırlarsanız
Sonucları var.

Bir ülke bireysel potansiyelini başka devletlerin etkisi altında kullanamıyorsa. Bu ülke özgür bir ülke değildir. Ve hiçbir 1. Dunya ülkesi başka devletlerin baskısını kabul etmez.

Hayvan hakları yasası bile bunun kanıtıdır.

1.Okuduğum ekonomi haberlerinden biliyorum J.Rogersin bu açıklamalarını .Yeni bir googlama değil.

2.Emperyalizm ve Dünya kitabını yazarını belirtirseniz okumak isterim,bende size Stratejik Vizyon adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim(amerika ve küresel güç buhranı)

3.Doğu baz alınmaz demedim hiç,doğu gerçeği ayrı bir parantez dedim.

4.Türkiye'nin alması gereken çok yololduğu konusunda hem fikiriz(hayret)

5.Nato konusunda 800. cümlemi kurmak istemiyorum bu başlık altında.Artık oraları geçtik sayıyorum.

6.Ne yazık ki birinci dünya ülkesi olduğumuz için tek başına özgür karar alamıyoruz,üçüncü dünya ülkesi olup dış güçlerin hegamonyasında olduğumuz için değil.

Yol alıyoruz da arkadasım nereye gidiyoruz ? Bana örneklerle anlatabilir mısın ?

1.Ekonomide yol aldık arkadaşım;

Türkiye 2008 yılından beri IMF den kredi almamakla beraber mevcut borçlarınıda bitirmek üzere.
Döviz rezervi 100 milyar dolara yükseldi.
İhracat geliri %88 arttı.

2.Savunma sanayisinde yolaldık arkadaşım;

Yerli Türk uçağı(hürkuş),İlk türk tankı,atak helikopteri,insansız hava araçlarının test uçuşları...

3.Ulaşımda yol aldık arkadaşım;

Herkesin dilinden düşüremediği duble yollarımız oldu,yüksek hızlı tren ...

4.Sağlıkta yol aldık arkadaşım;

Bir zamanlar Hindistandaki hastanelere benzeyen sadece doğu değildi.İstanbulun ortasında girilmez kokuşmuş hastanelerden kurtulduk.
Özel hastanelerden anlaşmalı olarak kısmende olsa yararlanılmaya başlandı.
Doktorlar artık hastalığımızı anlatıyor bize,telefonla soru sorabiliyoruz.

5.Eğitimde yol aldık arkadaşım;

İlk 500 e giren üniversitemiz var.
Üniversite sayımız,okul sayısımız sürekli artış gösteriyor.
Kız öğrencilerin okutulmasına ilişkin projeler hedefine ulaşıyor.

Turizmde yol aldık,sportif alanlarda başarılarımız arttı.
Daha aklıma gelmeyen,gelse sayfaların yetmeceği çok yol aldık.

Ha yolun neresindeyiz dersen?
Daha çok başındayız.
Daha çok gerilerdeyiz.
Bu bir maratonsa daha çok dökülecek ter,katedilecek km. var.
Ama yol alıyoruz.

Bu gerçeği yadsımak ve gelişmiyoruz aksine geriliyoruzu savunmak bu ülkenin gelecek nesline verdiğiniz umut mu , enerji mi sizin?

Su kelimeyi hic sevmiyorum, islamifobik....
Biz eskiden sanki müslüman degildik, su an en ufak bir politik olayi kiritize ettigimizde sen o zaman islamifobiksin...Niye arkadas, ben beynimdeki sözlerimi dile getirmeyecekmiyim?
.......neden düsüncelerimi kategorize etmem lazim. Simdiki normlara uymadigi icinmi?
Hadi diyelimki öyle, buda benim hakkim degilmi?

Simdi Avrupa`da bir iscinin senelik tatili 6 haftadir ve günde 8 saat`den fazla calisamaz, belirli dinlenme zamanlari var, madem 1. Dünya ülkesiyiz o zaman nerede bu haklarim???
Sadece Amerika yalakasi oldugum icinmi bütün bu yagmalar...
1. dünya ülkesiysem, tüm refahligini yasamak isterim....

Bende Kralice Elizabeth`im o zaman, madem herkes kendisini bir kategoriye sokuyorsa...
Olalim o zaman 1, dpnya ülkesi peki kime faydasi oldu simdi????

Bi atasözü vardi ama aklima gelmiyor: lafla ...... sürünmez diye, bilen varsa lütfen düzeltsin....

Son düzenleme:

1.Ekonomide yol aldık arkadaşım;

Türkiye 2008 yılından beri IMF den kredi almamakla beraber mevcut borçlarınıda bitirmek üzere.
Döviz rezervi 100 milyar dolara yükseldi.
İhracat geliri %88 arttı.

2.Savunma sanayisinde yolaldık arkadaşım;

Yerli Türk uçağı(hürkuş),İlk türk tankı,atak helikopteri,insansız hava araçlarının test uçuşları...

3.Ulaşımda yol aldık arkadaşım;

Herkesin dilinden düşüremediği duble yollarımız oldu,yüksek hızlı tren ...

4.Sağlıkta yol aldık arkadaşım;

Bir zamanlar Hindistandaki hastanelere benzeyen sadece doğu değildi.İstanbulun ortasında girilmez kokuşmuş hastanelerden kurtulduk.
Özel hastanelerden anlaşmalı olarak kısmende olsa yararlanılmaya başlandı.
Doktorlar artık hastalığımızı anlatıyor bize,telefonla soru sorabiliyoruz.

5.Eğitimde yol aldık arkadaşım;

İlk 500 e giren üniversitemiz var.
Üniversite sayımız,okul sayısımız sürekli artış gösteriyor.
Kız öğrencilerin okutulmasına ilişkin projeler hedefine ulaşıyo

Turizmde yol aldık,sportif alanlarda başarılarımız arttı.
Daha aklıma gelmeyen,gelse sayfaların yetmeceği çok yol aldık.

Ha yolun neresindeyiz dersen?
Daha çok başındayız.
Daha çok gerilerdeyiz.
Bu bir maratonsa daha çok dökülecek ter,katedilecek km. var.
Ama yol alıyoruz.

Bu gerçeği yadsımak ve gelişmiyoruz aksine geriliyoruzu savunmak bu ülkenin gelecek nesline verdiğiniz umut mu , enerji mi sizin?

1. Savunma sanayinde yol almadık .
Silah fabrikamızı kapattık İsrail'den ithal etmekteyiz.koca silah fabrikası kapatıldı :/ Bir tane helikopterimiz var

2. Saglık sistemine gelince tam gun yasası yüzünden annanemi kaybettik istanbul un göbeğinde en iyi özel hastanelerin birinde

Neden mı
Türkiye de sayılı sayıda hemotolog ve sayılı sayıda offerez makinası var. Tam gun yasası yüzünden cerahpasadan doktoru gelemedi, o işlemi özel hastanede de yapamadı, onu da geçtik makinaya giremedi çapa ve cerahpasada yer yoktu 10 gun sonraya belki yer bulunur dendi. İşlem yapılamadığı için kani kendini zehirledi 3 gun icinde oldu.
Kursu baskani sırada 300 hasta yatak bekliyor diyor( istanbul un göbeği) binanın alt katı sular içerisinde.

İki ay once okmeydani SGK ya hasta götüruldu, kolu kırık cocuğa birşeyin yok dendi eve yollandı sabah kolu mosmor hastaneye kaldırıldı ( Allah'tan bize haber verdi özel hastaneye gitti)

Acıbadem hastanesinde hasta kocasi beyin kanaması geçiriyormuş farkında degil tabi SGK samatya ya gidiyor, yatak yok gidin eve yatın deniyor. Hasta felç oldu. Orada 10dk daha ilgilenilseydi 1 kan sulandiriciyla saglıgına kavusucak adam 40 yasında felç oldu.
Tam gun yasası böle birsey. Siz bu hastanelere iyi dıyorsanız insan hayatının degerini ne olarak görüyorsunuz.
( özel hastanelere katkı payları da değişiyor ) bunlar bedava degil. Prim ödüyoruz. Ben aynı prim miktarını özel sigortam bile hakkımı daha cok koruyor.
Teyzem kanser alması gereken kemoterapi ilacını vermiyor. Muadili diye başka bir ilacı gösteriyor. Onkolog icerikleri cok farklı diyor.

Evet saglık sistemi super. Cok gelişmiş hala gidin SGK hastanesine koridorda ampuller yanmaz, tuvaletler rezalet, binalar su icinde.
TOKİ nin yaptıgı binaları görelim ucuz konutlarda insanlar boğuluyor. Diyecem yapmasını bilmiyor yok 1.000.000 $ dairelerinde çizik yok :) yapsaya hastaneleri, doktorlar, eczcilar kazan kaldırmanın eşiğinde.

Egitim:
Üniversitede eğitimci olarak söylüyorum,
4+4+4 çıkarıldı 66 aylık cocuklar okula dendi o cocukların o donemde anaokulunda olmaları gerekli. Okulların fizibiliteleri müsait degil, lavabolar büyük, ( lavabo yüzünden istanbul un göbeğinde ölen cocuğu bilirsiniz. Sorumlu olması gerekenler ceza bile almadı. Emanet edildi okula ve ölüsü alındi, herkes ısinin basında ucuz insan hayatı)
Sınav sistemine girersek sabaha kadar gider. O birinci dunya ülkelerinde öyle şifre skandalları olacak ÖSYM baskani istifa etmeyecek. İmkansız 8 kere hata olmaz. 3. Dunya ülkelerinde olur.

Yollar yapıldı ama deprem fonundan yapıldı. Kimse demesin deprem için kentsel dönüşüm başladı diye o kacak binalar yapılırken istanbul Büyükşehir belediye baskani izin verdi senelerdir yıkmadı o binaları.
TRT ye para vergi ödeyeceğimize yolları o fondan yapılsaydı. Bu da iste ancak 3. Dunya ülkelerinde olur.

Adalet sistemi
Hsyk nin son durumu dünyada ornegi yok. Eşi benzeri yok adalate siyaset karışmamalı .
Dava harçlarınin pahalılığı konusunda 1. Numarayiz( metin feyzioglunun basın açıklamasını tavsiye ederim)

Kadin, cocuk haklarına girmeyeceğim cok uzar
Ama söyle ornek veriyim, Van da cadirkentte bir askerin tecavüzüne uğrayan kızını öldüren baba namus cinayeti diye indirim aldığı ülkeyi siz gelişmekte olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama.

Bu yaşananların hiçbirisi İsviçre, Almanya, İngiltere vb ülkelerde yaşanmaz, onlar 1 dunya ülkesi ise biz neyiz :))

( yazım yanlışları için özür dilerim arabada giderken yazıyorum sallanıyor)

Ekonomik verilerini de cevaplayacağım.

Eklemeden edemiyecegim mühimmat patlamasında şehit olanlara da dogal Afetten dolayı şehit olduklarını belirten raporu ancak biz veririz.
Nedeni ise. 68.000 tl tazminat ödememek için.
Bu kadar sahip çıkıyoruz canlara

Ben imf ile ilgili, kazın ayağının pek te bilinen gibi olduğunu düşünmüyorum açıkçası...
Zira ben iktidar olsam, okyanus ötesinden gelen kaynaklarım varken, gidip tefeci bir suç örgütünden kredi kullanmazdım...

Artı o dönemlerden imfye ayak direnilmesinin diğer bir sebebi ise seçim kaygılarıydı...İmf'nin seçim yatırımlarına karışma riski bizim delikanlı van minüte göre değil...
İmf'nin hakim olduğu bir ülkede, TEK ELDEN söz sahibi olma yetkisi güçleşir...
O sebepledir ki, iktidar tüm bunları ve halk nezdinde tekrar imfye yönelen bir hükümet profili oluşturmayı göze alamazdı...

Saches84;

Savunma sanayinde hangi silah fabrikamız kapatıldı öğrenmek isterim?
Ola ki kapatıldıysa rantabl değilse,o silahı daha ucuza temin etmek mümkünse bunda nasıl bir beis olabilir?
Ayrıca tüm ilişkilerin durdurulduğu bir ortamda İsrailden silah satın almak???

Anneannenize Allahtan rahmet dilerim,bende bir tatil yöresindeyken bulunduğumuz ilçede sağlık kuruluşu bulunmadığından hastaneye geç kalarak annemi yolda kollarımda kaybetmiş biriyim.Annemle sağlığında çok hastane,sigorta havası solumuşluğum var.Değişen ve gelişen sistemi görmemek haksızlık olur.Ha yeterli mi?Olduk mu derseniz sağlık sektöründe tabii ki hayır .Keşke sürekli ve ücretsiz sağlık hizmetleri verilebilse...ama ben gelişiyoruz diyorum geliştik bittik demiyorum ki!Evde sağlık hizmeti alınabiliyor artık,bu bir aşama değil mi sizce?

Eğitimde bahsettiğiniz 4+4+4 sistemi gelişmişliğimize nasıl bir sekte vuruyor?
66 ay konusunda hemfikirim sizinle.Henüz bu konuda okulların,öğretmenlerin,velilerin hiç bir alt yapısı yokken fizibiletisi denetlenmemişken dayatılması bu sene eğitime sekte vurdu.
Ama bu ve benzeri konuları konuşmamız bence hükümet eleştirisinden öteye geçmez bir hal alıyor.
Oysa ben sadece bugünü,10 yılı konuşma derdinde değilim.
Ben giderek ilerleme gösteren bir ülke vatandaşı olarak tüm eksiklerimizin bilincinde;Türkiye'ye 3.dünya ülkesi yakıştırması yapanların karşısındayım.
Ülkeme yakıştırmadığım için bu sınıflandırmayı,onu yönetenlere değil!

Olivia;
Lafla peynir gemisi yürümez derler ona.
Evet aynen dediğin gibi gemi lafla yürümüyor zaten.
Limandan ayrılmış dalgalarla boğuşa boğuşa,kaptan hataları ile zaman zaman hedefe doğru yol alıyor.
İslamofobi konusunda en az 5-6tane ya şöyle ya böyle diye benzetmede bulundum,sen kendini o listede nerde görmek istiyorsan ordasındır.Ve bunun benim için hiçbir sakıncası olamaz.
Ben kendi safımı bilirim.Seninkileride keyifle okurum,az çok anlamışsındır
:34:

Son düzenleme:
Bu hükumet Patagonya nin ilerlemesinden degil, benim ilerlememden sorumlu.
Ve tarih tekerurden ibarettir. Bu yapılan yanlışlar Menderes döneminden beri yapılmakta ( Banu avardan alıntı )
1- 1951 yılında Menderes hükümeti Kore Savaşı'na (Yurt dışına asker göndermek ve/veya herhangi bir ülkeye savaş açmak onun görevi olmasına karşın, TBMM'den izin almadan {O.E.}) Amerika için asker gönderdi. Amerikan çıkarları için bine yakın vatan evladı Kore'de yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı.

2- 1952'de (ABD ve)NATO'nun isteği üzerine komünizme karşı gayri-nizamı harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adıyla Özel Harp Dairesi kurdu.

3- 1954 yılında Yabancılara petrol arama ve çıkarma izni verildi.

4- Tek parti döneminde kurulan bazı traktör ve basma fabrikalarıMenderes döneminde özelleştirildi veya ekonomik olmadıkları için kapatıldı.Nuri Demirağ tarafından kurulduktan sonra İsmet İnönü tarafından devletleştirme kapsamına alınan uçak ve uçak motoru fabrikaları,Eskişehir tank fabrikası ve Kırıkkale silah fabrikası Menderes dönemind NATOstandartlarınauymadıklarıgerekçisiyle kapattıCezayir kurtuluş savaşı sırasında Fransa'yıdestekledi
1954-1958 yılları arasında 238 gazeteci iktidara karşı yazılar yazmak suçundan mahkûm ettirdi. "Tahkikat Komisyonu"nu kurdu. 15 DPmilletvekilinden oluşan komisyon hem suçlama hem de yargılama hakkına sahipti.Komisyon 5 kişiden fazla yan yana yürümeyi bile yasakladı.
İsmet İnönü'ye 12 oturum meclisten men cezası verildi.

Turan Emeksiz hükümete karşı İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir protesto mitinginde polisin açtığı ateş sonucu öldü. Hüseyin Onur ise sol bacağı kesilerek kurtarıldı.

Hukuk'un üstünlüğünü savunan Yargıtay Başkanı Bedri Köker,Yargıtay Başsavcısı Rifat Alabay, Yargıtay 2. Başkanlarından Haydar Yücekök, Yargıtay Üyeleri Melehat Ruacan, Kamil Çoşkunoğlu, Faik Uras ve İlhan Dizdaroğlu 'görülen lüzum üzerine emekliye sevkedildiler. Aslında Menderes hükümeti, ordu darbe yapacak gerekçesiyle daha 6 Haziran 1950'de, GenelkurmayBaşkanı Nafiz Gürman olmak üzere bütün üst komuta kademesi dahil olmak üzere 15 general ve 150 albayı re'sen emekliye sevk etmişti. 1950-1960 DP hükümetinin kısa bir değerlendirmesini yapmış.

Benzerlikler nasıl kirikale deki fabrika 1998 de tekrar acildi tekrar kapandı 2007 de.

Bu hatalar bugun sdc bizden değil ülkenin bütün gelecegini etkiler torunlarından çıkar, aynı hatalar tekrarlaniyorsa sonuc korkutur.

Menderes hükümetinden beri amerika nin yalakaligini Yaparsan ömür billah ne birinci dunya ülkeleri ile ilgili ancak hayal kurarız.

Kusura bakmayın ama ben insan hayatını sizin gibi ucuz bulmuyorum.

Toplumlar hak edildikleri sekilde yönetilir ve hak ettikleri medeniyet seviyelerine çıkarlar. Hastanede tedavi göremeyen 40 yasında felç olan bir insanın kendi hayatı, cocuklarının, eşinin, ailesinin ve yanında çalışanların hayatını etkililiyor.

Bu ülke deneme tahtası degil.

Mühimmat deposunda şehit olanlara dogal Afet de şehit oldu denmesinin tazminat için herhangi bir açıklaması olamaz. Bunu ancak 3. Dunya ülkeleri yapar.

Ve bu hatalar ilerlemeye degil gerilemeye yol acar.bu is hükumet sözcülüğü yapıp pembe gözlük takmakla olmuyor.

Doğru herzaman birdir. Asagidanda yukarıdan da

Kusura bakmayın ama ben insan hayatını sizin gibi ucuz bulmuyorum.

Toplumlar hak edildikleri sekilde yönetilir ve hak ettikleri medeniyet seviyelerine çıkarlar. Hastanede tedavi göremeyen 40 yasında felç olan bir insanın kendi hayatı, cocuklarının, eşinin, ailesinin ve yanında çalışanların hayatını etkililiyor.

Bu ülke deneme tahtası degil.

Mühimmat deposunda şehit olanlara dogal Afet de şehit oldu denmesinin tazminat için herhangi bir açıklaması olamaz. Bunu ancak 3. Dunya ülkeleri yapar.

Ve bu hatalar ilerlemeye degil gerilemeye yol acar.bu is hükumet sözcülüğü yapıp pembe gözlük takmakla olmuyor.

Doğru herzaman birdir. Asagidanda yukarıdan da

Birine '' sen insan hayatını ucuz buluyorsun '' demek zaman ister,çok şey görmeyi ister öyle kolay kolay dile gelmez,geliyorsa da önemsenmez!
Yani bu işin doğrusu bu nerden bakarsanız bakın,ister aşağıdan ister yukarıdan.

Bir topluma ulusa sesleniş konuşması yapmak için '' toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilir.... '' diye ya o toplumun bir parçası olarak aynı hakedişten payını aldığını kabullenmek gerekir ya da patagonya vatandaşı olduğunu.

Ve yine birine hükümet sözcüsü demek için onun ideolojisini,safını çok iyi ölçmek gerekir aksi halde havada kalır söylemleriniz.Tabii siz ordan bunu göremiyebilirsniz ama benim bulunduğum yerden bakınca benim yazdıklarıma hükümet sözcüsü demek komik duruyor.Bana yani..:1:Sizinde buna gülüyor olmanız için beni tanımanız gerekir.

Not:Pembe gözlük takmam,tarzım değildir her iki anlamda da:ssz:

Teşekkürler keyifli bir paylaşımdı.

Bende teşekkür ederim, tartismayı severim. Siteye de yeni başladım ama cok beğendim kadınları sdc kozmetik, anne baba olmak veya kadin erkek iliskileri ile sınırlandırmadan her türlü konuşmaya olanak verdigi için.
Kendinizi iyi bakın

Back