Kaç milyar ile evlendiniz?

eşimin ailesi sadece 2 bilezik taktılar :) o da nikahtan sonra..nişanda bir şey yok..canları sağolsun,üzmediler yine de hiç beni..

gerisi eşim,ben ve benim ailemin katkısı...

eşimin ailesi sadece 2 bilezik taktılar :) o da nikahtan sonra..nişanda bir şey yok..canları sağolsun,üzmediler yine de hiç beni..

gerisi eşim,ben ve benim ailemin katkısı...

önemli olanda o..yapip da burnundan gelcekse az yapsinlar ama huzurlu ve mutlu ol boshayallersmile

önemli olanda o..yapip da burnundan gelcekse az yapsinlar ama huzurlu ve mutlu ol boshayallersmile

geline altın yapıp düğün sonrası takılan altınları geri isteyen kayınvaldeler,kayınpederler olduğunu ilk defa da bu sitede öğrendim..:bbo: yani millete gösteriş olsun diye mi takılıyor o altınlar düğün esnasında..anlamıyorum valla..

düğünde takılan altınlar ile düğün masrafı yapılacaksa düğün yapmayı da gereksiz buluyorum..durum müsait değilse düğün de yapılmasın ne olucak ...düğün parası ile başka ihtiyaçlar karşılanır..eğer durum düğün yapmaya müsait değilse..

bende 1bin tlden 2 bilezik yaptırırım canım daha hora geçer...zemuszemus

Maaşallah çok gözü tok bir gelinsin...yerimseniben

Bende evlenmeden önce herşeyi biz ödeyeceğimiz için, heveslerimdende çok fazla ödün vermeden herşeyin orta yollusuna kaçmıştım...
Yani ne en ucuzu ne de en pahalısı..Ama herşeyi toplayıp hesapladığımızda böyle uçuk bir rakam çıktı işte ortaya..

Tabi sen nikah yapacaksan ve altında düşünmüyorsan,çeyiz işinide fazla abartmazsan o dediğin rakama yuvanı kurabilirsin elbette ;)
Allah mutluluğunuzu daim etsin.olumunekankayizsmile

Son düzenleme:
allah herkezin gönlüne göre evrsin insallah..zor isler bunlar gercekten..ama herkezde farkli farkli düsünüyo..

ela sen icini ferah tut..olur hersey.kaydirigubbakcemile4
eyalarini düzen arkadaslarda güle güle otursunlar..allahim evlenecek olanlarada nasip etsin insallah :hulya::hulya:

kesinlikle bütçeye göre değişir..
bende evlilik hazırlığı yapıyorum, yaza kısmetse.
beğendiğim mobilyaların fiyatları
yatak odası : 4
yemek odası + tv ünitesi : 4
oturma odası : 3.5
beyaz eşyalar : 4

perde ve halılar 3 tutsa, tv ve dekoratif eşyalar 4 olsa, eve tadilat yapılır biraz duvar kağıdı falan istiyoruz 10 tutar bunlarda, gelinlik aldım 2.100, damatlıkla beraber 3.5 olsa , düğün masrafları falan toplamda 45-50 arası olur sanırım.tabi bu rahat rahat takıldığımızda tutucak olan bi rakam. eğer kemer sıkarsak çok daha uyguna getirilebilir.

kuzenim de evlenicek bu yaz,aldı eşyalarını ve paket fiyatlardan yararlandı, yemek odası yatak odası ve oturma odasını 3.5 milyara aldı.

ev kurana Allah yardım eder derler , umarım hepimiz sorunsuzca rahatça kurarız yuvamızı :Saruboceq:

altınları niye hesaba dahil ediosunuz ki
12000 altını hesaba katarsanız tabiki 30000 den aşağı bişi olmaz
15000 düğün yapılır ancak demişler
15000 düğün yapmak bence müsriflikten başka bişi değildir
o görüşse benimki de görüş:)
altın da pahalandı buarada 1000 liraya 15 gr bilezik oluo
iki bilezik en az 3000 ederki
bunu düşünceksem ve ben verceksem aldırmam
he ailesi alıosa o ayrı alsınlar destektir
ama ben onun hesabını yapmam
sizde yapmayın borçla takı olmaz

takılar 12 bin diye ben yazmıştım
15bine düğün oluru dahihoyyyt

set fln konuşulunca ben de komple gelin olup evlenmenin maliyetini yazdım
takılar hesaplanmaz olur biter:icecream:
15bine düğün olur
ama salona ikrama değil
tüm eşyalar,gelinlik için bu fiyat
sonra istenirse kıyılır bir nikah olur biter

Son düzenleme:
davul zurna murna istemez. sessiz sakin gelsin çeyizler, eve sermeye gelince gelir görür millet. gerçi dantelim neyim de yok ama kaydirigubbakcemile3 tabağımı bardağımı görürler artık.

bir de şöyle birşey var, bu rakamları birden toplu söylediğin zaman çokmuş gibi durabiliyor. ama kız çeyizini zaten 1-2 yıl içinde yaptığı için öyle elinden bir anda çok para çıkmış gibi olumuyor.

benim yatak odamı bizimkiler alacak, çamaşır makinesi anneannemden. geri kalan mutfak eşyası, yorganıydı, nevresimiydi, ıvırı zıvırı bana ait... oğlan tarafı ne yapar bilemiyorum bilmiyorumkismile yapmazlarsa geri kalan herşey nişanlımla bana kalacak... offff öğrenim kredim de var ödemem gereken.. battım ben yaaa mafoldumben

arim ikisii de senin yazdığına dikkkat etmemiştim emin ol denk gelmiş:)
sade nikah kıymak bile para merak etme bazı ilçelerde
aman ya herşeyi herkes her paraya yapabilio
huzur mutluluk olsun ya
çok da kasmaya gerek yok
olan yapar olamayan bütçesine öre yapar
Allah yardım edio bişekilde
ben buna inanıyorum
şuana kadar aldıklarımın çoğunu almadan evvel almayı bile düşünmüodum
ama bi kampanya denk geldi dğer kampanya denk geldi derken %50 indirmden bile daha indirimli aldım
araştırarark sabrederek bişeyler yapılırsa kaliteli ve uygun alınabiliniyor
15000 e de mis gbi kurulur ev
bakalım ben nekadara kurcam 4 ay sonra yazarım:)

Maaşallah çok gözü tok bir gelinsin...yerimseniben

Bende evlenmeden önce herşeyi biz ödeyeceğimiz için, heveslerimdende çok fazla ödün vermeden herşeyin orta yollusuna kaçmıştım...
Yani ne en ucuzu ne de en pahalısı..Ama herşeyi toplayıp hesapladığımızda böyle uçuk bir rakam çıktı işte ortaya..

Tabi sen nikah yapacaksan ve altında düşünmüyorsan,çeyiz işinide fazla abartmazsan o dediğin rakama yuvanı kurabilirsin elbette ;)
Allah mutluluğunuzu daim etsin.olumunekankayizsmile

nikah ve ondan sonra nişanlımın arkadaşının kordonda yeri var orayı kapıcaz düğün gibi değişen bişey olmucak..ondan sonrada ver elini antalya....
valla gözüm tok evet canım çünkü nişanlım kendi giymez bana giydirir kendi yemek bana yedirir keşke allah herkese böyle eş nasip etse..tabiki gözüm tok olur...
altın işini dün akşam yemeğe geldi nişanlım birebir konuştum sen nasıl istersen öyle yaparız dedi kıyamam ben ona yaaa:asigim:

huzur mutluluk olsun ya
çok da kasmaya gerek yok
ben buna inanıyorum
ama bi kampanya denk geldi dğer kampanya denk geldi derken %50 indirmden bile daha indirimli aldım

tabiki canım ya bal gibi de kurulur
mutlaka yaz ama...

slmlar arkadaşlar nişanlınız ve sizin evlenmeden önce kenarda ne kadarınız vardı ne kadarla rahat bir şekilde evlenilir merak ediyorum ....paylaşalım evlencek olanlar yada evlenmiş tecrübeli arkadaşlardan yorumlar bekliyorum

Yaklaşık 3.5 ay önce evlendim.
Evlenmek için belirli bir rakam olamaz çünkü sınırsız.

Gelinlik damatlık kuaför kına gecesi tüm detaylar:2500tl
iki stüdyo fotoğraf çekimi nikah ve iki düğün masrafı:6000tl
evin eksiksiz dizilmesi:20-25.000
balayı:2000
erkek tarafının taktığı bilezik,pırlanta, set vs:20.000

bizim ortalama masrafımız böyle oldu,bu masraflar bence %30 oranında azaltılabilir..

huzur mutluluk olsun ya
çok da kasmaya gerek yok
ben buna inanıyorum

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben de hemen üzerime alındıydım
ama sana kesinlikle katılyıorum
durumun ne kadarına müsaitse o paraya evlenilir
15bine ise eksiksiz ev kurulur

kızlar bence de tercih meselesi 15 binede evlenilir 40 bin e de alınan eşyaların fiyatına bağlı düğün yapılacaksa baya gidiyor para eğer hiç çeyiziniz yoksa 15 bin bence az gibi ya mutfak diyip geçmemek lazım valla al al bitmiyor beyaz eşyalar ne kadar tutuyor bilmiyorum tam daha almadım ama zaten onlar tutuyor en az 2 -3 bin tl

allah hepimizin yardımcısı olsun

düğünlerimizden sonra mutluluk versin zor çünkü evlenmek

evet mutfaktaki tabak kasık bilmem ne derken en cok onlara gidiyor para farkında olmadan o kadar cok harcanıyorki

benim çatal bıcak takımım ,tencere cezve bardak çanak çaydanlık tava havlu bornoz örtü tebsi hatta çamaşır ipim bile var her ay giderim 5 parça alırım muhakkak 6 bintllik ufak eşyalarımın hepsini aldım şükür...

Back