Ve belirtmeyi unuttuğum için üzgünüm, bir fikir anlaşmazlığı sonrası konu açmak için uğraştınız, düşüncelerimizi paylaşacağımız bir platform hazırladınız.
Emeğinize sağlık, kendi adıma çok mutlu oldum.
Rica ederim.
Keşke daha çok kişi katılsa ve konuşsak.
Kim ülkesini nerede görüyor,neden böyle düşünüyor?
Dünya üzerinde nasıl bir konum hayal ediyoruz ülkemize?
Tabii ki refah düzeyi gelişmiş bir ülke ama kimlerle dost,kimlerle düşman?
Ülkemizi nerede görsek gözümüz açık gitmez?
Tüm müslüman ülkelerinin lideri olmuş bir konumda mı yoksa süper güçlerin etkisini minimalize etmiş bir Türkiye mi?
Ya da halkının refah seviyesini yükseltsinde nerede olursa olsun mu?
Ne çok sorulacak soru var değil mi?
_
ilginize teşekkürler...__________________________________________________________________________________
Benim gözümde konumuzla ilintili olarak 3.dünya ülkesi değil Türkiye.
Gelişmekteyiz vaadiyle kandırılmıyoruz.Gelişmekteyiz aşamasında takılıp kaldık sadece ama kimse sihirli değnek elinde bunu başaramıyor.
Açlık sınırında bir ülke değiliz,öyleyiz demek bu ülkeye haksızlık olur.Bu ülkeyi yönetenleri eleştirmek başka bişeydir,onları eleştirmek için ülkemi olmadığı bir durumda göstermek başka.
[/COLOR]
Benim 3.dünya ülkesiyiz dememdeki en büyük kasıt budur, nicelikten çok nitelikte ilgilenen, ne kadar çok kazandığımız ya da okuduğumuzla değil ne kadar hakettiğimiz ve hakkını verdiğimizi tartıştığımız günlerde ben ancak diyebilirim ki benim güzel ÜLKEM işte 1.sıradadır.
Gelişmek için nitelik kadar nicelikte önemli bence ...bakın burada körler sağırlar birbirini ağırlar gibi yazıyoruz , ne kadar çok ses çıksa daha iyi olmaz mıydı?
Türkiye'nin yukarıdaki fotoğraf olmadığını çok iyi biliyorsunuz ama neden ısrarla 3. dünya ülkesiyiz politikası güdüyorsunuz?
Yurtdışına çıkarken hiç pasaport kontrolünde size nasıl davranildigini gözlemlediniz mı ?Son 7 senedir inanın bir İngiliz 5 dk. Da geçiyorsa siz 25 dk. Aranıyorsunuz
Sadece açlık sınırı bir ülkenin kaçıncı dunya ülkesi olduğunu belirlemez.
Bir ülkenin bağımsızlığı( ekonomik ve ulusal güvenlik olarak)
Ve en önemlisi adalet sistemi, egitim, saglık sistemi belirler.
Hem bir ülkenin Bakanı sizi 3. Dunya ulkesiyiz kiyasliyorsa ne dememi bekliyorsunuz:)
Benim yorumlarımı bırakın uluslararası normlarda bunu göstermekte
Biz kendimizi nasıl tanıttık?Yada müslümanları nasıl tanıyorlar?
Müslüman olan bir Avusturalya lının videosunu seyrettim.Din arayışı içindeyken çevresinden biri müslümanlığı araştırmasını söyleyince verdiği cevap :Onlar terörist.
Sonra araştırdığında böyle olmadığını,aslında kur an nın aslında bunu söylemediğini anlıyor.Ama herkes araştırmıyor malesef.
Sanırım dünyadaki genek kanı Türk diyince hırsız,müslüman diyince kavruk,ezik,fakir.
Aksi mümkünmü peki.Tabiki mümkün.Aslını ispat bize ait.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?