Kaç milyar ile evlendiniz?

fazla abartmamak lazım
50 60 bn çok fazla değilmi
gerçi herkesin bütçesi ayrı
biz herşyi nişanlımla kendimiz yapıyrz o yüzden takılardı fln fazla abartmıcaz
beyaz eşyalarımızı ve tv mizi aldık 3500 ( kampanyaları takip ediurz )
mobilyalar ( yemek odası yatak odası salon tak. ve oturma odası ) 7.000 tl fln tutar herhalde

bu arada herşeyi peşin alıyrz o yüzden çok uygun oluo taksit işine girince vade farkıydı fln derken bi sürü borç oluo. kız çeyizide 5.000 tl yi bulmuştur belki geçmiştirde hesap yapmadım
nakit ihtiyacımızda 5.000 tl yi bulsa ( gelinlik çeyiz alma kına nikah damatlık ev tutma halılar avizeler ve perdeler ) 20 b,lemedin 25 bin yeter
birde herşeyi iyi hesaplamak önemli. illa herşey evlenirken en iyisinden ve en pahalısından olucak die birşey yok. pahallı alıyrm demek kaliteli alıyrm demekte dğl önemli olan mutlu olmak.

iyi bari herkes benım gibi düşünüyormus sevindimm..

fazla abartmamak lazım
50 60 bn çok fazla değilmi
gerçi herkesin bütçesi ayrı
biz herşyi nişanlımla kendimiz yapıyrz o yüzden takılardı fln fazla abartmıcaz
beyaz eşyalarımızı ve tv mizi aldık 3500 ( kampanyaları takip ediurz )
mobilyalar ( yemek odası yatak odası salon tak. ve oturma odası ) 7.000 tl fln tutar herhalde

bu arada herşeyi peşin alıyrz o yüzden çok uygun oluo taksit işine girince vade farkıydı fln derken bi sürü borç oluo. kız çeyizide 5.000 tl yi bulmuştur belki geçmiştirde hesap yapmadım
nakit ihtiyacımızda 5.000 tl yi bulsa ( gelinlik çeyiz alma kına nikah damatlık ev tutma halılar avizeler ve perdeler ) 20 b,lemedin 25 bin yeter
birde herşeyi iyi hesaplamak önemli. illa herşey evlenirken en iyisinden ve en pahalısından olucak die birşey yok. pahallı alıyrm demek kaliteli alıyrm demekte dğl önemli olan mutlu olmak.

katiliyorum cnm..ilerde durumun olursa tekrar gidip en kalitesilini alabilir insan..
herkezin bütecsi ayri dedigin gibi..

tabi ki arkadaşlar herkesin kendi seçimi bizde kendi bütçemizie uygun bakıcaz ne gerek var zaten benim mutluluğum eşyaların çok olup kaliteli olmasına bağlı değil az ve öz olsun.

15bine alsak herşeyimizi çok rahat evleniriz diye düşünüyorum..az olsun ve öz olsun kaliteli ve az eşya istiyorum sadeliği çok seviyorum...

15 bin e sadece düğünü yaparsın şekerim benim sadece mutfağım 15bin i geçti:kahve:

benim anlamadığım şu ki, altın niye evlenecek çift tarafından alınıyor? beni borca sokacaksa ne diye altın alayım ki? ailelerin desteği olmadan mı bu bahsedilen bütçeler? eğer destekle beraberse bana rakamlar çok afaki geldi....

Valla canım ben rakam verirken genel anlamda düğün masraflarından bahsettim a.s

Gerçi ben evlenirken altın hariç diğer tüm masraflar (düğün dahil) bize aitti.

Mobilyalarım 10.000tl (yatak odası-oturma grubu-salon takımı)
Beyaz eşyam 4500 tl
Çeyizim 6000 tl civarı
Tv + Halı 3000 tl
Perdeler 1500 tl
Düğün salonu : 5000 tl
Düğün alışverişi : 1500 tl

Altın hariç hesaplarsak kabataslak bu hesaba geliyor.
Bu arada mobilyalarım istikbalden.Beyaz eşyam ise bosch.

Tabiki düğün paketlerinden faydalanırsanız ve bizim gibi düğün masraflarını karşılamanız gerekmiyorsa daha uyguna evlenebilirsiniz a.s

offf valla işimiz zor....ben parttime çalışmayla nasıl evlencem bilmiyorum bizde ikimiz yapıcaz herşeyi...bir yatak odası takımı teyzemden gelecek...hesaplıyorum hep zaman yaklaştıkça..
kendi masraflarım beyaz eşyalar ( bul mak.çamaşır mak,mini fırın ve mutfak aletleri çanak çömlek )3.5 bulucak..kına gecesi için ufak salon tutucam inş 1.00 bintlyi geçmez.
takılarda 2 bin tutsa benim kenarda 8 bin olsa ben rahat evlenirim nişanlımında 13-14 bin olsa toplam 20bin tl bize yeter diye düşünüyorum huzur olsun da eşyaların hepsi çok çok olcak diye bişey yok allah ağzımızın tadını bozmasın napalım...

Bu arada altının ne kadar pahalı olduğunu duymuşunuzdur.
2000 tl ye anca incecik bir set alabilirsiniz

ya kızlar çeyizin evden davulla zurnayla çıkması garip mi yoksa banamı öyle geliyo

80 milyar kadar tuttu..Altın mastafını neden sayıyorsunuz anlamadım? Kendi altınınızı kendiniz mi aldınız ,ortak mı aldınız ???Eşim ve ailesi aldı,annem ve diğer akrabalar aldı..sormadım ne kadara aldıklarını..Onlar geline alınmış hediyeler sonuçta...Allah herkese gönlündeki evliliği nasib etsin..

alacağınız şeye göre masraf değişiyor. biz herşeyi kendimiz yaptık.yani ailem yardım etti de eşimin ailesi karışmak istemedi

mobilya 8000 tl
beyaz eşya 6500 tl tv dahil
tekstilci olduğumuz için perdelerimi çok uyguna getirdik. 1000 tl
halılarımı ailem aldı. çeyizimi ailem getirdi
gelinliği ve kınalığım 1200 tuttu
kına gecesini ailem yaptı
düğünüde düğün gecesi takılardan ödedik
1 senedede beyaz eşya ve mobilya borcumuzu bitirdik.
kendinize göre bi bütçe ayırıp bakarsanız daha kolay olur.
eşya 50 60 binede var 15 bine
herkesin ayırabileceği bütçeye göre değişir.
allah yuva kuran herkese yardım etsin.

70.000 küsur tuttu diye hatırlıyorum. Ne ben ne eşim hiç bir şeye karışmadık. Herşeyi aileler yaptı bizim. Evleneceklere allah kolaylık versin diyorum.

15 bin e sadece düğünü yaparsın şekerim benim sadece mutfağım 15bin i geçti:kahve:

biz düğün yapmıcaz nikah düşünüyoruz o senin seçimin ben kendi bütçeme o kadar paranın yetebileceğini düşünüyorum herşeyi kendimiz yapcaz neticede..alnım ak kimse de karışamaz ne mutlu bizee:lepi:

biz düğün yapmıcaz nikah düşünüyoruz o senin seçimin ben kendi bütçeme o kadar paranın yetebileceğini düşünüyorum herşeyi kendimiz yapcaz neticede..alnım ak kimse de karışamaz ne mutlu bizee:lepi:

canim sen moralini bozma..hersey olur insallah..allah evlenenlere yardim ederzemuszemus
15 milyara isteyince hersey olur kaydirigubbakcemile5

canim sen moralini bozma..hersey olur insallah..allah evlenenlere yardim ederzemuszemus
15 milyara isteyince hersey olur kaydirigubbakcemile5

saol canım benim..valla huzur olsun da benim için önemli olan o zaten..olsa dahi param 40-50bin asla vermem...ev yatırımı yaparım şahsen ben...valla para kazanan insan biliyor ne kadar zor kazanıldığını har vurup harman savuramam ...allah herkese daha çok versin..en başta sağlık tabi...

saol canım benim..valla huzur olsun da benim için önemli olan o zaten..olsa dahi param 40-50bin asla vermem...ev yatırımı yaparım şahsen ben...valla para kazanan insan biliyor ne kadar zor kazanıldığını har vurup harman savuramam ...allah herkese daha çok versin..en başta sağlık tabi...

amiiiin..saglik,huzur ve mutluluk en önemlisi bayanssulusmile
bencede kesinlikle paran artarsa bilezik yaptir en azindan deger kaybetmez :lepi:

canım ne kadar harcanacağı size bağlı.bütçenize göre ayarlarsanız bence borcada girmemiş olursunuz düğünden sonra borç derdin olmaz.bide herkesin ev düzüşü farklıdır her bütçeyle evlenilir bence.ben çeyizimi parça parça aldığım için nekadar gitti bilmiyorum.iki yıl nişanlılı kaldım eşimde iki yılda zaten eşyamızı almıştık onu ödedi.bir düğün masrafı oldu

canım biz de har vurup harman savurmadık..bütçemiz ve ihtiyacımız kadarını yaptık..bu arada biz de düğün yapmadık,nikah ile yetindik..ailelerin de düğün sonrası herhangi bir beklentisi olmadı zaten...haa ev yatırımı yapmadık,zaten evimiz vardı...

bu masrafları yaparken borca falan da girmeden yaptık...

Son düzenleme:
canım biz de har vurup harman savurmadık..bütçemiz ve ihtiyacımız kadarını yaptık..bu arada biz de düğün yapmadık,nikah ile yetindik..ailelerin de düğün sonrası herhangi bir beklentisi olmadı zaten...haa ev yatırımı yapmadık,zaten evimiz vardı...

bu masrafları yaparken borca falan da girmeden yaptık...

pardon ama ben konuşurken sizin adınızı verip öyle mi yapmışlar dedim..
genel olarak konuştum sonuçta 40 bin ilede evlenilir 15 bin ile de..tabi aileden destek alarak evlenenler de var almadan herşeylerini kendileri yapıp evlenenlerde var..demi amaaa

valla başta gözüm korktu kızlar ama 20-25 bin civarını duyunca pek bi mutlu oldum 50-60 binim olsa 25 i düğüne eşyaya falan ayırır 25-35 binle de altın alırdım valla...

Back