Ben oğlumda kendim dikmiştim. Kumaşçıya fotoğrafı gösterince onlar zaten şu şu olur diye öneriyorlar. İpek şantuk ile tafta arasında kalmıştım ben, sonunda ipek şantuk almıştım. İçerisine elyaf koydum dikerken. Tok dursun diye.
Fiyonk kısmı için dikdörtgen parça diktim. İçerisine elyafını koyup kapattım. Sarkan kulaklarını ayrıca diktim. (Bunların içerisine de ince elyaf koyuluyormuş ama ben sarkıp sallansınlar diye koymadım, güzel de oldu) Dikdörtgen diktiğim parçaya fiyonk şekli vermek için teğelledim ortasından. O ayrıca diktiğim sarkan kulakları da altına tutturdum. En sonda da gene dikdörtgen ince bir kumaşı (genişliği 2 parmak kalınlığında aşağı yukarı) bir araya getirdiğim kulak ve fiyonkların tam ortasından sarıp arkadan diktim. Dantel vs sarkıtacaksan bu son sardığın parçadan önce ana kısma tutturursan bitince temiz görünür. En sonda fiyonk arkasına çengelli iğne dikmiştim ben. Hem hastane odasında tülden etek yaptığım bebek yatağına taktım, hem de evdeki beşiğinin eteğine taktım.
Hazırları var evet ama kendin yapınca istediğin renkte, istediğin modelleri harmanlayıp yapıyorsun. Ben isim çerçevesi, beşik eteği, hastane odasındaki beşiğine etek, 2 fiyonk ve kuran kılıfını takım olarak kendim dikmiştim. Piyasadakiler erkek için mavi, kız için pembe oluyor. Kendin yapınca bütün renkler senin :)